Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • YellowFlash

    aktív tag

    Sziasztok! Hosszú lesz. :D

    2 nappal ezelőtt játék közben behalt a gépem. Színes vertikális csíkok vették át az uralmat a képernyő fölött, befagyott a gép, majd újraindult. Gondoltam csak a szokásos driver mizéra, volt már hasonló esett pár hónappal ezelőtt, inkább rakok fel egy másikat. Leszedtem a DDU-t, csináltam egy clean uninstallt.

    Aztán leszedtem az AMD oldaláról a driver "ajánló" programot. Felismerte a VGA-t, a windowst stb, és felajánlotta, hogy leszedi és telepíti az új Crimson drivert, Úgy voltam vele, hogy ez már új fejlesztés, csak sikerült kiküszöbölni a gondokat, így felraktam. Kért egy restartot, majd boot után, ahogy a Win 7 logó betöltött, elsötétült a képernyő. Csökkentett módban be tudtam lépni a gépbe, rendesen volt kép is. De bármilyen drivert próbáltam ezután, a normál indításnál mindig fekete képernyő fogadott.

    Letöröltem mindent, a Win 7 helyett felraktam a Win 10-et. Megint fekete képernyő. Az AMD driver uninstaller progijával leszedtem a Win 10-nél feltelepült "alap"(??) drivert, így normál indításnál megint volt kép. Bejelentkeztem, megnéztem milyen frissítések elérhetőek. Felajánlott egy alap illesztőszoftvert a VGA-hoz (7870 OC), ezt felraktam. Tudniillik ezzel még Win 7 alatt rendesen működött minden. Na, ez Win 10 alatt már nem így megy, fekete képernyőt kaptam AMD driver nélkül, csak a sima illesztőprogrammal. Megint történt egy AMD progis uninstall, hogy visszaálljak az alap felállásra. Itt tartok most.

    A kérdés az, hogy ez a VGA még menthető egyáltalán, vagy vehetek új karit, mert nincs az a driver ami ezt helyreteszi?

    [ Szerkesztve ]

    They don't know... PepeLaugh

Új hozzászólás Aktív témák