Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Flashget

    félisten

    válasz Met #39077 üzenetére

    arra jó.
    én elég sokat felveszek az Alma-val és van ami meg is marad pl. sport esemény vagy olyan film amit ellehet csípni HD-ben és nekem nincs meg csak dvd-n.
    Digikábelen próbálta az illető így az írást másolom nem én teszteltem.

    alcor hdc-3500
    A kütyüt ennyiért nagyon ajánlom annak aki a TV-jét is csak bambulásra használta, de a feliratozás nem érdekli, csak egy Tv-kiegészítő "videómagnó" kell neki. Arra az egy funkcióra tökéletes. Kódolás nélküli TS-ben rögzít, felveszi az összes hangot, és persze a TS-ben rögzül a stream feliratozás is, így utólag visszanézhető úgy is. A TV és a szappantartó előtt el kell osztani a koaxkábelt, majd hdmi-vel bekötni a lapostv-be. Ha PIP funkcióban beadjuk a külső, hdmi-re kötött dvbc vevőt, akkor láthatjuk annak a képét is, és szabadon is kapcsolgathatjuk. (Ugye, samsungoséknál ez is tiltott dolog, mer' minek olyat a parasztnak.) Felvételkor folyamatosan kiírva a bal felső sarokban a felvett idő. Ez nagyon jó funkció, cserébe nem látszik semmi ami ott van, pl a meccs állása, hány percnél járnak, ki az első a F1-en, Melyik királyi TV-t nézzük, és ehhez hasonló "apróságok".

    Amiért viszont retúr.
    Nekem nézni is kéne a régi TV-hez, nem csak rögzítéshez.
    - "Csatornaváltás" picit gyorsabb mint a smarttévén, DE pár tized mp-ig szaggat a kép, igaz utána felveszi a tempót. Gondolom a TV is ezt csinálja, csak ott akkor adják rá a képet amikor felgyorsult. SD-nél hamarabb, HD-nél picit tovább tart.
    - Az OSD-je hihetetlenül jó színösszeállítású, szürke-fehér, tényleg jól lehet olvasni. Kialakításában a klasszikus alcor működés jellemzi. Azonban semmit nem lehet rajta állítani!!! KB 3 mp-ig a fél képernyőt MINDIG elfoglalja az OSD, na ez már gáz.
    - A távirányító is a klasszikus alcor dizájn, nagyon jól kezelhető LENNE, de itt is megvan a klasszikus el.aszott kiosztás úgy ahogy szokták. Logikátlan elhelyezés, vakon (sötétben) kezelhetetlen ez is. (Persze ha valakinek csak 1 db távlökője van, az hozzászokik - talán.) A feliret-nyelvválasztás totál széjjel, ttx-epg totál széjjel, start-stop-rec gombok ugyancsak besimulva a többi közé, a rec még színt se kapott. (Érthetetlen miért nincsenek ezek középen fent csillag-alakban, s mellettük a hangerő-programkapcsoló. alattuk a felirat-hang-mute gombokkal.
    A számgombok tök lényegtelenek, az mehetne a tenyér mellé.)
    - A dvb-c adás feliratozása teletext-stílusú, DE olvashatatlanok a karakterek. (A bluepanther dvb-t vevőmé érdekes módon szintén teletext feliratozás, de kellemesen olvasható. A samsung TV-k feliratozása is gyalázatos dizájnú.)
    - A filmek feliratozása (srt) már egy fokkal jobb, de hülyeségek közül lehet választani. A szürke alapon fehér a legolvashatóbb, csak kissé sokat takar ki az is a fölöslegesen a filmből, és minthogy az OSD-n nem lehet fedettséget állítani, totálisan kitakarja ami alatta van. Lehet éppen átlátszó háttér is fix piros-zöld-fehér-fekete szöveggel, de az megint ugyanúgy olvashatatlan :))) hisz örökké változik a kép és tuti kivehetetlen lesz.
    - TV felvétel alatt NINCS feliratozás! Ha előtte be lett kapcsolva, akkor amíg felvétel megy, nem látszik, miközben a vevő ugyanúgy rögzíti, tehát visszanézéskor rajta lesz.
    - Felvételkor itt is csak az azonos frekvnciákon levő adások között lehet kapcsolgatni, gyakorlatilag tehát nem lehet.
    - nincs rajta még ki-be kapcsoló gomb se, minden a távlökőről megy.

    Filmlejátszással-visszanézéssel nincs gond. TV-képnél a 16x9 -es pillarboxot kell belőni, ekkor lesz minden adó jó képarányú, még a PAX TV is, ami ebből a szempontból a legtrébb adó.
    576i...1080P (50Hz) között lehet állítgatni a képét, de túl sok különbséget nem vettem észre, nem teljesen tiszta ez a rész pontosan hogyan működik a valóságban. (Elvileg tudom, de a tv "okosságai" és a szappantartó gagyiságai miatt ez nekem nem lett világos.)

    A bluepanther dvb-t .ts -be vesz fel, az alcor dvb-c .mts -be.
    Szóval videnyónak, fixtelepítésű lakókocsiba, olyannak akinek jó a hallása, háttértévézéshez konyhába valami levedlett célszerűen 16-9-es hdmi-képes monitorral, vagy a conradban vett HDMI-VGA átalakítóval (előzőleg 576p -re beállított képpel) tökéletes megoldás, akár íróasztalon is.

    [ Szerkesztve ]

    Realme GT Master Edition

Új hozzászólás Aktív témák