Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Varlaisaran

    senior tag

    válasz MasterMind #11451 üzenetére

    Gondolom látod te is az éles kontrasztot a kettő között. A DLC-k és azok patcheinek elhelyezkedése, a Natural Weather pozíciója. Ez menetközben még változni is fog, főleg a DLC-k pozíciója - persze ehhez rendszeres bossolás kell. A KoTN vs. SI esetében ugyanez. Ahogy végigjátszásra kerül sor, lefutnak a tartalmak, annak függvényében fog változni a pozíciójuk. A SI-nél meg eleve mindegy hogy a KoTN-hoz képest merre van, mert a SI esp-je csak kiegészítés, annak telepítésekor az oblivion.esm is gyökeresen változik.
    Az OBSE azért kell, mert egykettő ezek közül is ugy nézem használná, illetve jövőbeni modokhoz jó eséllyel kellhet, illetve a loadere stabilabb működést eredményez nem-OBSE modoknál is. De nem kötelező, csak javasolt.
    A gyári launchert pedig azért nem szabad használni mert a BOSS által összelegózott sorrendet felülírja egy értelmetlen logika szerint - erre javasoltam OBMM-et, ami megtartja az aktuálist.

    Itt most az a helyzet van, hogy az átrendezés után továbbra is CTD-zhet, azért, mert a meglevő savegame a régi sorrendre épül. A régi sorrend szerint rögzített információk az uj sorrended elborulhatnak. Nem törvényszerű de szok ilyen lenni.

    A jó load order egyik ellenőrzési módja az, hogy vanilla teszt savéval megkísérelsz egy módosítást a csatornából való kilépéskor.
    - Csak oblivion.esm aktív, minden más OFF, így indítasz egy new gamet.
    - Végigviszed a tutorpályát, és közvetlenül a csatorna kijárai kapuja előtt mentesz egyet, de rendes save, nem quicksave. Ha nem akarsz ezzel tökölni, Nexuson keress egy szűz vanilla mentést.
    - Ha ez megvan visszaállítod a modsorrendet, és visszatöltöd a vanilla savét. nyomsz egyet a kapura, ilyenkor felkínálja hogy mégegyet módosíthatsz a karakteren.
    - Módosíts a race (faj) részén, okézd le. Ha itt elgurul, akkor továbbra sem oké a sorrend. Ha visszatér rendesen, akkor nagy valószínűséggel rendben vagy.

    Ha a beszédhibák továbbra sem szünnek meg, akkor reinstall javasolt további hibakeresés helyett. A beszédhibák sokszor kancsalítással párosulnak, mint nemrég nálam is. Ez annak a jele, hogy a mentésben valamikor jelen voltak test/faj módosító modok, amelyek elírták az elérési utvonalakat, és nem találja a jó szem mesh-et. Jobb a reinstall ilyenkor.

    35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

Új hozzászólás Aktív témák