Idézet a tesztoldalamról:
A tesztekről:
A játékokban minden grafikai beállítást maximumra vettem, csak az élelmosást és az anizotropikus szűrést, és a HDR eljárásokat állítottam a tesztek kívánalmainak megfelelően. Ahol AA vagy AF nem állítható a játékból, vagy HDR-rel együtt nem működnek (pl. Oblivion), ott VGA driverből oldottam meg, kényszerítéssel.
Mivel a játékoknak nincs beépített benchmarkjuk, a tesztekhez minden beállítással egy adott, lehetőleg üres útvonalat jártam végig, az eredményt Fraps-szel monitorozva és mérve. A táblázatban az átlag FPS értékek láthatóak.
Tesztbeállítások:
1. 1280x1024 NoAA NoAF NoHDR
2. 1280x1024 NoAA NoAF HDR
3. 1280x1024 4XAA 8XAF HDR
4. 1280x1024 8XAA 16XAF HDR
Oblivion
A kényszerített mód működése a teszteredményekből is látható, illetve a Programok szekcióban található képeken megtekinthető. Oblivionhoz meg kell még jegyeznem, hogy a 4x méretű textúra csomagok alaposan lelassítják a megjelenítést, főleg forgolódásnál. A Natural Enviroments modok a felszaporított élőlények, javított víz- és időjárás által fokozzák VGA-nk igénybe vételét. Tovább lassulhat a képkezelés, ha sok effektet kapunk, sok ellenséggel harcolunk, stb. Az értékek ezért csak referenciáknak tekinthetőek, céljuk a különböző beállítások lehetőleg vegytiszta összehasonlítása. Érdemes megfigyelni, hogy míg az alapjátékban általában az erdei rész okozza a nagyobb megterhelést a VGA-nak, addig QTP3-mal a sok épület, a városok megjelenítése még jobban igénybe veszik grafikus hardverünket.
Egyelőre úgy fest, hogy ha a HDR-t bírja a hardverünk, minden gond nélkül bekapcsolhatunk mellé egy elfogadható grafikai beállítást 4X élelmosással és 8X anizotropikus szűréssel. ATI HD3870 VGA-val legalábbis biztosan.
Grafikon
Tesztadatok a Tesztek\HD3870 játék tesztek szekcióban, folyamatosan bővülnek!
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com