Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Márton111 #5565 üzenetére

    "Egy gyors elemzés az aksis gépekről mit is várhatunk tőlük"

    Ezzel - ha akarnék - se tudnék vitatkozni. Nem nagyon értek az ilyen számítgatásokhoz, pontosabban ha így kezdek számolgatni, akkor a megoldandó munka felől teszem, és kiderül, hogy én valószínűleg soha az életben nem fogok olyan munkát végezni, amikor akár csak fél óráig is de folyamatosan kellene nyomnom egy csavarbehajtót.
    Akkor most én számolok kicsit: egy csavar behajtása kb. 5mp, percenként számoljunk 10-et, az óránként 600 csavar. Legalábbis nettó gépidővel számolva.
    Nekem az az érzésem, hogy ha valakinek folyamatosan kellene csavart behajtania, nem a gép+aksi lenne a szűk keresztmetszet, hanem a kar és a csukló. Ráadásul én nem is nagyon tartom életszerűnek, hogy valakinek ilyen intenzitással kellene csavaroznia. Milyen munka az? De ha létezik is ilyen, akkor oda tényleg profi célgép kell. Azt is mondhatom, hogy ilyen munkának ki kell tudnia termelni a gépköltséget, különben rosszul lett beárazva a meló.

    Ami a ceruzaaksis összehasonlítást illeti, az "intelligens" töltő nem csak a NiCa és MH aksikhoz kell igazán? A Li-ionos aksik töltése nem egyszerűbb ilyen szempontból?
    Ez csak kérdés részemről, nem értek hozzá különösebben.

Új hozzászólás Aktív témák