Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz katt777 #1921 üzenetére

    Jah amúgy meg itt a tesz: Anandtech
    Azt látod benne amit mondtam. Mindenütt elmarad az ATI. A GT SLI, kb sok helyütt agyonveri. Nagyon sok helyütt. És igen, nagy felbopntáson teszteltek, igen max beállításokkal. Friss a teszt egyébként, szal reális a kép. Ha elolvasod még azt is láthatod hogy az AMD megírta nekik hogy várjanak a teszt kirakásával mert jött újabb driver.
    Nekem nincs bajom az ATI-val amúgy, csak párszor csalódtam bennük, ami elvette az étvágyamat tőlük. Nemtom volt e karid az X1800-as szériából. Nekem volt egy XL-em. Erről az X1800XL ről az egész net ódákat zengett hogy hú de iszonyat jó, meg hogy igazából ez egy XT, csak arra vár hogy átflesseld a biost... stb, stb. Namst elmondom hogy mitörtént amikor megvettem (Sapphire-t vettem ami a legnagyobb/legrégibb ATI gyártó):
    1. a bootscreenen van postolás után egy kép, amit az alaplapgyártók flashelnek bele. Impozáns szép kép. Namost ez a karin lilás-sárgás undorító elmosott béltartalomra hasonlító módon nézett ki. Megkérdeztem embereket itt a ph-n hogy WTF?!? : Alvin mondja hogy ezeknél a kariknál ez általános jelenség és normális. Mondom ok, belefér.
    2. gondoltam tuningolom. Nem volt hozzá szoftver. Nem támogatta semmi, pedig messze nem rögtön megjelenés után vettem meg, sőt. Nagy nehezen rátaláltam az egyetlen(!) szánalamasan megírt gagyi szoftverre amivel lehetett (volna) tuningolni. De éppenséggel nem lehetett. Egyáltalán nem. Már minimális (<5%) tuningtól szétfagyott. Nem akartam elhinni. Erre elkezdett gyanus lenni hogy mintha furcsa számot láttam volna samsung memicken.(mert ugye hűtőt azt alapból kellett cserélni mert egy kalap ürülék volt a gyári) Megnézem újból és hoppá... 2.0ns-os. Nemtom képben vagy e azzal a generációval, de ez a borzasztó tré kategória. Ez a 2ns 1Ghz es effektív(!) órajelet jelent. Ennyi is volt a gyári értéke. Tehát 0 tuningpotenciál van benne. Mint utólag kiderült csak a legelső XL példányok voltak XT-k, az összes többi egy butított ipari hulladék. A teljesítmény kb egy X800XT szintjén volt, ami sok évvel korábbi vas...

    Nah, asszem nem is folytatom tovább siránkozásaimat, azzal a karival anno nagyon csúnyán ráfáztam. De nem igaz az hogy emiatt fordultam volna el az ati-tól. Én egy objektív ember vagyok pc-téren. Tény hogy akkor egy ideig szidtam az ATI nénikéjét, de semmi extra harag. Viszont manapság pedig sorra azt láttam hogy nV mindig egy bő lépéssel előrébb jár, amit az ATI gyakran még utólag sem hoz be. Egyszerűen kezdett nyilvánvalóan látszani számomra hogy az nV egy profibb cég. Tudtommal régebbi és hosszasan nagyobb részesedéssel rendelkező cég mint az ATI. Persze én most sem írom le az ATI-t. Csak vlszeg ha két totál egyforma kártya közül kéne választanom akkor inkább az nV feliratút venném. De szerencsére ilyen választásra nincs szükség, mivel jelentősen gyorsabb egyenlőre az nV(főleg 88GTX megjelenésekor, amikor ugyanis rendes válasz nem is volt rá, és amikor volt az is alulmaradt rendesen). Persze mindezek ellenére megintcsak az ATI hajóján kötöttem ki... :C ilyen a sors iróniája.DDD

    remélem nem fárasztalak siránkozásaimmal, ha igen csak szólj és akkor mesélek Oblis felfedezéseimről:)

    [ Szerkesztve ]

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák