- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
donmackó
addikt
-
ToBeY
nagyúr
Ha berendelek egy monitort ami nincs raktáron (weboldal azt írja,hogy van) akkor minden további nélkül elállhatok a vásárlástól?
[ Szerkesztve ]
-
Golden9
addikt
Ha már átvetted volna, akkor is elállhatnál. A vásárlástól való elállás joga.
[ Szeretkezve ]
-
Met
nagyúr
Mivel oda van írva hogy tájékoztató jellegű az információ ezért semmi megtévesztés nincs benne.
Akkor is elállhatsz a vásárlástól ha már kiszállították volna.
Így hogy nem tudják teljesíteni a rendelést, írsz nekik hogy az xy számú rendelésedet töröljék."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
BiP
nagyúr
Na ezért van az, hogy az arukeresőn a 3 legolcsóbb bolt kb. ki is esik nálam.
A többiek alá licitált árral bevonzzák a vevőt, aztán akkor derül ki, hogy ja, nincs, biztos véletlenül maradt a honlapon, de rendelhetünk, 3 hét, akármi. Esetleg választhat másik terméket a honlapról (ami nyilván drágább, mint máshol)
Kb. 2x megszívtam ilyennel, azóta ignorálom ezeket.
(pedig biztos van náluk jó vétel is, de általában több a szívás). -
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Tegnap este ezt találtam a levesben, amit ettem: [kép]
Nincs semmi vicc/átverés benne, szerintetek mi ez?Azért kérdezem, mert érzékeny vagyok bizonyos összetevőkre, és ezt előre jeleztem is, ma pedig úgy ébredtem, hogy görcsöltek a beleim.
-
cattus
addikt
-
Apollo17hu
őstag
oh shit... köszönöm a megerősítést
hagymától egy hétig szarul szoktam lenni -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Apollo17hu #33064 üzenetére
Ha nem eszed meg, csak benne fő, akkor is?
-
Apollo17hu
őstag
válasz philoxenia #33065 üzenetére
Igen, kioldódik a mittudoménmi belőle a leves levébe, az érintkezik a bélfallal, ellenreakcióként pedig jönnek a görcsök addig, amíg ki nem tisztul a szervezetemből.
-
krizmo_
addikt
válasz Apollo17hu #33067 üzenetére
Ennek a betegségnek neve is van? Vagy mi ez?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Apollo17hu #33067 üzenetére
A feleségem is eléggé érzékeny a hagymára, de megfelelő elkészítés esetén azért nincs gond. A hagyma fajtája sem mindegy amúgy. Régen nálam is okoztak problémát a hagymás ételek, de ha magamnak csinálom a kaját, rengeteg hagymát meg tudok enni.
Epehajtók pl. Bilagit, nem segítenek? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Apollo17hu #33071 üzenetére
Mire vagy még érzékeny?
-
Apollo17hu
őstag
válasz philoxenia #33072 üzenetére
Tej- és tojásmentesen élek. Az ezekben lévő fehérje megfosat.
Hagyma, káposzta, kukorica, bab, borsó, kókuszolaj stb. szintén tüneteket okoz.
Egy csomó adalékanyagot nem tolerálok, úgyhogy félkész- és készételeket nem fogyasztok. Az a szerencsém, hogy a rozskenyeret meg tudom enni. Ha nagyobb mennyiségű búzalisztből készült terméket fogyasztok (péksütemény, spagettitészta), akkor másnap vérzik az orrom.Egyszerűbb azt felsorolni, mi az, amit ehetek.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
addikt
válasz Apollo17hu #33073 üzenetére
Ételintolerancia teszten még nem gondolkodtál? Hasi UH volt már?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Apollo17hu #33073 üzenetére
Nem irigyellek. Csak simán cukros vagyok, de az is elég rossz.
-
Apollo17hu
őstag
válasz krizmo_ #33074 üzenetére
Először az állami egészségügyben próbálkoztam kb. 5 éven át. Kétszer voltam laktóz kilégzéses (H2) teszten, kétszer hasi ultrahangon, többször vérvételen (+ vizelet) és tüdőszűrésen, inhalatív allergiát is vizsgáltak, de minden negatív lett. Az egyik gasztroenterológus vetette fel, amit te is, hogy ételintoleranciát kellene nézni. Ezt amúgy nem értem, ilyen nincs államiban, vagy miért nem küldött el arra?
Kicsengettem közel 60k-t intoleranciavizsgálatra, ami kimutatta a tej, tojás és hüvelyesek pozitivitását. Innentől ezeket kerültem, és a hasmenés megszűnt. Maradt a puffadás és a görcs. Beléptem releváns FB-csoportba, és ott javasolták az ún. FODMAP diétát, ami a legtöbb bélbetegség tünetein enyhít. Idén elmentem még magánba egy másik típusú kilégzéses vizsgálatra (laktulóz), ami pozitív lett. Kaptam rá antibiotikumot, és most tök jól vagyok, ha a diétát is tartom. Amiket FB-n olvasok, ahhoz képest szerencsésnek mondhatom magam. Van, aki ki sem mer mozdulni otthonól, olyan durva tünetei vannak.
Visszatérve az ételintolerancia tesztre: hasznos, de ha más probléma is van az intolerancia mellett, akkor meg vagy lőve, és saját magadnak kell szépen lassan kitapasztalnod (étkezési napló írásával...), hogy mi az, amit lehet, és mi az, amit nem.
philoxenia: Na, abba én belepusztulnék, ha nem tömhetném magamba a cukrot. Sport mellett nem tudnám tartani a napi kalóriabevitelt sem.
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
válasz Apollo17hu #33077 üzenetére
Pontosan milyen intoleranci vizsgálaton voltál ? (ha megkérdezhetem)
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Apollo17hu
őstag
-
krizmo_
addikt
válasz Apollo17hu #33077 üzenetére
Sajnálatos. Tudom, hogy állnak az ilyen témákhoz... Én is meglepődtem azon, hogy nincs semmilyen támogatás a tesztre, de még hasi UH-ra sem küldenek el, mert megfogdossa a hasad és kézrátételből megállapítja, hogy nincs semmi bajod... Én meg fizessem a TB-t, de ha van valami bajom, akkor azt is a saját költségemen intézzem el.
#33078 DonThomasino
Én itt csináltattam tesztet, magánorvos javaslatára: [link] -
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az onlinetermekek.hu-val van valakinek tapasztalata?
Szomszédom innen rendelt mosógépet, de még nem kapta meg, ma írt volna az áruház üzemeltetőjének, hogy mikorra várható, de szabályosan eltűnt, e-mailt visszadobja a rendszer, a webáruház oldala is ki van kapcsolva.
A rendelésről kapott rendes visszaigazoló levelet, és Billingo-n keresztül kiállított díjbekérőt is, az illető egyéni vállalkozó, adatai is elérhetőek voltak.
A hirdetést az Árukeresőn keresztül találta, onnan jutott el a webáruházhoz, ezért is érdekes a dolog.Létezhet, hogy hogy valami csaló az illető, vagy esetleg valami probléma lépett fel? Azt hinné az ember, hogy ilyen dolog nem történhet, elvégre nem valami nonanem apróhirdetésről volt szó, hanem egy webáruházról, amit az Árukereső dobott fel...
Up the Irons!
-
Cs1csó
félisten
válasz EmberXY #33082 üzenetére
Szerintem ez KAMU oldal. Nem tudom, hogy jutott oda az Árukereső portálon keresztül. Ilyen gépet vegyen a Media Markt, Edigital, Alza, EMAG boltokból.
Remélem még nem fizetett ha jól értem díjbekérés volt csak, az ilyen nagy cégeknek mint amiket előbb felsoroltam akár utalni is lehet előre de egyéb kisebb cégeknek én ilyet nem tennék. -
EmberXY
veterán
válasz donmackó #33087 üzenetére
Optenban az előbb megnéztük, az üzemeltető e. v. valós személy, az adatok is stimmelnek (adószám, stb), és működőként mutatja. Ilyen nyilvános, valós adatokkal miért csalna valaki?
Egyelőre nagy a tanácstalanság, annyi biztos, hogy jelenleg "eltűnt". A rendeléssel és a vállalkozóval kapcsolatos minden adat össze van gyűjtve, ha nincs értékelhető fejlemény 1-2 napon belül, akkor rendőrség lesz belőle.Szerk.: az utalás óta eltelt több mint egy hét, nem hinnén, hogy a chargeback működne...
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
ToBeY
nagyúr
Kiment a fejemből a freemail jelszavam és túl sokszor próbálkoztam most pedig nem enged be.hogy eszembe jutott a helyes pass / thunderbird működik) Mit lehetne tenni,hogy bejussak a freemail fiókomba? /nincs emlékeztető vagy másodlagos mailcím./
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz EmberXY #33088 üzenetére
Ilyen nyilvános, valós adatokkal miért csalna valaki?
Hehehe, azt sejted hogy az ilyen vállalkozásoknak nem Abdul Ahmed a tulajdonosa Kukutyin u. 2.-ből.A chargeback nem hiszem hogy bemondásra működik, belötyög a bankba hogy bocsi nem oda akartam utalni szerezzétek vissza. A másik felet is megkérdezik. Nyilván nincs már a számlán a pénz.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
EmberXY
veterán
Arra céloztam, hogy a webáruház kontaktjában és a díjbekérőben is megadott vállalkozó az Opten szerint is működik, ugyanazon adatokkal, érvényes adószámmal rendelkezik, gondolom azt nem ő találta ki. Márpedig akkor valós személynek kéne lennie, nem? A saját vállalkozása nevében csalna? Nekem ez az ami nem kerek.
Up the Irons!
-
Met
nagyúr
válasz EmberXY #33091 üzenetére
Kiváltod a vállalkozóit, csinálsz bankszámlát, bérelsz domaint, csinálsz rá webshopot.
Jönnek a megrendelések, kiküldöd a számlákat, elutalják a pénzt és örülsz.
Egészen addig működőnek fog mutatni az Opten amíg nem adod vissza a vállalkozóit, nem indítanak csődeljárást ellened.
Aki ilyenre adja a fejét mind saját nevében csinálja, egyszerűbb mint hamis papírokat szerezni.
Lecsukni nem nagyon fogják ha nem nagy érték.
Nem kell ezen csodálkozni."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Top cat
addikt
Lehet, hogy csak pár órára vagy egy napra tiltott le. Próbáld meg majd később.
Bár itt nem írja, hogy kitiltana csak, hogy captcha kitöltése is szükséges.Van saját topikja is (minek nincs a PH-n ), rákérdezhetsz ott is.
-
ToBeY
nagyúr
Most ezt dobja fel,nem állítottam biztonsági kérdést vagy másodlagos mail címet. [kép]
-
Nikaré
őstag
válasz RubbishBin #33045 üzenetére
Akkor figyelj!!!
Anyumnál letettem a hajam amikor megláttam ezt:
Észbontók VIASAT3 -
Top cat
addikt
Próbáld ki azt amit a linkelt oldalon írnak:
pipáld ki a Nem vagyok robot melletti négyzetet! A rendszer további ellenőrzés céljából megkérhet arra, hogy válaszd ki a megfelelő képeket is. Ha helyes belépési adatokat adtál meg és a captchát is kitöltötted, rendszerünk engedélyezni fogja a belépést.Nikaré
Szerinted az nem kamu? Nem akarom elhinni, hogy vannak ennyire agyatlan lények.[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
Fogyasztóvédelem - a chargeback Pedig lehet, indok még az is hogy nem kapta meg a terméket
[ Szerkesztve ]
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
BiP
nagyúr
Ilyen nyilvános, valós adatokkal miért csalna valaki?
Erről Bánáti Normant kéne megkérdezniAmúgy aminek ilyen általános neve van, alapból kerülendő. Meg kb.mindegyik, ami nem ismert. (Meg aminél nincs személyes átvétel)
Meg anno volt valami elektroplaza vagy mi nevű oldal, (meg még sok másik neve) háztartási gépeket forgalmaztak, de ottis átvágtak csomó embert meg adócsaltak ezerrel, be is zárták.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest