Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Capella

    senior tag

    válasz Capella #2431 üzenetére

    Hogy tovább fűzzem az antenna mizériámat, ismét bevált az örökigazság.
    Sz@rból nem lehet várat építeni.
    Azaz hiába ragaszkodtam volna a tévé melletti antennaelhelyezéshez, ezzel a visszavert gyengébb jelhez, majd ennek erősítéséhez, az alapproblémát ez nem oldja meg. :(
    Rendesen ennek így is kellene mennie persze, mint más országokban az USB stick vevővel, csak nálunk a tetőantennára méretezés ezt megakadályozza. A tesztadásnál még itt is elég volt, de a Száva utca beindulása végképp betette a kaput. :U
    Az erősítős szobaantenna felerősítette ugyan a jelet, lehetett is fogni, nézni, csak az volt a gond, hogy időnként kockásodott a kép vagy szétcsúszott, néha a hangban is volt akadozás.
    Most a passzív Thomson ANT55 szobaantennát rákötöttem a lakáson átfutó analóg/digitál kábeltévé madzagára az előszobában. Ez volt az első kör, de kiderült, hogy nem is kell második. :N
    Az erősítős antennával már nem is kell vacakolnom. :C
    Sikerült olyan maximális jelet beállítanom, amivel az m1-m2 Pre Viterbi 3 e-4, az erősítés -300, a Duna esetében ugyan egy nagyságrenddel rosszabb, 4 e-3, az erősítés is nagyobb, -140.
    Ami a lényeg, hogy nincs semmi kockásodás, tökéletes a kép mindenütt. :Y :DD
    Persze az előszobából a Széchenyi hegyet veszem közvetlenül. Ezzel kellett volna kezdeni :W , csak korábban még volt kábeltévé.
    Nem kellett betekerni a teleszkópokat sem, most nem javított, sőt inkább rontott, és elég volt az UHF keretantenna.
    Az antenna állítás most úgy néz ki jobb, ha élében van irányítva az adóra. Ha a teljes felületében kapja, akkor valamivel rosszabb lesz.
    Ugyanez az antenna kiszolgálja analóg jellel is a tévét és 4 adó fogható. Az RTL Klub és TV2 egész jó, amennyire egy ilyen analóg vétel lehet. A digitális IPTV esetleges kiesésekor nyugodtan nézhető.
    Az m1 már szellemképes, bár 2 helyen is jön, a Főnix képe meg pocsék, de a műsora sem ér semmit úgysem.
    Viszont az m1-re úgyis ott a most már príma DVB-T. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák