Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palkova
tag
Üdvözlöm a Tudós Társaságot!
Egy hete én is beléptem
a klubba.
Már több mint 4 éve nyomulok egy FRITZ.BOX nevű masinával ami ADSL modem, router, WIFI és VOIP ATA egyben. A LAN1 portján képes routerként is működni. A napokban ADSL ről átálltam kábel netre, mert havi 1000 Ft -al olcsóbb, és dupla a sávszélesség. A szolgáltató az EXTERNET (mindkét esetben) a Tré drótjain . A szerelő beállította ezt Cisco EPC 3925 nevű agyonbutított T dombot, amin természetesen csak a saját méregdrága telefonjuk menne. Ráakasztottam a FRITZ.BOX -t, és pillanatok alatt beállítottam amit kell, internet rendben, próbahívás egy külföldi Voip szolgáltatóval (30 fillér/perc vonalas és 2.10 forint/perc mobil irányba!) minden rendben, örül.
Kb. két nap után feltűnt, hogy senki nem keres telefonon. A behívószámomat a VOIPShop nevű magyar szolgáltató biztosítja. Kiderült, bár a Fritz.BOX a szolgáltatást regisztráltnak jelzi, ezzel a szolgáltatóval nem lehet hívást se fogadni se kezdeményezni.
Már mindennel próbálkoztam, DHCP-vel, fix IP -vel mindig ugyan az. A szolgáltató szerint náluk minden rendben, a FRITZ.BOX szerint regisztrálatlan IP cím a hiba. Lehet, hogy a T tilt valamit (kitelik tőle)? De akkor miért megy a külföldi szolgáltató? És miért megy, a még néhány napig aktív ADSL kapcsolattal?
A VOIPSHOP ügyfélszolgálata szerint nálam van a hiba, amiben én kételkedtem. Javasolta, hogy töltsem le a gépre a VOIP programjukat, mert azzal mennie kell. Hát azzal sem ment, tehát nem az én beállításaimban, hanem az EPC 3925 ben van a gubanc, vagy az aTdomb (mindha Kínában lennénk) korlátoz valamit.Kérem, ha valaki tud valami okosságot az üggyel kapcsolatban, ne fogja vissza magát!
Kovács Pál
P.s. Természetesen átnyálaztam a hozzászólásokat, de semmit nem találtam amit relevánsnak tartottam a problémámra. Persze ez a tudatlanságom miatt is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest