Lenne egy olyan problémám, hogy akármelyik cpu hőmérséklet mérő progival nézem a cpu hőmérsékletét, mindig 51 fokot mutat, de bios-ban csak ugy 35-40 fokot. Ez mitől lehet ?
Alaplap: Asus p5kpl-am epu
Proci: Intel e5200 kétmagos
Üdv: Zoli
[Re:] Samsung Series 5 550P notebook – izmos multimédiás mindenes a láthatáron
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel /MID Apad stb. /

Lenne egy olyan problémám, hogy akármelyik cpu hőmérséklet mérő progival nézem a cpu hőmérsékletét, mindig 51 fokot mutat, de bios-ban csak ugy 35-40 fokot. Ez mitől lehet ?

sziasztok!
Olyan problémám lenne, h I5 2500K intel cpu es egy AsusP8H61es alaplap. Aidaval es minden mas programmal merve 88 fokosnak jelzi a Cput a magonkenti hofokk pedig 35 fokosak.Alaplapi programmal viszont 40 fokosnak jelzi es biosban is 40 fokos. Joljonne egy kis segitseg ha vki tud irjon privatban legyszi.
Asus P8H61, Intel i5 2500k, Kingston HyperX Blue 1333 Mhz, Sapphire Radeon HD 5770 1 GB, Corsair 500W CMPSU-500CXV2

Próbálj meg egy BIOS frissítést.
Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

megvolt az is, paszta csere, hűtőcsere es ugyanaz... :S
Asus P8H61, Intel i5 2500k, Kingston HyperX Blue 1333 Mhz, Sapphire Radeon HD 5770 1 GB, Corsair 500W CMPSU-500CXV2

Sziasztok!
Amd 4850e procit kicseréltem egy ugyanolyanra, az előzőt a hűtővel együtt kihúztam.
Soha nem pasztáztam át, vagy öt éve így megy.Hébe-hóba neztem AIDA-val, de soha nem ment 61-62 fok fölé terhelésen sem. Megéztem a csere előtt is, 20 perc AIDA teszt.
Minden ok. Az új procit új pasztával kentem, beszereltem.
Próbáltam üresjáratban minden ok, terheléses teszt folyamatosan megy felfelé 73-74 fokon áll be. Oda tettem a házhoz az oldalát, 78 fok és még ment is volna felfelé, de már nem hagytam, A hűtőt kézzel érintve langyos, még kézmelegnek sem nevezhető.
Core temp, HWinfo is ezt mutatja. A Fairuse kb 90%-al terheli le, ilyenkor az egyik mag 70 a másik 61 fokos. Kicsivel lehet hogy több pasztát tettem az elégségesnél, ez okozhatja a két proci közti jelentős eltérést?

Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis help-re.
Probléma:
Van egy falba süllyeszthető panel PC-m, ami mögött egy PIII as 1 Ghz-es masina ketyeg. A CPUn egy egyszerű hűtőborda van (passzív hűtés). A készülék be van építve a falba és a bios on keresztül nézve az üzemi hőmérséklete 70°C körül mozog.
Szeretném lecserélni a hűtőbordáját olyanra amibe be van már integrálva a ventilátor, és így a magassága maximum 2 cm lehet. a felfogató csavarok 4,1 cm re vannak egymástól de a külső befoglaló méret 5x5 cm. 1 db CPU FAN foglalat van ott a proci mellett de nem szabályozható, direktbe kiadja a tápot azaz maximális fordulaton pörgeti...
Ha valaki tudna linkelni nekem egyet, azt megköszönném, és lehetőleg a ventilátor ne legyen hangos de azért szállítson levegőt is...
Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]

Üdv. Segítsen valaki! MSI K7N2 Delta Csak ide csatis!! 462-es foglalatú!
Hömérséklet rendben!Vissza jumpolva minden az eredeti biosz be állításra! minden stimmel! de a gép akkor is magától csinál egy reset indulást! se kék halál se semmi!! Úgy érzem h a ramok kicsit melegednek! Alap gyári Beállításként is 2.7Voltot kapnak! DDR3 400MHz ramok!
Ram feszkóját vegyem lentebb? Vagy mit tegyek! a gép 40-45fok között mozog! Gyári hűtője sajnos kevés neki! most a proci 160MHz 1.75V Kap! Mi a fene lehet a baj? Már megőrülök tölle!!!

Helyesírásért Bocsi. azt ne nézzétek! :S :S

"1 db CPU FAN foglalat van ott a proci mellett de nem szabályozható, direktbe kiadja a tápot azaz maximális fordulaton pörgeti..."
de elvileg szabályozható,nekem is úgy van,biosban lehet állítani!
a PH-n az a rossz,hogy mindenki pesten lakik...

Nem mind nél.de elvileg igen szabályzoható! Jól mondodd! üdv.

SEGITSÉG!!!!!
alaplap lenne hibás ???
vagy procii ??
am azt már észrevettem hogy 51 fok fellet mutatja a hömérsékletete akármelyik program, 51 alatt nem :/ csak annyit ir hogy 51 fok, biosban meg mindent ad normálisa :/ és gözöm sincs mi lehet a baja :/

Szia! Aida64-et próbáltad már?

BIOS frissítés volt?
Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

Üdv volt
de már találtam egy progit asus pc probe II, ez bégre mutatja, de már 30 programot kiprobáltam... ezzel a progival csak anyi bajom van h a ventimet öszevisza állitgatja..:/

Mondjuk nekem meg a proci ventilátor sebességét nem mutatja de a hőmérsékletét igen!

biosban se ??
ha ott se akkor valoszinű hogy csak 2 pines csatija van a ventinek
a harmadik lenne a fordulatszámszabályzó aszem...javits ki ha nincs igazam xd 

Biosban mutatja de 3pines a venti csatija de az alaplapon lehet hogy 4-es van majd megnézem mert arra nem emlékszem! 

3 és 4 pinest is lehet biosban szabályozni!
nekem a ház oldala és a kitoló venti ugyanonnan kapja a jelet,3 pines.
[ Szerkesztve ]

Fan mate2-vel szabályzom őket csak az aida nem írja ki hogy mennyit forognak!

probáld ki az argus monitort
én azzal a vidikarim ventijét is tudom szabályozni meg a proci ventimet is 

Köszönöm nem ismerem de majd kipróbálom! 

Sziasztok!
A következő kérdésemre szeretnék választ kapni:
Van-e a prociknál olyan, hogy üzemi hőmérséklet? Tehát ahol a legjobb teljesítményt adja, mint pl. autók motorja, esztergagépek, mérőeszközök, műszerek stb. Vagy az a "jó" ha minél hűvösebb a hardver?
Köszönöm
üdv
Sampe
"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac BF3 nick: SampeHUN // http://nyanit.com/prohardver.hu

szeritem az a jó ha minnél hüvősebb
alacsonabb hömérsékleten jobban dolgozik 

Az előttem szólót ismételve minél hűvösebb annál jobb de a konfigodat nézve elég jó a hűtőd nem hiszem hogy nagyon melegedne a procid!

igen,ha jól tudom a pillanatnyi hőleadási képesség nagyban befolyásolja a teljesítményt.

nem az én konfigomra vonatkozik a kérdés, hanem úgy általánosan, az üzemi hőmérséklettel kapcsolatban, hogy van e ún. optimális működési hőmérséklet
"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac BF3 nick: SampeHUN // http://nyanit.com/prohardver.hu

nincsen...én csak olyanról hallotam hogy max müködési hömérséklet, amit neten megtudsz nézni hogy a procidhoz mit irnak, ez sztem csak annyit jelent hogy ez fölé nem kéne mennie..

Melyik változatát használod? Eddig csak 30 napos próbaverziót találtam!

én is a 30 naposat használom, de mer lassan fél éve...xd

Köszi! Akkor nem kell aggódni hogy lejár! ![;]](/dl/s/v1.gif)

hát nem
csak anyi hogy majd mikor elinditod akkor mindig bekell nyomni egy számot
![;]](/dl/s/v1.gif)

Ezt jó tudni! 

Sziasztok!
Biztosan kérdezték már előttem, de sok a hozzászólás. Egy Intel Core i5 750-es proci 5-10 perc nyugalmi állapot után olyan 54°C-os, gyári alap hűtéssel. Ez mennyire számít melegnek, vagy ezeknél a prociknál ez még nem vészes?
A válaszokat, észrevételeket előre is köszönöm!
Üdv!

Szia! Hát az elég meleg alapon! Olyan 35fokos kellene legyen olyankor persze nem 30fokos szobában! Esetleg ha játszol akkor mennyi a hőfok?

Még terhelés alatt nincs tesztelve, azt holnap szeretném megtenni. Nem tudom, miért ennyi a hőfok, de lehet egy újrapasztázás segíthet. Ki van pucolva, szóval a por most nem játszik, elvileg...

én javallanám lecserélni a gyári kacatot egy combosabbra, az a hűtés csak arra elég hogy éppenhogy ne főjjön meg a proci terhelés alatt ![;]](/dl/s/v1.gif)

mindenképpen pasztázd újra,főleg,ha gyári pasztázással van összerakva.nekem segített!

Köszönöm a válaszokat, valószínűleg pasztázás és később hűtőcsere lehet 

Cseréld le amint tudod mert a gyári nem sokat ér és nagyon hangos!

Bátyámék processzorát újrakentem, majd...tudom, gyermeteg hiba...elfelejtettem visszadugni a hűtőt az alaplapra...aztán reboot után pislogtam 5 percig, miért kúszik fel a hőmérséklet 60 fok fölé... 
ASUS M4N68T-M LE V2 // AMD Athlon II X3 455 (3533 MHz) // Sapphire Radeon HD 5670 1GB GDDR5 // Kingston DDR3 1333MHz 4GB // Seagate 500GB 7200rpm 32MB SATA // Logitech G400 // Steelseries Qck Goblin Edition

Lelkiismeretes vagyok

ASUS M4N68T-M LE V2 // AMD Athlon II X3 455 (3533 MHz) // Sapphire Radeon HD 5670 1GB GDDR5 // Kingston DDR3 1333MHz 4GB // Seagate 500GB 7200rpm 32MB SATA // Logitech G400 // Steelseries Qck Goblin Edition

65 fok több órás játék után nem veszélyes? Q8300~3300Mhz-en Vid 1.225mV-on (Asus V60-al hűtve)
Másik pedig hogy az első mag 3-5 fokkal melegebb,de inkább 5-el? 

Hát...én bármikor nézem, mindhárom mag ugyanolyan meleg, szóval... 

Megnyugtattál! ![;]](/dl/s/v1.gif)

Sziasztok!
I3 2100 procinál mennyi az ideális hőfok?
Hyper tx 212+ hűti.
Jelenleg alapon:
cpu 1 mag: 33
cpu2 mag:27
CPU:26
Alaplap:27
[ Szerkesztve ]

aida 64-et töltsd le
az megmondja hány fok igazából.

Nekem volt, hogy az is tévedett...legalábbis egyszer azt mutatta, hogy ~10k-t forog a procihűtőm. :'DD

ha több magosított procit használsz,akkor nem valószínű,hogy jót ír ki...

Valóban? Újat mondtál. 

Szia! Szerintem teljesen rendben van a hőfok!

Nekem is van pár fok eltérés a magok között de ez teljesen normális mert ugye nem egyformán vannak terhelve!

Köszi!