Az taiwani v. indiai gyártmány lesz... Kompatibilitásban általában jobbak mint a TY 16X lemezek. Valószínűleg jó lesz neked az LG-hez.
MCC: Minőségi Certifikált Cuccok

Az taiwani v. indiai gyártmány lesz... Kompatibilitásban általában jobbak mint a TY 16X lemezek. Valószínűleg jó lesz neked az LG-hez.

Remélem is! 
Köszi!
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

MCC 004 kódú Emtec 8x-os +R DVD-re bízhatok fontos dolgokat, vagy inkább nem kéne? Picit cakkos a lemez széle, de sztem nem piacos (artisjus matrica), csak Emtec... Pio 110D az író.
Szerk:
Hopsz! A Nero CD-DVD Speed progi a ''Lemez infó''-nál a gyártóhoz Verbatimot ír... Vagy ezt csak az MCC miatt?
[Szerkesztve]

Szerintem rábízhatod.
A Micubisi Kemikál egyik márkaneve a Verbatim. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Gauranga!

Sziasztok!
Egy barátom ajánlott nekem panasonic írható dvd-t. Nem is tudtam, hogy létezik ilyen. Itt a fórumon sem került szóba. Vélemény?

Szia
Jó lemeznek kell lennie, mert Taiyo Yuden kódos. Éppen most készülök vásárolni belőle 

Elnézést, javítanom kell magam. Nem garantált a médiakód. Most láttam a -R:TTH02 , a +R: RICOH middel is kapható CD tokban. A korábbi hengeres kiszerelések TY lemezek voltak... 
A Panasonic 16x-os lemezekből azok a Taiyo Yuden gyártmányúak, amelyek a jellegzetes, alul markánsan szélesedő, a TY védjegyeként is ismert hengerekben vannak, és Made in Japan logó van rajtuk.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
Sziasztok!
NEC 7173A íróhoz fontos dolgok duplikalt dvd-n(ket peldanyban) torteno archiválásához milyen dvdket ajánlotok?
90 87.5 87.8 87.5
(#760) kicsitomi88 válasza kicsitomi88 (#759) üzenetére
Kicsit utannaolvasgatva ezeket szurtem le h jok lennenek nekem: Verbatim, Ricoh Gold, Plextor, Taiyo Yuden
Az elozo ilyen fontos archivalasaimat egy jobb (ricoh) és egy relative gyengebb(philips) markajura mentettem szinten duplikalva.
Ajanlottak egy Verba +/- parositast.
Ti mit ajanlanatok, igen fontos lenne.
90 87.5 87.8 87.5
MAM-E, Delkin... csak picit drága...
mod: ~1000/db-ért hozok ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

A MAM-E Prostudio 500 alatt volt kapható kis hazánkban, míg a gyár meg nem szünt, most az amerikai anyacég, a MAM-A lemezei kaphatóak, ugyanezen árfekvésben.
A kínált ár egy kicsit magos...picit drága... ![;]](/dl/s/v1.gif)
De látom dvd, így már nem annyira, mer az 800 pénz... 
[Szerkesztve]
Gauranga!

Kíváncsi lennék Ppeter tapasztalatára, esetleg véleményére, milyen minőségben képes megírni MAM-E, Delkin vagy pl Kodak csodalemezeket a 7173as NEC író vagy bármelyik másik kommersz dvd író...vagy azmár nem is számít? Tegyük fel, hogy az író átlagos olvasható minőséget produkál, akkor azt a minőséget 100 évig megőrzi? ![;]](/dl/s/v1.gif)
U.I.: Ha belinkelne valaki egy olyan lemez visszaolvasási görbéjét, amelyik megérte a 100. szülinapját, azt megköszönném...najó, lehet a 80. is 
http://www.nextlevelshit.atw.hu/
Én se annyér veszem, nem vagyok én maltai szeretetszolgalat..
de 800 se az igazi 
PpenoO : Delkin garit vállal az adataidra, ha a lemez elhalálozik, perkálnak...
[Szerkesztve]
http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

..igen, és az Old Spice-odat is visszafizetik, ha nem vagy vele elégedett...
De komolyan? Ki állapíthatja meg a kár nagyságát? Nem beszélve arról, hogy kismillió indok van arra, hogy nem rendeltetésszerűen használtad a lemezt...mint autóknál alkatrészek 80%a kopó-forgó alkatrész...és még 1000nyi példát lehetne felsorolni.
http://www.nextlevelshit.atw.hu/

Sziasztok!
Szerintetek mennyire tartósak az írt DVD-k? Hány évig bírják, mielőtt célszerű újra írni őket? Melyik DVD-lemez márkák a legtartósabbak?
Mindenkinek előre is köszi a válaszokat! 
SC2 ID: Peter 1714

Véleményem szerint a TDK, Verbatim a legjobb. Én ezekkel meg vagyok elégedve.
Vannak 2-3 éves dvd-im és semmi bajuk, de Arita-t soha ne vegyél az talán az egyik legrosszabb. Egy év után eltünt róla az adat....

Ha jó minőségűt veszel akkor talán 10 évet is kibírnak.
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Szerintem 3 dologtól függ:
1. Használt lemez minősége
2. Írás minősége
3. Tárolás/használat
Ha mindhárom feltétel megfelelő akkor sem lehet szerintem pontosan megmondani ill. következtetni. Sokan kérdezik ezt, a gyártók persze ígérnek x évet. Meglátjuk...

Azé rakjuk még be az adott író-lemez kombinációtat is... 
Gauranga!

Van egy NEC 3500 íróm 2.19-es FW-el, egy Verba DVD+R DL lemez, Roxio Creator 8.
Melyik író program és fw javasolt, hogy jó is legyen a végeredmény? HD filmet szeretnék kiírni.
Vagy csak DVD9 írásnál számít? 
"If in doubt, flat out!" Colin McRae

Először is régi a fw-d.[link]A 2.1B a legutolsó, ajánlott azt feltenni. Másrészt (sztem) DL lemez íráshoz inkább ImgBurn a nyerő.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

Én is úgy tudtam és javasoltam másoknak, hogy ImgBurnt használjanak ha dvd-t írnak ki mert az nem rontja el a rétegváltást.
mkv file-t akarok kiírni, annál is számít a rétegváltás?

Sztem az .mkv-t csont nélkül nem tudod kiírni. Esetleg mazsolázz itt[link]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
A rétegváltás helye csak a DVD-Video rendszerben fontos dolog, ha sima adatlemezt írsz (egy vagy több mkv, avi, akármi állománnyal), teljesen irreleváns a rétegváltás pozíciója.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

Akkor jól gondoltam, thx. Neked is ANT 
Vettem egy műsoros dvd-t. Elég gagyi, benne lévő előzetes is gyatrán van összevágva. De a gondom az, hogy csak hang menü van, és magyar hangnál gagyi 4:3 kép van, dánnál pedig szebb 16:9 kép van. Meg lehet azt oldani, hogy magyar hanggal 16:9 szép képpel játszam le?
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.
Érdekes. Melyik film ez? Lehet, hogy a magyar szinkronos egy másik verziója a filmnek és nem tudták/akarták alátenni a 16:9-es képpel rendelkező változathoz a magyar hangot, így ha ezt választod, akkor egy teljesen ''más'' film megy, mintha az eredeti hangot választanád.
Egyébként ez nem ide tartozó kérdés, inkább a DVD filmek írása topikba való.
[Szerkesztve]
Ok. Oda is beírtom. A fáradt gőzösre gondolsz? A film: Olsen bandája 1. rész. És ugyanaz a film 16:9 és 4:3nál is...
Nem, erre gondolok:
[link]
Hopp. Akkor oda is beírom! Kösz. 

Többfajta médiakódú lehet az 50Ft-os nagy valószínűséggel RitekF1.
Íme![[kép] [kép]](http://img0.tar.hu/slaci007/size2/31127371.png)
[Szerkesztve]
TUNGSRAM FOREVER!!!

Folytatás![[kép] [kép]](http://img0.tar.hu/slaci007/size2/31128235.png)
TUNGSRAM FOREVER!!!

Lehet még Prodisc F02 esetleg Maxell médiakódú is.[link]
TUNGSRAM FOREVER!!!

Sziasztok! Nem igazán tudom, h jó helyen kérdezem-e, (mellesleg nem is ngyon olvastam vissza, mert gondolom nem a leggyakrabban fitogtatott probléma). De!!! Ha megírok egy TDK 16x -os DVD-t egy pioneer 111L -el (próbáltam 4x, 8x és 6x-osan), akk a samsung aztali dvd lejátszó kivételével, minden lejátszó lejátsza (a samsungnál is bejön, csak állandóan megakad). Az érdekes az, h egy máshonnan kapott ugyanilyen DVD (a szitázás és a hátuljának a színe is totál ugyanilyen) simán fut az imént említett DVD lejátszóban. Lehetséges, h vmilyen beállítással tudok segíteni a problémán (pl. nero beállításokkal) v. ''ilyen az élet...''.
Ja, v. esetleg egy szervízlátogatás nyomán raknak a dvd lejátszóra egy új firmwaret? 
"Habár fölűl a gálya, s alúl a víznek árja, azért a víz az úr!"

Tedd föl a Pioneer-ra a legújabb firmware-t, valószínűleg az megoldja a problémát. Leszedheted például innen:[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Gauranga!

Sajnos ez van fönt
most nézegettem picit a jó DVD-t , és talán picivel világosabb rajta a szitázás lehet,h nem is ugyanaz az anyag
Ja, és közben frissíetettem a DVD lejátazó firmware-jét is és azóta azt írja ki, h disc error az általam írt lemezekre.Hát elég cikis, ha nem viszi a TDK -t (mellesleg a verbákkal is volt gondja), mivel az egykori Eisa díjs rendszrről van szó (ht-P1200) és gyönyörű a képe, meg a hang is, csak az írt DVD-ket nem viszi

[Szerkesztve]
Ha nem szabványos DVD-Video állományrendszer kerül a lemezre, akkor az asztali készülékek nem játsszák le. Tehát lehet a tartalom is a ludas. Nem elég adatlemezként kiírni a VIDEO_TS könyvtárat, indíts kimondottan DVD-Video projektet a programon belül és oda dobd be a DVD-Video állományait.

Érdekes, amit mondasz, mert egy jó 10 perce pont ezt próbáltam meg
sajnos sikertelenül 
Viszont találtam egy érdekes dolgot egy külföldi oldalon:
''The point of RE-ENCODING is NOT only to fit into the smaller or bigger DVD's or CD's or other media formats. Re-Encoding also is used to ''CUT'' info (like .nrg, .img, .iso or clone DVD files) and to put them in OTHER ORDER. Thats why the ''SMART'' new samsung players disable the play. '
Dióhéjban: Ha újrakódolom az anyagot vmi progival, akk más kerül a DVD-re
Ez tényleg igaz lehet? (nem igazán tudom elképzelni, de azért megpróbálom)
Igen, igaz lehet.

Sajnos ez sem talált. Azt hiszem, h itt elfogadom, h ilyen az élet 
Azért köszi mindenkinek a segítségeket!
Sziasztok adat tárolásra melyiket vegyem -DL vagy +DL?
KÖszi.

Én úgy tudom, h a + -os tartósabb a - -os pedig olcsóbb és filmekenek jobb. Rem. nem beszélek hülyeségeket...

Azt beszélsz.

?
Írtad, hogy reményeid szerint nem beszéltél hülyeséget. Csak biztosítottalak róla, hogy márpedig sikerült.
De akkor leírnád mi a helyes? 
Nem, mert már leírtam, nem egyszer. A keresőt kellene használni, meg olvasni is, nem csak írni.
[link]
Gratula ezzel a 3 írásoddal is magadnak spóroltad az időt ugye?+vagy- jel bőven elég lett volna 
[Szerkesztve]
Nem időt akartam spórolni, hanem próbáltam világosságot gyújtani a sötétség és bárdolatlanság árnyékos mezején - sikertelenül. Netikettről még nem hallottál, ugye? Ha KÉRDEZEL, vagy KÉRSZ, először nézz körül, hogy azok, akik napról-napra SEGÍTENEK, esetleg megválaszolták-e korábban ugyanazat a kérdést, leírták-e már ugyanazt. Tudod, ezzel az ő munkájukat tiszteled, azaz tisztelnéd meg.