Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SinG

    csendes tag

    Hali, illetve tisztelt jobbanhozzáértők:)

    volna több kérdés, a lényeg .h egy x2 550 be-ben sikerült bekapcsolni mind a 4 magot.
    2 óra prime (középső teszt) után stabil volt mind a 4, ennyi időm volt egyenlőre:) tegnap jött össze.
    viszont

    az alaplap majdnem 70fokig felmegy
    cpu meg 62 körül van (mind a 4 mag külön külön is, "jobban melegszik az 1ik problémám nincs). (Everest) (fesz-t nem emeltem, anélkül is stabil volt eddig)

    1.az alaplapot mivel lehetne picit jobban hűteni? (ilyen topikot nem találtam, illetve már 2004ben kifutott:) ) úgy tudom nehéz jól hűteni közvetlenül, így külön chipset hűtőt nem cserélnék. illetve egyszer már megjártam 1 "szép" zalmannal, amit még árulnak és elvileg népszerű.

    cooler master elite 335ben van
    gigabyte 785gt ud3h, egyenlőre a házhoz kapott 12es van benne csak, az első részre lehet tenni mégegyet, ott lesz holnap ha eltudok menni bótba:)
    (esetleg a nagymeghajtó helyekre is gondoltam egyet befelé irányítva, mert a ház eleje mindenhol lyukacsos és porszűrős)

    arra gondoltam, hogy a ház oldalán lévő téglalap alakú "szellőző"be rakok ventillátort,
    pvc csövekkel (ha méretre és irányba is jól tudom majd alakítani (gázláng,..stb), ez még csak nagyon terv, egyik ismerős így csinált régen reflex csöveket amég nem lehetett kapni) vezetek a chipset hűtőre levegőt. (ööö mekkora baromság?)

    2. procit is szivesen lejjebb vinném több okból is.
    - picit megrángatni felfelé, monnyuk 3400mhzig 3100ról, bár nem létszükség, örülök a +2 magnak is nagyon.. de ha már lehet..
    - amúgy is meleg talán ezzel a gyári hűtővel
    - ebből a házból talán többet ki lehet hozni, ha már megvettem használnám is.
    - Cooler Master Hyper TXhez közeli árú, és használható dologra ötlet esetleg?
    fontos hogy halk legyen.

    ami fontos lehet még, a táp egy hkc 550, nagyon halk, a ventillátora szépen húzza ki a meleget, a teszt közben erősen meleg levegőt fújt, a 12s cm házventi annál hűvösebbet. a proci a ház-hőcsőből (is, illetve leginkább, amennyire lehet irányítottam) kap levegőt.

    /a prime úgy ment, hogy közben a 6négyzetméteres szobában (a gép itt van igen) 1 konvektor maxon fűtött, és megmaradni is alig lehet :):), aludni kb eséytelen. nyárszimulátor/

    köszi a választ:)

Új hozzászólás Aktív témák