Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#1001) rankesz válasza Wajk (#1000) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Nekem amúgy gyanús így utólag hogy mindig akkor lett ilyen bug mikor az Elantech smart padot frissítettem vagy konfigoltam.

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#1002) Wajk

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

Mivel szeretek buherálni, így elkezdtem kicsit átdolgozni az ACPI-t... :))

Nagyít

[ Szerkesztve ] vagy mégsem? ::::::::::::::::....:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

(#1003) sekli válasza Wajk (#1002) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

nagyon ráérsz... :))

[ Szerkesztve ]

(#1004) OccsE

OccsE
(tag)

na vegre itt ulok elotte! Vegre ROLA irhatom az elso hozzaszolasomat :C

160 GB-osak vagyunk, gyonnyoruen csillogo feketek es az egesz csalad oda van ertunk ;)

Par első megerzes:
- nagyon jo a smartpad, nekem nem tunik neheznek nyomkodni a 2 gombot
- nem ertem mi "baj" lehet a billentyuzettel, nekem nem sikerul felre utnom :)
- a wifi-je nagyon eros. kint a kocsiba is probaltam es tokeletesen mukodott (latom a szomszed xarul konfigolt routeret is :)
- elsore kicsik a betuk de az opera bongeszo ezen konnyen segit
- nagyon halk, mellette az asztali gepem egy tu154-es
- elso feltoltesre erdemes 24 orat fent hagyni vagy manapsag mar nem szukseges ilyen varazslas?

bar kezdo vagyok meg itt, de mas topikoknal az elso hozzaszolasba be szoktak rakni linkeket amik az aktualis friss driverekre, egyebb hasznos dolgokra mutatnak. Itt NALUNK is jol jonne az ilyen....

[ Szerkesztve ]

(#1005) rankesz válasza OccsE (#1004) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Parancsolj

csak mivel elég gyorsan frissülnek a driverek, firmwarek, így a modiknak elég sokat kéne szerkesztgetni, ehhez a fórum túl nagy szerintem

[ Szerkesztve ]

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#1006) Wajk válasza Wajk (#1002) üzenetére

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

Ilyen lett végül, már az összes panelt lecseréltem, ma még tesztelem aztán holnap feldobom valahova... :))

Nagyítás

Nagyítás

[ Szerkesztve ] vagy mégsem? ::::::::::::::::....:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

(#1007) mg01 válasza Wajk (#1006) üzenetére

mg01
(fanatikus tag)

Hogy lehet a tapipadot kikapcsolni? Én nem látok itt ilyen gyorsgombot... :U
Az aksi és a wifi kijelzése a vistába van benne gyárilag, vagy egy program?

[ Szerkesztve ]

(#1008) OccsE válasza mg01 (#1007) üzenetére

OccsE
(tag)

vezerlopult -> eger -> utolso ful (Elantech) -> Stop device

mit ertesz az alatt hogy benne van gyarilag? hogy mikor hasznalod akkor automatikusan jelzi az ora mellett? Akkor igen benne van alapbol...

[ Szerkesztve ]

(#1009) sekli válasza OccsE (#1008) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

gondolom a sidebarra gondol...

[ Szerkesztve ]

(#1010) mg01 válasza OccsE (#1008) üzenetére

mg01
(fanatikus tag)

Azt tudom hogy a vezérlőpultba az egérnél ki lehet kapcsolni. Csak láttam a képen hogy gyorsgombal kapcsolgatta Wajk...És igen arra gondoltam ami ott van az analóg óra alatt a képeken. Tudom a tálcán is meg lehet nézni a kis elem ikonra húzva az egeret...

(#1011) Bigborisz válasza Wajk (#1002) üzenetére

Bigborisz
(újonc)

Hi. Elvileg vettem egy 1000H-t én is csak még nem ért ide. Tudnátok ajánlani hozzá valamilyen egeret? Amit felismer a beépített BT. thx.

(#1012) Zola007 válasza Bigborisz (#1011) üzenetére

Zola007
(senior tag)

Logitech V470, de Geniusnak és Microsoftnak is van BT egere

° ° ° ° ° ° Eladó fotós cuccok, mobiltok, fólia, stb: http://href.hu/x/h6rp ° ° ° ° ° ° "A világ tele van készséges emberekkel. Az egyik fele kész dolgozni, a másik fele kész hagyni őket dolgozni." Robert Frost

(#1013) Wajk válasza Zola007 (#1012) üzenetére

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

akinek Logitech V470-e van még mindig rosszalkodik, vagy végül aztán rendesen rágcsál, nem akad? Ha igen, akkor próbálkoztatok újabb Bluetooth driverrel?

(#1014) rankesz válasza Wajk (#1013) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

nyugdíjasé állítólag jó útra tért...

(#1015) OccsE

OccsE
(tag)

ha valaki wifi-vel hasznalja nezne egy maximalis atviteli sebeseget?
Nekem 1,4 MB/s volt eddig a max.

Hogy lehet olyat csinalni, hogy ha van ket noti es kozottuk kozvetlenul szeretnek kapcsolatot teremteni (router nelku). Probaltam a sajat halozat menunel a wifi-n belul elvileg letre is hoztam egyet, usb-vel atmasoltam a masik gepre de aztan elakadtam...

(#1016) Kbali válasza mob_zzz (#968) üzenetére

Kbali
(őstag)

Bakter - ugyanez a hibám volt/van, köszi a megoldást :C . Extended módban jó volt (ott se mindig), próbáltam már VGA drivert frissíteni, stb... de eddig semmi nem segített, hívtam szervizt, azt mondták küldjem be. No comment... :W

nem vagyok suhanc...

(#1017) Plehboj

Plehboj
(újonc)

Wajk kolléga akkor elárulod, hogy lehet gyorsgomra rákötni a tocuhpad ki/be kapcsolását ???
(a hagyományos módszert már ismerem: az elantech menüjéből kikeresve a stop device gombot...)

(#1018) OccsE

OccsE
(tag)

valaki megnezne Everest ultimate-tel, hogy az energiagazdálkodás menuben mennyit ir Tervezett kapacításnak ?
Nálam: 55272 mWh-ot es ez kevesnek tunik, mert "csak" 4 órát ír akkumlátor élettartamnak :(

Köszi!

(#1019) Wajk válasza Plehboj (#1017) üzenetére

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

azt nem tudom, csak az ACPI-ben van benne a képesség.

Láttam ott sok finomságot még, 3G on/off, GPS on/off...

(#1020) sekli válasza OccsE (#1018) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

ugyan ennyit ír nekem is...

[ Szerkesztve ]

(#1021) Wajk válasza OccsE (#1018) üzenetére

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

nekem is annyit ír, de 4 órát valszeg azért ír nálad, mert minden be van kapcsolva. Kapcsold ki pl a Wi-Fi-t aztán nézd meg megint...

77%-os tölttséget ír és 5:26-perces készenlétet...

(#1022) Wajk

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

valaki tudja, hogy mit rejt magában a Chipset drivercucc?
Érdemes felinstallni?

Csakmert minden rendben megy nálam, de nem tudtam kitalálni mit rejthet magába.

(#1023) OccsE

OccsE
(tag)

na most mar egy kicsit jobban fest a dolog. 3 es fel oraja megy folyamatos wifi-vel (folyamatos teljes savszeleseggel file masolas) es meg ir 1 ora 10 percet. :)

Erdemes a fentebb linkelt oldalrol felrakni az ujabb drivereket? Mert most minden tokeletesnek tunik ;)

(#1024) MLaca válasza OccsE (#1023) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

"ha valami jól működik, nem kell megjavítani" :)

http://mlzphoto.blog.hu/

(#1025) blast3r

blast3r
(lelkes újonc)

Sziasztok!
A sima 1000-t nem lehet nálunk kapni? (ez az ssd-s változat)

Samsung N150,Nokia E51

(#1026) Wajk válasza MLaca (#1024) üzenetére

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

"új driver, jobb teljesítmény"

idézet tőlem ;) persze ez nem mindig igaz, de ezért jó néha frissíteni.

(#1027) Cyrin válasza Wajk (#1013) üzenetére

Cyrin
(őstag)

Nekem soha nem is volt gondom vele.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#1028) OccsE

OccsE
(tag)

Most probatam felrakni az ujabb SmartPad software-t (ETD7.0.3.9_ps2drv_x86_WHQL_13Oct08) es kekhalallal kihalt.
Masnal is volt ilyen problema?
Lehet elotte erdemesebb lenne leszedni a regit es utana felrakni az ujat...

(#1029) Stoto válasza OccsE (#1015) üzenetére

Stoto
(fanatikus tag)

Nekem tegnap 2,2 MB/sec -el jött egy fájl netről, g-s hálón routertől 20 cmre :D
Szerintem lanon vinne többet is, sőt n -es hálón menne igazán a kicsike.

(#1030) rankesz válasza OccsE (#1028) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

a ....3-9-est én nem ajánlanám, nálam is sokkal érzéketlenebb, meg más eee-fórumokon is szidják mint a bukrot :)
Akkor már inkább a 3.8

(#1031) OccsE válasza rankesz (#1030) üzenetére

OccsE
(tag)

hat nagy nehezen sikerult felelesztenem, mert a kihalas utan nem volt egerem....
aztan a sima usb-st sem volt hajlando elsore latni, de vegul felment es mukodik. Ugy tunik nincs vele gond.
Nalad mi volt vele a problema ?

(#1032) OccsE

OccsE
(tag)

erdekes mert itt meg tobben dicserik [link]

van esetleg linked a 3.8-ashoz. Kiprobalnam, hogy az hogy mukodik.

Koszi

[ Szerkesztve ]

(#1033) OccsE

OccsE
(tag)

tegnap kijott az ujabb verzio 3.10 [itt]
megnezzuk jobb lesz-e
(aki felrakja ne felejtse elotte levenni az elozo verziot!!!)

(#1034) Cyrin

Cyrin
(őstag)

Nekem se a 3.8-cal se a 3.9-el nem volt és nincs bajom.

A 3.10 még az elantech oldalán sincs rajta, én legalább azt megvárnám, míg felkerül.

(#1035) OccsE válasza Cyrin (#1034) üzenetére

OccsE
(tag)

en felraktam a 3.10-est es a ketujjas gorgetes kicsit "biztosabbnak" tunik.
Azt irogattak a masik forumon, hogy 3.9-nal ez az egyik nagy problema...

(#1036) Wajk válasza Cyrin (#1034) üzenetére

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

én is épp írni akartam, hogy kinnt van, de gondoltam előtte tesztelem.

Minden ok, bátran fel lehet rakni... :K

(#1037) rankesz válasza OccsE (#1035) üzenetére

rankesz
(PH! addikt)

Így van a 3.9-nél nálam a 2ujjas görgetéssel voltak gondok.
Igaz épp a win7 prebéta van fent de azt gondoltam ennek kicsi lehet a jelentősége.
Konkrétan a 2 ujjas görgetésnél sokkal jobban rá kellett nyomnom az ujjam és akkor se mindig reagált

(#1038) bogicsi

bogicsi
(újonc)

Sziasztok!

Mivel nem hajlandóak a boltban kibontani az általam megvásárolni kívánt apróságot és amúgy se tudnak róla semmit.... :U :U

gondoltam hozzátok fordulok...

Tehát ami nekem nagyon fontos lenne, hogy lehessen a tapipadon úgy görgetni, hogy ne kelljen ráálljak a görgető sávra és ne kelljen nyomnom sem az egyik tapipad gombot, ahogy az általában kell.

Tudom, hogy ezt lehet szoftveresen állítani, mármint az érzékenységet, meg sok spécit is, de ugye hardveresen sem árt ha támogatja.... pl a windnél nem sikerült úgy beállítani, hogy működjön....így az ki is esett a versenyből.

(#1039) OccsE válasza bogicsi (#1038) üzenetére

OccsE
(tag)

[itt] mindent megtalalsz, ahogy SmartPad-kent lehet hasznalni a 1000H touchpad-jat.

(#1040) Boolash

Boolash
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Szeretném kivinni a képet tv-re, de nincs svga kimenet. A tv-n nincs vga bemenet, csak scart és rca. Hogy lehetne megoldani? Van nekem itt egy olyan kábelem, ami egyik vége vga, másik pedíg egy rca és egy svga. Megpróbáltam ezzel, de nem ment... Valaki próbált ilyesmmit?

Illetve van egy monitorom amire rákkötném, de az meg DVI kimenetet haszználja. Van ilyen átalakító? Ezzel mi a helyzet?

Köszi!

(#1041) sekli válasza Boolash (#1040) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

DVI -VGA átalakítót adnak kb minden videokártya mellé, az egyszerű, a VGA-RCA az már nem egy sima átalakító, de létezik rá megoldás...

[ Szerkesztve ]

(#1042) wins03

wins03
(újonc)

Sziasztok!

Wajk #905-ös hozzászólásával megegyezik a problémám. 80 gigás 1000h, a probléma, hogy folyamatos zúgást hallok a ventitől (vagy merevlemeztől?).
Ha megdöntöm a gépet kb 45 fokban bármelyik irányba, akkor elmúlik a zúgás, illetve amikor leütök egy billentyűt akkor is hallom, hogy egy pillanatra megváltozik a zúgás hangja. Barkácsolni nem akarok itthon (garivesztés miatt főleg), de nem tudom, hogy mennyi ideig tart kb. a szervizelés. Ja és, hogy mit mondjak a szervizben, mert nem mindig jön elő a zúgás, és ha nincs csend, akkor nem is biztos, hogy hallani... (de most pl. egyedül ülök a szobában és már-már zavaró)

Szóval valakinek valami ötlet a hiba okára? Esetleg megoldás? Szerviz mindenképpen? Remélem garisan megcsinálják..

(#1043) Wajk

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

Magyar OSD Eee PC-re

A csomagban van egy Vista-s és egy XP-s verzió.

Vista-soknak kötelező feltenni a Gekko-féle ACPI fix-et (http://gekko.me/acpi.php), majd utána már bátran frissítheti az .exe-t.
XP-sek pedig installálják fel a buherálás előtt a legújabb AsTray és ACPI kombót (ASUS_ASTray-5.1.1.4006-081104_ACPI-Driver-1.0.0.1-080408.msi).

ACPI_hun.zip

(#1044) OccsE válasza Wajk (#1043) üzenetére

OccsE
(tag)

Koszi szepen. Ez jonak tunik.

mas: probalnam hasznalni a felso 4 funkcio billentyut, de azt mondja hasznaljak vmi Eee Instannt key nevu cuccot.
Ez hol talalhato?

(#1045) Cyrin

Cyrin
(őstag)

Nekem a 10-es touchpad drivertől (TESZTVERZIÓ!) nem áll le a gép, visszatettem a 9-est, így minden ok.

(#1046) OccsE

OccsE
(tag)

az 1-es, 6-os, fel es le nyilaknal mit jelent hogy be vannak karikazva? mire lehet meg hasznalni?

(#1047) sekli válasza Wajk (#1043) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

ügyes, de kár, hogy bitmap-ek a képek, ha png lenne sokkal szebbekre lehetne cserélni...

[ Szerkesztve ]

(#1048) Wajk válasza sekli (#1047) üzenetére

Wajk
(őstag)
LOGOUT blog

8bitről már így 24bitre emeltem, persze tényleg lehetne sokkal szebb képeket berakni, de arra már nem volt energiám, hogy újakat találjak ki.

de ha van kedve valakinek rajzolgatni, akkor utána szívesen berakom az .exe-be...

időmből most ennyire futotta.

(#1049) OccsE

OccsE
(tag)

szerintetek mitol lehet az, hogy teljes lemerules utan (veletlenul addig hagytam menni mig teljesen kikapcsolt) az Everest azt irja, hogy Elhasznalodas merteke 12%.
TErvezett kapacitasnak 55272mWh-t ir, de csak 48544 mWh-ra tudja feltolteni. Az a 100%.
Ez a 3. feltoltese. Tok uj...

(#1050) OccsE válasza OccsE (#1044) üzenetére

OccsE
(tag)

magamnak valaszolva: a program [itt] talalhato.
majd program files - Asus - EeePc konyvtarba lesz...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.