- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Home server / házi szerver építése
- Ráfordult a célegyenesre a SiPearl első szerverprocesszora
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Monitor hiba topik
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
válasz
NewPipapapa #198 üzenetére
Mutass tesztet pls. Akkor kikapcsolom a Physxet
-
NewPipapapa
csendes tag
Az E4600-ost állítsd be 333x9-re így 3Ghz-n fog menni és ez a teljesítmény már nagyjából elegendő egy jobb kari kihajtásához, majd veszel egy 9800GT-t és jó vásárt csinálsz. Nem beszélve arról, hogy most kezdenek majd el megjelenni az nV Physx-ra épülő játékok amik Ati kártyákon nem fognak olyan jól muzsikálni.
-
NewPipapapa
csendes tag
válasz
dangerzone #193 üzenetére
Ilyet még álmodba se remélj! A 9800 GT az új nV drivernek köszönhetően 11-15%-ot gyorsult, ehhez még hozzájön az nV physx és a végeredmény a 4850 alázása! De vegyétek csak nyugodtan a 4830-ast. Vegyen mindenki legalább kettőt.
-
Terentius
őstag
A powercoloros határozottan elnyerte tetszésemet!Ez tetszik eddig a legjobban.Csak hát a powercolorok nem éppen az olcsóbb kategóriába tartoznak!
-
MZsoltee
veterán
Új 4830asok:[link]
-
lacy86
addikt
Sziasztok!
A 4830 gyorsabb lesz mint a 4850 , tehát érdemes várni mit fog mutatni vagy mehet a 4850?!
-
Terentius
őstag
válasz
dangerzone #189 üzenetére
Ugyanígy gondolom!Kivéve,hogy nekem jó november közepe-vége felé!Addig még beújítok egy új Athlon X2-t.
-
silent84
csendes tag
válasz
dangerzone #187 üzenetére
Szerintem is érdemes kihagyni a decemberi vásárlást.
Ha az ember egy picit türelmes.
Jómagam is január vége felé tervezek vásárolni. Addigra erősebb forintot, és értelmesebb árakat kérnék
Ja és egy HIS HD 4830 IceQ-t
Érdemes megnézni a 9800GT-k árait.
[link]
Nem hiszem, hogy az alap Sapphire 4830ast 130$nál többért fogják dobálni.. Az más kérdés, hogy a forint miatt mennyi is lesz itthon. -
dangerzone
addikt
SZERINTEM a karácsony egy nagy üzleti fogás. Ilyenkor mint tudjuk, a kedves szülők a kicsi- kis gyermekeiknek ajándékokat vesznek. És ha már ez állandó tényező, hogy karácsonykor megnő a vásárlási kedv, akkor felküldik az árakat az eladók, hogy nagyobb profitra tegyenek szert.
Szóval én vagy november végéig, vagy január közepétől javasolnék új gépalkatrészeket.Amúgy jó még a géped, ne parázz. Nem tudom, mennyire értesz a tuninghoz, de nem lenne rossz. Nem tudom mennyire vagy teljesítménymaximalizált...Szóval, ha rendesen ki akarod hajtatni a 4830-at, akkor ajánlott 3 ghz körülre felhúzni a procidat. Így alapon, ahogy állítottam kb egy 3870-est használ ki, szóval a 4830-cal így nem lenne akkora teljesítménynövekedés, mint amennyivel többet tud maga a kártya.
Szóval az erő a gépedben megvan a 4830-ashoz, kérdés, hogy élsz-e vele.
Amúgy az az 1 gb-s 667-es ram modul felejtős. Azt add el mihamarabb. 3000 forintokért már lehet szerezni gigás 800 mhz-s modult, az meg nem vészes...1 heti zsebpénz.Na twixelet
-
bboy01
csendes tag
válasz
dangerzone #171 üzenetére
Milyen procit kéne venni minimum, hogy maximálisan ki tudjam használni ezt a videokártyát? Szeretnék a jövőre is gondolni.
A karácsonyos dologgal nem vidítottál fel, majd nézem az árakat, ezek szerint pont karácsonyra mennek feljebb? -
Terentius
őstag
6 pines tápcsati kell hozzá?Nem tudom,hogy a foxconn házamhoz adott 350 W-os táp-on van e ilyen.Azért jó lenne,ha elvinné a kártyát meg egy 3200 MHz-s athlon x2-t(Brisbane,G2)
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Szerintem ez is futteni fog.
Az MSI nem veletlenul Optimista -
fagy53
nagyúr
válasz
BobChemistry #177 üzenetére
Mivel a Sapphire 1.0ns-os memóriákat tesz rá, tökmindegy, hogy gyárilag milyen órajelet állít be /900MHz/, a memória tudja az 1GHz-et.
A sávszél meg máris pont a kétszerese lesz a 4670-nek, hála a 256 bitnek. -
fagy53
nagyúr
válasz
dangerzone #174 üzenetére
Viszont meg lehet cibálni a két fülét, ha rosszalkodik!
-
barnam_
nagyúr
válasz
dangerzone #172 üzenetére
ugyanolyan van a 4850-n is
olyan mint egy s775 gyári hűtő -
Dashes
őstag
Sapphire
- 575MHz GPU
- 1800MHz memory
- 512MB GDDR3
- 640x stream processors -
bboy01
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan videókarit szeretnék amin egy ideig azért még fognak futni a jövő játékai is. Végigolvastam a fórumot és bízva abban, hogy karácsonyra azért mérséklődnek az árak, én is egy radeon 4830-ban gondolkodom. Remélem 25000-nél addigra nem lesz több
.
Ami a kérdésem, hogy az alábbi konfigurációhoz ajánlott e. Valamint nagyon megköszönném ha valaki dobna ide egy linket a méretekről, mert mikro ATX házam van és nem lenne jó, ha púpos lenne a teteje
. Nem tudom lehet, hogy csak a low profilos kártyák jöhetnek szóba, akkor viszont újra kell gondolnom az egészet.
Dell Optiplex 330 Desktop - Intel Core 2 Duo E4600 (2.4GHz/2MB/800MHz), 3GB DDR2 (1db 2GB-s 800MHz-es + 1db 1GB-s 667Mhz-s-tudom ez nem szerencsés de így alakult), Intel G31 chipset, 160GB 7200rpm SATA HDD, Win XP, 16x DVD+/-RW
-
Terentius
őstag
válasz
dangerzone #163 üzenetére
Nem hinném,hogy szar lesz!A 3870 szerintem esélytelen a 4830 mellett!
-
Terentius
őstag
Az előzetes hírek szerint 2000 mhz a memók órajele.Nem kevés az 1800?A 4670 is 2000-en jár!A halasztásnak meg kurvára nem örülök!November közepén itt legyen ám nálam egy!
-
Dashes
őstag
Rövid teszt link .
-
Terentius
őstag
válasz
dangerzone #155 üzenetére
Ne legyen igazad!
-
Terentius
őstag
Reménykedek,hogy a 4830 tényleg piacra kerül egy hónapon belül nálunk is és nem 32-35 lesz az ára a válság miatt!
-
Terentius
őstag
Szerintem az MSI 4670-nek is állítható a ventije!Az új catalystban benne van legalábbis ez a funkció!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
dangerzone #150 üzenetére
Meglesz.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
dangerzone #148 üzenetére
Már van.
Nekem hangos egy kicsit, de nem kirívóan.
-
misirulez
senior tag
válasz
tzsolesz #145 üzenetére
Hát az már kérdés.
De tény, hogy van szelektálás, és az is tény, hogy azok lesznek OC.-k amik a gyártósorról lekerülve jobbnak bizonyulnak, mint kéne, de nem elég jónak egy nagyobb kategóriához.Régen ilyen volt pl. a 9800pro/xt/L.
Az határozta meg, hogy pro vagy xt vagy L, hogy hogyan sikerült az adott chip.Egyik cikkben volt is erről szó, itt a ph, de elő nem keresem.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
misirulez #144 üzenetére
Szerinem meg parasztvakítás, aki nem ért a tuninghoz, az olyat vesz, aki saját maga is eltudja végezni, az meg vesz alapórajeleset, és felhúzza 1 perc alatt. De abban igazad van, hogy az OC-s karik általában többet kellene hogy bírjanak, bizonyos mérések alapján, de hogy ez a valóságban is így van-e?????
-
misirulez
senior tag
válasz
tzsolesz #137 üzenetére
Amúgy a túlhajtásról.
Biztos nem először hallod, hogy létezik olyan, hogy szelektálás.
Nem tudnak kettő ugyanolyan chipet gyártani, így ha egyik jobban sikerül az lesz pl 3870, ami kevésbé jól az a 3850, ami meg mondjuk épp nem üti meg a mércét, az lesz a túlhajtott verzsön.
Ezért jó az ami gyárilag túlhajtott, mert holott simán lehet, hogy veszel egy nem túlhajtottat és felhúzod ugyanoda, de tény, hogy az a chip gyengébb lesz, ami pedig gyárilag húzott, azt biztos, hogy tudod még tovább húzni. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Terentius #142 üzenetére
A sapphir-nak állítólag szabályozható a ventije. a többinek nem. egyébként most is Sapphire-m van, és semmi gond nincs vele. Az MSI-hez csak egy CD jár, meg egy DVI-normál monitor csatlakozó átalakító jár. a sapphire palettája azért ettől bővebb. ráadásul 18K-ért megkaptam. Az MSI meg 20-nál kezdődik, habár lehet hogy holnap 21 lesz....
az MSI-n ráadásul nincs TV out, amire pedig nekem szükségem van, mert azon nézem a videókat otthon. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
misirulez #136 üzenetére
Ne őríts már meg, most vettem kettőt darabját 18.240.- Ft-ért.
Én meg majd egyébként is túlhajtom a kis 4670-est, ha megpiszkálják a gyárban, ha nem. akkor meg már téllehg mehet a levesbe a 3850, bár igaz 3850-est akartam venni már 3 hónapja egyfolytában, csak soha nem tudtam megtakarítani annyi pénzt. Most meg mivel itt egy új tekchnika, és ráadásul még jobban is teljesít alapórajelen is, akkor meg miért ne vettem volna meg. 15k-óm volt rá, így is máshonnan kellett elvennem azt a plussz 3K is. Persze nem loptam, de a lóvé nem erre volt.....
-
Terentius
őstag
Ide figyeljetek!Ti a 2600 XT-re meg 3650-re panaszkodtok,hogy ideje lenne cserélni!Akkor mit mondjak én a lehet,hogy Golden Sample de mégiscsak régi 7600 GS-el?Nagyon szeretnék egy 4830-at.30 k még belefér,de több semmi képpen.Nagy dilemmába vagyok,mert ha 4830-at veszek,akkor megéri a platform csere AMD-ről Intelre(E5200).Viszont ha ennyire sokba fog kerülni vagy nem lesz elérhető november közepe felé nálunk,akkor marad a 4670 ami miatt nem éri meg cserélni a rendszeremet,hanem kell egy 5600 X2 és kész.Másik lehetőség:5600X2+régi nforce 550-es alaplap+4830.
-
dangerzone
addikt
válasz
tzsolesz #133 üzenetére
20 k-ért van 512 mb-s 3850, 19 k ért van 4670. Szóval minimális árkülönbség. Viszont a 4670 tényleg kevesebbet fogyaszt, nem melegszik annyira, és játékokban is jobban teljesít.
Viszont a 15k-s 3850 256 mega rammal korábbi tesztek szerint szinte ugyanazt a teljesítményt nyújtja, mint az 512 megás. Bár ez a jövőben változhat.
Amúgy én is a 4670-re szavazok.Üdv ^^
-
tzsolesz
nagyúr
-
BalaNce87
addikt
Hát nemtudom de itt néztem a fórum elején belinkelt grafikont, hogy mennyivel lesz jobb a 9800 GT-nél hát ez így kissé durva kijelentés szerintem, mivel a 4850-es jobb ennyivel nála kb, játékokban a 9800 GT (8800 GT) és 4850 között hogy példát írjak olyan GT-n 60 fps, 50-en meg 80. Összeségében az 50-es volt a 8800 GT ellenfele (a 3870-nek nem sikerült), amiről kiderült hogy jobb lett, ami várható volt (hozta a kötelezőt), mivel már a 3870-nek is teljesítménybeli fölényének kellett volna lennie. Szóval ha tényleg ennyivel jobb az szép eredmény, de akkor meg már majdnem 4850-es szint és akkor meg inkább az utóbbit. Szóval ebből nekem az jön le, hogy ajánlottnak semmiképp nem tartanám, akkor vagy 4670, ami a 9600 GT közelében van, vagy 4850. Persze meglátjuk az árak hogyan alakulnak a közeljövőben, de nekem még mindig az 4850-es lenne jobb befektetés, mint a mostanában megjelenő 4830.
-
tzsolesz
nagyúr
Az baj, hogy annyi már végképp nincs VGA-ra. a 25K álomhatár nálam. Ez a kari meg nem annyi lesz az már biztos. nekem már időszerű cserélni a 2600xt-ről.... De úgy látom végül én is a 4670-nél kötök ki, már csak azért mert a tuning sem ellensége a kis karinak. úgy meg már 1280-ban nekem jó is lenne. Na meg most találtam 17.900 HUF-ért egy helyen, annyiért már télleg csalogató nem??
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #124 üzenetére
Nekem meg a 96GT az XP-n használva minden játékra tökéletesen elég, 1680x1050-es felbontásban. A most megjelenő játékoktól sem félek, simán viszi majd őket, legfeljebb nem fullon, ill kicsit húzva.
A 4830 azonban nemcsak gyorsabb lesz a mai kártyámnál, hanem "jövőállóbb" is.
Nem tudom jövőre mennyibe fog fájni, de ráérek. Ha 2600 vagy 3650 lenne csak, én is be lennék sózva az biztos. -
tzsolesz
nagyúr
előbb utóbb úgy is normalizálódni fog a helyzet
Ezzel csak az a baj, hogy én már lehet hogy nem is veszek VGA-t, túl sokat vártam rá.
Túl sokat dilmmáztam rajta. Sőtt mostanában jöttem rá, hogy alig játszok.
A FC2-őt, meg a GTA4-et várom. Szerintem 4670-et veszek én is. Túl sokat netezek, és a fogysztás lassan jobban számít nálam is. Annyi játékra pedig elég a 4670 is, amennyit szerintem a közeljövőben fogok nyomni.
De, még nincs késő kiszámolni hogy mennyi lesz a 4830 ára. Kérdem én, mennyire is hirdette meg az AMD ezt a karit? Abból lehetne egy kicsit számolgatni még esetleg.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #120 üzenetére
leírom én is a véleményem, hátha érdekel:
én nem akarok 30k-t vagy többet kiadni vga-ra, mert felesleges. 1024-ben játszok, AA kilőve a CRT miatt (csak 60 Hz-en megy akkor, és ezen ATT se tud segíteni); ráadásul amikor kolis voltam, csak 7végén tudtam játszani az asztali géppel. pont ezek miatt adtam el a X1950Pro-t majdem új árán, és vettem a 2600XT-t. szóval nekem a 18k-s 4670 pont jó lett volna, de talán tudok még szerezni 20k-ért.
előbb utóbb úgy is normalizálódni fog a helyzet, ha kell bevatkoznak állami szinten (szvsz). -
dangerzone
addikt
A dübörgő gazdaság ismét visszavág
-
tzsolesz
nagyúr
Na várjál csak.....
Hát igen, azzal befürödtem sajnos...
freeapro: Hát, nekem nem kéne a 4830 30K-ért, max amit azért a kariért kiadnék 25K, de már azt is csak neccesen, hiszen ott van 31K-ért a 4850-es is.
1280x1024-ben 4xAA, 16xAF, ben lenne különbség? persze lenne, de nem a játszhatóság rovására, hanem szerintem csak 50fps vs. 70fps azt kész.
az a baj elfogult vagyok, mert öcsémnek ilyet vettem, és valami nagyon szuperül teljesít, még crysis is játszható 1680x1050 4xAA, high-on. Tükör simán megy, a szar kiforratlan eredeti CD-s driverrel, és ha jól emlékszem valaki azt mondta, hogy a 8.10 beta is hozott minimum 10%-os javulást a játékok alatt, ebben benne van a Crysis Warhead is.Így hát most nem tudok dönteni, ha sokat várok, nem kapok 4670-est csak 26K-ért, ha meg nem várok akkor meg majd bánom, hogy miért nem 4830-at vettem 25K-ért (ami nem annyi lesz ez 100%) Minimum 30-32K lesz, annyi mint most a 4850 egy két helyen. csak ott annyi lesz a különbség hogy nem lesz egy két hely ahol ez alatt fogják adni, mert ez lesz a minmum ára.
-
freeapro
senior tag
válasz
tzsolesz #115 üzenetére
Nem csak az ar az egyetlen tenyezo.
En ugy erzem a 4670 keves lesz (kb 2 eve befurodtem 7600GS-el, ami passziv volt, meg takarekos, de olyan lassu, hogy fel ev mulva cserltem is - es igy joval tobbet buktam rajta), a 4850 meg tul zajos es melegedo egy csendes gephez.
Ha a 4830-at eltalaljak, es eros, huvos kartya lesz nekem megeri varni ra 30k-ert is. -
tzsolesz
nagyúr
Na gyerekek felteszem ÉN akkor a költői kérdést. Mert mindenki kerülgeti a forró kását.
Aki most akar videókarit venni, az ne várjon a 4830-ra, mert kezdetben annyi lesz az ára pontosan mint a 4850-nek, hiszen abból még egy két helyen beszerezhető a régi árú változata, persze ott ahonnan még nem kapkodták el. Ez azt jelenti, hogy eddig 25K ársávba vártuk a 4830-at, hát ez k@rvára benyaltuk, mivel már a 4670-es új ára 25-26K, persze ebből is van még a régi árúból webshopokban.... (18-20K környékén).
Most minél többet várunk annál drágább lesz a VGA vásárlás.
Tehát eddig vártam, és ezután abbahagytam a várakozást, már így is buktam vele 2K-ót. Az árak növekedése folyik, és ebben az évben az elemzők szerint nem is várható javulás ezen a téren. Én ebből azt szűröm le, hogy aki jó áron akar VGA-t venni, az vagy vegyen régi árú 4850-et, ha még talál valahol egyáltalán (PCX-en Asus 4850 eddig 36K volt, most nézem, hogy már 46K
), vagy vegyen 18-19K környékén gyorsan 4670-et. De ugye a 4830 már az új "drága EURÓS" áron fog hozzánk érkezni, akkor meg nem is alternatíva.
Várom a véleményeket. Ezt csak azuért írtam, hogy senki ne altassa magát ezzel a VGA-val, mert nem jó ára lesz, előre látszik.....
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy én például nehéz helyzetben vagyok. Hiszen a két kari között dilemmázok. 4670 vs. 4830 ( a teljesítménybeli különbség az persze nagy, nem ez a lényeg) Az it a baj, hogy ha megvárom a 4830-at, és nem lesz jó ára, akkor lehet lemaradok a régi árú (18-19K) 4670-ről, és vehetem 25-26K-ért ugyanazt. Ha nem várom meg akkor meg ott a lehetősége hogy most nincs igazam, és még is csak jó ára lesz a 4830-nak, és megéri megvenni, mondjuk egy 4850 helyett, habár ez kétséges....
-
gyiku
nagyúr
válasz
dangerzone #113 üzenetére
az a tuti, csak nem lesz egyhamar 230on az euro
-
gyiku
nagyúr
válasz
dangerzone #111 üzenetére
integrated graphics, magyarul van integralt vga rajta. mondjuk giga 780GM-S2H (ez matx, vagy 78G-DS3H rendes atx), vagy 790GP-DS4, vagy vannak hasonloak is jetway vagy biostar jovoltabol olcsobban. aktualis arakat nem tudok, $ fejreallitott mindent. 780GM-S2H 15k korul, mig 790GP-DS4 30k korul volt anno
hd3200 vagy hd3300 videoval elvagy par hetet boven. -
gyiku
nagyúr
válasz
dangerzone #106 üzenetére
akkor vegyel igp-s alaplapot addig, mig nem lesz 4830.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Várjad meg a 4830-at, addígra hátha normalizálódik az árelyzet (tegnapelőttről mára 3-10k-t drágultak a cuccok, nem hinném, hogy tovább fog ez emelkedni, vagy lehet, hogy inkább csak remélem
) mindenesetre a 3870 nem alternatíva nekem a 4830-al szemben
-
silent84
csendes tag
válasz
Szerintem érdemes megvárni a teszteket, aztán elválik. Reméljük tényleg jön október 21-én.
Az már nincs olyan messze. -
silent84
csendes tag
válasz
dangerzone #104 üzenetére
Hát igen, úgy tudom október 21 a hivatalos start.
Helyedben én nem vennék gépet most. Nagyon rosszak az árakMondjuk a franc se tudja hol lesz a vége... Az biztos ha nem erősödik meg a forint a 4830 ára igen közel lesz a 30khoz szerintem. Most meg a 3870 23-25 között mozog, de ezt még nem is néztem friss árlistán, szóval én már nem vennék 3870et most. Tudom nehéz döntés, föleg ha megvan az embernek a pénze nagyjából, aztán várjon...
-
silent84
csendes tag
válasz
dangerzone #102 üzenetére
Hát sajnos semmi..
Találtam egy ilyet:[link]
A grafikon már volt a topicban.
A lényeg ami a grafikon alatt van: the Radeon HD 4830 series delivers up to 1.6x the performance per watt of AMD’s previous generation GPUs. 6.73 GigaFLOPS per Watt vs 4.10 GigaFLOPS per Watt for the HD 3850. Reméljük nem lesz kazán -
dangerzone
addikt
Semmi új hír a cuccról?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
dangerzone #98 üzenetére
Majdnem mondtam valamit az aláírásod láttán. De mi után végigolvastam, nem teszem.
De azért elárulom mi lett volna: "Nem hiszem, hogy a te pénztárcádat nagyon megrengeti az árnövekedés."
-
Bikerider
aktív tag
HI
Sracok szerintem megvarom a Januari Intel CPU es ATI GPU
ar eseset
.De hogy az mikorra jut el Magyarorszagra az mar egy masik tortenet ha eggyeltalan eljon
Szerintem HD4830-as sokkal jobb ar/ertek lessz mind a HD4850-as
Folleg ha eggyes gyartok jol meghuzzak az orajeleket
Remelem nem lesznek hulyekUI:Az unnepnapok semmi mas csak uzleti fogas
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Tibicsoki82 #95 üzenetére
Gyengül a forint
Mindenki ezt szajkózza, de állítólag semmi indok nincs arra hogy növekedjenek az árak.
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Egy P5q-e alaplapba E2160@3G-en 4GB-ramal milyen kannos lenne Crossfirbe 2*4830-as kartya.
A moncsi majd Samsung 2493hm-lesz
-
silent84
csendes tag
Jó lesz ez a kari szerintem. Igazából, a fogyasztásra és a powerplay-re leszek kiváncsi.
Olvasgattam a topicot, és mivel téma volt az árcsökkentés. AMD oldaláról nincs semmi VGA árcsökkentés tervbe véve 2009 q1ig. Sajnos már nem tudom, hogy hol olvastam. De úgy látszik az árak nem fognak sokat változni pozítiv írányba a 40nmes VGA-k érkezéséig. -
tzsolesz
nagyúr
Nekem FSB 320MHz-nél bejön az FSB fal, semmiképpen nem lehet feljebb menni, találkoztál ezzel az 5200-as procinál?
Nem, de nem is fogok szerintem, mert elég 12.5 X 240Mhz, és voala 3 Ghz. De ez biztosan megy még feljebb, mert piszok stabil az egész rendszer.
A magas szorzó miatt ez a lap elég ehhez a prockóhoz, bőven. 9+16K-ból kijött egy jó közepes lap+prockó ami valószínű még 3Ghz fölött is stabil. -
fagy53
nagyúr
Kedves Türelmetlen!
Meglátod igazam lesz, ha a 4670 ilyen jól szerepelt, akkor ezekre azeredményekre még rárakhatsz 30-40%-ot és beigazolódik az intelmem, hogy ne idegeskedj, a várakozásod megkapja méltó jutalmát. Biztos drágább is lesz, de nem is kell cserélned egy darabig!
Viszont van még egy kis időd spórolni.
Más: vettem én is egy EP31-DS3L lapot és betettem a 2160-as procit. Nekem FSB 320MHz-nél bejön az FSB fal, semmiképpen nem lehet feljebb menni, találkoztál ezzel az 5200-as procinál? -
tzsolesz
nagyúr
Öcsém konfigurációja összeállt.
Gigabyte P31 alaplap
E5200@3.2Ghz 2Mb L2 cache
2x1Gb 800mhz DDR2
MSI 4670 512MbCrysis 1280x768 high 4xAA, tökéletesen gyorsan fut (érzésem szerint olyan 30- fps fölött)
1920x1080-ban high-ban, AA nélkül is gyönyörűen megy, még akcióban sem akad meg meg ilyenek, és szép folyamatos. Azért mondom így, mert még fps-t nem mértünk.Ez a kari mindenre elég 1280x768-ban szűrőkkel. Nagyobb felbontáson 1680x1050-ben is tökéletesen életképes, még egy kis élsimítást is elvisel, és egyéb szűrőket is.
De én megvárom a 4830-at, ha kibírom.
-
tzsolesz
nagyúr
Jah, és köszönöm, hogy így ápolod a lelkem, mi lenne velem nélküled.
Igazából az idegesít a leginkább, hogy egyáltalán van-e értelme nekem is nagyobb VGA-t venni, mikor a monitorom csak 1280x1024-et tud?
A másik meg az, hogy az E4500-am, bár nem minősül gyengének, de félek nem lesz elég a HD4830-hoz.
A max amit kitudok valahogy stabilan csavarni belőle az 2.85Ghz.De addig is, ehhez a filmhez nem kell HD támogatás.
-
Terentius
őstag
Remélem a 4830 25 körül lesz,ugyanis ezt szándékozok venni.
-
tzsolesz
nagyúr
Így van a hüllőre vonatkozóan írtam.
Mivel egyikünknek sincs még gyermeke, így nem is kapunk családi pótlékot. Öcsémék a Samsungban dolgoznak, én meg tudod hol.
Nekem lesz ha minden igaz 5 hónap múlva, de várjuk ki a végét.Egyébként ilyen teszt úgy is lesz a PH!-n, úgyhogy felesleges lesz amatőrködnöm itt.
Itt a 4830 ára fog mindent eldönteni, ha túl drága lesz, veszek egy 8500Gt-t azt jónapot.
Na jó csak vicceltem....
-
gyiku
nagyúr
`zold testverem` remelem a hulloallat szinere vonatkozik, nem az envidiara
vagytok paran, csaladi potlekbol lesz a vga, mi?
nagyon szivesen latnek egy tesztet, ahol 2600xt, 4670, 4830,4850 es 4870 van (utobbi annyira nem is erdekes). ja, 1440x900-ban
de jo lesz 1280 vagy 1024 is.
-
tzsolesz
nagyúr
Szia zöldtestvérem, te sem figyelsz, úgyan úgy mint fagy53 kollega. a 4670-es öcsémnek lesz, mivel én valószínű megvárom a 4830-ast.
Amúgy már holnap itt is lesz a gépe, a 4670-el együtt, bár igaz azt a first-computer-nél rendeltem, ami plusz 2600Ft futár píz, de még így is alatta van a melegebb és áraméhesebb 3850-nek.
Neki azonnal kellett a gép, mert a pénz égette a zsebét, és félt hogy XBOX360-at vesz helyette.
Tehát Ő már nem várhatott vele 3 hétig, ez lesz az első gépe életében( a pár P2-est, és P3-ast leszámítva, amiket főként tanulásra használt)
Ma kötötték neki be neki a netet is, úgyhogy élvezni szeretné már hétvégén a helyzetet, és játszani is nagyon szeretne már vele.
Én úgy gondolom, hogy 1366x768-ban a 4670 elég lesz majdnem mindenhez. van neki egy szép 32"-os Samsung HD Ready LCD TV-je, amin kiélheti FPS vágyait, mivel eddig PS2-őn nyomult.De ha meglesz a karim nekem is, és neki is, és a másik öcsémnek is (Ő még nem tudja hogy milyen VGA-ra vált, de ő most szemezget NV oldalra is) akkor csinálok egy nagy házi tesztet.
-
Bikerider
aktív tag
HI
Szerintem jo kis kari lessz a 4830-as.Nekem most Sapphire4850 Dual Slottom van.
Van ra vevom nagyon jo arba vennek el
Ha a gyartok Jol felhuzzak a 4830-as orajeleit akkor nagyon jo ar-ertekuko Vga lessz.
Ez egy ujjabb pofon az Nvidianak -
tzsolesz
nagyúr
válasz
dangerzone #58 üzenetére
Ne vegyél a 3xxx-es szériából semmit. Holnap reggel mondom vissza az öcsémnek rendelt 3850-est. Most már az sem érdekel hogy még nincs ott 4670-es, mert azt úgy látom máshonnan kell rendelnem. egyszerűen a 4670 erősebb a 3850-től, és még olcsóbb is, modernebb, és kevesebbet is fogyaszt.
Az ATI most abszolút elvette a 3xxx-es sorozat létjogosultságát a 4670-el. Hiszen minek venné meg az ember akár 3870-est, 5-6 fps-ért, és nagyobb fogyasztásáért nem éri meg még az sem. pláne amilyen áron adják, a 670-el szemben, aminek kezdő ára 18K.
A PCX-en a Sapphire 3850 512Mb-os FULL verzó 20.500Ft, Ehelyett arra gondoltam, hogy lemondom ott a VGA-t, és azt a Firstcomputer-nél rendelem meg HD4670 GDDR3 512Mb-os VGA-t, 18.500+2000 Ft futár költséggel.
A többiektől kérdezem az újdonsült PH! teszt tükrében, hogy jól cselekednék? -
dangerzone
addikt
Akkor gondolom érdemes lenne várni a 4830 ra egy hónapot, ahelyett hogy most vennék 25 e -ért egy 3870-et.
-
fagy53
nagyúr
Az egy jó kis lap lesz, megtáltosodik tőle a konfig! Oda nyugodtan berakhatod a 4850-et és a proci elég lesz hozzá ezen a frekin. Nekem viszont a 22"-os monitorhoz éppen elég a 96GT, de a "holnap játékaira" gondolva, meg arra, hogy lesz Vista is, előremutatóbb és kb 15-20%-kal gyorsabb lesz a 4830 azért nekem az is elég lesz, forintban is.
-
gyiku
nagyúr
sztem vagy 4850, vagy semmi
procc mar megvan ala, 3150 alapon. (olyan lapban, ahol nem lehet allitani a feszt, se cpu, se ram. szal majd lapcsere is, ha 20 lesz a 790gp-ds4
)
ezzel a 2vel egyutt, gondolva a "holnap jatekaira ©" mar csak 1 deneb, es csokolom. ramot menetkozben barmikor lecserelhetem 2x2 1066-ra. -
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Aggregátor, Fagy53:
Hát igen, nem nagyon akarom magam meggondolni. De most lehet hogy kivárom a kis dögöt, a fene enné meg. pont egy napon jelenik meg a FC2-vel, ez már jelent valamit.
Lehet hogy elviszi fullon 1280-ban, szűrőkkel????SZERK: Már azon is aggódom, hogy kihajtja-e a prockóm 1280-ban.
-
fagy53
nagyúr
Mivel a 4830-ról még csak az az AMD teszt jelent meg ahol verte a 98GT-t, nem lehet tudni milyen játékokban és milyen beállításokkal, mennyivel jobb a 4670-nél. Csak következtetni lehet. A jövőre nézve én mindenesetre nyugodtabb vagyok egy 256 bites memvezérléssel, bármilyen szépen teljesít a 4670!
-
tzsolesz
nagyúr
Egyébként 1280-ban lenne valami változás a két VGA között?
4830 vs. 4670Gondolom a 4830 azon a felbontáson maximális részletességgel és maximális szűrőkkel viszi a ma kint lévő összes játékot. Kivéve persze a cryfost, meg a warhead-et.
A másik meg gondolom fele annyi szűrővel , maximum részletességgel viszi ugyanazt. -
tzsolesz
nagyúr
Bocsi, most néztem utána nem 480 shaderproci, hanem 640 lesz a kicsikében. Egyébként szerintem ez az adat fogja megkülönböztetni csak a 4850-től. Igaz még az órajelek pontos értékeit nem tudjuk....
-
fagy53
nagyúr
Gyerekek, csak szépen lassan, fokozatosan! A topic névadója elérhetőbb áron lesz és a 2600-hoz képest annyival gyorsabb, hogy többet nem gondolnátok a 4850-es kazánra.
-
tzsolesz
nagyúr
Hogy ezt valaki megvegye kb 25-26K-ért kellene dobálniuk, ami sztem nem így lesz.
-
7600GT
senior tag
"HD4830 - 90W (egyenlőre tipp)" Ez nem egyenlőre hanem egyelőre. Egyelőre=eddig, egyenlőre=egyenlő darabokra, részekre intervallumokra stb.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
mondjuk ez egy rendkívüli módon uninformatív táblázat, mert csak relatív eredményeket mutat...
-
fagy53
nagyúr
Igen jól sejtettem, ez kb 20%-kal lesz jobb a 96GT-nél, ezért a 22" monitor miatti 30%-os veszteségemet enyhítené a csere. De nem én leszek az első aki rohan megvenni, kivárom a tapasztalatokat és az árat, főként az utóbbit!
Valószínű az év vége, vagy 2009 első beruházása ez lesz nekem számítógép vonalon. -
gyiku
nagyúr
-
gyiku
nagyúr
A HD 4830 gyorsabb lesz, mint a 9800GT?
[link]
640 darab stream processzor, nem 480.
rocket is irja, keretik 1. hsz javitani
fagy: -
DemonDani
addikt
Megjelent a legújabb GPU-Z! Letölthető erről a béta hardver oldalról!
Click Here! -
tzsolesz
nagyúr
Jó lesz az első hsz, csak még a szép képek hiányoznak róla, no meg persze a linkek a tesztekről.
-
fagy53
nagyúr
Te holnap akarsz VGA-t venni, ezért jó az a "holnap játékai".
Nem biztos, hogy olcsóbb lesz, most éppen gyengül a forint és emelkednek a VGA-k árai is. Nagy a kereslet és a készletek állandóan frissülnek a 4850-ból, így a nagykerek egyre magasabb áron veszik. Az nV az egyik baromságot a másik után csinálta, tehát nincs konkurencia, miért legyen olcsóbb? Házon belül lesznek igazítgatások, de félő, hogy nem lefelé. Azt. hogy 2009 januárjában mi lesz, ki tudja. Az idén nagy áresés volt a teljesítménynövekedés ellenére, de jövőre?
Szerintem a 4830 árban a 4670-hez lesz közelebb, teljesítményben meg félúton a kettő között. A 1440x900 felbontásban minden játékot eljátszhatsz vele maxon, a Crysis féléket kivéve, de még nem született VGA ami abszolút maxon , azaz a felbontást is beleértve, játszhatóan elvinné. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én maradok egy ideig még 1280*720-ban (hdready lcdtv), oda meg az én igényeim mellett elég lesz a 4670, no meg az még el fog menni passzívban nálam, 4830 már erősen kétséges lenne. (Nem akarok ventilátoros VGA-t) 2600-am gyönyörűen megy egy darab passzív bordával, ez a terv köv karira is.
Ha valamikor monitorcsere lesz, az csakis 1920*1080, vagyis fullHD felbontás lesz, na arra már 4850-et vennék. (ha most kellene venni)
-
fagy53
nagyúr
Várhatóan a járványszerűen terjedő 22"-os monitorok tulajdonosai a kb 6k-val drágább 4830-at fogják megvenni, mivel a 4670-nek ez a méret a max látványjavítókhoz általában kevés, ez persze játéktól függ. Ráadásul 6k-t megér a 4830-ban rejlő tartalék a holnap játékaihoz is.
-
pronyó
tag
Kíváncsian várom, de szerintem nem lesz akkora durranás mint a HD4670 és inkább azt fogják venni.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A korábbi hírek megerősítéseként az AMD Október 22-én hivatalosan is bemutatta az új Radeon HD 4830 típusú videókártyáját. A kártya a RV770 GPU egy kismértékben butított változatára épül, de az előzetes hírekkel ellentétben megkapta a teljesértékű 256-bites Hub-vezérelt memóriabuszt. AMD ezzel a videókártyával próbálja betömni azt a piaci rést, ami a HD 4670 és HD 4850 között van, a kártyát a ~$150 körüli árkategóriába sorolja az AMD, és ezzel biztosítja, kínálja a megfelelő alternatívát a konkurens nVidia 9800GT-je ellen. A kártya 640 shadert tartalmaz, támogatja a DirectX 10.1 API-t, 256-bites Hub-vezérelt memóriabusszal rendelkezik, emellett támogatja a CrossFireX technológiát, amivel akár 2-nél több HD 4830 videókártyát telepíthetünk rendszerünkbe, ezzel jelentősen megnövelve a grafikai teljesítményt, de ehhez megfelelő teljesítményű tápegységre, és a CrossFireX technológiát támogató alaplapra van szükségünk. Továbbá támogatja az AVIVO HD technológiát, aminek segítségével javíthatnuk rendszerünk HD minőségű filmek lejátszási képességén. Kimenetek tekintetében a kártya a D-Sub-ot, DVI-t, DisplayPort-ot és HDMI-t támogatja, utóbbi esetén akár 7.1 csatornás hang is átvihető az azt fogadni képes lejátszóeszközökön, mivel a kártyán egy 7.1-es integrált audio-alrendszer is megtaláható, tehát minden olyan újítással rendelkezik, amivel a HD 4850 / HD 4870 is rendelkezik. A refencia modell adatait lejjebb megtalálhatjátok.
Technikai információk:
HD 4830:
Kódnév: RV770LE
Gyártás technológia: 55 nm
Tranzisztorok száma: 956 millió
Mag mérete: ~260mm2
Shader Processzorok: 640 (512 skalár, 128 komplex)
Textúrázó egységek száma: 32
ROP egységek száma: 16
GPU órajel: 575 MHz
Memória órajel: 900 MHz GDDR3
Memória interfész: 256 bit Hub-vezérelt
Memória mérete: 512MB GDDR3
Memória sávszélesség: 57,6 GBps
Számítási teljesítmény: 740 GFLOPs
TDP: 110W
Hűtőrendszer: Rézalapú, 1 slotot elfoglaló méretűMegjegyzés: A "Technikai információk" címszó alatt csak a referencia értékek láthatók, a gyártók adott esetben eltérhetnek tőle. Teljes, részletes leírást az AMD oldalán találhattok.
Hasznos linkek programokhoz, driverekhez, leírásokhoz:
Windows XP 32-bit driver (Egyéb forrás)
Windows XP 64-bit driver (Egyéb forrás)
Windows Vista 32-bit driver (Egyéb forrás)
Windows Vista 64-bit driver (Egyéb forrás)RivaTuner (Egyéb forrás)
ATI Tray Tools (Egyéb forrás)
GPU-Z (Egyéb forrás)
Radeon BIOS Editor (Csak saját felelősségre!)
ATIFlash
WinFlash
Everest Ultimate Edition (Egyéb forrás)
GPU Caps Viewer (Egyéb forrás)ATi Tray Tools A-tól Z-ig (katt777)
ATi Radeon BIOS mod A-tól Z-ig (katt777)
ATI HDx8xx - minden, amit tudni kell (katt777)
ATi BIOS mod egyszerűen (katt777)
RivaTuner ventilátor vezérlés (syn7h37ic)
Ismét egy ventilátor vezérlés (syn7h37ic)
[katt777]-ATI VGA felülvezérlése Riva Tuner -relTermékkínálat: (Nem teljes körű, a jövőben még megjelenhetnek újabb variációk)
HIS HD 4830 Fan HDMI 512MB
Sapphire HD 4830 512MB GDDR3
PowerColor HD 4830 512MB GDDR3
ASUS EAH4830 HTDP 512MB D3
MSI R4830-T2D512-OC
Club3D HD 4830 512MB GDDR3 (CGAX-4832I)
XFX ATI Radeon HD 4830 512 MB DDR3 (HD-483X-YDFC)
Gainward HD 4830 512MB
HIS HD 4830 IceQ 4 512MB (256bit) GDDR3 PCIe
Palit ATI Radeon HD 4830 512MB
MSI R4830-T2D1G
SAPPHIRE HD 4830 1GB GDDR3 PCI-ETesztek: (Más típusokkal összehasonlítva)
PROHARDVER! tesztje
Guru3D tesztje
Tech Report tesztje
Hexus tesztje
Legit Reviews tesztje
AnandTech tesztje
techPowerUp! tesztje
3870 vs. 4830: Megéri váltani? (TomBoy1986)
AMD Athlon X2 + ATI 4830 (TKey7)
MSI HD4830-OC és E2180+OC ? (barnyfiu)
MSI 4830 OC - a tuningos fenegyerek (aginor)Összeállította: EarL 007
[ Módosította: philoxenia ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 2,5 év garancia
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest