Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
Használ még itt valaki BD-rebuildert vagy esetleg ért hozzá?
Miért van az, ha beírom a custom target size-ot 24000Mb-ra, vagy kiválasztom a BD 25 opciót, akkor a 23,6 GB-os filmből nem 23,5-öt hanem 17,5GB-os filmet csinál.
23,5 GB fér egy BD-25-re, szóval azért a 100 megáért nem írnék egy BD-50-et, hanem tömöríteném. Viszont így meg nagyon betömöríti és marad egy csomó üres hely a lemezen. -
belinho
senior tag
válasz
adamcsik #6098 üzenetére
Nem! A tsMuxer segítségével ki tudod venni a felesleges nyelveket, feliratokat, vagy új nyelvet, feliratot betenni.
Ahogy Joshi is írja konvertálni kell, a 23GB-ot BD rebuilder programmal tudod megoldani, az outputnál kiválasztod a BD25-ös méretet, vagy a custom targetnél lehet kísérletezgetni a mérettel, hogy pont 23GB legyen.
Fent az összefoglalóban van leírás. -
ravasz21
csendes tag
Sziasztok!
UHD filmet kódolt már valaki rebuilderrel?
-
Watt25
veterán
Mivel a kamerám 50p-ben rögít, sosem írtam még igazából teljesen szabványos BD Video lemezt, mindig AVCHD lemezt készítettem multiAVCHD-val. Az asztali lejátszómat is úgy vettem meg, hogy a boltba elvittem egy olyan lemezt, amit így írtam és azt a lejátszót vettem meg, ami gond nélkül lejátszotta. (Pioneer BDP-150)
Most viszont szabványos lemezt kellene írnom, 50i videóval. Meg is csináltam a videót, multiAVCHD-val beállítottam, hogy most szabványos BD lemezt szeretnék. Nagyon sok szenvedés után, de sikerült hiba nélkül megcsinálni a fájlokat. Van mozgó menü, fejezetek választása, meg minden, ami kell. VLC-ve betallózva a könyvtárat működik is, de ha kiírom lemezre, akkor nem játssza le az asztali lejátszóm. (Elvileg felismeri a lemezt, kiírja (az előlapi kijelzőjén), hogy BDMV, aztán megjelenik, hogy TOP és ott lefagy...)
A kérdésem, hogy van-e olyan ingyenes szoftver, ami kiköpi egy BD videó könyvtárstruktúrára, hogy mi lehet vele a gond...?
Esetleg próbáljam meg áttolni az egészet BD Rebuilder-en? -
gg72
veterán
Nem konvertálás miatt váltok, a meglévő konfigom idén lesz 6 éves, így megérett a váltástra, de ez itt abszolút OFF.
yvsmad: Ez valóban így van, elnézést, rosszul fogalmaztam: mindig azt kell megnézni, hogy az adott szoftver milyen hardveres tömörítés/gyorsítást használ, a BD Rebuilder pl. nem használja a CUDA-t, de az Intel Quick Sync-et igen, amihez viszont elég az integrált VGA is.
-
3iksz
csendes újonc
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, ha lehet..
BD Rebuilderrel kapcsolatban
Hogyan lehetne egy blu-ray lemezt úgy tömöríteni, hogy a hang megmaradjon eredeti állapotában?
Van egy MA 96 khz/24bit 5.1 hangsáv és ezt szeretném megőrizni (kép nincs is jelen esetben) de lebutítja 48khz-re. Továbbá jó lenne átkonvertálni dvd-re mivel kényelmesen ráférne arra is.Más esetben pedig LPCM, 2 ch, 1536 kbps, 16-bit, 48 kHz hangsávot tömöríti le sajnos 224 kbps-re. Az 5.1-et megtartja eredetiben. Nekem a hang lenne a fontosabb nem a kép minőség, mivel koncerteket nézek és jobban szeretném, ha inkább a képet tömörítené, hogy ráférjen a sima 25 gb-os lemezre.
Valami beállítási gond lehet? Hol lehetne ezt javítani?
Köszönöm a segítséget! -
gg72
veterán
Idézet a fejlesztőtől:
They are just different ways that frames from the original video source can be fed to the X264 encoder.
If none of them are checked (the default), the frames will be sent via DirectShowSource(). This uses a standard Windows interface that, via AVISYNTH, decodes the video and presents it to the encoder.
- Use X264's internal LAVF for frame serving
X264 has an internal decoder called LAVF. When selected this tells BD-RB to, whenever possible, use LAVF. The disadvantage is that, since AVISYNTH is not used, no filters or other special features can be used.- Use DGDecNV for frame serving
DGDecNV is an AVISYNTH decoding filter written by Neuron2. It requires a compatible Nvidia video card. Since it uses the video card for some of its functions it can be faster than other methods. It also has the advantage of frame-accurate seeking, which makes multiprocessing more efficient. DGDecNV is not free, it can be purchase for $15 from Neuron2.net. This is the one I use on my video computer.- Use FRIMSource for frame serving
FRIMSource is an freeware AVISYNTH decoding filter written by videofan3d. It uses the Intel SDK, and is meant primarily for those users who have an intel-based video card that support Quick-Sync -- although it will work without it. If the video card exists and is enabled it can speed up decoding speeds significantly.Mivel nekem Intel CPU-m van (i7-3770), ami támogatja a hardveres kódolást (Intel Quick Sync), így én a FRIMSource opcióval használom néhány hete, plusz a konfigurációs beállításokban (BD Rebuilder mappájában található BDREBUILDER.ini fájl) ezt ezt kell beírni:
FRIM_SW_DECODE=0
FRIM_SW_ENCODE=0Hihetetlen mennyivel gyorsabb lett a kódolás, eddig gyári beállításokkal 40-50fps volt a kódolás sebessége, most közel a duplája.
-
rizsa7777777
tag
Sziasztok ! Lenne egy kérdésem ezzel a BD Rebuilder nevű programmal kapcsolatban. Próbáltam vele egy BD50-es koncertet letömöríteni BD25-re menüvel extrákkal együtt. Beállítottam a programban hogy Target Size BD-25 de amikor végzett szinte ugyan akkora volt a mérete mint az eredetinek, nem tömörített rajta semmit sőt kicsivel nagyobb is lett. A beállításokat próbáltam a leírásnak megfelelően beállítani. Nem tudom mi lehet a gond.
-
leslieearth
tag
sziasztok!
nem tudom jó helyen járok-e, de szeretnék olyan br-lemezt készíteni, amiben csak menü+főfilm szerepel, extrák nem. de ilyet a rebuilderrel nem lehet csinálni sajna.
bárkinek bármi tippje mivel tudnám ezt megcsinálni?köszi a válaszokat!
-
gg72
veterán
A Rebuilder-t nem kell (és nem is lehet) törölni, mert telepíteni sem kell, ahogy azt korábban írtam már. Szerintem nálad valamelyik segédprogramja (Avisynth, ffdshow vagy LAV, Haali) lett rosszul feltéve, így én első körben ezeket szedném le és kezdeném el újra a telepítést az itt leírtaknak megfelelően: [link]. Az első indítást amúgy rendszergazdai jogosultsággal próbáltad? Ez is benne van a leírásban vastagon szedetten.
Aztán az is lehet, hogy nálad valamilyen más rendszerkompatibilitási zűrzavar van... Mindenesetre nem egy olyan bonyolultságú program ez (a telepítése sem), amellyel órákat kellene vesződni, én is többször telepítettem már (hangsúlyozom, nem a Rebuildert-t, henem a segédprogramjait) és mindig sikerült pár perc alatt.
Ja, és a segédprogramokból a legfrissebbeket nem szabad feltenni, hanem csak azokat, amiket a fenti oldalon belinkeltek.
-
3iksz
csendes újonc
Ha jól értem a rebuilderben... na azt eddig még nem láttam a fent említett okból...
Az a bibi, hogy nem tudom teljesen az elejétől telepíteni, mintha sosem lett volna, mert még nem találtam meg honnan kell törölni... emiatt viszont egy teljes gép újratelepítés... háááát... lenne jobb dolgom is -
gg72
veterán
Valóban frissíteni kellene már a leírást, ha lesz időm és energiám rá, egyszer megteszem...
Addig is, ha jól tudsz angolul, olvasd el a hivatalos fórum első hozzászólását, abban benne van minden a telepítésről és linkekkel a legfrissebb segédprogramok: [link]
A telepítésnél lehetőleg nem szabad eltérni a sorrendtől, nemhiába van a hivatalos topikban is minden lépés külön beszámozva.
Az "Inspect" a Help menüsorból érhető el.
Magát a programot nem lehet uninstallálni, csak az egyes segédprogramokat, a BD Rebuilder csak egyfajta keretprogram, amin keresztül vezérled azokat.
-
3iksz
csendes újonc
Sziasztok!
Visszaolvastam a topikot, de sajnos a megoldást nem találtam meg a problémára.
A BD Rebuilder progival kapcsolatban van a gondom.
Mivel a leírás jóval korábbi verzióhoz készült lehet nem száz százalékos, de kb. az alapján jártam el.
Valamit nem jól csináltam mivel a progi abszolút nem indul el.
Win 8.1 rendszeren feltettem a kiegészítő programokat és a rebuildert is. Mindenből a legfrissebb verziót. Lehetséges, hogy volt sorrendi eltérés. Nem tudom az mennyire befolyásolhatja a végeredményt.
Ezen kívül a legfrissebb BDRebuilder-es mappában nincs inspect ami ellenőrzi a telepített összetevőket.
Azt sem találtam meg eddig, hogy honnan kell kitörölnöm ahhoz, hogy mindent elölről kezdve ne zavarjon be a meglévő hibás állomány. Valahova beírja magát gondolom, de a regedit futtatása nem hozott eredményt.
Előre is köszönet a segítségért! -
gg72
veterán
válasz
Csabi1984 #5376 üzenetére
Ha van lehetőséged, nézd meg PC-n PowerDVD-vel (mappából lejátszva, tehát nem lemezről) az adott film adott jelenetét ahol az akadást észleled, ill. a kiírt lemezt egy másik típusú asztali lejátszóban.
Egy másik megoldás: ha kiindulási anyagban van valamilyen hiba, akkor ez elvileg BD25-re való tömörítés után is ugyanott kell jelentkezzen, vagyis próbáld meg az adott teljes lemezt betömöríteni BD Rebuilder-rel, írd ki 25-ös lemezre és nézd meg az adott jelenetet. Ha ott is van akadás, akkor a kiindulási anyag hibás.
Amúgy ezt az akadást milyen formában észleled? Filmnézés közben egyszer csak megáll a kép és kihagy a hang?
-
olasz69
senior tag
válasz
Bajusz2010 #5350 üzenetére
1.,Az imgburn-ben van a Test Mode /négyzet ha bejelölöd/ akkor annyit tesz,hogy Írás előtti tesztet végez!!
2.,Légyszíves Ne állíts valótlanságot,ha nem ismered az Imgburn-t ráadásul a saját topikjában!!
3., Warezt ne nagyon említs a fórumon szerintem!4., Valamit olvashattunk már erre felé, az mkv-val és a Blu-ray struktúrával kapcsolatban sőt ha itt nem találod akkor mintha a Convert MKV to Blu-ray DVDFab
Írásvédett fájl-ra valószínűleg nem jó!!
5., Témaösszefoglaló a Topik tetején:Az ImgBurn és a BD Rebuilder használatával kapcsolatos alapvető tudnivalók (gg72 és joshi hozzászólásai alapján).
Remélem nincs harag -
dani_golf
tag
hello all.
olyan gondom lenne hogy adottak a bluray filmek amik 30-40 gigások.én ezeket kiakarom irni bd 25 re.
használom a TsMuxer gui-t meg a BD Rebuildert. a nagsávokat kitudom szedni az eslővel is.de azzal nemtudom sehogysem megtartani a menüt..a másodiknál meg ujrakodolja az egész filmet ami sok idő.
nemlehet vhogy hogy kiszedem a sácokat amik nemkellenek ,spanyol,német stb..és megtartani a manüt vagy összerakni vhogy egy uj bluray strukturát egyszerüen ujrakodolás nékül mert a BD Rebuilderel is nemtudom az extrákat kiszedni iyg a film minöségéböl vesz el az ujrakdolás által ?!
elöre is köszönöm... -
gg72
veterán
válasz
Bajusz2010 #5283 üzenetére
A BD Rebuilder nem települ win10-re..
Én egy hónapja használom Win10-en gond nélkül. -
Bajusz2010
tag
Tanácsot szeretnék kérni:
Adott egy 26,5 GB-s MKV file.
Próbáltam TS Muxerrel átkonvertálni m2ts-be sikertelenül. ISO-t készíteni belőle Ashampoo Burning Studio 15-tel, szintén nem lett jó.
DVD Fab-bal kicsinyíteni úgy hogy 25Gb alatt legyen. Nem működik az MKV file alatt.
A Nero 15 engedi ugyan , de 12GB-t készít a 26-ból.
A BD Rebuilder nem települ win10-re..
Van más módszer mint egy BD-DL-re kiírni?
( nem írásvédett a file) -
-
klaca1978
tag
Üdv! DVDFab -ban szeretnék bd50 ből bd 25 -re, de akár mit csinálok jobb alul lent nem next hanem start jelenik meg. Két állomást így nem látok, csak rögtön start. Youtubon ugyanezen verzióval next látható, nem tudom mit csinálok rosszul. BD rebuilder is jó lenne, de ott a menüt nem tudom testreszabni.
Nem tudom, lehet off téma de nem találtam megfelelőt. Ha van irányítsatok oda. Köszönöm! -
gg72
veterán
Megjelent a BD Rebuilder legújabb 0.48.01-es verziója, ami már nem igényli a HAALI és FFDSHOW segédprogramok jelenlétét, mivel alapból a FFVideoSource végzi a kódolást:
[link]
Én még csak most fogom tesztelni. -
Suicid70
csendes tag
legegyszerűbb
-rebuilder indit
-file edit/view config file t megnyitni és oda beirnide egyébként a HIDDENOPTS.TXT fájlban elég sokminde megtalálható
-
Suicid70
csendes tag
Lehet bővebben kellet volna megfogalmaznom, semmi baj a rebuilderrel, egy nagyon jó program.
De, és itt kezdődik a gond, minden film más cli-t kíván meg. Ezt is be lehet állítani amit sokan nem tudnak, akarnak.
Egyébként az összes ilyen 1 klikkes program is saját beállított értékkel dolgozik, de ezeket át is lehet írni. -
gg72
veterán
válasz
szaszapi #4659 üzenetére
Persze, ez így is van, a profik és a fanatikusok nem Rebuilder-t használnak, csak a kérdés az, hogy a különbséget ki veszi észre. Mert vallljuk be, ehhez egyrészt sasszem kell, másrészt olyan képi megjelenítő, ami az átlagnak nincs.
Én mindenesetre továbbra is esküszöm a Rebuilder-re, de számomra kedves filmeket én nem tömörítgetek, azok mennek BD50-re. -
szaszapi
őstag
Nincs is baj a Rebuilderrel,de alap beállításokat használ,amit nem tudsz módosítani.Minden fajta filmet egyformán kódol, holott nem mindegy hogy animációt,akciófilmet gyors jeleneteket, stb... milyen beállításokkal használnál.Ezért kódolnak parancssorból ahol minden egyes értéket be lehet állítani.Akár 48 órát is izzik a gép egy jól beállított parancsnál ha nem többet.Rebuilder meg végez pár óra után...
-
Aurig@
őstag
válasz
Suicid70 #4656 üzenetére
trak13 esetében sok köze nincs a Rebuilder-nek az mkv-k lemezre írásához!
gabee369 pedig szintén írási hibára gyanakszik.
Szerinted mi köze van az írásnak a kódoláshoz? Lehet, akármilyen kiváló vagy minősíthetetlen a kódolás, attól még az írásnak működnie kell! Vagy megírja a rossz minőséget is jól, vagy a kiválót írja meg rosszul.
Egyébként 3 éve Rebuilder-t használok BD kódoláshoz, tudom, hogy működik a dolog! (Jó néhány filmet átkódoltam, kiírtam, de még egyik sem akadt vagy kockásodott!)
-
Suicid70
csendes tag
Látom senki nem ért a kódoláshoz ha rebuildert használtok....
-
gg72
veterán
Nem igazán értem, hogy mi a furcsaság ebben, a menü is lehet nagy terjedelmű, ill. az eredeti struktúrában valószínűleg voltak extrák is, amelyek a MOVIE-ONLY módban kimaradnak. Nézd meg az eredeti anyagot PowerDVD-vel, vagy Full Backup módban a Rebuilder-rel és ha vannak extrák, azokat jelzi a fájlstruktúrában.
-
Watt25
veterán
Tapasztaltam egy furcsaságot BD-Rebulid ügyben. "Szereztem" egy filmet (Feláldozhatók) és mivel a megszerezett formátumban 103%-át foglalja el a BD25-ös lemeznek, ráengedtem a DB-Rebulider-t olyan opcióval, hogy csak film, menü nem kell. A filmet nem is kódolta újra, de a filmfájl mérete lement 23-ról 20GB-ra. Miközben dolgozott a BD-Rebulider, nem terhelte a procit, érezhetően csak fájlműveletet csinált, tehát nem sok esélyét látom, hogy újrakódolta volna, ráadásul ez volt a log-ban:
----------------------
[02.11.14] BD Rebuilder v0.45.05 (beta)
[21:08:17] Source: A_FELALDOZHATOK_01000
- Input BD size: 23,62 GB
- Approximate total content: [01:43:28.243]
- Target BD size: 22,95 GB
- Windows Version: 6.1 [7601]
- MOVIE-ONLY mode enabled
- Auto Quality: Good (Very Fast), ABR
- Decoding/Frame serving: DirectShow
- Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=0 Kbs=640
[21:08:17] PHASE ONE, Encoding
- [21:08:17] Processing: VID_00002 (1 of 1)
- [21:08:17] Extracting A/V streams [VID_00002]
- [21:21:58] Reencoding video [VID_00002]
- [21:21:58] [B]Keeping original video (no reencode)[/B]
- [21:21:58] Processing audio tracks
- Track 4352 (hun): Keeping original audio
- Track 4353 (hun): Keeping original audio
- Track 4354 (eng): Keeping original audio
[21:21:58]PHASE ONE complete
[21:21:58]PHASE TWO - Rebuild Started
- [21:21:58] Rebuilding BD file Structure
[21:33:42] - Encode and Rebuild complete
[21:33:42] JOB: A_FELALDOZHATOK finished.Lehet, hogy valamilyen "szemét"-tel volt tele a fájl, amelyet a BD-Rebuilder okosan kigyomlált? Valahogy ezt meg lehet nézni? Valamilyen program képes ezt kiírni?
-
dvdtomi
csendes tag
A Win7 DSFilter Tweaker nékül volt a kulcs motívum nálam is.
Ez egyfajta kodek szűrő. "Minden ami kell és semmi ami nem"
Sokféle program van telepítve a gépemen, ezek közül soknak saját kodekpakkjuk van, de ezzel a filter segédprogrammal nem kavarnak be az egyéb kodekek a BD Rebuildernek.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Persze előfordulhat, hogy valakinek szerencséje van, és olyan egyéb programok vannak a gépén amivel nem lesz kodek probléma...
-
gg72
veterán
Továbbra sem értem, hogy a téma-összefoglalóban lévő leírás miben különbözik a dvdtomi által leírtaktól a K-Lite Codec Pack + Win7 DSFilter Tweaker részeket kivéve. (Én most 64bites Win8-an és előtte Win7-en is ezek nélkül használtam a Rebuildert, soha nem voltak fent ezek a progik a gépemen.)
Szerintem nálad ott volt a hiba, hogy te csak az Inspect hibaüzeneteire koncetráltál ahelyett, hogy előtte rendszergazda módban elindítottad volna a Rebuildert, amely akkor maga beállít minden codec-et a gépen.
Nem mindig elég elolvasnia a téma indító összefoglalót,mert nem biztos,hogy minden rendszeren működni fog a BD Rebuilder! Érdekes, de eddig vagy az első, aki a leríás alapján nem tudta beállítani és elindítani... De örülük, hogy végül sikerült.
-
doni11
tag
válasz
dvdtomi #4535 üzenetére
Very Very Good
Több napom rá ment a telepítési próbálkozásokkal.Hiába tökéletesen követtem a itt megadott instrukciókat pontról pontra,de a program mindig hibát jelzett a WIN7 64bit-en.
100x újra és újra próbálkoztam,de hiába! Próbáltam BD Rebuilder és FFDshow régebbi verziókkal - újabbakkal,de reménytelennek tűnt. Már újratelepítettem az egész gépemet,mert azt gondoltam,hogy csak nálam lehet a hiba,mivel itt mindenkinél hibátlanul működik,akkor csak én lehetek a b..fa... Aztán kölcsönkértem egy másik gépet,amin szintén Win7 64Bit volt,de azon is ott volt a 3db. Win codec hiba,akármit csináltam,akárhányszor próbálkoztam.
Na ott be is sokalltam és lemondtam az egészről!
Az inspection futtatásakor mindig ott volt a 3 db. "Win7 preferred CODEC No!"Azoknak a fokozott figyelmébe ajánlom "dvdtomi" telepítési leírását,akik Windows7 64Bit rendszeren szeretnék használni a BD Rebuilder programot,mert eddig senki sem írta le így a telepítési sorrendet és beállításokat,hogy az Win7 64Bit-en működjön is.
És igen! Ott kell lennie a 3db. "Win7 preferred CODEC Ok" mert csak akkor működik a BD Rebuilder 64Bit-en.
Ez nem igaz! Most először írta le dvdtomi úgy,hogy 64Bit-en valóban működik is a program .
Jó tanács!
Nem mindig elég elolvasnia a téma indító összefoglalót,mert nem biztos,hogy minden rendszeren működni fog a BD Rebuilder!Egymillió köszönet mindenkinek a segítségért,de kiemelten dvdtomi.nak
-
Multibit
nagyúr
válasz
dvdtomi #4535 üzenetére
A K-Lite Codec Pack csak akkor kell ha feliratot is akar szerkeszteni valaki a Subtitle Workshoppal.
Nem használom a Rebuildert, csak ezen a mondatodon megakadt a szemem. Miért is kell a Subtitle Workshophoz kodek pakk? Nálam és még sokaknál semmilyen kodek pakk nnincs telepítve, mégis működik a Subtitle Workshop (is). -
dvdtomi
csendes tag
BD Rebuilder és kapcsolódó programjainak telepítése (Nálam Windows 7 Professional 64 bit HU rendszeren)
Bár a WIN 7-em 64 bites, az FFD Show és K-Lite Codec pakkból 32 biteset kell telepíteni.
A K-Lite Codec Pack csak akkor kell ha feliratot is akar szerkeszteni valaki a Subtitle Workshoppal.
Ami miatt sokan zátonyra futnak a BD Rebuilder telepítésénél, hogy WIN7 esetén nem használják a Win7 DSFilter Tweaker segédprogramot.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.) Avisynth program telepítése (http://forum.doom9.org/showthread.php?t=143716 oldalon, a BD Rebuilder hivatalos honlapján ajánlott verzió)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.) K-Lite Codec Pack program telepítése (32 bites full verzió) ( http://www.free-codecs.com/K_Lite_Codec_Pack_download.htm oldalon, ez a Subtitle Workshophoz szükséges)
- Installation Mode:
- Advanced mode
- Select Components:
- Player: PIPA LEGYEN KIVÉVE
- H.264: ffdshow
- MPEG-2,DVD: ffdshow(libavcodec)
- VC1: ffdshow
- Directshow subtittle filter:
- DirectVobSub: PIPA LEGYEN KIVÉVE
- Tools: PIPA LEGYEN KIVÉVE
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.) FFDShow program telepítése (http://forum.doom9.org/showthread.php?t=143716 oldalon, a BD Rebuilder hivatalos honlapján ajánlott verzió)
- H.264/AVC: libavcodec
- MPEG-2: libavcodec
- VC1: wmv9
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4.) Haali Matroska Splitter (Matroska Splitter) (http://forum.doom9.org/showthread.php?t=143716 oldalon, a BD Rebuilder hivatalos honlapján ajánlott verzió)
- Enable MP4 support PIPA LEGYEN KIVÉVE
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5.) Win7 DSFilter Tweaker konfigurálása (Portable program, telepíteni nem kell)
- Preferred decoders:
- 32-bit decoders:
- H.264: ffdshow
- VC1: ffdshow
- MPEG-2: ffdshow
- MS Codec Tweaks:
- Mindet kiválasztani
- Media Foundation
- Mindet kiválasztani
6.) BD Rebuilder konfigurálása (Portable program, telepíteni nem kell) (http://forum.doom9.org/showthread.php?t=143716 oldalon, a BD Rebuilder hivatalos honlapján ajánlott verzió)
- Mode:
- Movie-Only Backup
- Settings:
- Output Options:
- Custom Target Size (24000MB)
- Encoder Settings:
- Idle Priority (Default)
- Automatic Quality Settings PIPA LEGYEN KIVÉVE
- Highest (Very Slow)
- One Pass (CRF) encodig PIPA LEGYEN KIVÉVE, ÍGY KÉTMENETES LESZ A KÓDOLÁS
- One Pass (ABR) encodig PIPA LEGYEN KIVÉVE, ÍGY KÉTMENETES LESZ A KÓDOLÁS
- Verbose Status Reporting
- Setup:
- Audio Languages to Keep:
- English
- Limit to one track for each language
- Subtitle Languages to Keep:
- Hungarian
- Limit to one track for each language
- Video Encoding Options:
- Use Open GOPs for encoding
- Audio Encoding Options:
- Do not convert DTS to AC3 (Blu-ray only)
- Do not reencode AC3 (Blu-ray only)
- Keep HD Audio for BD25/Alternate Intact
-General Encoding Options:
- Strict AVHCD for BD-5/9 Movie-Only
- Remove WORKFILES after rebuild
- Use X264's internal LAVF for decoding
- Assume PAL for DVD Output
- Custom Target Size: 24000 Megabytes
7.) Inspect futtatása (A BD Rebulder mappájában található parancsikonra kell kattintani)
Amennyiben minden eddigi beállítás helyes, az alábbiakat fogja kiírni:
- AVISYNTH Version: [2.5.8.0], Ok
- HAALI Splitter: [1.9.42.1], Ok
- FFDSHOW: [4422], Ok
- WIN7 preferred AVC CODEC: Ok
- WIN7 preferred VC-1 CODEC: Ok
- WIN7 preferred MPEG2 CODEC: Ok
- FFDSHOW VC-1 set to "wmv9", Ok
- FFDSHOW MPEG2 set to "libavcodec": Ok
- FFDSHOW AVC set to "libavcodec": Ok
- BD Rebuilder v0.44.0.5, Ok
- X264: Ok
- AFTEN: Ok
- FAAC: Ok
- MP4BOX: Ok
- WAVI: Ok
- TSMUXER: Ok -
gg72
veterán
Nygodtan indítsd el a Rebuilder-t rendszergazdai jogosultsággal még az ellenőrzés előtt, szerintem mennie kell, akkor fogja beállítani rendesen a codec-eket.
Az ellenőrzés nem arra kell, hogy a programot elindíthatod-e, hanem ha valamilyen gubanc van vele működés kötben, meg lehet nézni, hogy minden beállítás OK-e. -
doni11
tag
Simán telepítettem mindent csak a Rebuilder-t exet kellett volna rendszergazdai jogosultsággal indítani a leírás szerint,de addig nem jutottam el,mert az ellenkörző teszten már jelentkezett az a 3 win7 hiba.
Meg sem próbáltam a Rebuilder-t használni,amíg nem "ok " minden.Kíváncsiságból holnap egy másik gépre is megpróbálom feldobni,aztán meglátjuk mire megyek. Ha arra sikerül hibátlanul telepíteni,akkor legyalulom a saját gépemet hétvégén. Hirtelen ezt találtam ki,de azért köszönöm a segítő szándékot
-
gg72
veterán
Nálad a 4422-es verzió volt (tökmindegy amúgy), próbáld meg a 32bites ffdshow-val.
Valami nagyon nem kóser a rendszereddel, mert nem egy atomfizikai művelet feltelepíteni a Rebuilder-t...Ja, és mindent rendszergazdai jogosultsággal telepítesz, ugye? A Rebuilder-t is úgy kell elindítani először.
[link]Windows 7 & Windows 8 Users: The first time (and only the first time) you run BD Rebuilder, you may have to Run As Administrator. This is necessary so BD Rebuilder can make codec preference changes in the Windows Registry.
-
Tommy1982
tag
Sziasztok,
az érintetlen Blu-ray filmeknél a Mediainfo-ban ezek a beállítások mit jelentenek?Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709Ha újrakódolom a BD50-es filmet 25-re BD Rebuilder-el, akkor ez a 3 sor eltűnik, de ha DVDFab-al tömörítek akkor ez a 3 sor megmarad. Van jelentősége ezeknek, vagy ne foglalkozzak vele, mert a minőséget ez nem befolyásolja?
-
tibi72
aktív tag
BD Rebuilder-nek uj beállitási lehetöségei vanak kell valamit tudni róla?
Érdemes valamit bepipálni? -
JokerBane
csendes tag
Hali!
Egy érdekes dolgot tapasztaltam, nem tudom másnál volt-e hasonló jelenség. Egy BD50-es filmből kiszedtem a felesleges hangokat, feliratokat (BD Rebuilder v0.44.14 beta) a menüt és az extrákat meghagytam. Viszont amikor el kezdtem nézni az extrát meglepődtem: valamiért plusz perceket rakott a végére, szinte mindegyiknek. Pl.: 9 perc 10 mp az extra hossza, de ott van a végén még 5 perc fekete video. Az egyiknél plusz 10 perc fekete "semmit" tett oda, és sajnos eltekerni sem lehet. Még jó, hogy újraírhatóra írtam ki. -
gg72
veterán
-
mayday00
őstag
Sziasztok. BD Rebuilder programmal meg tudom azt csinálni, hogy egy US BD 50 re amin nincs magyar hang, magyar hangot rátenni a BD re?Külön van egy dts magyar hangom és azt szeretném egy US BD re rátenni.
-
tibi72
aktív tag
Sziasztok!
Win8 allat is jol futnak ezek a progik: ImgBurn, BD Rebuilder ,tsMuxeR ??? Van valakinek tapasztalata?
Köszönöm!
-
konfika53
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni!
3 d-s film kiírásába szeretnék segítséget kérni!
Dvd hd fab-bal feltettem ,a filmet a gépre ,BD rebuilderrrel tömörítettem IMG burnal kiírtam,lemezre,és csak a bevezetőt játsza le és utána meg áll a lejátszó és kiírja hogy menü!A film a GRU 3 d
A 2 d-s filmek kiírása tökéletesen megy! Most próbáltam először a 3 d-s filmet!
Mindenem 3 d-s tehát itt nem lehet hiba! Előre is köszi -
laca000
őstag
Be szeretnék olvastatni a BD Rebuilderrel egy BDMV mappát, de azt írja, hogy "select source is not BD format".
Pedig nagyon is az.
Ilyenkor mi a helyzet? -
konfika53
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni abban ,hogy miért nem tömöríti össze Bd 25 -re ,a Bd rebuilder ,Farkasember c filmet ! 2 verzió van rajta egy mozis és egy bővített változat
-
gg72
veterán
Mivel sokan megkeresnek privátban, gondoltam leírom ide a fórumba is a BD Rebuilder telepítésével kapcsolatos dolgokat.
A program egyelőre csak beta verzióban létezik, de semmi baj nincs vele, folyamatosan fejlesztik.
Linkek a programmal kapcsolatban:
[link]
[link]
[link]3féle segédprogram kell hozzá (2013. márciusi aktuális verziók):
FFDSHOW [link]
Haali Matroska Splitter [link]
Avisynth_258 [link]Az ffdshow beállítása a telepítése után: [link]
Mindhárom segédprogram feltelepítése után először rendszergazda módban kell futtatni a Rebuildert!
Utána a Rebuilder mappájában lévő Inspect program futtatásával ellenőrizhetjük, hogy minden okés-e, ha igen, ezt kell látnunk:
Beállítások:
[link]
[link]
[link]A különböző módok:
- egész BD menüvel
- Quick Play = egész BD egyszerűsített menüvel
- csak film (itt választható nem BD-kimeneti formátum, hanem pl. DVD), vagy másik film, ha pl. a BD-n van rendezői és sima változat
- teljes BD esetén választható a "Quicker Encode fore Extras" opció, ha az extrák minőségének rovására a fő filmet jobb minőségben szertnénk kódolni -
JokerBane
csendes tag
Üdv!
Ismét találkoztam egy BD Rebuilder-es hibával. :S A 27,44 GB-ot akartam lecsökkenteni 24 GB-ra, hogy ki tudjam írni 25 GB-os lemezre. Ez azonban nem sikerült. Az eredeti 2 óra 8 perces film helyett elkészült egy 1 óra 10 perces rész, ráadásul eltűnt a DTS-HD Master Audio is, helyette DTS 5.1 lett. Tapasztalt már esetleg valaki hasonló "okosságot"? Köszi előre is!
[02.26.13] BD Rebuilder v0.42.08 (beta)
[14:03:31] Source: SHERLOCK_HOLMES
- Input BD size: 27,44 GB
- Approximate total content: [02:08:24.696]
- Target BD size: 23,44 GB
- Auto Quality: Good (Very Fast), ABR
- Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=1 Kbs=640
[14:03:31] PHASE ONE, Encoding
- [14:03:31] Processing: VID_00000 (1 of 1)
- [14:03:31] Extracting A/V streams [VID_00000]
- [14:10:05] Reencoding video [VID_00000]
- [14:10:05] Keeping original video (no reencode)
- [14:10:05] Processing audio tracks
- Track 4352 (eng): Keeping original audio
- Track 4353 (hun): Keeping original audio
- [14:10:05] Multiplexing M2TS
[14:18:15]PHASE ONE complete
[14:18:15]PHASE TWO - Rebuild Started
- [14:18:15] Rebuilding BD file Structure
[14:18:15] - Encode and Rebuild complete
- WORKFILES folder removed.
[14:18:15] JOB: SHERLOCK_HOLMES finished. -
-
JokerBane
csendes tag
válasz
ravasz21 #3547 üzenetére
Hali! Köszi a segítséget! Erre gyanakodtam én is, miután megpróbáltam a DVDFab 8-al megpiszkálni a filmet. Gyakorlatilag 5 perc alatt a progi összeomlott. :S Ezek után tettem egy próbát, és a BD Rebuilder-el csak a filmet szedtem le. Láss csodát minden hiba nélkül megcsinálta, igaz így menü és extra nélkül van meg, de jobb, mint a semmi.
Valószínű, hogy az extrákban lehet valamilyen hiba.
-
JokerBane
csendes tag
Üdv!
A BD Rebuilder dobott egy hibát, a problémát nem igazán értem, eddig nem fordult ilyen elő. A filmből a felesleges sallangot akartam kiszedni. Találkozott már valaki ilyen fajta hibával:[09:08:10] PHASE ONE, Encoding
- [09:08:10] Processing: VID_00002 (1 of 9)
- [09:08:10] Extracting A/V streams [VID_00002]
- [09:08:18] Reencoding video [VID_00002]
- [09:08:18] Keeping original video (no reencode)
- [09:08:18] Processing audio tracks
- [09:08:18] Multiplexing M2TS
- [09:08:25] Processing: VID_00003 (2 of 9)
- [09:08:25] Extracting A/V streams [VID_00003]
- [09:17:46] Reencoding video [VID_00003]
- [09:17:46] Reencoding secondary video [TRK_02]
- Encode failed. Aborting.
- BD-Rebuilder v0.42.08 (beta)
- AVISYNTH Version: 2.5.8.0, Ok
- HAALI Splitter: 1.9.42.1, Ok
- FFDSHOW: 3882, Ok
- AnyDVD settings check: Ok.
- TSMUXER: Ok
[09:17:49] - Failed video encode, abortedHa elvileg minden "OK".... :S akkor nem értem. Köszi a segítséget előre is!
-
JokerBane
csendes tag
Köszi szépen a választ!
Egy kérdésem ismét adódott, még pedig a következő:
a filmet BD Rebuilder-rel alakítottam, custom target size: 24600 megabytes, de ezek szerint még így sem fér rá a lemezre. A túlírást még nem próbáltam imgburn-nel, lehetséges egyáltalán, vagy nem is éri meg ilyenekkel szórakozni? Köszi szépen ismételten a segítséget!
-
JokerBane
csendes tag
Hali!
Tapasztalt már valaki a BD Rebuilder-rel ilyen hibaüzenetet? -
ravasz21
csendes tag
Sziasztok!
A BD Rebuilder 46% -os kódolás után ez írta ki! De csak ennél a filmél a First Knight-né! Szerintetek mi a hiba, már vagy negyedjére próbáltam s mindig ennél a pontnál ír ki hibát!
- [14:24:30] Reencoding: VID_00106, Pass 1 of 1
- BD-Rebuilder v0.42.08 (beta)
- HAALI Splitter: 1.9.42.1, Ok
- FFDSHOW: 4422, Ok
[14:24:31] - Failed video encode, aborted -
szaszapi
őstag
Nem kell leállítani!Az a lényeg hogy a beállításokban hagyd meg a workfiles mappát.Ide szedi szét képre hangra,feliratra a filmet.Beállítod hogy ne nyúljon a képhez,hanghoz.Mikor végez,létrehozza a filmet illetve a workfiles mappát.Kicseréled a workfiles mappában a hangot és feliratot amelyik nyelv felesleges számodra(én általában a spanyolt vagy franciát lövöm ki),átnevezed a te hangodat és feliratodat arra a névre ami az eredeti volt.Ezután újra ugyanezekkel a beállításokkal indítod a rebuildert,amikoris megkérdezi hogy összerakja-e neked és felülírja-e?Nyomsz egy igent és a végeredmény egy lemagyarított bd, ezután photoshoppolod a menüt illetve hexeditorral átírod a megfelelő hangot és feliratot magyarra hogy audio illetve feliratválasztásnál is magyar szöveg fogadjon.
-
_AttiS_:-)
csendes tag
Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne hogy mit lehet abban az esetben tenni mikor ez törtnik BD-rebuilderben
Failed to REBUILD
Ha megvan a work könyvtár akkor vhogy ujra lehet indítani a rebuildelést mert nem akarom mégegyszer konvertálni mert sajnos a gépen nem egy erőmű és sokáig csinálja nagyon !
Köszi előre is a segítséget !
-
gg72
veterán
válasz
_AttiS_:-) #3276 üzenetére
-
_AttiS_:-)
csendes tag
Sziasztok !
Többkérdésem is lenne a BD50 to BD25 írással konvertálással kapcsolatban ! BD Rebuildert használok beállítottam mindenre okot ír az ellenörző progi. A célom a következő BD50 es lemezt szeretnék írni 25 ös lemezre de nem kompletten a menüt szeretném hogy rajta legyen viszont a sok extrát meg hogyan készült/valamint interjúra nincs szükségem.
1 Hogyha a BD Rebuilderben beállítom hogy Movie only bakup akkor csak a filmet szedi le meg a kivánt hang illetve feliratsávot vagy hozzá rakja még a menut is ? ha nem akkor hogy tudnám megoldani hogy a filmet és a menüt is leszedje ?
2 Kb mennyi időbe telik ez ? Nekem van egy CORE I3 M350 2,27GHz laptopom 3 giga rammal Próbálkoztam más progit hasznáni de egyik sem lett jó amelyik megcsinálta annak a minőséga naggyon szar lett, volt olyan is hogy 13 h-t ment a gép és nem fejezte be .... ott lei állítottam mert sztem vmi baj volt ott nemhiszem hogy ennyi idő kéne neki ehhez.
Erről a progiról már sokat olvastam de ezeket az infókat sehol nem találtam vagy csak elkerülték a figyelmem. Előre is köszi a segítséget!
-
gg72
veterán
Nincs semmilyen codec pack a gépemen (win7 64bit), csak a 4422-es 32bites ffdshow (ezt ajánlja a BD Rebuilder fejlesztője).
street18
Szedd le mindhárom segédprogramot (haali, ffdshow, avisynth) revo unistaller-rel, majd tedd fel őket újra, a megfelelő változatokat és helyesen konfigurálva. Utána futtasd a BD Rebuilder inspect programját, ha minden OK és még utána sem működik a dolog, akkor nálad valahol máshol kell keresni a hibát (pl. idegen codec pack, vagy sérült forrásfájl - nálam is volt már olyan, hogy a tömöríteni kívánt anyag volt hibás). -
A válasz félrement, sorry
street18
Ha nem találsz rá megoldást használd a Fab-ot... A Rebuilder nálam is szokott ilyet csinálni 1-2 filmnél, hogy leakad... pedig nekem mindenből a legfrisebb van, és a beállítások is ok ( elvileg) Valamiért az iso nem teccik neki...
DvDFab megeszi... -
street18
csendes tag
Sziasztok van egy problémám a BD Rebuilder nevű programmal egy 50GB-os blu-ray lemezről szeretnék 25GB-ost csinálni és ezt írja ki:
elindítottam az Inspect.exe-t ott meg ezt írja ki:
feltelepítettem a ffdshow rev4499_20130104-et a Haali matroska splitter 16-09-2011-et és az Avisynth_257-et
Van valami ötlet hogy mit rontottam el? -
206 cc
senior tag
válasz
norbyone #3161 üzenetére
Ja..ja hasonló a tapasztalatom...én a rebuilder-t tanulmányozgatom,de a 3D az nem egyszerű...a sima BD-vel semmi gondom nekem sem...
Pont így vagyok néha alig kellene kurtítani hogy ráférjen a 25GB-re és hmmm...elég nagy a különbözet a 25 és 50GB lemezárak között sajna...bár amíg nem találok egy tuti leírást progit addig azon kevés klasszikust írom 50GB-re -
JokerBane
csendes tag
Hahó! Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek! 3D blu ray írással lenne pár kérdésem. A BD Rebuilder nem kezeli a 3D-t ugye, ezért nem is lehet belenyúlni a hangba, feliratokba? A felesleges sallangot így nem lehet kiszedni belőle? Az ImgBurn-el pedig ha ki akarom írni, simán be kell tallózni elsőként az AACS, majd a másik 2 mappát? Az SSIF mappában van még egyszer a film, ezért foglal mondjuk isoban egy 21 gigás BD film a merevlemezre átmásolva 42 gigát? Ezt pedig akkor értelemszerűen csak 50gigás lemezre lehet kiírni. Az UDF verziót érdemes 2.6-ra állítani vagy, elég a 2.5? Köszi a válaszokat előre is!
-
Memora
senior tag
Kösz az info-kat, a linkelt oldalakból sikerült megtudnom a "Multi-process Encoding"-ról, hogy a 4 magos proci ellenére 1, vagy 2 értéket célszerű beállítanom, mert sajna csak 4GB ram-om van (ráadásul csak egy lassú HDD van SSD helyett a gépemben egyenlőre). Az 1-es érték esetén a BD rebuilder maga állítja be, hogy hány szálon fusson a kódolás, úgyhogy azt fogom először kipróbálni.
Viszont a "B_PYRAMID"-dal kapcsolatban nem lettem okosabb, max: annyival, hogy ez már inkább a programozó guruknak való valami...
...ha a Force Noencode-ot 1-esre állítod (bekapcsolod), akkor onnantól kezdve semelyik videósávhoz nem fog nyúlni.
A "FORCE_NOENCODE=1" parancs ez esetben nekem fölösleges, inkább a custom size-t szoktam állítgatni, alapból nekem 50000MB-on van, így egész biztos nem fog semmit sem átkódolni...Kár, hogy -a sok playlist esetén teljesen összezavarodó- MultiAVCHD-n kívül nincs olyan BD editor program, ahol egyenként lehetne szabályozni a különböző video-fileoknál az átkódolás minőségét. Így továbbra is az extrák külön tömörítésénél maradok, sajnos...
-
Memora
senior tag
Közben én is behatóbban tanulmányoztam a BD rebuildert, ill. visszaolvastam a fórumot és az új HSZ-eket, találtam is egy csomó hasznos info-t. Furcsa mód pár HSZ eltűnt/törölték (vajon miért?!), így szeretném megkérdezni újra pár számomra ismeretlen parancs jelentését:
B_PYRAMID=1
AUTO_BIAS=3
FORCE_NOENCODE=1 (ezt kimondottan a fő filmhez hozzá lehet rendelni?)
MULTIPROCESS=4 és ENCODE_QUALITY=4: nekem 4 magos i72600k cpu-m van, és sajnos átlag 5-6 órát húzza 100%-on egy 10-20GB tömörítés...ezekkel a parancsokkal tudnék ezen segíteni?Megosztanék én is néhány tapasztalatot/parancsot, amit eddig még nem láttam itt:
ENABLE_TEST=1 rögtön az [options] alá, bár lehet hogy ennek nincs jelentősége...
Így már lehet "Blank-olni", azaz kiszedetni a fölös video-kat (trailerek, extrák, stb), amiket nem akarunk backup-olni. A "mode" menüben megjelenik többek közt az "edit mode (manual blanking)". Nekem mondjuk így is bent hagyott pár trailert...DTSX_ENABLE=1 Így nem dobja ki az esetleges PiP vodeo hangját, bár ez nem (sem) az igazi, nekem pl: csak TotalMedia Theatre játsza le, Power DVD-vel néma, ezért azt hittem eleinte hogy nem is működik.
Az extrákat én úgy szoktam tömöríteni, hogy addig kiteszem a fő filmet egy másik mappába (HDD-n persze), beállítom a kívánt custom size-t (az eredeti bitrátát megnézve könnyen meg lehet saccolni a kívánt méretet az alacsonyabb bitrátához), majd ha kész, visszateszem a fő filmet is. Működik, de asztali lehet hogy nem játszaná le, erről nem tudok nyilatkozni. Meglepő, DE van egy csomó olyan BD50 lemez (kemény 35-40-45GB adattal), amelyből kiszedve a fölös szinkronokat/trailereket, és az extrákat olyan 8000kbps-re tömörítve szerencsés esetben akár BD25 méretű lemezt is csinálhatunk, ANÉLKÜL, hogy tömöríteni kellene a fő filmet.
Szóval tökéletes kis progi lenne ez, ha lenne benne rejtett parancs ahhoz is, hogy külön beállíthassuk a bitrátákat, vagy legalább a méretet minden video-hoz egyenként...Esetleg valahogy a FORCE_NOENCODE=1 és a "Quicker" encode for extras kombinálásával?
Egyébként meg B.U.É.K minden BD geeknek!
-
gg72
veterán
-
gg72
veterán
Kicsit kísérletezgettem és a hibajelenség csak a LAVF engedélyezése (USE X264's internal LAVF for decoding) esetén jelentkezik, DirectShow-nál nem. Esetleg más is megnézhetné. Már beírtam a hivatalos fórumba, valaki ugyanerre a hibára panaszkodik. Összegezve:
- BD Rebuilder v0.42.06 + LAVF = hiba
- BD Rebuilder v0.42.06 + DirectShow = OK
- BD Rebuilder v0.42.06 + előző verziójú x264 (kicseréltem a régebbi Rebuilder mappából) + LAVF = OK -
gg72
veterán
Próbálta már valaki a BD Rebuilder legújabb, 0.42.06 verzióját? Nálam minden kódolási folyamat megszakad, ugyanazokkal a beállításokkal az egyel régebbi változat megy rendesen...
-
MoKiLoK
csendes tag
BD-Rebuilderhez kapcsolódóan (arra szűrtem a kommenteket):
Egyébként van ám 2 passos Ultra High Quality beállítás is:
- Quality: Ultra High Quality (Extremely Slow), Two Pass
- Decoding/Frame serving: X264/LAVF [4-way]Nálam az alábbi beállításokkal adja a legjobb minőséget, ráadásul a MULTIPROCESS=4-re állítással gyorsabb is lett a kódolás, mert így jobban kihasználja a 6 magot. A beállítás előtt csak high quality-n és 1 passon kb. 4-6 órát dolgozott, most ultrán és 2 passon ugyanazt megcsinálja 2-3 óra alatt és a minőség is jobb.
Itt az én ini fileom (minőségi szempontokból csak az eleje érdekes):
[Options]
VERSION=0.42.0.4
MODE=0
AUTO_BIAS=3
B_PYRAMID=1
MULTIPROCESS=4
ENCODE_QUALITY=4
ONEPASS_ENCODING=0
AUTO_QUALITY=0
TARGET_SIZE=25100
AUDIO_TO_KEEP=eng;hun;
SUBS_TO_KEEP=eng;hun;
SD_CONVERT=0
OPEN_GOP=1
RESIZE_1080=0
DEINTERLACE=1
SD_TO_1080=0
CONVERT_WIDE=0
DTS_REENCODE=0
AC3_REENCODE=0
AC3_640=1
AC3_192=0
KEEP_HD_AUDIO=1
AVCHD=1
REMOVE_WORKFILES=1
MOVIE_ONLY_LOOP=1
REMOVE_OUTPUT=0
USE_FILTERS=0
BDMV_CERT_ONLY=0
USE_LAVF=1
IVTC_PULLDOWN=0
ASSUME_DVD_PAL=0
UNMASK_CHAPTER=0
COMPLETION_BEEP=0
DGDECNV=0
AUDIO_TRACK_LIMIT=0
SUBTITLE_TRACK_LIMIT=0
CUSTOM_TARGET_SIZE=25100
AUTO_BURN=0
QUICK_EXTRAS=0
MINIMIZE_TO_TRAY=0
[Paths] -
JokerBane
csendes tag
Hali!
Köszönöm szépen a gyors választ! ;-) Akkor tehát az BDREBUILDER.ini fájlban lévő AUTO_QUALITY=1-t kell átírni AUTO_BIAS=3-ra. Oké.
Egyébként kár, hogy a DVD Fab 8-as nem tudja azt a funkciót bluray-nál, mint dvd-nél: válogatás. Jobban szeretem azt a progit használni. :-) De így marad a Rebuilder. -
JokerBane
csendes tag
Halihó!
A BD Rebuilder programmal kapcsolatban lenne egy-két kérdésem. A Settings=>Encoder settings fülnél a High Priority, High Quality, illetve One Pass (ABR Encoding) lehetőségeket érdemes bepipálni? Az ABR encoding egy átlagot von ugye? De mi a helyzet a One Pass (CRF En.)-al?
A Mode=> "Quicker" Encode for Extras-t bepipálva pedig a lemezen lévő extrák minőségét rontjuk ugye?Köszi szépen előre is a válaszokat!
-
bubuka1901
csendes tag
Kérem ,hogy aki tudja honnan lehet letölteni a BD Rebuilder működéséhez szükséges másik három programot: AVISYNTH 2.5.7., FFDSHOW, Haali Matrjoska Splitter legyen szíves segíteni.
Köszönöm.
-
isaura1
csendes tag
Sziasztok! Tudna valaki abban segíteni hogy milyen feltételekkel lehet 3D Blu-ray lemezt írni?
LG BH08LS20 íróm van jelenleg gondolom ezzel nem lehet írni, láttam neten külső Samsung BD írókat azokhoz oda van írva hogy 3D BD-t csinálnak, ezekkel lehet csak? Sima BD lemezre lehet írni vagy kell hozzá valami speckó írható lemez? Ha pl a magról leszedek egy DB-50-es filmet, és azt BR Rebuilderrel vagy vmi mással leveszem BD25 formátumra majd kiírom sima 25 GB lemezre ettől még megmarad a 3D a filmen? Előre is köszi az infókat. -
Memora
senior tag
válasz
Octopus21 #2863 üzenetére
Ha jól tudom, a BD rebuilder is TS muxerrel csinálja a demux-ot, és nem szabadna hogy húzza a procit (P4-es is simán elég demuxoláshoz, azt se fogja húzni). Biztos hogy nincs beállítva az átkódolás is, azaz pl: be van állítva output-nak a BD25, és a BD meg mondjuk 30-35GB? A TS muxer után meg lehet, hogy amúgy sem fog többé menü-ből indulni a film...
-
Octopus21
aktív tag
BD REbuilderrel próbáltam leszedni hangsávokat, és el is kezdi csinálni, de sajnos 100%-ra húzza a notebookom prociját. Nem akarom így hagyni órákig, meg előbb utóbb ki is kapcsolna így. Nincs valami más megoldás? Amúgy full HD mkv filmeket sem játszik le mostanában a gépem, holott régebben még simán vitte és 50%-nál nem ment feljebb a proci. Semmi codec nem volt a gépemen, csak MPC és azon bekapcsoltam minden belső szűrőt. De mostanában így sem jó, és fel megy a proci 100 %-ra.
-
Memora
senior tag
A célom továbbra is az, hogy ami nem kell, az ne foglalja a helyet, pl: nem kell orosz szinkron (kivéve orosz filmekhez
), és nem kellenek 2-30000 kbps bitrátájú extrák sem (ahhoz elég akár 4-5000 kbps).
Nem akarok ráférni BD25-re sem, csak az érdekel, hogy kevesebb helyet foglaljon az adott lemez, pl: ha egy 44GB-ból 35GB lesz, a fentebb leírt módon
A "rip" alatt én pl: a DVD9 méretűre tömörített mkv-kat értem (nem pl: a remux-ot, azért ennyire képben vagyok)
Visszaolvasni viszont tényleg nem volt kedvem, bocs...
Most az a gondom, hogy a BD rebuilder kinyírja a "picture in picture" extrákat (hangot), és az esetleges nézetváltási opciókat. Most a multiAVCHD-hez keresek tutorialokat. -
gg72
veterán
Amúgy neked van projektorod és összehasonlítottad már azt, amiről szó volt? Mert amúgy nem arra reagáltál, amit kérdeztem...
Arra sem válaszoltál, hogy szerinted mennyi olyan BD50 anyag van, amelyeknél csupán az extrák tömörítésével és a felesleges hangsávok elhagyásával ráférsz egy BD25 lemezre. Mert ugye ez volt a kiindulási kérdésed, erre akarsz szoftvert találni.
átkozni fogod magad a sok kiírt rip miatt?
Miért is? A rip miért jelent feltétlen tömörített anyagot?Ezt a projektoros dolgot én említettem korábban, így most "visszatanácsolod" nekem?
De mielőtt úgy állítanád be, hogy én mindent tömörítek és majd átkozom magam előbb-utóbb, olvass már vissza, hogy mit írtam néhány hsz-el korábban, hogy én milyen esetekben használom a Rebuildert.
Arra meg nagyon kíváncsi lennék, hogy mondjuk éves szeinten mennyit lehet spórolni 2-3 órás tömörítés elhagyásával, talán összejönne vele egy projektor ára.
-
Memora
senior tag
Szia, én azért nem használom tömörítésre a BD rebuildert, mert kizárólag az extrákat akarom tömöríteni, a fő filmet nem, azt meg nem lehet beállítani a programban, hogy csak azokhoz nyúljon hozzá...
Meg kéne néznem a multiAVCHD-t, de elsőre túl bonyolult az a program. Ott is olyan beállítást akarok, hogy az output ugyanaz legyen, mint az input, kivéve az extráknál, ahol külön beállítom, hogy milyen szinten tömörítsen, és a fölös szinkronoktól akarok megszabadulni. -
Octopus21
aktív tag
[10.28.12] BD Rebuilder v0.42.03 (beta)
[21:37:20] Source: THE_HANGOVER_2009_THEATRICAL_CUT_1080P_BLU-RAY_CEE_VC1_TRUEHD_-_EIMI
- Input BD size: 23,97 GB
- Approximate total content: [02:45:47.187]
- Target BD size: 22,95 GB
- Quality: High Quality (Default), ABR
- Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=1 Kbs=640
[21:37:21] PHASE ONE, Encoding
- [21:37:21] Processing: VID_00007 (1 of 7)
- [21:37:21] Extracting A/V streams [VID_00007]
- [21:37:32] Reencoding video [VID_00007]
- Source Video: VC-1, 1920x1080
- Rate/Length: 23,976fps, 2 005 frames
- [21:37:32] Reencoding: VID_00007, Pass 1 of 1
- [21:38:50] Video Encode complete
- [21:38:50] Processing audio tracks
- Track 4352 (eng): Keeping original audio
- [21:38:50] Multiplexing M2TS
- [21:39:03] Processing: VID_00010 (2 of 7)
- [21:39:03] Extracting A/V streams [VID_00010]
- [21:39:22] Reencoding video [VID_00010]
- [21:39:22] Reencoding secondary video [TRK_02]
- BD-Rebuilder v0.42.03 (beta)
- HAALI Splitter: Not installed
- FFDSHOW: 4206, not recommended version
[21:39:24] - Failed video encode, abortedEzt miért csinálja? Elindul, aztán 1-2 perc alatt leáll.
-
vesztes
csendes tag
sziasztok
Légyszíves tegyétek már helyre az agyamat, akkor melyik mire használható és melyiket ajánljátok?
1. DVDFab
2. MultiAVCHD
3. AnyDVD és AnyDVD HD
4. BD Rebuilder
5. TSMuxer
Ha kihagytam valamit, légyszi írjátok már hozzá
Köszönöm a segítséget. -
Octopus21
aktív tag
Segítenétek abban, hogy hogy kell a BD Rebuildert beállítani, ha le akarok vágni hangsávokat, mert nem fér rá egy 25 GB lemezre a film. Nem akarok minőségromlást, de annyi lehetőség van, hogy nem tudom mit hagyjak kipipálva és mit ne. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- Spórolós topik
- Gitáros topic
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Melyik tápegységet vegyem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- További aktív témák...
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest