Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Abu85 #12819 üzenetére

    Erről mérni kéne... :( Viszont a kapuzásban nem hiszek, elvileg a 4800-ak is kapuzva voltak, üres duma volt. Ha a kapuzás működne, és az UVD motor a szükségleteknek megfelelően működne, akkor miért melegszik fel az üres 46 fokról két és fél perc alatt 58 fokra 22% majd 23% venti mellett és a VDDC áramerősség az üres 1,7A-ről 5,2A-re, majd ahogy melegszik, 8,7A-re? (Hangsúlyozom, lestoppolt lejátszással!) Ez pontosan megfelel a számításaimnak! A memóriát pedig nem tudod kapuzni, ha 900Mhz-en megy, akkor az meg is eszik annyit, amennyit. És ez egy Volterra PWM-ből I2C-n kiolvasott érték, nem gagyi alaplapi csip, ha jól emlékszem kb. a harmadát mutatja a valós értéknek, de arányaiban helyesen mér!

    Azt a procit én olyan alaposan kimértem, ahogy csak lehetett! Megértem, hogy hitetlenkedsz, de ez pontos érték, ellenőriztem fogyasztásmérővel. (Azért én is mérek, ha csak lehet, nem hiszek el mindent, amit látok. ;) ) Az a proci gyári értéken hajtva minden 3. szökőévben eszik meg 130W-ot, de akkor is valami űrből származó szupertitkos assembly-parancssal. ;)
    Itt van pár fogyimérős-mérés, alapórajel+turbó tehelve [link] és üresen: [link]
    Ez amúgy azért több, mert itt rákapcsoltam a turbo-t is, ami jócskán növelte a feszt, a sebességet már kevésbé (+133Mhz). Ha korrigálod a fogyimérős értékeket a tápom hatásfokával (~80%), máris kijön, hogy ~88W volt a difi. Ez azért tér el a mérttől, mert a procis értékben nincs benne az uncore rész áramfelvétele (NB, L3 és QPI interface). Tehát kijelenthetjük, hogy a lap értékelhető pontossággal mér. Ja, és ez még elsőgenerációs C0 volt, nem is a jelenlegi, D0 steppingesem. Amúgy a lap áramfelvételi értéke is a Vcore-t ellátó SIL PWM vezérlőből származik, csak hogy mögé láss, miért lehet viszonylag pontos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák