Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Márton

    nagyúr

    Egy tanulságos történet következik, hátha valakinek segítség.
    Már több hónapja problémáim voltak a DV capture-rel,
    Bizonyos időközönként (10-30 perc) frame dobások voltak, de valamilyen szabályosság szerint. Pl. általában 80-100 frame, és ha egyszer előjött akkor utána 10 percig biztos nem.
    Nagyon furcsálltam, mert régi motoros vagyok, már a celeron 600-as korszakban is vágtam DV videót, és akkor nem jelentkeztek ilyen gondok! Most meg E2160-nal, 1GB DDR rammal, XP-vel, defragolt vinyóval előjön a probléma. Sokáig nem tudtam mire vélni, mindig újra beírtam azt a részt, ahol megakadt, és azt a pár másodpercet beillesztettem kockapontosan a vágóprogramba. Driverekre is gondoltam, hátha valamivel akad, vagy rossz lett az Audigy kártyám, merthogy ennek a FW. portán keresztül megy a dolog.
    Pár hónapja aztán gépfejlesztés volt, asrock i965-re, 2x1GB ddr, 640-es samu f1, stb.
    Alaplapon integrált firewire, gondoltam azon már nem lehet gond, friss XP, stb.
    És a hiba megint előjött! Talán ritkábban de megvolt.
    Aztán a minap mikor egy másik kamerát dugtam a gépre feltünt, hogy nem mindig érzékeli a gép, ha megmozgattam a csatit akkor megint megjelent az ikonja. Ez nagyon gyanús lett! Szereztem egy új kábelt és azóta már az 5. kazi behúzásán vagyok túl 0 frame droppal!

    Szóval aki hasonló cipőben jár, gondoljon majd erre is! :W

    Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

Új hozzászólás Aktív témák