- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
customer114
őstag
válasz philoxenia #34350 üzenetére
Jajaja. Kerítés kolbászból, TV tésztából. Értem én.
-
coco2
őstag
válasz philoxenia #34350 üzenetére
A liszt + víz önmagában csak kőkemény tészta, ami nedvesen még ragad, mint a fene, kiszáradva meg már olyan kemény, hogy a fogad beletörik. És amúgy meg sem lehet főzni, vízve dobod szétmállik az egész. Tésztához kell tojás vagy legalább tojáspor, és javasolt só is. Aztán gyúrni, nyújtani, pici darabokra vagdosni.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
C. s.
addikt
válasz Shingen #34353 üzenetére
Talán őrült ötlet... De nem falba süllyesztett doboz?
(#34355) coco2:
Ha jó minőségű (azaz magas sikértartalmú) lisztet használsz, akkor nem kell más. Ilyen pl. a durumliszt és a tönkölyliszt (van más is). Vegán vagyok, nem eszem tojást sem, és nagyon jó kis sütiket lehet sütni tojás nélkül is ezekből a lisztekből. Észre sem lehet venni, hogy nincs benne tojás, mert a színük sem olyan sápadt, mint a hagyományos lisztből készültnek, és az állaga is teljesen jó. Akinek magas a koleszterinje, érdemes ezt megfontolnia. A tönköly édeskés, ezért inkább édes dolgokhoz passzol.
-
I02S3F
addikt
válasz philoxenia #34358 üzenetére
Ezt akartam írni én is! Példa: durum tészta, kukorica tészta, stb.
Szerk. : Sorry már látom, hogy C. s. és inf3rno is ezt írja.
[ Szerkesztve ]
-
B.i.L
senior tag
válasz philoxenia #34346 üzenetére
Eltértünk a tárgytól / irónia off Csirizió - Tv ragasztva
mit kellene ragasztani?
Melegre ne lágyuljon,párát taszítson..?
Passz,van szerviz is,gondolom nem merte megkérdezni.Horgászni mentem...B.i.L
-
evapolya
friss újonc
Segítség!
Nagy bajban vagyok! Van egy A 6 Samsung Galaxi tabletem, amelyre átküldök a laptopról egy emailt. Az egyik melléklet egy PP bemutató, a másik pedig egy hírlevél, amelyben van egy internetes link. Arra lenne szükségem, hogy a két csatolást az emailből egyszerre tudjam használni, mintha itt a laptopon az asztalra tenném. Ctrl gomb van a gépen, de F5 nincs, nekem ezek kellenének, mert ha az interneten oldalt megnyitom és kijelölök benne valamit, akkor a PP-ben odavisz Ctrl+F5, (ha jól tudom ez a keresés), ahová szeretném. Nem tudom, hogy elég világosan írtam le?
Köszönöm: Éva -
mouzrr
őstag
-
w.miki
veterán
Jofogásnak hogyan lehet jelenteni egy hirdetőt?
Laptopot kerestem, van egy nagyon jó ajánlat, aztán megtaláltam ugyanazt a hirdetést FB-n is kétszer annyiért. Gondolom még a képeket is lopta a tegnap előtt regisztrált ember...Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
Idős hölgynek felnőtt pelenka, melyik az ajánlott?
Van jópár fajta... van ehhez szaktopik?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
Idős gondozás, beteg ápolás témában egy jó, magyar nyelvű, segítőkész fórumot nem tud valaki?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
C. s.
addikt
válasz w.miki #34373 üzenetére
Szia!
Az tényleg nagy segítség volna, ha sikerülne fölíratni. A jelenlegi szabályozást nem ismerem, a környezetemben kb. 8-10 éve került rá sor, akkoriban fekvőbetegnek nem járt receptre, csak olyannak, aki inkontinenciás. Ez nagyon igazságtalan. Trükközni kellett egy kicsit. Nézz utána, most hogy megy, és keress rá megoldást. Nálunk az Attends Slip Active vált be, mert ez még viszonylag olcsó, ugyanakkor a minősége is elég jó. Több méretben kapható. Már nem emlékszem, melyik volt, de olyannal is összefutottunk, ami átázott annak ellenére, hogy a külseje nejlonból volt. Valamint csak ötlet szintjén, de javaslom a Rossmannban és a DM-ben kapható sajátmárkás pelenkázóalátétet, ami ugyan babáknak készült, de az ágyat és a lepedőt is megvédi az esetleges balesetektől. 60×60 cm-es, tehát egy felnőttnek is elég nagy, és ha nem éri semmi, pár napig használható, utána összecsomósodik a tölteléke. A gumilepedő egy rettenet, égeti a bőrt, hiába van rajta lepedő.
Bőrápolás, tisztálkodás:
Ami nagyon szörnyű, az az agyonreklámozott Sudocrem. Felejtsd el. Helyette első rétegnek Curiosa gél (ahol indolkolt), rá pedig Seni Care bőrvédőkrém argininnel. Az évek alatt sokmindent kipróbáltunk, ez a kombináció vált be legjobban. A makacs fölfekvés fertőtlenítésére a gyógyszertárban 3%-os hidrogén-peroxid oldatot ajánlottak a sebes bőrfelületen, amíg szükséges. Ha van rá mód, a sebre csöppenteni és hagyni, amíg habzik. Nálunk erre nincs mód, ezért papírzsepit áztatok át vele, és amennyire egy közel függőleges bőrfelületet lehet, átitatom vele, hadd csorogjon. (Olyan híg, mint a víz.) Utána szárazra kell törölni, nagyon óvatosan fölitatni a bőrről. Természetesen utána a gél és a krém szükséges. Gézlappal sose törölgesd, az olyan a a bőrnek, mint a smirgli.
A bőrvédőkrémet az egész területre érdemes fölkenni, amivel a pelus érintkezik, hogy megelőzd a bajt.
Begyulladt fölfekvésre a gyógyszerész Tetránt adott, bevált.Fürdetés:
Nem egyszerű. Lehet kapni kimondottan ilyen célra kifejlesztett tiszálkodószert, amit nem kell vízzel lemosni, elég letörölni. Ez is a Seni Care terméke, 3 in 1 mosdatókrém a neve, 1 literes, pumpás kiszerelésben kapható. Mi a Rossmannban találtuk meg ezt a termékcsaládot, a Curiosa gélt a gyógyszertárban lehet kapni.
A babáknak szánt nedves popsitörlő szintén népszerű nálunk, abból a DM sajátmárkása vált be legjobban, valami egyéni érzékenység miatt a többi csípi szegényt. Ebből a kékcsomagos a legjobb nekünk.
Beszélj a háziorvosával, hogy még mit ajánlana. Létezik matrac fölfekvéses betegeknek, lehet szivacsból, de van komolyabb is, elektromos, ami eléggé drága, de jobb is (a kórházból ismerjük, nekünk nincs.). Vagyonokat lehet rákölteni egy beteg emberre, mert a gyártók szépen visszaélnek mások kényszerhelyzetével. Akit tudnak, jól kisajtolják, a csóringer meg kínlódjon...
És ami még nagyon fontos: a végtelen türelem és szeretet. Nyilván tudod ezt, különben azt kérdezted volna, melyik intézetbe nyomathatod be leggyorsabban. Viszont néha 100-szor, máskor meg 1000-szer több türelem kell, mint amit az elején gondol az ember. A beteg ember gyakran nyűgös, mert fájdalmai lehetnek, és a kilátástalan egészségi állapota is nyomasztja sokszor, az, hogy másokra van utalva. A kiszolgáltatottság nehéz dolog.
Jobbulást a betegnek, és Neked vagy Nektek sok türelmet! Ha bármi kérdésed van, írj, ha tudok segítek!
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Megoldást keresek egy vásárláshoz. Az Aliexpressen néztem ki valamit, amit spanyol raktárból tudnának küldeni. Eddig jó, mert így tudomásom szerint már semmi más költségem nem volna vele (vám, ÁFA, ügyintézés), viszont csak Paypallal tudok fizetni, ami az Alin nem megy kishazánkból. Kellene egy megbízható köztes cég, amelyiken keresztül megvehetném, amit szeretnék, úgy, hogy az EU-ból jöjjön. Tudnátok segíteni?
Nem mennék bele megint, hogy miért ragaszkodom a Paypalhoz, már belefáradtam az állandó magyarázkodásba.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
válasz Krogoth #34379 üzenetére
Ó, de szuper volna, ha nekem is sikerülne! Köszi, hogy megírtad. Az Alin nem így tudják, emiatt kérdeztem. [kép]
Úgy látom, jobban ismered őket, mint én. Szerinted mi a különbség a 3 között? [link] - [link] - [link]
Elvileg azonos a bolt, az ár, a kiszállítási díj és a termék is, mégis 3 helyen is megtalálható, és nem átirányítás, mert más-más darabszámú eladások. -
Krogoth
senior tag
Szerintem csak "elfelejtették" átírni. Múlt héten még nem volt paypal fizetési lehetőség, pedig ugyan azt a terméket vettem, ugyan attól az eladótól.
2-esnél más kiegészítőket adnak és eltér a telepített programok listája, mint az 1-esnél és 3-asnál. 1 és 3 között annyi difit láttam, hogy az egyiknél van ukrán raktár.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
válasz Krogoth #34381 üzenetére
Ja, hogy ez még ennyire új.
Na jó, én még mindig nem látom. Illetve annyit tényleg, hogy a 2.-hoz 10 póthegyet adnak, a másik kettőhöz csak 8-at. Van más is? Kesztyűt láttál valamelyik mellett? (A programok nevével csak a kompatibilitást próbálják bemutatni.)
Azért persze nagyon köszi, hogy átbogarásztad! -
Krogoth
senior tag
Póthegy, meg mintha a 2esnél az usb kábel egyik vége 90 fokos lenne, a másik 2nél egyenes.
Ugyan az mind a három, csak az ali tiltja, hogy többször feltedd ugyan azt a terméket, de így, apró eltérésekkel, másik raktáreléréssel már engedi. Szerintem.
Paypal fizetési lehetőséget akkor dobja fel, ha már a shipping information résznél vagy. Ott tudod a payment methods résznél kiválasztani, hogy paypal vagy kártya.
[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
üdv
segítsetek légyszi...rég csináltam ilyet!
lett véve egy másik tévé, így összesen kettő van 1-1 szobában...milyen elosztóval és hogy tudom a másik készülékhez koaxal átvinni az adást?
köszi előre is!![ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Vakegérke
félisten
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
C. s.
addikt
válasz Krogoth #34383 üzenetére
Köszi szépen, sikerült megrendelnem!
De mi értelme van, hogy ugyanaz az árus ugyanazt a terméket ugyanannyi pénzért több példányban is hirdeti?
Akkor ezért van az Ebay-en, hogy azonos árus, azonos áru, de különböző ár? Vagy ott a minőségben lehet a buktató?[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
KábelTV, földi antennás, IPTV? Van hozzá box, vagy közvetlenül megy a koax a TV-be? Nem műholdas? (vannak TV-k, amik már ezt is veszik, F csatlakozón -tekerős- megy a TV-be a fejtől a kábel, nem koaxos dugón)
Ha kábel TV, vagy antenna, akkor egy F-es osztóval, a koaxos nem annyira jó.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
-
w.miki
veterán
válasz --HARDCORE-- #34369 üzenetére
Jofogás semmit nem csinált...
Most már Note 8T-t is hirdet 28eFt-ért...Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
EmberXY
veterán
válasz #73959936 #34398 üzenetére
Az ilyen esetekben sajnos hiába születik feljelentés, a pénzét kb senki nem látja viszont. A gond az, hogy a rendőrség eleve így is áll hozzá, nem törik magukat túlzottan az ilyen ügyek megoldásán. Szomszédom mosógépet "vett" egy webáruházból, sajnos előreutalással, a 4 hónapja megtett feljelentésnek még semmi fejleménye nincs, az ASZF-ben megadott (azóta természetesen a weboldal is megszűnt) vállalkozó azóta is működő adószámmal rendelkezik.
A rendőrségen azzal nyugtatták, hogy a pénzét már engedje el, az ilyen elkövetőkön általában semmit nem lehet behajtani, erre nagyon ügyelnek. Azt is mondták neki, hogy hiába tudja bizonyítani a számlakivonattal, hogy elutalta a pénzt, és hiába van meg minden bizonylat, amit a rendelés visszaigazolásáról kapott, előleg igénylőt is kapott online számlázórendszerből, stb, ez még egyelőre csak "szerződésszegés", nem feltétlenül csalás... Szóval ez is olyan, mint a magyar egészségügy, minden jó, minden szép, de soha ne legyen az ember érintett, mert akkor egyedül találja magát...[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest