Új hozzászólás Aktív témák
-
T.Peter
őstag
válasz
sniper elite #199 üzenetére
Monitorokat fogsz még beszerezni mellé?
(#201) sniper elite: Több mint valószínű, hogy kelleni fog, legalább egy.
-
gombcomp
senior tag
válasz
eladohardver #192 üzenetére
Nem próbáltam,de tapasztalatom szerint kell még 1-2 verzió,hogy jó legyen.
-
gombcomp
senior tag
válasz
subaruwrc #186 üzenetére
Sajnos a "tweak programok" teljes zűrzavart mutatnak nincs venti szabályzás egyikben sem.A saját Sapphire "RedLine" csak GPU,Mem feszt állít szerény keretek között.
Az MSI Afterburner-je nem kezeli a ventit,illetve nem tudod,hogy melyik részét próbálod
tuningolni a kártyának.A CCC szintén nem tudja a ventit állítani,és a limitek is viccesek.
Szerintem még erős béta állapotban van a körítés,de azért ha alá küldöm a procit akkor
már sikerült 3D06-ban 28500 fölé menni 1db 5970 esetében.Lesz ebből valami! -
TomiLi
addikt
Már el is marták a powercolor-t az iponból.....
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Zsozsooooo #184 üzenetére
Melyikben?
-
Zsozsooooo
tag
Ha valakinek megfelel a PowerColor ATI AX5970 2GBD5-MD HD 5970 2G GDDR5 PCI-E videokártya akkor van raktáron az egyik nagykerben !
-
gombcomp
senior tag
Ennyire futotta def-en: default_all_22696!
-
-
TomiLi
addikt
válasz
gombcomp #163 üzenetére
CF topikban nekem is erre hívták fel a figyelmem, hogy a quad cf skálázódása pocsék, (ez fogalmam sincs mit jelent, de annyit megértettem belőle, hogy felesleges a 4gpu-s CF -a rossz hatásfoka miatt) Ellenben a 3 GPU, az brutál és szépen működik is, jobb hatás fokkal...
Ezzel a konfiggal egy darabig nagyon jól el leszelennek a brutális erőnek, a tesszeláció sem fog gondot okozni....
-
rup1u5
nagyúr
válasz
sniper elite #155 üzenetére
"melyik tud többet" ?
Már páran mondták itt neked de látom nem hiszed el, hogy a matricán kívűl nincs különbség a márkák között. Vegyél Sapphire-t. Ha jól tudom ők gyártják a többi márkának is a ref karikat. -
gombcomp
senior tag
válasz
sniper elite #155 üzenetére
Szerintem nem fog úgy fűteni mint a 4870x2 tette,egy full 3dMarknál még fel sem pörgött
a venti.A másik,hogy ezek ref.kártyák (még),így csak szerencse kérdése,hogy melyik
megy jobban. -
gombcomp
senior tag
Kb.fél órám volt rá,addig is örültem,hogy a driver kérdést rendbe tettem.
Lesz mellette egy 5870,de a tweak programok vagy ezt vagy azt hajlandók kezelni.
Az Afterburner kezeli külön-külön, de CF-nél csak 58xx van,de majd kialakul.
Pillanatnyilag csak a CCC 1000Mhz limitjét próbálom majd kihasználni,addig meg hátha
jönnek az új tweak verziók. -
TomiLi
addikt
válasz
gombcomp #153 üzenetére
Gratula hozzá!!!
Megpiszkáltad egy kicsit? Úgy értem az órajeleit emelted?
Gondolom értelmes driverre még várni kell, ami igazán kihozza az erejét a VGA-nak....
sniper elite: Csak óvatosan! Én már lecsökkentettem az okaz az üzleteket, emberekt,amiktől vásárolok szám szerint 6-7-re sehonnan máshonnan... Nem érdekelnek már az olyan üzletek sem ahova állandóan nekem kell telefonálgatnom... És még meg vannak sértődve... Aztán megfejelik egy elbaszott számlával... És nem egyszer.... Lásd: PC Gear! De ez csak egy példa.... És ez még a jobbik eset....
-
gombcomp
senior tag
válasz
sniper elite #152 üzenetére
A héten jön 1-2 nagykerbe Sapphire,én az egyikben kifogtam (1 db volt nekik),úgyhogy már
dohog a gépemben.Első benyomásra kevesebbet tud mint 2db 5870 CF-ben,vannak driver gondok is a 9.11 Catalyst nem volt hajlandó felismerni, csak a saját Sapphire verziója.Ismerkedünk egymással...
-
TomiLi
addikt
Ünnepek előtt???
Ez elég tág fogalom.... Ennyire hiány van a 40nm-es vga-kból?
Sok sikert, hozzá.... Én is szemezek eggyel, de ha Karácsony előtt egy héttel döntök emelett a vga melett (cash) Akkor nagy valszínűséggel nem fogja senki idén már beszerezni.....Tegnap még 2 komolyabb üzletben is lehetett kapni, ma már csak a webshopokban, ahonnan soha nem vennék!
Itt érdeklődött már valaki?
Itt is csak bent maradt az árlistában??? -
AMATŐR
őstag
A kiskerben ahol szoktam vásárolni, ma leadtam a rendelést egyre. Állítólag az ünnepek előtt jön egy szállítmány az országba. Állítólag!
-
sniper elite
senior tag
válasz
cowboy_bebop #146 üzenetére
Talán mert egy Sapphire OC meg egy tuningbarát Asus VGA inkább keresettebb mint egy sima semmi extrát nem nyújtó változat! Amúgy Asusban eddig sose csalódtam, azért is inkább olyat veszek amit ismerek!
-
tzsolesz
nagyúr
Ahogy a kommenteket olvasom ilyen karija se lesz egy hamar senkinek Magyarországon.
-
Quan-Chi
őstag
válasz
cowboy_bebop #146 üzenetére
nekem 1x volt PowerColor karim, és semmi gond nem volt vele ...
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
sniper elite #145 üzenetére
Azt írtad, hogy "Powercolor amúgy se kellett volna."
-
TTomax
félisten
válasz
sniper elite #141 üzenetére
Ez ám a komoly szempont,hogy ugyanarra radeonra ki nyomja a matricát
Csak igy tovább,ne is vegyél mást csak Asus-t....
-
Quan-Chi
őstag
vadállat hentes kártya ... nem is tudom hogy milyen házba férne el rendesen ... a tervezők gondolhatnának lassan az ergonómiára ! egyáltalán nem szimpik ezek az orbitális karik
-
TomiLi
addikt
válasz
sniper elite #141 üzenetére
Egyszer a Discovery-n láttam, hogyan készülnek ezek a vga-k,
A műsor szerint tesztelik az összes vga-t, de az kb fél perc....
A TSMC nem tud elég 40nm-es chipet beszállítani, a vga gyártók szerintem már ontanák a kártyákat, hisz kereslet van rá bőven..... -
TomiLi
addikt
válasz
sniper elite #138 üzenetére
Akartam mondani, hogy az Iponban van Powercolor... de már ott sincs. Délután 4-kor még volt.....
eladohardver: szerintem iszonyat baklövés lenne, ha nem biztosítanák, a megfelelő mennyiséget Karácsonyra.... Persze ez erősen függ a TSMC-től. Már felreppentek olyan hírek, hogy egy-két héten belül helyre áll a rend a 40nm-es gyártósorokon.... Hááát ilyen ígéreteket kaptunk már korábban is....
-
eladohardver
őstag
válasz
sniper elite #138 üzenetére
yaya ilyenkor már leáll a behozatal minden évben....
-
sniper elite
senior tag
válasz
eladohardver #137 üzenetére
Mindenhol ez a helyzet, ma 5 üzletre csörögtem rá, és 2vel emaileztem! Sehol sincs, a nagykerek 3-4 héten belül tudnak szerezni elvileg! Szerintem ami bejön Európába az meg is áll a nagyobb országoknál! Azért is mindenki fontolja meg ha karácsonyra akar venni, mert januárban lesz maximum nagyobb kínálat! Ja meg úgy tudtak volna hozni erre a hétre, ha 5db vagy nagyobb rendelést adna le valaki, de ez inkább boltoknak szól!
-
eladohardver
őstag
válasz
sniper elite #131 üzenetére
hehe, ez jó totál kifogytak... tuti h csak 1db volt, lehet az se náluk
-
Ukeve
tag
Sziasztok!
MSI Afterburner progit, csak MSI BIOS-szal rendelkező videokártyánál lehet használni?
-
TomiLi
addikt
válasz
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
-
sniper elite
senior tag
válasz
sniper elite #130 üzenetére
Na fasza közben felhívtak hogy kifogytak totál a kártyából, és nem tudnak behozni mostanában, ezért törölték a megrendelést! Vadászhatok tovább...
-
TomiLi
addikt
válasz
sniper elite #127 üzenetére
Isc kolléga érdeme!
Hajrá! Majd kérünk szépen tapasztalatokat!G^zC^mp€r: Megnéztem az Enermax oldalát, és az 525W-os tápok mindegyike szerintem csak 25A tud a vga ágon... Ez nem gond, ha nem akarod tuningolni az 5970-et...
-
RockHaRD
addikt
Sztetek a mostani gép mellé elvinné az 5970-et az 525-ös enermax táp?
-
syberia
veterán
Itt rendelhető a karesz: [link]
-
sniper elite
senior tag
Én is folyamatosan próbálkozom egy darab beszerzésén, ha minden jól megy, akkor hamarosan meglesz!
-
AMATŐR
őstag
Az a baj, hogy szerintem ez a 150K-s ár nem igaz. Tuti nincs nekik, így bármit kiírhatnak. Többször találkoztam már ilyennel!
-
AMATŐR
őstag
Köszönöm a gyors válaszokat, megkérik az árát az biztos! De, már dolgozom a lehetőségeken!
-
TomiLi
addikt
Hajaj!
Csak győzd cash-sel!
Ph.-n
De Digital Trend-ben a legolcsóbbSzerk: Lasabb voltam ismét és még Isc Kolléga által linkelt üzletben olcsóbb is!!!
Arra azért kíváncsi lenék, hogy ezek közül az üzletek közül melyiknek van a "polcán" belőle..... Ha csak minden nap egy 5k esne az ára két hét múlva már én is beruháznék egyre....
- csak vicc volt!!!
-
AMATŐR
őstag
Kis hazánkban lehet már kapni valahol?
-
Digitalis
senior tag
válasz
eladohardver #108 üzenetére
pl ez a táp csak 650W-os létére, egészen szép 12V-os ágakkal büszkélkedhet. 28A / 28A / 30A stabilan-12V/52A. Láttam már olyan 1010W-os tápot ami ennek a nyomába sem ért, mivel 5-6db 12V-os ágán, max 22A/ág tudott leadni.
-
lsc
nagyúr
válasz
Attól hogy Te nem láttad még van ilyen .
-
TomiLi
addikt
válasz
Hát nekem sem volt egyszerű kiderítenem.... Mekem egy szuperflower tápom van aminek az adat tábláján fel van sorolva, hogy áganként (v1;v2;v3;v4;v5;v6)
Mennyi áramot tud leadni.... Hát ez szép és jó de fogalmam sem volt, hogyan vannak felosztva az ágak.... Ez akkor nem érdekes, ha minden ág tud pl 35A-t.. De nálam úgy van, hogy a v4 és a v5 tud 35A-t, de a többi csak 20-at.... (Superflower Aurora-nál így néz ki [link])
Addig kérdezősködtem, amíg valaki be nem linkelt egy nagyon részletes tesztet, ahol le van írva hogy mi van a V1; V2.....stb. ágra kötve....
Van olyan is amikor nincs elosztva ágakra, hanem oda tolja a kraftot ahol a legnagyobb szükség van rá.... de ezt annyira nem vágom, mert nem néztem utána, hiszen nekem áganként fel van osztva a max áram....
A 20A-es áram az például egy 5970-hez alapból édes kevés! Hiszen az csak maximum 240W-ot tud kipréselni magából, és a kártya alapórajeléhez (persze csak maximális terhelésnél) majdnem 300W kell!Tápos topikban utána tudsz érdeklődni, ha neked az általad említett tápok közül az utóbbi van, hogy is működik.... Véleményem szerint az bírja simán az 5970-et, még tuninggal is bőven! Én úgy tudom elképzelni, hogy nincsenek szét bontva ágakra a táp kivezetései, így annyi áramot vesz fel a vga a 70A-ből amennyire szüksége van... (Persze nem mind a 70A tudná - nem is kell neki, és nem is tudna hiszen kell az alaplapnak procinak, HDD-knek is áram az lejön a 70A-ből a maradék a vga-é)
Az olyan majdnem 850W-os táp, -
TomiLi
addikt
válasz
HW Junkie #106 üzenetére
Remélem a nem enyhén széthajtott procim mellett bírni fogja a 750W-os Chieftech táp
Az attól függ, hogy mennyi áramot ad le egy vga ágon a tápod...
Én is ettől daráztam, de utána néztem és szerencsére 35A-ad le egy vga ágon.... Az már csak elég....de lehet, hogy még ezzel is lesz egy határ, amit a táp nem fog bírrni és nem a vga.... (5970) -
HW Junkie
tag
válasz
Ricco_hun #104 üzenetére
Na így már rögtön összeáll a kép. Jellemző az egész iparra az ilyen fajta cinizmus...
Na nem baj én sem vagyok egy született ISO auditor tehát PC-SIG szabvány ide vagy oda ha lesz ilyen kártyám (még nem döntöttem hogy 5870 vagy 5970) felhúzom majd de kegyetlenül.Remélem a nem enyhén széthajtott procim mellett bírni fogja a 750W-os Chieftech táp
-
HW Junkie
tag
A vevők számára barátibb fogyasztás elérését és nem műszaki korlát betartását célzó gyárilag alulfeszelést a tesztek írják nem én találtam ki. Bár amit mondasz nem hangzik hülyeségmel viszont akkor miért nem gond a forgalmazók által is ajánlott brutál túlhúzás és túlfeszelés amivel ugye ezt a PC-SIG limitet biztosan átlépik?
-
eXodus
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #98 üzenetére
De nem is porszívózol órákon át, naponta többször.
-
Zsubi
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #92 üzenetére
Elfogadnám szívesen
-
RI/OS
addikt
Ah, azért dögül néz ki...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Milyen 285-ösök azok, hogy 3db 6pines csati kell rájuk.
-
subaruwrc
félisten
válasz
és ingyen csomagoljuk paks készülő 6-os blokkját.
-
TESCO-Zsömle
titán
Most jött meg részemre az EVGA hírlevele. Hatalmas akció van.
-
zuchy
őstag
válasz
HW Junkie #84 üzenetére
Azt tudjuk hogy az 5970 gyárilag alul órajelezett, mert gyakorlatilag az 5870 órajelein mindegyik menne csak nem akarja az nvidia hogy elriassza a vevőket a túl magas fogyasztás meg ugye ezzel az arhitektúrával
Ez nem ezért van, hanem azért mert csak így férnek be a 300W-os PC-SIG limitbe.
(#87) subaruwrc: Ha már nem kell a cucc, lehet vinni a "színesfímet" a méhbe.
-
HW Junkie
tag
Na ez érdekes. Az hogy lehet, hogy nem vámolják le? Ebay-ről rendelsz vagy rendes webshop-okról is?
Ha webshop tudsz ajánlani egyet amitől már vásároltál, megbízható és jók az árai? Hogy néz ki a szállítási költség és mennyi idő alatt ér ide?Egyáltalán tudja valaki hogy néz ki az EU és USA között most a vám szabályozás? Valamit én is hallottam hogy ÁFA van csak hagyományos vám nincs. Tudja ezt valaki konkrétan hogyan működik?
-
TomiLi
addikt
Nem vágom az english-t, de szerintem már készülnek a blokkok az 5970-hez is a megszállottaknak!
[link]
-
HW Junkie
tag
válasz
TESCO-Zsömle #57 üzenetére
Na igen cseles ez az up to mert "akár -ig" ként is fordítható. Azért az XFX black edition sorozata nem szokott gyenge OC-és lenni. Azt tudjuk hogy az 5970 gyárilag alul órajelezett, mert gyakorlatilag az 5870 órajelein mindegyik menne csak nem akarja az nvidia hogy elriassza a vevőket a túl magas fogyasztás meg ugye ezzel az arhitektúrával két gpu mellett még így is szinte bármivel a TFT monitorokon max érézkelhető 60fps fölé megy.
Az 5870 órajeleitől viszont már nem olyan óriási ugrás az 1ghz/6ghz
Léghűtés lehet kevés lenne, majd kipróbálom (a kis optimista) -
subaruwrc
félisten
ilyen új kártyánál a gyári vizek még elég esélytelenek, moddolni meg azért szerintem kár. azért játékhoz akinek egy ilyen kártya nem elég alapon az mehet kukoricára térdelni...
load ~500W! 100 fokos GPU
húzva sem valószínű hogy 500w-t fog fogyasztani a 100 fokos gpu hőt meg röhögve bírja. -
Laraxior
titán
fogyasztást is néztetek már húzva?pluszfesszel? load ~600W! 100 fokos GPU...víz azért nem árt rá
VGA IDLE WATT FULL WATT
Radeon HD 5970 2048MB 193 438
OC 935c | 1310m 213 592 -
subaruwrc
félisten
-
TomiLi
addikt
Tome.jr barátom hívta fel a figyelmem erre!
Kezd alakulni!
Nem azt mondom, hogy hanyat vágom magam az olcsóságtól, de ez a kezdethez képest elég emberi ár! Mindazt figyelembe véve, hogy a Digital Trend nem az egyik legolcsóbb üzlet!
-
RockHaRD
addikt
van má vmi normális bolt, ahol lehet kapni a kártyát?
-
Ricco_hun
senior tag
"Az asus-hoz ha jól tudom van voltage tuner ha tuningolni is akarod akkor azt kell megvenni."
Ezzel a mondattal volt a bajom, mert ezzel azt mondod, hogy csak és kizárólag az Asus ad feszültség állító progit a kártya mellé. De az általam linkelt ph-s hírben benne van, hogy jár még az MSI-hez, az XFX Black Edition-hoz és a Sapphire OC-hoz is.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
sniper elite #67 üzenetére
Szerintem 1is bőven elég mindenhez.
Az asus-hoz ha jól tudom van voltage tuner ha tuningolni is akarod akkor azt kell megvenni.
De van ilyen is: [link]
Meg szerintem ha nagyon jót akarsz akkor érdemes az asus top-ot megvárni abba a bios limitek is ki lesznek tolva (ha a simába nem lennének.) -
csatahajós
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #59 üzenetére
Sajna elnézve a teszteket a RAMnak igencsak vége van 1250Mhz körül, úgyhogy ez az 1300Mhz-es érték már nagyon szép.
GPU-ból vízzel még el tudok képzelni akár 1050Mhz körül is ha valaki kifog egy elég jó példányt, bár itt nehezíti a dolgot rendesen hogy mind2 GPUnak bírnia kell...
Sniper: egyszer postolhatnál pár képet már erről az álommasináról! mindig csak csorgatjuk a nyálunkat
(meg meggyőznéd ak étkedőket is)
-
nguru
tag
Hát... Az árát nézve marad a 3870...még egy darabig.
A fogyasztását nézve: ha így marad a tendencia, akkor 1-2 év alatt utolérik a villanytüzhelyek fogyasztását. Tényleg: Itt nem lesz A-s, meg AA-s fogyasztási kategóriajelölés, mint pl a mosógépeken????
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
sniper elite #63 üzenetére
A Sapphire OC sem csak azért OC, mert húztak rajta 10-10 Mhz-et (azért csak ennyit, mert ezzel pont elérte a szabványban megállapított 300W-os fogyasztási határt), hanem ehhez is adnak valami progit (Redline tool) amivel lehet küldeni a feszt. Szóval lassan már minden gyártó ad valami tuning progit mellé. Asus, MSI, XFX, Sapphire OC, ezekhez tuti van. Ezek közül meg azt vedd amelyik olcsóbb vagy amelyiknek jobban bejön a matricázása.
A másik dologhoz: szerintem egyelőre "csak" 1db HD5970-et vegyél, ne vegyél mellé még egy HD5870-et is, mert ki tudja hogyan skálázódna a mostani driverekkel. Aztán majd később, amikor már érzed, hogy kevés az 1db HD5970 (paradoxon), akkor hozzácsapsz még egyet.
-
JaniS
senior tag
válasz
sniper elite #64 üzenetére
Elnézve munkásságodat csak azt nem értem, hogy mi az ördöggel játszol, amihez folyton a legújabb videokártyát veszed meg?
Természetesen ez a Te dolgod, csak már régóta furdalja az oldalamat a kíváncsiság.
-
Devid_81
félisten
válasz
sniper elite #64 üzenetére
En egy 1db 5970est vennek ha tenyleg ilyen eroset akarnek.
Viszont nincs az az isten, hogy en itthon kozel 200ezret kiadjak egy ilyenert.
Newegg nem tudom szallit-e ide a vilag masik felere, de mindenkeppen kinntrol vennem meg. -
sniper elite
senior tag
Én is így gondolom, Asus biztos nem hagyna cserben ha kicsit emelném a dolgokat! Amúgy még azt is megszeretném kérdezni, hogy melyik lenne jobb megoldás? Vegyek most egy 5970-et és mellé egy 5870-et? Vagy vegyek egyenlőre egy darab 5970-et és később ráérek venni mellé még1-et! Tudom idióta kérdés, de kíváncsi vagyok ki mit mond!
-
sniper elite
senior tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy melyik fajtát éri meg inkább megvenni? Van a Sapphire ami elvileg OC verziós, meg van az Asus, amihez ha jól tudom, adnak valami olyan progit amivel lehet állítani jobban a tuningot! Szóval melyik a jobb? Tudom hogy referenciakártya mindegyik
-
Devid_81
félisten
Nemtom hallod, en annyit se adnek egy kariert sem amennyi nalad az also hatar
Annak a felet mar igenAmugy nem kicsit erdekes, hogy 600$, itthon meg majd duplaja...
Es meg ha becsuszik a vamon akkor is "csak" afaztatnak, szoval en rendelnek kulfolfrol ha ilyen rezsora vagynek.
110k+25%Szerk: (#63) sniper elite: En Asus mellett voksolok, az tutter ad hozza valami finomat
-
keIdor
titán
válasz
eladohardver #49 üzenetére
Nekem mindegy, hogy 120k, vagy 200k, úgy se veszek ennyiért VGA-t.
Max 70-80k. -
rocket
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #59 üzenetére
Ezt irtak abban amire valaszoltam:
"Tehát a core 1Ghz-re a Memória 6 Ghz-re húzható a gyári programmal."Elertek egy kartyan 980mhz-et az nem egyenlo azzal amit a hozzaszolasban allitottak amire valaszoltam.
Azt nem ertem a vizhutes hogy kerult elo amikor az XFX Black Edition kartyajarol volt szo, senki nem mondta vizzel nem megy 1000mhz-et, es azt se hogy nem lesz kartya ami birni fogja leghutessel, csupan annyit jegyeztem meg, hogy az XFX Black Edition kartyan nem garantalja senki az 1GHZ-es GPU es 6GHZ-es memoria orajelet, csak "akar" ennyi is elerheto, de ez meg azert van mert ez a max. a CCC-ben.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
CSiMi_
tag
Személy szerint nekem laptopom van amcsiból és 200.000. helyett 105.000. forint volt. Így már megérte, de szerintem, ahhoz hogy spórolj 10.000 forintot nem éri meg. Főleg ha esetleg valami garanciális probléma lett. Vámot meg azért nem kellett szerintem fizetned, mert csak egy csomag volt, és nem valami ipari menyiséget hoztál, és lesz@rták!
szerk.: Isc már meg is írta amíg írtam
-
CSiMi_
tag
Áh, szerintem nem megy le ennyire! A procik mennek le ilyen gyorsan, de valamiért a videokártyák csak évi 10-15%ot esnek :S föleg az utóbbi 2-3 évben. De talán ha karácsony után beáll pl 110-120K akkor jövőte 90K.
Szerk.: ez csak tipp, nem vagyok sem piackutató, sem tőzsdecápa!
-
RockHaRD
addikt
válasz
HW Junkie #46 üzenetére
csomó mindent rendeltem már amerikából, és nem volt vám eddig
szerk: overclockersről 160 körül jön ki a cucc, de megnéztem egy ebay-es, azonnal meg vevős verziót, az postával együtt 140... ha viszont kifog az ember egy jó kis licitet, és olcsóbban elcsípi, akkor még jobban le lehet redukálni az árat
kérdés, hogy a jelenlegi gép mellett az 525-ös enermax megbirkózik-e vele... sztem illene
-
TomiLi
addikt
PH.-n is van!
Ez mondjuk speciel már a vicc kategória... Bármennyire is új, meg szép, meg ha..... De ez már ....hagyjuk...
Azt szeretném kérdezni, hogy egy 5870-et CF-be lehet rakni egy 5970-nel, ha azonos órjelekre vannak belőve???
4870x2+4870-nél "sima" ügy volt hiszen, ott egyeztek az órajelek.... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
eladohardver #49 üzenetére
És azt nem mondta, hogy fél évvel a kiadás után?
-
keIdor
titán
válasz
eladohardver #45 üzenetére
2010 vége felé. Tipp: 60-70k
-
Komcsi
tag
Hy...
Köszi a linkeket meg teszteket.
Jó karinak néz ki. Még át kell értékelnem hogy lecseréljem-e a GTX 295-öt...
Bizonytalan vagyokATI-val szemben, pedig tudom hogy most a legjobbak a piacon.
Üdv
-
HW Junkie
tag
Nem tudom azért kérded-e mert venni is akarsz mert ha igen akkor lehet jobban jársz egy EU-n belüli webshoppal, nincs vám, szállítás NHL meg DHL-el 4-5e forint nem sokkal több mint országon belül. Mondjuk a termék ára nem lesz olyan alacsony mint az USA-ban de az az árelőny szerintem elvész a szállítással és vámmal úgy is.
Én innen szoktam rendelni dolgokat:
http://www.overclockers.co.uk/
Amire az van írva hogy raktáron 2-3 nap alatt itt van. Utóljára az IXF 1366-osomat vettem tőlük, 4-e forintos szállítással volt annyi mint itthon a régi AM2-es változat magában.
Ja és kapni nem is lehet itthon seholNa de hogy témába vágjak, 5970, az overclockers-nél előrendelhető a legbrutálabb változat amit eddig láttam az XFX ATI Radeon HD 5970 Black Edition (kb Nov 27-re lesz nekik) :
http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GX-154-XF&groupid=701&catid=56&subcat=1577
Na most ami ijesztő:
- Core Clock: 725MHz (Up to 1.0GHz with OverVolt Tool)
- Memory Clock: 4000MHz (Effective) (Up to 6.0GHz with OverVolt Tool)Tehát a core 1Ghz-re a Memória 6 Ghz-re húzható a gyári programmal.
Ez kajak beharaphat vagy 600 wattot (a teljes rendszer)
Na persze a teszteredményeit is meg lehet nézni gondolom -
eladohardver
őstag
Mikor lesznek ezek a karik MO-n jó árban?
-
RockHaRD
addikt
Van már vmi jó kis amerikai webshop, ahol lehet kapni sima 5970-et? Sztem tuti lesz olyan, aki ingyen postáz, mivel nem kis dologról van szó... ha 120-ból kijönne vhol egy kártya, akkor én beruháznék egyre, és akkor jó darabig nem lenne gondom semmivel
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #37 üzenetére
Amelyik játék támogatja CFet azon jól megy az 5850CF,ez igaz az 5970re is,ahol nincs CF támogatottság ott egy kártya ként üzemel az 5850 is és a 5970 is legjobb tudomásom szerint.
Azt javítsatok ki ha tévedek.KomcsiMindenre megkapod a választ!
2560x1600 ban van igazán nagy előnye a GTX295höz,és vannak olyan játékban ahhol minden felbontásban.
-
Komcsi
tag
Hy..
Segítsetek kicsit nekem. Én is számítás-technikával foglalkozom de-e téren még tanuló vagyok
Arra lennék kíváncsi hogy ez a kártya odaveri-e, természetesen úgy hogy semmit nem húzok rajta az XFX GTX 295-öst? Csak annyit írjatok hogy igen és miért de pontosan, vagy nem és miért...
Nagyon érdekelne mert például ennek a karinak a Memóriavezérlő: 2 x 256bit hub-vezérelt, az enyémnek meg 2X448 bit !
Nem tudom eldönteni mi igazán a lényeg!! Ha jól néztem az adatokat akkor csak a DX 11 miatt ilyen menő, de ha rosszul gondolom akkor javítsatok ki.
UI: Minden nap tanulunk valamit...
Üdv és köszi
-
Ja csak kérdés kinek van kedve a CF-el vesződni?
Vagy ennyire stabil az a cf?
Én úgy tudom, hogy a legtöbb játék nem szereti a cf-et, driver gondok néhány op. rendszernél. Meg egyebek... Nézegettem az 5970 cf-be és az nem volt túl meggyőző teljesítményben. Tök fölöslegnek éreztem. Az ár az szerintem várható volt, legerősebb kártya így az amd diktál. Egyébként megy ez még lejjebb is, ha van aki kivárjaakinek meg most kell az meg rohan a boltba.
-
Gaboman
nagyúr
Ez a kártya ilyen magas árral nagyon nem éri meg,akkor 2db 5850 ami 120-130Ft között megvan és hozza ezt a teljesítményt,sőt felette is van.
-
-
TomiLi
addikt
-
Razermazer
őstag
válasz
Razermazer #28 üzenetére
Bocsesz 5970 a fenébe ezekkel az átnevezésekkel
-
zuchy
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
Hy!
5970 Tuning
Itt van egy kis teszt a 5970-es kari húzásáról!
Azt nézzétek meg, hogy egy kis fesz emeléstől mennyivel megnő a fogasztása! (szerintem azt hosszútávon nem is bírná!) -
Ricco_hun
senior tag
válasz
Razermazer #17 üzenetére
Kemény az OC:
A gpu-t 725 MHz-ről egészen a hihetetlennek tűnő 735 MHz-ig húzták. Na de ez semmi. A Memória eleve 40.000 MHz-ről indul és egészen, most kapaszkodj, 40.040 Mhz-ig tuningolták. -
JaniS
senior tag
Végre egy kártya, ami lényegesen gyorsabb Crysisban a 295-nél. Most már elgondolkodhatom a cserén
-
TomiLi
addikt
válasz
Razermazer #17 üzenetére
A nem OC-s is 2 Gigabyte-os....
Az OC jelző meg elég vicces! -
Komcsi
tag
Tök jó lenne ha csinálnának olyan tesztet amibe az XFX GTX 295 van öszehasónlítva ezzel a kártyával....Kíváncsi lennék a különbségre, és persze hogy melyik a jobb mivel nekem XFX van, ám a dx 11 miatt nézegetem ezt a kártyát
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Hát akkor tessék itt van a szörnyetegből egy oc-s verzió teszt 2 gigabyteal
Ez már eszméletlen[link]
Jah és igen egy 5850-es crossfire is megmutatta mit tud elég meggyőző, az 5870-em sehol nincsenhozzájuk.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #14 üzenetére
A 965BE már az 5870-hez is édeskevés, nem véletlenül sorolták egy platformba a 6magos PhenomII-kkel. Ez alá még az i7 is kevés lesz. Bár 30+ FPS-t a 965-tel is ki lehet rángatni, de akkor nem kell ekkora kártya.
Juteszembe, milyen felbontásra akarod? Ha 2 monitor lesz fullHD felbontással, akkor esetleg kellhet. -
Zsozsooooo
tag
válasz
cowboy_bebop #11 üzenetére
De most mér,
ha a felhasználó is izmosra tudja tuningolni a kártyáját, akkor ki venne OC-s változatot drágább pénzért ? Pláne ha még az ATI is azzal reklámozza a referencia kártyáit, hogy menyire jó minőségűek és milyen jól tuningolhatóak !
De persze lehet nagy hülyeségeket beszélek majd ha lesz Fermi akkor lesz hivatalos OC kari is biztos ! -
,,Ha jól láttam ez az első vga, ami nagy felbontással, szűrőkkel normális FPS-eket produkál crysisban...???" Igen teljesen jól látod!
46 FPS hozott max grafika és FULL-full HD-ba. Ami már több mint stabilnak mondható.
Engem a processzor érdekelne, hogy az amd csúcs procijával kilehet -e hajtani ezt a kártyát? (965BE) Szvsz igen, mert 3,4GHz ketyeg alapon és ha megvan húzva akkor megy az 4,0 GHz-t. Bár gondolom jól sejtem, hogy az I7 core-t más (miatt is szeretik), illetve más miatt gyors nem csak a magas MHz miatt.
syberia: Eléggé!
-
syberia
veterán
Ez a kártya odab***
Néztem a TechPowerUp tesztjét, az összes csúcs vga jól lemaradt mögötte
van itt fejlődés kéremszépen (az árak inkább a másik irányba "fejlődjenek") -
TomiLi
addikt
válasz
CsigaGyilkos #8 üzenetére
Nah volt időm nézegetni a teszteket!
Változott a véleményem!Ha jól láttam ez az első vga, ami nagy felbontással, szűrőkkel normális FPS-eket produkál crysisban...???
Kár, hogy az arma 2 nem támogatja a multi gpu-t....Nem vágom az english-t.... ezen az oldalon most tényleg így feltornázták az órajeleket?
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Zsozsooooo #10 üzenetére
Komolyan gondolod, amiket írsz?
Csak az első pár hétben-hónapban van korlátozás, amíg kevés a kártya.
-
Zsozsooooo
tag
Fura hogy 5870-nél is csak referencia kártyákat engedett kiadni az ATI. Nagyon úgy fest 5970-nél sem hagyták meg a gyártóknak azt a lehetőséget, hogy plusz profitot termeljen nekik a különböző emelt órajelű plecsnivel ellátott kártyák eladása. Érdekes,hogy az ATI hirdeti azt, hogy az alap kártyák is maximálisan jól tuningolhatóak ! Lehetséges, hogy vége az OC,XXX, jelzéseknek ezentúl ? Mi a céljuk ezzel ?
-
zuchy
őstag
válasz
cowboy_bebop #6 üzenetére
Talán majd karnak még 2x1GB ramot rá, vagy akár két teljes értékű Cypresst, erősebb PWM-ekkel.
-
-
rocket
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #6 üzenetére
A PLX chipen ATi logos "sapka" van
A PCI-E 3.0 szabvany szerint lehet majd rakni 2x8pines tap csatlakozot a kartyara, es johet gyorsabb verzio, de 2010 masodik negyedevenel elobb nem lesz veglegesitve a szabvany. -
Overlocker
veterán
Első LN2-es teszt, egy gyors volt
-
Gorneck
legenda
Mivel a hét többi napján szabin leszek, így csak jövőhéten nézhetem meg mit tud a kártya.
-
TomiLi
addikt
Azt hittem, hogy már meg sem nyílik ez a topik....
Ha lesz egy kis időm megkukkantom az összes tesztet.. Egyenlőre egyet láttam alap órajellel, az nem volt túl meggyőző.....
-
syC
addikt
Dúrva ez az idle fogyasztás, no meg a load is
-
keIdor
titán
A mai napon, azaz 2009. 11. 18-án az AMD útra bocsájtotta a legújabb DirectX 11-es zászlóshajóját, ami HD 5970 névre hallgat. Az AMD befejezte az X2 név használatát, mert állításuk szerint így a vásárlónak könnyebb dolga van, és az eltérő órajelek miatt is inkább ezt a jelölést fogják használni. A GTX-295-nek is biztosan szerepe van ebben, hiszen az év elején a zöldek is másképpen jelölik a két magos kártyáikat.
A kártya sok újdonságot hoz magával. Az egyik az Eyefinity. Ezzel a technológiával egyszerre akár több monitoron is játszatunk, hihetetlen magas felbontás mellett. A másik fontos dolog a tesszeláció, amely fejlődött a korábbi szériákhoz képest, és a DirectX 11-ben végre használni is fogják. A kártyákon végre natív HDMI és DisplayPort is található.
ATI Radeon HD 5970:
GPU kódneve: R800
Gyártástechnológia: 40nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 2 x 2,15 milliárd
GPU órajele: 725 MHz
GPU órajele tuningolva elérheti: 1GHz
Shaderek száma: 2 x 1600 (2 x 1280 skalár, 2 x 320 komplex) processzor
Shader model verzió: 5.0
Textúrázók száma: 2 x 80
ROP-egységek száma: 2 x 32
Támogatott DirectX® verzió: 11
Támogatott OpenGL verzió: OpenGL 3.2
Matematikai számítás: 4640 GigaFlops (4,64 teraFLOPS)
Memóriavezérlő: 2 x 256bit hub-vezérelt
Memória órajele: 1000 MHz (effektív 4000MHz)
Memória órajele tuningolva elérheti: 1500MHz (effektív 6000MHz)
Memória-sávszélesség: 2 x 128 GB/s
Memória típusa: GDDR5
Memória mérete: 2GB
HD-videó gyorsítás: Avivo™ HD (UVD 2.0)
Referenciahűtő: 2 slot-os
Load fogyasztás: (B)294 Watt(/B)
Idle fogyasztás: (B)42 Watt(/B)
CrossFireX™ támogatás: (B)Van(/B)
(B)Speciális: (/B)(B)ATI Eyefinity multi-display technology(/B)Figyelem: Az AMD szerint a kártyák elérhetik tuninggal a fent említett órajeleket is, de ez példányfüggő, tehát ez az órajel nem garantált. "Csalódás" vagy meghibásodás esetén erre felelősséget sem én, sem a Prohardver! nem vállal!
Tesztek: techPowerUp 5970 CrossFire
techPowerUp 5970
AnandTech
HardwareZone
Guru3D single egy CrossFire
Prohardver! (még nem elérhető)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged