Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • attuska

    csendes tag

    válasz lapa #4460 üzenetére

    Én a Skystar2 PCI rev 2.8a -t használom, nagy megelégedésemre, főleg linux alatt, a VDR -el.
    Most éppen gentoo64 és arch64 alatt is (2.6.32 kernel bűvészkedés nélkül), kb 1 hónapja.a VDR -rel nyomatom sc -vel együtt.Kaffeine-vel is megy, de a VDR -t jobban kedvelem. A régi alaplapomban UHU 2.1 alatt (2.6.23 kernel) a Technisat driverének felbűvölésével majd másfél évig előbb kaffeine-vel, kaffeine-sc -vel, majd kb. fél évvel ezelőttől VDR -el és vdr-sc -vel használtam.

    Xine -vel műholdazni ugyan lehet, de szerintem a nehézkes csatornakezelése és a sc hiánya miatt is agyrém. DVBT-re még jó, ha valaki lemond a reteklubról és a hasonlóan értelmes tv2 -ről, meg az idegenajkú euronews -ről, meg a rádiókról.

    DVBT kártyám meg az ASUS MyCinema P7131 Hybrid.

    Az mplayer gentoo alatt, a kaffeine-vel felvett újévi_koncert.ts-be belefagy. Kiírja, hogy vdpau starting, majd úgy lemerevszik, hogy alig bírok átváltani egy másik konzolra, hogy végre kilőhessem az egészet.
    Arch alatt az mplayer lejátssza szépen eme videót, de csak szoftveresen. A kaffeine és xine is lejátssza, szintén szoftveresen. Nálam szoftveresen kb 20-40% a proci terhelése, bármelyikkel is játszom le. Ha a deinterlace -t bekapcsolom (bob), akkor 40%. 3 Ghz-es athlon phenomII x2 a proci.
    Éles DVBT vételnél is ez a helyzet. VDR -t még nem próbáltam, ő most csak a gentoo partíción van fenn, mert az arch AUR -jában lévő telepítő hibás és nem akartam felerőltetni direkt lefordítással.
    Windög XP alatt a kapott totalmedia progival bekapcsolva a hw gyorsítást, a HD adásnál deinterlace -val együtt a proci terhelése mindössze 2-3%.

    Azért nem adom fel, megpróbálom életrekelteni linux alatt is a vdpau -t.

Új hozzászólás Aktív témák