- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Micro Four Thirds
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Megkérdezhetem hogy a Rampage IV Extreme alaplapon melyik 2 PCI-E slot megy 16X-en? Tehát melyik 2-be kell tennem a 2 vga-t mert elképzelhető hogy beruházok egyre vagy egy sabertooth-ra, mert a mostani alaplapom eléggé gyengén teljesít. -
Köszi. Majd guruzok rajta később, visszaraktam a gyári biost, megint minden faintos. Gyárival hamarabb 1866-ra emelem, mint a legújabbal.
-
Tidus
addikt
Nem igazán jársz jó helyen azzal az AMD-vel.
Ebben a topikban gyülekeznek a tulajdonosok.
Ha frissíted, akkor AUTO-ra és gyárilag definált értékre állnak be a beállítások.
A RAM beállítás max, 1600 MHz-re fog beállni, mivel ez felett neked kell megadnod az OC. beállításokat.
Frissítés előtt el kellett volna mentened a beállítást.
CPU LEVEL UP funkció automatikus OC. funkció. Alapul véve a CPU-t, a BIOS megjeleníti OC. lehetőségek a magasabb CPU órajeleket. A kiválasztás után a BIOS automatikusan beállítja valamennyi OC. paramétert.
Ebben a funkcióban állíts vissza a proceszorodnak megfelelő értéket. Én DISABLE-t javaslok alapórajelen. Majd RAM órajelet, időzítést és feszt. -
Szevasztok !
Keresgéltem, de nem nagyon találtam megoldást a problémámra, szóval megosztom veletek, remélem tudtok segíteni mert már idegbajt kapok.
Tavaly májusban vettem új gépet:
Alaplap: Asus Crosshair V Formula
Processzor: AMD FX-8150 3,6Ghz AM3+
Memória: 4x 4 GB Corsair Vengeance DDR3 1866 Mhz (16 Gb)
Videokártya: Gigabyte GTX 560Ti OC 1 GB GDDR5
Elsődleges merevlemez: OCZ Vertex 3 SATA3 60 GB (SSD)
Másodlagos merevlemez: Hitachi SATA2 1 TB 7200 RPMA lényeg, hogy tegnap frissítettem a biost a legújabbra. Egyrészt megjelent egy új cucc, CPU LEVEL UP, azon belül van 1 és 2. Azt úgy magától beállította, és a ramokat visszarakta 1466 (vagy vmi ilyesmire) mhz-re, 1866 helyett. Ezzel cput felhúzta 4 ghz-re. Sehogy nem bírtam visszarakni alap értékre, így kiszedtem az elemet majd visszaraktam hogy elfelejtse. A proci visszakerült 3,6 ghz-re, a ramok meg 1333-ra. Bárhogy próbálom állítani, nem megy.
Felkerestem a gyártó fórumát, megadtam azokat az értékeket a biosban, amit írtak, úgy sem. Tehát a problémám, hogy hogy lehet a ramokat 1866-ra rakni úgy hogy a cpu maradjon, de tőlem akár az is mehet feljebb.
-
lori89
csendes tag
csakhogy ugy elbasztam h el semm indult a gep es a bios gomb segitet amyit 04ahgy linkelt valahol be .... eljen a dual bios
-
Tidus
addikt
Ha az alaplapod oldalán figyelmes vagy és olvasgatsz, ha már megvetted. Akkor vissza sem kellett volna itt olvasnod.
Ezért én nem hittem volna hogy te Biost frissítesz, és nem tudsz a Converterről.Ezért nem említettem.
De látom megoldódott, részben hála 04ahgy-nak. -
04ahgy
nagyúr
Így van. Nem a te BIOS-od kell átnevezni, hanem a cap convertert kell letölteni (ami még .ROM, így elfogadja a frissítéskor), ez is egy konkrét BIOS fájl egyben. Ekkor 12xx lesz a verzió, amit frissíthetsz tovább a már .CAP frissebb BIOS-okkal.
Ezt csak azért írtam le, hogy másoknak kevesebbet kelljen visszaolvasni.
HGyu
-
lori89
csendes tag
Sikerult a bois frissites ..kalt
osz mindnkinek...vissza olvastam a forumon par oldald es megoldast talaltam
-
WaterWawe
őstag
-
lori89
csendes tag
Hello mindenki! Hat az van h kellene a segitsegetek, a problema a kovetkezo van egy IV Formula alaplapom es a biso verzio 1404 es szerenem frissiteni 3602-re de nem sikerul biosbol probaltam egy usb eszkozel es nem mutatja ki h van az adathordozon fisstites vagy barmi is mintha ures lenne ( fat32 formaztam )
-
04ahgy
nagyúr
Huhhh, meg kell néznem, bevallom őszintén, most nincs előttem, hétfőn leszek az X58A-OC-m közelében, aznap tudom az X79-UD7-et is megkukkantani. A Z77X-UP7-et akár fél óra múlva is.
Az AsRockra is azért emlékszem, mert nemrég valamelyik ismerős kérdezte, az hiba-e, ha elsötétül a POST kijelző, mikor elkezd a win tölteni.
Az Abit, az emlékezés és a 69 összefüggése meg azt hiszem, magyarázatra nem szorul.
HGyu
-
Tidus
addikt
A Formula integrált hangja nagyon komoly.
Az ASUS Xonar D2X-et 118 dB-es jel-zaj arány jellemzi mind a hang be- és kimeneténél. Az alaplapinál pedig 110 dB-es jel-zaj arányt (SNR) sikerült elérni, vagyis szinte teljesen veszteségmentes audioátvitelt.
Szóval az alaplapi tisztábban szól.. De ezen nem lehet csodálkozni az említett Xonar nem mai gyerek.
Hasonlíts: Xonar D2X - SupremeFX III
Én nem tartom szükségszerűnek ezen hangkártya használatát R4F alaplaphoz. -
04ahgy
nagyúr
Igen, az ASUS ilyen téren kicsit megijeszthet. AsRock esetében, ha a POST rendesen lezajlott, elsötétül a kijelző. Biostar esetében meg a POST lezajlása után átvált kijelzőbe, ahonnan az aktuális CPU hőfok olvasható le. Celsiusban.
Anno az Abit lapjaimon meg 39, 41 vagy 69 (
) kóddal maradt meg a kijelzés, mikor a Win már betöltött.
Egyébként a ROG lapok kezes bárányok, ez tény. Tunngban is ezek esetén kell a legkevesebb kompromisszumot kötnöd.
HGyu
-
Dreamie
őstag
Én is erre gondoltam!
Elég jü kis lap, és a proci is jól megy. Egyelőre 4,5 Ghz-en használom léggel, ha lesz rá víz, majd megy ez többet is. Eddig fagyás nélkül megy minden patent, remélem így is marad!
Köszönöm a választ Uram!Még egy kérdés, Asus Xonar D2X-em van, azt használom jelenleg. az alaplapi hangkártya van ilyen jó, vagy hanyagoljam?
-
Dreamie
őstag
Sziasztok!
Összedobtam a gépet minden stimmel kivéve, hogy ezt a hibakódot dobja a lap. : "AA" asl status codes: system has transitioned into ACPI mode. Interrupt controller is in APIC mode.
Erről tud nekem valaki valamit mondani? Neten nem sokmindent találtam.Köszi!
Üdv.: Dreamie
-
Syz
senior tag
Aloha!Nos a random és kiszámíthatatlan BSOD fejlemények: vasárnap este óta havernál van a gép.Mikor összeraktuk nála akkor szinte 5 perc után dobott egy kékhalált megint Win 7-el.Akkor letöltött egy Win 8-at ami 180 napig aktív,utána újraaktiválható és az van rajta..Haver otthon van egész nap,mondtam neki hogy játsszon,filmezzen,netezzen,zenéljen,cd írás meg minden és tulajdonképpen hétfő óta folyamatosan megy a gép és semmi kékhalál,se hiba,se figyelmeztetés,se lassulás,se semmi.Kurva érdekes,ugyanakkor elgondolkodtató hogy most mitévő legyek.Olvastam ugyanis hogy a Win8 már másfajta kernelt használ és ha hibát észlel akkor működés közben megpróbálja azt javítani és csak a legvégső esetben dob kékhalált.De se ilyen,se figyelmeztetés,se semmi nem volt pedig nálam ennyi idő alatt már kibukott a Win7.Most mi legyen?Visszategyünk Win7-et és próbálkozzunk még vagy hagyjam a picsába és ha megy akkor menjen Win8-al?
-
fRooStzzZ
senior tag
Valaki nem szeretne egy jó R4E lapot, meg procit egy D14-el?
-
WaterWawe
őstag
Nem tudja valaki hogy mért van az hogy minden szorzó működik csak a 45-ös nem? Pedig pont az kéne
Alaplap vagy proci lehet a ludas? -
Dreamie
őstag
Sziasztok!
A mai nap megjött az asus rampage IV formula lapom, érdeklődnék, hogy ezekkel a ramokkal működik-e, mert nem látom a lap kompatibilitási listájában, a memóriákra pedig azt írják, hogy mennek az x79-es lapokkal.
Köszi előre is,
Üdv.: Dreamie
-
oneak7
tag
Olyan problémám lenne hogy a bios 16gb-ból csak 8gb-ot ismer fel, de viszont az aida64 extreme edition és a cpu-z látja a modulokat! A cpu-z 16gb ír de a channels-nél dual-t ír ezt hogy tudnám átállítani quad-ra (gondolom ez lehet a probléma) a bios-ban vagy máshol? (alaplap asus rampage 4 formula)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest