Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz romulan #2066 üzenetére

    Mivel az mpeg transport stream 188 byte-s blokkokban jön az adótól, amihez hozzácsapnak 16 byte reed-solomon hibajavítást és a transport streamben benne van a hang és kép is, ezért ilyen megfigyelt különbséget nem tudok értelmezni. A demodulátorból csak hibajavított de hibátlan stream jöhet ki. Ha hibás egy csomag (nem javítható), akkor azt nem adja ki a demodulátor és információhiány lép fel addíg, amiíg újra nem lesz hibátlan / hibajavított a vétel. H264 dekóder megakad.

    A 64QAM a kísérleti adásból származó érték (ha jól emlékszem). Egyébként a tunerből / demodulátorból kiolvasható (program eszköz válogatja, hogy megteszi-e vagy sem), hiszen az adó kisugározza ezeket a paramétereket. 8K üzeemód esetén néhány vivőt erre tartanak fenn. Ebből tudja a demodulátor, hogy milyen üzemmódban menjen.

    A DVB-T2 256 QAM esetén "finomabb" fizikai paraméterek érzékelésével lehet átvinni az információt. Ergó érzékenyebb lesz a vétel a zavarokra, reflexiókra. Egyébként a 64QAM a legzavarérzékenyebb moduláció a DVB-T esetében.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák