Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • sakto

    őstag

    (na ide is beirom)
    sziasztok...a következö gondom lenne, épitetem össze az uj gépem..nagy kapkodás stb és valahogy sikerült forditva bedugni a winyora a táp csatit........többet nem is indult el vele a gép..keresek valami mágust aki az adatokat ki tudná menteni rola..képek+zenék...a vinyo igazábol nem érdekel ha nem lehet megmenteni... ha esetleg van valaki aki emberi áron ezt megnézné netán ki is tudná menteni az adatokat az jo lenne!

  • liksoft

    nagyúr

    válasz sakto #2186 üzenetére

    A másik helyre az alábbiak miatt nem írtam:

    1. Milyen winyó? Pontos típus kéne.
    2. Mi az emberi ár? 4-5 ezer forint vagy a többszöröse? :F

    Akkor most tisztázzuk. Mi az, hogy az adatok értéke? Három kategória van.

    1. Nem fontos, de jó lenne ha meglenne. Ez pár ezer Ft maximum.
    2. Pótolhatatlan családi fényképek, videók. Eszmei értéke van, annyi amennyit a zsebünkből rá tudunk áldozni. De vigyázat, egyszer kell rászánni, olyan nincs, hogy ma 5, holnap 15 ezer, és ha az ötödik helyen sem tudták menteni akkor már 150-et is ér! Nem, az első esetben a 150! Különben az előbbiek alapján a biztos újtát járjuk be adataink halálának.
    3. Pótolható könyvelés, diplomamunka, stb... Mennyi idő újra elkészíteni, illetve mennyi volt a bevételünk a munkából. Ennek durván a fele.

    Ez az adatok értéke. Ha a mentés ennél drágább, akkor nem éri meg. Ha viszont olcsóbb és megvalósítható, akkor örüljünk neki, és tanuljunk a hibánkból. Ugyanis a megelőzés (bár plusz munka) sokkal olcsóbb, és sokkal biztonságosabb!

    Vagyis adatmentés előtt pontosan tudni kell mennyit ér a mentendő anyag!

    [Szerkesztve]

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

  • sakto

    őstag

    válasz liksoft #2187 üzenetére

    semmi extra mp3,és fényképek...a pontos tipust meg leirom ha hazaértem..és menyi az emberi ár...szerintem meg ez ne azon muljun hogy mi van rajta...valoszinüleg ha jövöheti lotto számok lennének akkor 1 milka is emberi ár ... valaki nézze meg ha ért hozzá, és mondja meg hogy menyi, én meg eldöntöm hogy jo vagy nem...

    [Szerkesztve]

  • liksoft

    nagyúr

    válasz sakto #2188 üzenetére

    Ember!

    Azt hiszem, nem azt írtam, hogy kösd az orrára a szakembernek. Viszont ha nem vagy tisztában az értékével, akkor hogyan akarsz szakembert keresni!

    Mégegy!

    A winyó olyan eszköz, ahol az elektronika, mechanika és a firmware együttes hibátlan munkája esetén működőképes. Vagyis Te leadod hibával. A szakember vagy hasal rá valamit, vagy korrekt módon elvégzi az ÖSSZES munkát rajta.

    Ha hasal, akkor az jó Neked? Azt mondja 5ezer és jó lesz, majd esetleg nem látható hibába fut és vagy nincs adat, vagy 20-at kér érte. (Árban hasamra ütöttem.)

    Ha meg megoldja és kér egy árat, akkor az lehet Neked sok is. Akkor kié a veszteség? Ki mennyit fizet? Adatokat megkapod, vagy repül ki az ablakon?

    Fordított táp esetén a legtöbb esetben ugrik a belső erősítő is. Vagyis a fejszerelvény cserére vagy javításra szorul, a külső elektronika meg cserére vagy teljes átépítésre. És több gyártónál vannak olyan alkatrészek amelyek nem csereszabatosak, vagy gyári számra specifikusak. Azok halála esetén nem menthető, de lehet, hogy a legjobb szakember is egy napot küzdött vele. Tudod mibe kerül egy nap tiszta tér üzemeltetése a szakemberrel? Megmondom. 100 ezres nagyságrend.

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

  • sakto

    őstag

    válasz liksoft #2189 üzenetére

    értelek...de pont ezért jöttem a forumra segitségért ..valaki azt mondja 5000E a bevizsgálás majd megmondja hogy menyi az adatmentés..és ha igy vágnám a dolgokat a vinyokrol mint te'' MESTER'' akkor nem kérdeztem volna..
    és elöször is meg kéne nézetni!

  • liksoft

    nagyúr

    válasz sakto #2190 üzenetére

    OK. Akkor én kiszálltam, mert 5e-ért én nem vállalom, hogy pontos diagnózist tudok adni. 5000E = 5 milláért viszont vakon elvállalom!

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Aktív témák