Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Thrawn #34281 üzenetére

    Nem az a bajom, hogy túl sok verziót adnak ki (ennek a mennyisége szerintem kb. pont jó most, tekintve hogy viszonylag sűrűn jönnek friss termékek és játékok), még a WHQL plecsnisek is egész jó arányban és sűrűséggel jönnek (bár még nincs Win10 RS1 + Secure Boot kompatibilis WHQL csomagjuk, vagyis kézzel kell felbűvészkedni a telepítő helyett a driver-t és CCC2-t).

    Engem csak az zavar, ahogy ezeket nevezik. A "hotfix" elnevezésnek szerintem így egyszerűen nincs értelme, ha nem volt előtte egy akár jelöletlen/stable, akár beta/test verzió, tehát pl hasra ütve:
    16.8.1-WHQL
    16.8.1-hotfix(-WHQL)
    16.8.2-Beta
    16.8.2-hotfix
    16.8.2-hotfix2

    Régen az AMD is így csinálta (mint a világ nagy része), jöhetett Hotfix a WHQL plecsnis és Beta verziókból is (előbbinél vagy szintén WHQL plecsnivel, vagy anélkül), de csak mikor ez (a megjelenés és elnevzés is) indokolt volt.

    Most a Beta szót (ami lehet, hogy kicsit félrevezető volt) Test (vagy valami más, jónak tűnő megnevezés helyett) Hotfix-re cserélték, ami szerintem rosszabb, mint a Beta volt. Hozzányúltak egy megkérdőjelezhető, de legalább megszokott sémához, és csináltak belőle egy teljesen inkonzekvens, még rosszabb sémát.

    A "kell-e WHQL, vagy sem?" kérdésből pedig, mint látjuk tovább tüzelte a háborút az MS a Win10 RS1 + Secure Boot-al, így azért most nem ártana mondjunk ~3 havonta egy ilyen kiadás (és mihamarabb egy olyan csomag, amiben nem csak a display driver, de a telepítő is aláírt drivert használ).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák