Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sir fg

    aktív tag

    válasz Ratman #2345 üzenetére

    Bocsi, valahogy elsiklottam a hozzászólás felett. Néhány órája tanulmányozom a fórumot, és így a végére már eléggé felületesen futottam át a hozzászólásokat.

    Mik az első tapasztalatok? Gondolom még nagyon új, szóval később is benézek, pár nap múlva biztos több mindent tudsz mondani. Bár, amilyen türelmetlen típus vagyok, lehet, hogy pár nap múlva már nekem is lesz ilyenem :)

    Ugyanis arra jutottam, hogy az eee 1000HE nekem jobb lehet, mint az N10. Ugyanis:
    - az 1000HE-et biztosan 6 cellás akksival veszem 120k körül. az N10-hez meg asszem csak 3 cellással tudnék 150k-ért venni. És szűkre van szabva a büdzsé. Persze 3 cellással is jól elmegy egy ilyen kis gép, de az 1000HE hosszú üzemideje nagyon hasznos, pl. nem is kéne tápot vinnem a gép mellett, ha megyek egyetemre.
    - Az N10 külön videókártyája pöpec dolog, de kár megvenni, ha nekem elég a GMA4500MHD is. Kérdés, hogy elég-e. Egyedül ennek kell még utánanéznem, mielőtt végleg elhatározom magam. Feltételezem, hogy igen, tényleg csak annyira kell grafika, hogy külső monitort nagy felbontásban is zökkenőmentesen meg tudjon hajtani. Ezzel elvileg a GMA950 is megbirkózik, bízok benne, hogy a 4500MHD még jobban. Ráadásul a külön videókari többet fogyaszt (bár kikapcsolható).
    - Expresscard foglalat nélkülözhető. Minden, ami Expresscarddal megvalósítható, az USB-vel is. (most csak HSDPa modem és TV tuner jutott eszembe, mint csatlakoztatható eszköz, mi másnak kell még Expresscard?)
    - HDMI: sztem az elkövetkező 2-3 évben még nem lesz nekem HDMI fogadására alkalmas TV-m. Így csak akkor lenne értelme, ha lenne HDMi-DVI átalakító (utánanézek), mert akkor a monitorom DVI bemenetére csatlakoztathatnám.
    - ujjlenyomat-olvasót mindig menő dolognak tartottam, de teljes mértékben nélkülözhető.

    - mi másban jobb az N10?
    - 1000HE-ben fejlettebb Atom van.

    Ha rossz az érvelésem, javítsatok ki :)

    Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

Új hozzászólás Aktív témák