Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz luciferc #15462 üzenetére

    "Ha megrendelőd ilyet akar, mit csinálsz?"

    Hát, elmondom neki, hogy mi miért jó vagy nem jó. :) Félig viccből mondom, de ha az orra alá tolsz egy papírt, hogy írja alá, amiben az szerepel, hogy nem tudsz felelősséget vállalni a tárgy balesetveszélyes vagy működésképtelen volta miatt, akkor kicsit elgondolkodik.
    De nyilván meg lehet csinálni ezt az ajtót úgy ahogy a megrendelő szeretné csak megfelelően kell méretezni, technologizálni. Az más kérdés, hogy nekem kevésbé tetszik, egyszerűen mert nem látom az értelmét. Statikai értelemben. Miért az a keskeny bútorlap hordozza a nehéz üveget, miért nem fordítva? Én, ha már mindenképpen ilyet szeretnék, megcsinálnám a teljes ajtót üvegből a megfelelő zsanérrendszerrel és adott szélességben ráragasztanék, rászerelnék egy burkoló elemet.

    természetesen elfogadom, hogy meg lehet ragasztani kellő szilárdsággal a két anyagot, de bennem nem kelt jó érzést. És szép lesz az a ragasztott felület?

    A fóliázott üveggel meg úgy vagyok, hogy szükséges rossz. Még az üveg sem elég kemény, tessék megnézni régebbi üvegfelületeket, általában mindegyik karcos. Egy fóliának meg milyen a keménysége? Néhány évig szép, aztán meg jön a kérdés, hogyan lehet levakarnii?
    Éppen ma takarítottam a konyhai felsőszekrényeket, az üvegpolcok meglepően karcosak. Akárcsak a hűtőszekrény üvegpolcai. Jó, nyilván más egy vízszintes felület, mint egy függőleges... De azért még az ablaküveg is egyre karcosabb az évek múlásával.

    Végül is, milyen vastag üvegből lesz ez az ajtó? Mekkora lesz a súlya, számoltad már?

Új hozzászólás Aktív témák