Annyira nem tűnik lelógónak, egy 800g-os hűtő már csak ilyen.
LG Optimus 7 :)
Annyira nem tűnik lelógónak, egy 800g-os hűtő már csak ilyen.
LG Optimus 7 :)
sztem megpróbálok egy másik 12es ventit rádobni a másik oldalra, szívó üzemmódba, hátha javul valamicskét.....
"Nem tudom mi a gond.. Mióta ph-n kint van az e-mailem, azóta olcsóbban veszem a viagrát." by akom --- {Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}
Ebben a baromi melegben most nekem se nagyon megy az idle 40 alá.
[ Szerkesztve ]
Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D

Sziasztok!
A hőmérséklet érzékelő a procin van vagy az alaplapon? Nekem úgy rémlik a prociban régebben volt csak az alaplapon vagy rosszul tudom.
Felvilágosítana valaki. Előre is Köszi..

Gigabyte GA-970A-UD3, Phenom II X4 965 BE, 8GB Kingston, Ati 6870, Logitech MX5000

Szia!
Lehet mindkét helyen is egyszerre. 

Platform függő, vagy alaplap plusz future
az hogy min van az érzékelő? Vagy ez is az is? 
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-970A-UD3, Phenom II X4 965 BE, 8GB Kingston, Ati 6870, Logitech MX5000

A mai gépekben már szinte mindig megtalálható mindkét helyen lévő szenzor. 
A future gondolom elgépelés volt, és feature akart lenni 

Rendben..
Akkor még1 kérdés a programok melyik érzékelőt veszik alapul? 

Ez változó. Pl. az everest kiírja mindkét szenzor által mért értéket. 

Oksa köszi a segítséget mindent értek.

Nincs mit 
A maghő a lényeg. (core temp)
[ Szerkesztve ]

Bizony. Az nyilán pontosabb adat, mivel az benne van a prociban. Néha még 10fok eltérés is lehet... 
Egyébként fura, mert nekem csak a biosfrissítés óta van különbség. Előtte ugyanannyi volt a mag és a kupak, azóta a kupak 4-5 fokkal melegebbet ír.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok,de itt olvasgattam sok okosat 
Nekem egy 1055T-m van és mindenképp cserélni akarom a gyári hűtőt mert hangos és szerintem hatástalan...(mit ajánlotok?Big Water 760I esetleg elég neki?
Nem értek 1-2 dolgot.. pl az everest ,hogy rakja össze a hőmérsékleteket ha a cpuhoz mondjuk az 50 fokot ha alatta magonként levezette ,hogy 43fok. Meik az igaz meiket nézzem?
Esetleg nem tudja valaki hogy ennek a procinak mi a maximális hőmérséklete amit még visel?
Előre is köszi

A maghő a lényeg. Általában a cpu hőmérséklet nagyobb mindig, de az ne zavarjon. Hűtőcsere külön topikban: [link]
Max hőmérsékletet intel oldalon megtalálod.
[ Szerkesztve ]

Köszi,akkor a különkénti hőmérséklet a mérvadó,akkor jó ez a hűtő amíg nem tuningolok 
Hűtőcsere is megoldódik.
Amúgy intel oldalon nem találom mert ez AMD

Tudom grammar naci dolog, de nincs olyan magyar szó, hogy "meik". Legyen melyik.
(ezeket a számozásokat már a franc se tudja megjegyezni)
Bár így hogy rájöttem hogy ez a hatmagos így már rémlik a neve. Ha 95 wattos akkor 71, ha 125 wattos akkor 62 fok a max.
[ Szerkesztve ]

Háttal kezdem mert azt se lehet 
Hát bocs ,hogy elírtam majd figyelek

Köszi az infót ez a 125ös 

Sziasztok!
egy Amd X2 4600+ alaphőmérséklet normális a 48-50 fok?????????? 
tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
Gyári hűtővel a nagy melegben igen. Esetleg a kosz is rájátszhat.
[ Szerkesztve ]

Ja,gyári hűtő.....
Újra pasztázom sokat javulhat? 
Max 1-2 fokot.(persze ha a régi paszta beszáradt/túl sok/alapból szarul lett megcsinálva akkor többet is) De a tisztítás is szokott annyit honi. Meg persze a jó házszellőztetés még többet.
[ Szerkesztve ]

és pluszba egy nem túl drága hűtő? 

Nem túl drága hűtő=gyári hűtő-nincs tunning az is elég.
Takaritsd ki,pasztázd ujra,egyébkén meg no para ,max temp 68-70 fok/ persze nem idle/.
Érdi családi ház sürgősen eladó 12.500.000ft.irányár .......Lego-Bionicle 12db 3999ft
Lényegében nanus elmondta az igazat, bár nekem egy freezer 64 prom van, ami most kb 4 ezer forint. És én azért jópár fokot nyertem vele(ami főleg annak köszönhető, hogy nem a procira fújja a meleg levegőt)+sokkal halkabb.

kösz.uraim 

Nekem van egy AMD AthlonII X4 630-as 2,8Ghz
Nektek üzemközbe hány fok?
Mit értesz üzem alatt? Általános munka közben vagy 100%on terhelve? A procidnak 71 fok a maxa. Afölé ne menjen az a lényeg.

Üdv!
A kérdéseim a következőek lennének. Az intel oldalán ugye minden processzor specifikációjánál meg van adva egy TCase. Mi lenne ez a hőmérsékleti érték?
Azért szeretném megtudni, hogy mi ez, mert remélem ez közelebb visz a CPU-k leadott hőjéhez. Úgy értem, hogy manapság a passzív cpu hűtések terén érdeklődöm és nem hiszem, hogy a specifikációk nagy részében megadott Watt(gondolom fogyasztás) értéke feltétlenül utalna a leadott hőmennyiségre. Ezért érdekel a TCase, valamint minden egyéb, link/táblázat/teszt ahol rengeteg processzor hőleadását megtalálom. Konkrétan egy Intel Celeron d430, egy intel e7500 egy intel core2 e2140 valamint egy amd athlon 64 3000+ hőleadása érdekelne. Ugyebár a wattban megadott fogyasztási értékeik nem igazán utalnak arra, hogy mekkora hűtés igényük van vagy másképp fogalmazva mennyi hőt adnak le amit el kell vezetni. Valaki tud segíteni a témában?
A válaszokat előre is köszönöm! 
[ Szerkesztve ]
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
Hát sokat nem tudok segíteni táblázat ügyben, csak pár dolgot próbálok segíteni: Az intel oldalon megadott hőmérséklet elvileg a max hőfok amit bír terhelve a proci. (általában bír többet is, dehát kell egy biztonsági határ) A max tdp az a maximális fogyasztást jelenti. Ezt általában agyontuningolva maxra pörgetve se éri el a proci. És minél nagyobb a tdp általában annál jobban melegszik a proci. A passzív hűtés inkább meg szerintem csak irodai gépeken megy el.
[ Szerkesztve ]

Hát attól függ ... nekem egy Mugen 2 passzívban elviszi 3.6GHz-re húzva a Q9550-emet ... és LOAD-is max 60fok, IDLE 40. szóval ez így nem igaz,amit írtál 
a hőtermeléshez meg annyi,hogy minél régebbi a proci annál régebbi a gyártási technológia,tehát nagyobbak a régi CPU magok,ezért általában több hőt is termelnek. (hogy értsd : egy 90nm-es proci azonos órajelen jobban melegszik mint egy 45nm-es. persze ugyanolyan körülmények között
)
Szerintem ...
De gondolom a passzív procihűtőd nem magában csücsül a házban, hanem elölröl hátulról a házban meg van támogatva ventikkel. Tehát akkor már rakok a procira is egy ventit, mert akkor már legalább 10 fokkal lejjebb van a hő és nincs nagyobb hangja mint a házventiknek.
A hagyobb gyártástechnológia meg általában együttjár a magasabb tdpvel is.
[ Szerkesztve ]

nah procihőmérséklet gond megoldva, levettem a ház oldallapját, és mellé raktam egy asztali ventillátort, ami ugyan hangos picit, de nem zavaróan, és 10 fokkal lejjebb tornászta a hőmérsékletet odabent. Így most 35-40 körül mozog, de a kánikulában sem ment 53-55 fölé, ami eddig az alaphőmérséklete volt( persze a melegben).
Jó is a sufnitunig 

Sziasztok!
Most került a gépembe egy új AMD X2 7750-es proci. Az everest mérése kicsit megijesztett, mert a CPU-ra 66-70 fok közöttit mér, viszont a magokra csak 41-45 fokot. A Core Temp is hasonló értéket ad a magokra. A gép újraindítása után bios-ban 54 fokot mérek ami kis idő után csökken is 50 fok alá. [link]
A Cool'n'Quiet nincs bekapcsolva, viszont a proci sincs itt még meghajtva. Kérdésem az lenne, hogy a fentebbi hozzászólásokban tárgyaltak alapján jól gondolom-e, hogy az alaplap mér rosszul, és a magokra kapott érték a valós? Mivel 73 fok a maximum hőmérséklet erre a procira ezért meghajtani még nem is próbáltam.

Üdv!
Van egy 631es P4 3ghz-es procim (default órajeleken járatom). Bekacsolás után a Phoenix Biosom a ventit 1000fordulaton járatja (gyári Intel hűtő, egy Celeron D 3ghz-esről, de tudtommal az Intel az én P4esemhez is ezt csomagolta), szóval ekkor 37-40 fokos. De amikor játszom, hirtelen felugrik 65fokra, de volt már 75 fok is...ekkor 3300rpm-en megy a venti. A hivatalos oldalon az Intel, azthiszem 69 fokot jelölt meg mint maximális hőmérséklet. Károsodik e a processzor 75 fokon? pasztát most raktam rá pár napja, azzal sztem nem lehet gond. A hűtőt pedig portalanítottam. A válaszokat előre is köszönöm, viszont szívesen meghallgatnám azoknak a tapasztalatait is, akik ilyen processzorral rendelkeznek.
Első lépésben próbálj egy újabb verziós everestet. Általában az segít. De a core temp értékek általában valósak. A maghő a lényeg. De a kupakhő is be fog állni ha új everestet raksz.
(#2039) patakij: a proci nem valószinü hogy károsodik, tesómnak régen volt 62 fokos max amd-m ami rendszeresen 70 fölött járt és soha nem volt gondja. De ez akkor sem állapot ugye
. Házad szellőzik? Mennyi pasztát raktál a procira?
[ Szerkesztve ]

Szevasztok!
Van egy i5 760-as procim gyári hűtővel.. az Everest szerint a cpu 32C a 4 mag külön pedig 37-41C alapjáraton, viszont játék közbe szépen felugrik a magok hőmérséklete akár 60-63C-re is. Ez standard érték és bírni fogja sokáig, vagy be kéne szereznem egy komolyabb hűtőt? Tuningolni egyáltalán nem akarom.
Előre is köszönöm a válaszokat.

Jó az a hőmérséklet még.

Nekem is van a gépemben egy Intel 631-es proci, de nekem 45 fok fölé terhelve sem ment.
Hűtőm rajta: GalcialTech Igloo 5073 Light
Viszont egy másik gépben van egy 641-es 3,2GHz-es procim, ami alapból 55 fok, terhelve 65-70 fok. Ezen Spire CoolWave V(SP526S7) hűtő van rajta.
http://www.mobilgyujtemeny.tk

Sziasztok nemtudom miért magas acpu ömérséklet a gépemben egy amd athlon64x2 dual 5000+ os gép alapon 29c terhelve játék alatt 70c ahömérséklet és sipol ujra van pasztázva,uj hütö van benne EKL gold netudom mi a baj ha valaki tud segitsen?
Üdv Laca

Hello!
2 gramm hővezető paszta hány processzor alapos bekenésére elegendő?
Köszi
[ Szerkesztve ]

Szerintem lyan 10-20 körül. Most van nálam 0,3g-os kiszerelésű paszta, azzal szerintem 3 proci kijön. Persze ez függ attól, hogy mennyire kened vékonyan, és mennyi megy feleslegbe.

Sziasztok,
egy ismerősömnek olyan gépe van, amiben a következő proci van:
Intel Pentium 4 630, 3153 MHz (15 x 210)
Alapon olyan 62-63 °C-on van a proci, de amikor megterhelik, 70-80 között megy. Gyári Intel hűtő van rajta.
Már az alap is sok sztem, de a loaded értékek aztán méginkább (ehhez a procihoz képest).
A gép szokott is magától újraindulni...
Kérdésem, hogy ezek az újraindulások mekkora százalékban tudhatók be a magas hőfoknak? Vagy van még valami, amit érdemes letesztelni?
Előre is köszi!
..::Diego::..
Szerintem vegye le az oldalát, takarítsa meg a proci hűtőt és utána nézze meg. Mondjuk ezek a P4-ek (Prescott, 90nm) már elég határon vannak, ráadásul a gyártástechnológia is régi, ezért sokkal hűvösebb nem lesz terhelve. Ha takarítás után se megy lejebb, akkor vagy megelégszik a gyári hűtővel, vagy lecseréli a hűtőt egy normálisabbra.
[ Szerkesztve ]

Ahogy a kolléga mondja. Elég "forrófejűek" azok a procik! Ellenőrizni kell a ház hűtését első sorban. Vagy leveszed a ház oldalát, vagy beteszel a ház oldalába egy ventit ami a procira pluszba tolja a levegőt. Itt nem 8cm-esre gondolok. Persze a kiáramló levegőről is gondoskodni kell. 
Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

Sziasztok.
Adva van egy ASROCK alaplap 2.6 Ghz intel procival.
A gép fél óránként lefagyott. Megnéztem proci hőmérséklet 95 Celsius felett.
proci ventilátor csupa trutyi volt. Gondoltam ez az oka.
Takaritás.
Nos utána el se indult a gép, pár másodperc után magától kikapcsolt.
Annyit sikerült elérnem, hogy a biosba be tudtam lépni. Proci homérséklet 90 celsiustol indult... !!! Teljesen hideg/lehült gép esetén. (akkor raktam össze)
Ééés szép lassan emelkedett. 105 celsiusnál kikapcsolt...
Bordát nem vettem le, de utána levettem, visszaraktam, nem változott semmi.
Elképzelhető, hogy a hővezető ezüstpaszta miatt nem adja át a hőt a proci?
Normális, hogy 90 celsiustól indul a proci hőmérséklete? (Csak bios fut)
Esetleg létezik, hogy a senzor elromlott?
Kössz a segítséget, sürgös lenne...