Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz yooccoo #18626 üzenetére

    Ez már beszéd!

    Akkor gyorsan visszakérdezek:
    Az eldobhatós gyalukéseket is szoktátok élezni? Sosem mertem kipróbálni.
    Ezt inkább azért kérdeztem, de ehhez mást is kellene kérdeznem...
    Na, nézzük
    Van egy metebó HC300-asom - tudod, amegyikhez a fiókodban tartogatod nekem a csavarokat. Amikor vettem, kialkudtam Vén Pistával, hogy adjon hozzá egy garnitúra tartalék kést. Az első csere alkalmával kiderült, hogy ezek nem 3mm vastagok, hanem csak 1,5. De nem az a halálosan keskeny, mint ami a DH 330-asba járatos, hanem a vastagságán és a két élén kívül mindenben megegyezik a 3mm vastag késsel. Akkor hirtelenül a szerviztől kérdeztem, hogy ez beletehetem-e, azt felelték, hogy nem. (Azóta sem értem, hogy miért nem)
    Nos, ezt azért nem tettem bele a késhengerbe, mert úgy ítéltem meg, hogy ha kiment az él, senki nem fogja nekem újraélezni - megtartottam hát vésztartaléknak. Azonban ha ezt tudjátok élezni, becslésem szerint legalább 10 újraélezést kibírna.
    Arra esetleg nem vagy kapható, hogy értékegyeztetéssel kicseréled egy új 3mm vastag késre? Hat éve itt van a fiókomban, soha se szereltem bele a késhengerbe.
    Másik kérdésem, hogy a DH 330-ba aranyáron méri a matabó ezeket az elobhatós késeket - most fizettem ki 20 ezer magyar királyi forintot egy párért.
    Létezik ebből utángyártott, esetleg le tudjátok másolni olcsóbban. Van két pici lyuk a két szélén, amit vízzel/lézerrel bele kellene vágni. Tudod, ezek a lyukak arra szolgálnak, hogy csak beteszed, meghúzod a csavarokat, és nem kell állítgatni, hanem tizedpontosan (de talán még pontosabban) a helyén lesz a kés.
    A HC300-hoz vágattam ki vízzel egy garnitúra kést mezei 3mm vastag késből. 2x7 db lyuk kellett bele. Megoldották korrektül, de nem sokkal jöttem ki olcsóbban, mint ha lehívtam volna a Noszlopy útról a gyári késeket. Az eredeti 26 ezer pénzt kóstál, emezért a másolatért pedig egy 20-ast csengettem az asztalra.

    S ha már mindent éleztek:
    Van néhány vékony szénacél fűrésszalagom, amiket nem dobtam el, mert vágnak még, csak már lassabban. Ezt is újra tudjátok élezni?
    S ha már szalagfűrész:
    A Makitához kellene nekem legalább 2 db (ha jól emlékszem, 2240 hosszú) 6-os szalag. A gyári 0,6 vastag, a fogosztásra nem emlékszem - bükkhöz kellene. Erre milyen ajánlatod van? A metebóé kompatibilis bele, azt használtam. Sajnos idő előtt elszakadt. Ezt tudjátok forrasztani? Ha elkopik, tudjátok élezni?

    Vettem Tőletek a kicsi Güdére 0,4 vastag 6-os szalagot. Eddigi legprímább lap, ami a gépbe került valaha. Sajnos az elsőt nagyon hamar elszakítottam. Valószínűleg azért, mert nem vettem figyelembe, hogy ez ultra vékony, és biztosan túlfeszítettem. Érdemes-e ezt, illetve lehetséges újból összeforrasztani?

    S ha már ilyen guruk vagytok élek tekintetében:
    Vagy öt éve csikolja az orrom, hogy a DeWalt minden prospektusa így kínálja a szalagfűrészt:
    - Tízszeres éltartósságú svédacél szalaggal szerelve.
    Ez csak egy marketing hókuszpókusz, vagy van mögötte valami? Mihez képest tízszeres az a tízszeres?

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák