Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Krystal_s

    addikt

    Sziasztok!
    Családtag egyik gépével kapcsolatban szeretném megkérdezni a véleményeteket. :))
    Dell Latitude E6510, i5-540M, 4gb ram, Win7 Prof...
    A gép csak netezésre van használva. Amióta Facebookot is olvasgat lassúnak érezi a gépet. Memóriahasználat kis idő után felmegy 90% fölé és olyankor használhatatlanul beáll a gép. Ez ismert jelenség főleg az új FB felület óta. Még 8-16 GB ramos gépeket is képes kiakasztani sok görgetés után.
    Tanácsoltam, hogy bővíteni kéne a memóriát min. 8 GB-ra. (utána én a böngésző gyorsítótárazást is a ramba állítanám)
    Ma elvitte egy szerelő ismerőshöz, aki szerint az a gép még most is nagyon jónak számít és bőven elég a 4 GB ram, sőt ő Win 10-et rakna rá, mert azzal gyorsabb lesz még a lassú HDD-vel is. :))
    Kitakarította a gépet és paszta helyett gap padot rakott több helyre...
    Azóta a CPU hőmérséklet egy böngésző megnyitással már 104°C-ra ugrik, majd vissza 50-60 közé, de görgetés és használat közben újra 104. Sima Youtube videók lejátszása közben 90-104°C. Korábban 50-86 között volt.
    A ventilátor dolgozik, de normális meleg hőt fúj ki és nem forrót. Úgy láttam a max fordulat 2600 rpm. Szerintem 4500-5000-ig kéne felmennie.
    A szerelő azt mondta "ez teljesen normális, mert az i5 CPU-knak ez az üzemi hőmérséklete és nem kell ezzel foglalkozni, az csak a CPU mag hőmérséklete azért sem forró a levegő."
    Szerinte nem jó kitenni a hőfokokat az eszköztárra, mert az is lassítja a gépet. (CoreTemp portable :D )
    A családtagnak egy szerelő szavai hihetőbbek, mint pl az enyém. Ezért én nem is nagyon akarok foglalkozni a dologgal, csak
    annyit szeretnék kérdezni, azt a gépet így mennyi ideig lehet használni? Mik lesznek majd az első jelek, amikor már elfárad? Kikapcsolgat, vagy csak leszabályozza?
    HwInfo-val ránéztem, ott jelezte pirossal a hőfokokat és throttlingot is. Aida64 tesztet tilos használnom azon a gépen, így az tabu, "az ártana a gépnek". Bár most még kérésre sem indítanám.

Új hozzászólás Aktív témák