Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Márton111 #8181 üzenetére

    "de te mire gondoltál?"

    Amikor konkrét volt, jeleztem, de nem értetted.
    A meddő vitát (pláne marakodást!) elkerülendő, maradjunk annyiban, hogy ha a jövőben úgy gondolom, most megmaradtál a fantáziálás mezején, akkor jelzem majd, hogy nna, most, Márton. Vagy talán hogy még kevesebb éle legyen, azt írom majd, hogy tégy úgy inkább, mint Matthias? :D

    "pl a görgős sín fajtája ."

    Jó fél éve ugyanezen töröm én is a fejem.
    Miként lehetne megvalósítani egy nagyon precíz, de nagyon tartós tolószánt?
    Mert mi van?
    A csúcstechnológia az a Felder X-ROLL-ja. Rém egyszerű, vazze, de hogy lehetne ezt házilag frankón kivitelezni?
    Aztán jön az idomacélos megoldás, amikor egy jól fixált zártprofilon fut egy csapágysor. Itt meg kell oldani azt, hogy a finom por (pláne a forgács) vagy ne jusson be oda, vagy automatikusan jusson ki, ahogy bejutott. (Mert az X-ROLL az ilyen!)
    Másik ötletem az egy U acél a nyitott oldalával lefele, anin belül excenterrel finoman ráállítható csapágyak futnának.
    Nem vetettem el még mindig Matthias hosszlyukfúrójában a satuban "megszigorított" klaviatúra csúszósínt sem. Itt a korrekt furatozáson többet kell agyalni, mint az összes egyéb megvalósításon.

    Az lenne jó, ha unalomig adhatnék magamnak szabadságot, és a SU-val addig játszikálhatnék, míg kikerekedne minden tőlem telhető okosság. Akkor egyúttal már tervrajz is lenne, csak neki kellene állni valóságot csinálni a virtuális gépből.

    Erről jut eszembe: Már félig megrajzoltam Neked, amit ígértem, de türelmedet kell még mindig kérnem, mert a fájdalomig túlterhelt vagyok. (Éppen azért, hogy ebben az évben már ne kelljen kialvatlanul az autópályán riogatnom Benneteket. Ha augusztusban nem kell gyártanom semmit, az akkor is szédítő pörgés lesz.)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák