Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz ObiGabi #29507 üzenetére

    Az addig OK, amit viszont nem figyel a driver, az a VRM hőfoka. Ált. ez sokkal forróbb a GPU-nál, akár 20°C is lehet a különbség. Aztán olyan észrevételek jönnek, hogy csak 65°C a kari, mégis artifactek, a degradálódásról már nem is beszélve. Legalább ezt érdemes azért megnézni pl. egy GPU-Z-vel, de ha a legnagyobb terhelés mellett sem forrnak föl (érts: jó hűtés van a kártyán, szellős házban van), akkor minden OK (leszámítva a driver vezérelte állandó órajel és fesz. ugrálást, ami nem igazán növeli a VGA élettartamát).
    Ha CC nélkül OK minden, akkor megint csak a CC-ben és a beépített profilokban (optimalizálásban) van a hiba. 1xűbb persze nem feltelepíteni ilyen esetben, mint minden játéknál kézzel beállítani a vezérlést (nálam szerencsére csak 2 driverrel és 2 játékban fordult elő, az egyik jó fél éve, másik nemrég Battlefield 4-gyel). Amíg játékban állítod, mindenképpen a CC vezérli. De pl. Oblivionban nem is elérhető a maximális grafika CC felülvezérlés nélkül, nálam leginkább emiatt van fent, de sok játékban láthatóan javul a kép, ha minőségre állítom a vezérlést, AA-t ED-re, stb. Ez játéktól függően 10-15% teljesítményvesztést jelent persze.
    Én mondjuk szeretem a lehető legszebb beállításokat, amíg bírja a kártya, azért vettem (anno) erős kártyát, ami ma is szépen visz mindent maxon.

    Rossi: Sajnos van ilyen. Olyan is, hogy az adott slot nem jó, vagy nem kap elég feszt, esetleg a kártya nem, sávszélesség probléma, stb. Nekem volt egy Sapphire HD4870-em, amely 16X PCI-E sávszéllel meg sem nyikkant, 8X v. lejjebb simán ment. 5-féle lappal is megnézték szervizben, és "jó volt", csak egyik lap (slot) sem 16X sávszélt használt. Akkor jó, ha te tudod tesztelni ezeket (pl. sávszélt állítani biosban, másik slot, másik tápkörre kötni a karit, stb.). No de esetemben a csúcs egy ASUS lap volt ASUS VGA-val, amelyre nem lehetett wint telepíteni. Másik kártyával kellett, aztán kicserélni a kártyát, onnantól jó volt, amíg nem kellett wint reinstallálni, de az ügyfél ASUS mániás volt.

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák