A pwm csak akkor lényeges, ha állítgatni szeretném a venti sebességét, ugye?
Desire - Leedroid 3.0.6-R2 - App2sd

A pwm csak akkor lényeges, ha állítgatni szeretném a venti sebességét, ugye?

Igen, ha állítgatni szeretnéd software-es úton, vagy szükséged van automatikus szabályozásra az alaplap által, a hőmérséklet függvényében.
ocso

akkor automatán állítja...de a bal3 tűre kell dugni, a jobb szélső a pwm-é
Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

Mivel Asus alaplapom van, ezekszerint elfelejthetem azt is, hogy a lap magának állítgatja a hőfok függvényében?(ergo folyamatosan teljes fordulaton fog menni?
)

Igen...
ocso

És csak ezért a funcióért érdemes lenne inkább sima tx-et venni?

attól függ, hogy honnan nézzük, meg milyen lap...
bal-jobb
De úgyanúgy kell, mint a 4 pineset csak "leszámolod" a kék kábelt... 
ocso

kb 1000 Ft-tal drágább a csak Intel-es, ami pwm-es. Lehet megéri neked...Én így múnyákoltam meg: [link]
5-7-12 V adható neki ezzel a módszerrel. Most 5V-on megy a venti a TX2-ön, kb 975-1000 rpm-en pörög, 1850 rpm helyett. Ha nincs pwm, akkor 1850 rpm-en megy folyamatosan.
ocso

Na ezt is megtudtam.
Nem szeretném, ha túl nagy zajt csapna, úgyhogy tx lesz belőle. A barkácsolós dolgot inkább hangyagolom... 1000HUF-ot megér a lelki békém.
Köszönöm a segítséget!
(Oibacsi-nak is!)

Köszi a választ.
Magyarországon hol tudok venni?
Van esetleg webshop, ahonnan lehet rendelni?

én tts-től rendeltem, 950ft+110 a posta asszem, de kérdezz rá nála a topikjában
na ezt a tx2-t tényleg nevetségesen egyszerű volt feltenni...(939-re legalábbis)
és nagyon jó!!!
29-31 fok alapba, 4200+ 2,64-re húzva, és cask 780-on pörög a venti
na most tettem le arról, hogy a zalman a legjobb és egyben leghalkabb cpu cooler gyártója...
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

Sziasztok!
Egyre jobban tetszik ez a venti, de lenne egy kérdésem.
Cooler Master Elite 331-es házam van, aminek az oldaláról egy műanyag tölcsér nyúlik a proci fölé, aminek gondolom az a rendeltetése, hogy kinti levegőt fújjon a procira.
A TX2-nek azonban oldalt van a ventije, ezért gondolom ennek a tölcsérnek akkor nincs is értelme??
Vagy a bordákra fújt levegő (vagy szívja onnan a venti?) felfelé távozik? Mert akkor talán mégis van értelme a tölcsérnek.
Egyébként egy Gigabyte P35 DS4-es alaplapon lévő C2D E6750-es procihoz lenne.
A válaszokat előre is köszönöm!
Melkor

Már rég nem követem a témát, úgyhogy bocsi, ha volt róla szó.
Nekem kb egy éves (illetve kb 11 hónapos) a TX-em. A múltkor valamit matattam a gépben, és éreztem, hogy rángatja veszettül a bordát a venti. Ma meg már ott tart, hogy kerreg is kicsit. Szóval egy év alatt kikopott. Ennyire gyenge minőségű lenne a venti, vagy csak én vagyok peches?
http://szucsati.net/

nalam is rangat picit, pedig alig par napja tettem fel...gondolom idovel ez csak rosszabb lesz
en mindenkepp cserelem egy normalis ventire...a hangjaval sem vagyok kibekulve
Bite my shiny metal ass!
hali ismét!
az természetes, hogy 4200+@2700Mhz-en everest stabilitásteszttel 56-58 fok evvel a hűtővel?
vagy nem feküdt fel rendesen a procira?

leveheted nyugodtan, ugyanilyen hűtőm és házam van, nem lényeges a dolog

Mekkora fesszel hajtod? Maghőre gondolsz amúgy?
1,35-ön az alapon, és igen a maokra gondolok
Vkinek nincs eladó TX? 
[ Szerkesztve ]
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

Köszi

de, ha jó árat ajánlasz, akkor odaadom, van gyári venti, meg pwm-es ac rajta, priviben keress meg

akkor nem, ez teljesen jó
privi 
[ Szerkesztve ]
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

Ami AC hűtőt itt emlegettek az az "Arctic Fan 9 PWM" típusú lenne? Ezt hogy szerelitek fel? A gyári gumipöckökkel fel lehet tenni, vagy venni kell csavart?

én ilyet raktam rá: [link]
gyári csavarral rögzítettem, de gumipöcökkel is mennie kell, mert szabvány....csak ugye a műanyagot le kell műteni
kár...azt hittem olyan 50 fok környékén tartja még alapfeszen... 

voltam az E.H.D.-nál, jól elbeszélgettem a ventiről, aztán mondták, hogy nincs már, és nem is lesz. Hol kaphatnék ilyet még?

E.H.D.? Az mi? Mondom, én tts-nél vettem.

Hát gugli őket dobta ki, hogy van nekik ilyen ventijük. TTS listáján nem is látom, hogy lenne.
Illetve most megtaláltam a főoldalon, nem a listában, kiszürkítve. Bár lehet, a Papst venti is jó lenne, az meg 2k forint, nem vészes.. Csak nem pwm-es, ami nem tudom, mennyiben rosszabb. Na, majd beszélek velük 
[ Szerkesztve ]

Kérdezz rá külön, én is azt tettem, pont volt neki raktáron.
nekem is rángatja rendesen, de nekem 5 napos a hűtő!!!
ha kikapcsolom a Q-FAN-t akkor a videókártyámon lévő felső borda el kezd nagyon hangosan rezegni, ilyen fémes hangon.
akkor ezt a venticsere megoldaná?

Tegnap vettem a hütőt, tapasztalataim: Nehéz feltenni és irreális módon meggörbül tőle az alaplap. A ventinek erős motor hangja volt minden fordulaton, ezért szilikonnal rögzítettem a kerethez, nem csavarral, sokkal jobb lett. Kicsit többet vártam tőle, egy 6400-as Core2Duot 3200-ra húzva (1,265 volt) 60 fok környékén tart teljes terhelésnél. Az árához képest nem rossz vétel...
Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

Na, végül elmentem a Red Tower nevű boltba (Lehelnél van, így hozzám elég közel). Elhoztam az utsó 9cm-es PWM-es AC hűtőt, a rácsos, gumi bakos verziót.
Kivettem a gumi pöcköket a műanyag keretből, és sima venticsavarral felcsavaroztam az új hűtőt. Tényleg frankó, kicsit rezegteti a bordát, de össze se lehet hasonlítani a gyárival. És ez nem búg, sípol, ha pwm-mel hajtom.
Ami nem tetszett benne, hogy ugye elosztja a pwm jelet, másik ventit is rá lehetne kötni, és ahhoz van egy fordulatszámmérő, külön hosszú kábelen. Így is túl sok már a fölös kábel a gépben. Úgyhogy egyből letéptem azt. Asszem, ugrott az 5 év gari.. de megérte 
Amúgy azt mondták a srácok, hogy szerdán kiderül, lesz-e még nekik ilyen, ha valakit érdekel.

nekem bevált ez a hűtő. 1 perc alatt cseréltem fel a gyárival. Mivel nagy volt a sustorgás a házban vettem a vöröstoronyban két zalman fanmate 2-es potit. Egyből leverte 1000 körülire a fordulatszámot. így 27 fokos a proci CnQ-el. magyarul csaknem szobahőmérsékletű. a másik potit a 12-es front ventire tettem ami egyrészt 1200-es fordulaton is 'zajongott' másrészt - mivel ledes az istenadta - a kék fénye kissé bántó volt néha.
FAK, FAKFAKFAKFAK!

ma lettem boldog tulajdonosa egy ilyen kis szépségnek és le a kalappal
a szerencsések közé sorolhatom magam mert kb 1 perc volt a felszerelése, rögtön meg is mókoltam kicsit a csatiját és így +5V-ot kap ami kb 1000-es fordulatot eredményez
egy X2 4200-em van kicsit meghúzva és game alatt nem ment 40C° fölé (ha jól emlékszem)
szal csak gratula aki szintén ilyen hűtőt használ

megnéztem Orthos-al és 45C°-nál mintha meghúztak volna egy vonalat
a VGA-n egy AC S1 a procin egy CM HyperTX2 = most már jöhet a bika tuning meg a game

TX vagy TX2 ?
Vettem én is 1@
TX2
Nekem tökéletes. Van alatta egy 8800GT 87-95°C-al terhelés alatt.
A proci lgemagasabb hője 50°C
Soha nem megy fölé. Vagyis nem jól mondom 51°C-nél rögtön dolgozik és lemegy
A hangjával semmi bajom
Jah és húzva se több!
Helló Tulajok!
Egy kérdés: TX vagy TX2 legyen a választás? (a 3 v 4 tűs venticsatlakozó miatt kérdem, Gigabyte P35-DS3 lap lesz alája, E6550 - E82200 procival)
A 3 tűssel maxon fog forogni állandóan? Mert haverom gépében (Asus lap) maxon forog a 3 tűs venti folyamatosan)
Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

A gigabyte tudja szabályozni a 3 tűset is, az asus nekem sem, szal megveheted a tx2-t is

Hali
Nekem is P35-DS3-as lap van a TX2 alatt és igen szabályozza a TX2 ford.számát a lapom. 
Az ámokfutás a jövő tömegsportja....Nem szenvedek elmebetegségben. Minden percét élvezem....A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva
nekem az asus szabájozza a 3 tűset is...

de neked más lapod van és amd-s...és attól is függ melyik helyre dugod...
jaja attól is függ.nekem a prociét meg még egyet mellette szabályoz...
Thx, akkor az lesz, remélem, jól választottam hűtés szempontjából! 
Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

Viszont ha feszültséggel (3pin) szabályozza a lap a procihűtő fordulatszámát nem biztos, hogy le tud menni a hűtő által támogatott legalacsonyabb névleges fordulatszámra.
Az én MSI lapom esetében 1200rpm volt a legalacsonyabb fordulat.
Viszont egy AC 92mm-es pwm-es ventivel (lentebb mások is javasolták már) sokkal többet is ki lehet belőle hozni a hűtőből.

azt hogy érted "sokkal többet is ki lehet belőle hozni a hűtőből" 

Először az AC ventivel nálam kb 3-4 fokot esett a hőmérséklet.
Másodszor az AC venti csendesebb a gyárinál, még max fordulaton is.
Harmadszor a tx2 3 pines ventijével ellentétben szabályozható a fordulatszáma bármely 4 pines alaplapban.

a hőfokkal nagyon elégedett vagyok
a hűtő most kb 1000-en forog ezért nem nagyon van hangja max egy kis susogás ha odateszem a fülem
érdeklődésképpen mennyiért jutottál hozzá az AC ventihez
ha valamilyen okból cserélném a ventit rajta akkor már inkább Noctua-t tennék rá de ez az én véleményem