Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    Elnézést, de nem nagyon követtem az eseményeket csak átfutottam az utolsó pár hzs.-t.
    Most (még) ott tartotok hogy thyeby-nak szeretnétek vmi kis akkus fúrót ajánlani/keresni a kis lyukak fúrásához?
    Ha igen akkor ugye a probléma az hogy a kicsi(könnyű) gép az aksi miatt nem bírja sokáig és lassan forog. Viszont ha nagy a gép akkor meg nehéz(aksi) viszont sokáig bírja és gyorsan forog.
    Nem rég írta Vikusz hogy miért nem jó Thyeby-nak az akkus flex. Akkor most miért is lenne jobb egy 1,5-2kg akkus fúró sok tízezer pénzért mint egy jó minőségű kék Bosch, Makita, Dewalt 20-40k-ért? Súlyra ugyan annyi(vagy könnyebb) mint egy akksis gép és forog is.
    Nincs rajta motorfék(bár már lehet van olyan vezetékes pisztolyfúró is amin van, nem tudom) és vezetékes is de max szénkefét kell benne cserélni sok évente és megy tovább.
    Ezzel szembe én még mindig az állványos fúrót támogatom mivel érdemes mérlegelni a fúrandó anyag súlyát. Értem ez alatt hogy Thyeby pár dekás tízdekás alkatrészekkel dolgozik legtöbbször. Kérdem én hogy mit érdemes ilyenkor, a 20dkg-os alkatrészeket emelgetni és állványos fúró karját 0,5-1kg-os nyomással húzni vagy egy 1,5-2kg-os gépet emelgetni. Arról nem is beszélve hogy az állványoson lehet sablont csinálni az alkatrészeknek és minden lyuk ugyan oda kerül.
    A súlyokat és értékeket hasra ütés szerűen írtam az elmélet a lényeg.
    Elnézést ha nem egészen ez volt a téma.

    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák