- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
Van valaki akinek ION HT-s gepe van es Nuvoton W836x7HG-es tavkapcsoloja?
Mi a teendo, hogy minden gomb frankon mukodjon pl xbmc alatt?
Koszi -
zso79
őstag
Le van írva az általad linkelt oldalon:
"You will need a new bios chip for the following purposes :
As a replacement chip for a defective bios chip
As a bios upgrade chip for advanced features such as support for newer CPU,
larger hard drive, more devices and fix for known bugsAs a backup chip in case the current bios chip is corrupt"
-
Jumixi
csendes tag
Sziasztok!
Nem régen vásároltam egy Asrock A330ION lapot HTPC-nek.
A kérdésem az lenne, hogy találtam hozzá új bios chipet, jó ez valamire szerintetek?
Köszi!
-
SPQR
tag
Most akkor hol is tart a dolog?
Már rég írtál, hogy hányadán állsz. -
ocso
tag
Kezd összejönni a dolog. Szóval a ház bal oldalában a lemez alatt simán elfér egy 120x120x25-ös halk ventillátor, és a rácsokon tud friss levegőt szívni. Be is tettem ideiglenesen, és a CPU/GPU hőmérséklet 15 fokot csökkent. Márcsak az első 80-as ventillátor-t kellene lecserélni, de elég nehéz hozzájutni halk 80x80x15-öshöz, egyedül a Xilence márkából láttam, de szinte mindenhol készlethiány van, max a Vaterán láttam még belőle. A tápban is ilyen van, lehet azt is kicserélem, ha nem úgy döntök, hogy panel tápra cserélem.
A két hátsó 5cm-es ventilátort kikapcsoltam és ki is veszem, egy kicsit felesleges, csak zajt csinál és nagyon kevés levegőt mozgat meg. Még meg kell igazítanom a CPU hűtőbordát, meg újra kell pasztázni, mert egyik fele meglazult és mozog a magon, így az egyik mag 10 fokkal melegebb, mint a másik.
Arra is gondoltam, hogy a jobb oldalra felteszem a ház falára a "Scythe Kaze Slim10 cm-es" ventit, ami szívhatná kifele a meleget a házból, az úgyis szinte hangtalan. De még meglátom. Persze ezeknek a felfogatására nincs lehetőség alapból; arra gondoltam, hogy jó lenne ha 4 szilikon felfogató pöcköt tennék a ventilátor csavarok helyeire és a talpas részére pedig kétoldalú ragasztót (extra erős 50kg-ot elbíró van otthon), így a ház oldalára belülről tudnám rögzíteni könnyedén mindenféle furás-faragás nélkül.
Megmértem a fogyasztást, kellemesen csalódtam, 41 és 49 Watt között mozog. A feel 302-es házban, a panel táppal volt 25-30 Watt, de most belekerült 2db 2TB HDD + DVD író + 2 ventillátor. Kicsit többre számítottam, mert a táp leírásában a neten a hatásfoknál min. 68%-ot láttam, ami nem a legjobb. Szóval lehet, hogy marad a táp.
Amúgy a [Modecom Feel 302]-es házam eladó, minden tartozékával együtt (96W-os panel táp, adapter, stb...)!
-
ocso
tag
Előzőleg csak egy csendes Scythe Kaze Slim10 cm-es volt a Feel-ben...gondoltam rá, hogy kidobom belőle a tápot és beleteszem a Feel 302-ben lévő 96W-os panel tápot, az bőven elég neki...csak ahhoz valami felfogató is kell, vagy vágatni valami lemezet a megfelelő csavar lyukakkal. ahogy írtam előzőleg, megemeltem kicsit az FSB-t és lement a hőmérséklet 39-re 52-ről...
Azon is gondolkoztam, hogy vágatni kellene egy lyukat a 10cm-es ventinek a ház oldalába, és oda felfogatni ráccsal...
De túl szépek a lemezek...
-
zso79
őstag
A helyedben kidobnám belőle a tápot, mivel az hő és zajforrás, valamint a levegőnek is útban van. A ventiket meg cserélném valami jobb minőségűre. Én vígan elvagyok egy 90W-os paneltápegységgel, ami teljesen kussban van
Az a 39 fok szép lehetett, nálam alapból 50 körül van, mondjuk full passzív, csak a házon van egy 8 centis, 800-as venti és be van dugva szekrénybe.
-
ocso
tag
És végre átpakoltam az új házba a belsőt, a Feel 302-esből. Ime a ház:
[CFI-A9849CC-P]Itt is lesz kihívás, mivel a házban van elől egy 8cm-es venti, hátul 2 darab 5cm-es és még a táp ventije. Eléggé hangos így az összeállítás...főleg a Feel302-es hangtalan működése utána...Szóval most valami jó hűtést kell kitalálnom...
A 2 5cm-es venti hátul, ami szívja kifele a meleget a házból, elég kevés levegőt mozgat meg, mivel a CPU hőmérsékletem most így 70-80 C között van, ahhoz képest.hogy eddig 39 C volt.Holnap talán lesz időm megmérni az új táp fogyasztását is, aztán megosztom itt.
-
ocso
tag
Meg lett a RAID...naivan azt hittem, hogy RAID módban is látja a vinyót, ha nincs array-be rendezve. zso79 kollégának köszönöm az ötletet, tehát az egy darab rendszer vinyót egy Stripe (Raid0) array-be kell tenni, egymagaként és máris látja a Win7 telepítő. Nem kellett betölteni semmilyen meghajtó programot sem, mivel az SP1-es telepítőnek már a része az NVidia Raid driver.
Egyedüli problémám, amit meg kell még oldanom a RAID1 sebessége. Két darab 2TB-os F4-es Samsung van Raid1 array-be és tegnap nézegettem alap driver-ek telepítése után, hogy HDTune-ban az olvasási sebesség 50 MB/sec körüli csak, külön is teszteltem őket Raid nélkül úgy 120 MB/sec körül van...Nem lehet, hogy a cluster size-al van gond? Az alap optimal-t választottam a Raid setup-ban, ami 64K.
-
ocso
tag
Valaki már telepített Windows 7 x64-et RAID módban A330ION-on? Nekem nem látja a disket, a megadom neki a Raid driver-t pendrive-ról...
-
ocso
tag
Igen észrevettem, amikor elindítottam, gyorsabban nyitotta meg a Sajátgépet is...
Érdekes, amúgy kb 60% volt eddig a memória felhasználás 2GB-tal, tehát nem mondhatom, hogy kevés volt a 2GB...De a Windows is másképpen videlkedik sok esetben, ha tudja, hogy van még tartalék... -
ocso
tag
Ma tettem a gépbe +2GB RAM-ot, Kingmax 1333 Mhz, a másik modul is az és meglepő módon a Windows 7 x64 azt mondja, hogy 4GB van benne, de csak 3.25GB elérhető. 256MB van shared memory-ként beállítva az NVidia chip-nek, ez nem jön ki így...levettem 32MB-ra a shared-et és akkor is csak 3.5GB-ot mutat...A fura, hogy a BIOS is indításkor 3328MB-ot ír ki...Nektek nincs ilyen problémátok? Bios update is volt már?
-
ocso
tag
Érdekes dologra lettem figyelmes...a mostani meleg időkben 52-56 C között volt a processzor hőmérsékletem. Gondoltam megmérema fogyasztást is, stb... és ezért megemeltem az FSB-t, így 1740 Mhz-en jár az 1600 Mhz-es Atom proci és fura mód 39-44 C között mozog most a CPU hőmérséklet...CoreTemp-pel és Everest-tel is néztem...Érdekes...
-
-
r858
csendes tag
Sziasztok. A problémám hogy a gép szépen muzsikál csak időnként iszonyatos diszk tekerésbe kezd (folyamatosan világít a hdd led-je), és így a éppen nézett film bemerevedik. 20-25 másodperc és minden megy tovább. Időnként ezt eljátssza más alkalmazások esetén is, látszólag random-szerűen. Kiolvasva az Internetet (egy éjszaka alatt
) arra jutottam hogy a bios sata vezérlő lehet a gond. Jelenleg 1.40-es bios-t használok, de ma downgrade-elem. Kérdésem, hogy találkozott e már valamelyikőtök hasonló tapasztalattal. Azt olvastam hogy a 1.4 a linux nagy ellensége
de én jellenleg win7-et használok. Minden apró hirmozsát szívesen veszek. A probléma már régi, de most már zavar, így megoldást keresek.
-
-
C14NZ
tag
Sziasztok!
Lejátszható normálisan egy ilyen gépen 3D 1080p mkv film? Esetleg 2GHz-en? PowerDVD-vel core2-es gép normálisan összerakja a képeket, de bírja ezt az atom?
Köszi
Üdv
-
Tucsokfej
csendes tag
Sziasztok!
Asrock ion 330 HT-m van és a you tube-ot nem bírja, megáll a kép és a hang baromira lelassul. Másnál sem szereti a flasht? Mitől lehet?
Windows ultimate 64bit, directx 11 a legújabb NVidia driverem van.
Köszi! -
rankesz
veterán
válasz
szabi__memo #245 üzenetére
P67-es lapomnál próbáltam valamelyik nap... f@#ság
-
szabi__memo
nagyúr
Instant boot-ot érdemes felrakni? Használja valaki?
-
rankesz
veterán
válasz
Kicsirics77 #242 üzenetére
Ez nem teljesen így van, lirc alá van egy csomó előre megírt távirányító profil a legtöbb márkához.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
szabi__memo #241 üzenetére
xbmc-vel nem is fog menni rendesen a távirányító semmi alatt sem linuxnál lehet esetleg olyat hogy minden gombnak meg kell nézni terminálban mi a kimenete és leprogramozni de az iszonyat munka lenne
a távirányító az a media centerre van speckón illesztve
mpc-hc van hozz egy jó kis leírás itt a logouton hogyan kell beállítani
nem kell hozzá csak ac3 filter directx meg core avc -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #240 üzenetére
32bites Win7. Ja nem irtam: XBMC alatt van ez, bár lehet MPC-HC-vel is, de ott azt hiszem nem megy jól a távirányitó. Legalábbis egy csomó gomb nem funkcionál.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
szabi__memo #239 üzenetére
milyen op rendszer?
nálam csak borda csere volt és semmi több bios is alap
viszont xp van most fent de csere lesz vissza win7-re
tudok egy egyszerű beállítást a hd videókhoz és nem fog akadni -
szabi__memo
nagyúr
Azokhoz akiknek Asrock ION330 gépe van:
- Kockásodik pár másodpercig tekerésnél, pause után a kép?
- Ventillátort moddolt valaki? Esetleg itt is biosfrissités?
- Egyéb tanácsok a géphez?
Köszi -
counter87
csendes tag
Üdvözlet! Pár napja vettem egy a330as lapot én is. Tökéletesen meg vagyok vele elégedve, semmi gondom nincs vele, "röccsenés" mentesen teszi a dolgát! Ami zavar az a fullon pörgő venti, de lejjebb nem merem venni a fordulatot mert aggasztóan melegszik a proci! Vettem hozzá egy LC-Power LC-1320mi külső 75W-os (passzív) táppal ellátott házat (r*hadt kicsi
). Figyelmetlenségemben nem vettem észre, hogy 3,5"-es vinyó nem fér bele (legalábbis a neki szánt helyre), így a keret aljára kellett felerősítenem fejjel lefelé. No amire végül is kíváncsi lennék, hogy gondot okoz-e a vinyó működésében hosszútávon az álló, v. fejjel lefelé álló pozíció? Azon is agyaltam már, hogy veszek bele egy 30, v. 60GB-os ssd-t, így a vinyó hang kilőve (ugyanis a samu-nak van hangja), már csak a venti van hátra, amire itt olvastam is megoldásokat! A megmaradt 1TB-os vinyót meg külső vinycsiként usb-sen külső tápról használom!
Bármilyen építő jellegű hozzászólást, tanácsot nagyon szívesen fogadok! Köszönöm -
GeoPhoto
tag
-
Nferi1
tag
Sziasztok!
Tervezek venni egy ilyen alaplapot.
Ami fontos lenne az hogy tudjon egy külső tv-tunerrel streamelni.
Erre elegendő? -
zek47
csendes tag
válasz
GeoPhoto #231 üzenetére
Szia, köszönöm a választ.
Ezek szerint a lap lemezkezelése rendben van, gondolom, a régebbi biossal. Az esata-val is kábelgond volt, vagy csak az adott wint nem szerette?
A HD flash videókról tudnátok írni valamit? Úgy tudom, az ion nem gyorsítja, és nem tudom, az atom elég-e hozzá.
Köszi. -
GeoPhoto
tag
Szia!
Nálam kábelgond volt a Satánál,. amióta megcsináltam teljesen stabil a gép. Nekem Win7 64 bit van, 2GB ram egyben és egy infrás távirányítóval megy rajta az XBMC. Használom rajta a VGA (tévéhez) és HDMI kimenetet (DVI átalakítóval a projektorhoz) és az optikai kimenet is megy.
Vinyó nélkül 44e alatt maradt a cucc, nem egy rossz ár ezért a tudásért.
Üdv,
Geo -
zek47
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, HD flash videókkal (Youtube és társai) hogyan boldogul a lap?
Az új bios kapcsán írtatok a sata driver bajairól. A régi bios-szal megbízhatóan és jó sebességgel működnek a sata és esata portok? Számíthatok kellemetlen meglepetésre? (Főként linuxot használok.)
Köszi. -
Goert
tag
Sziasztok!
Valaki használ esetleg ilyen, vagy bármilyen egyéb Nvidia ION-os cuccot CRT TV-n, azaz analóg és nem sima VGA kimenettel, VGA -> SCART vagy RCA átalakítóval?
-
GeoPhoto
tag
A franc kivan már ezzel az Nvidia lappal, nem tudtam, hogy mi hiányzik még...tök sokat tud, de ez a driver/bios probléma eléggé nagy szívás. Mivel nekem NAS-nak is kell, ezért jó lenne egy stabil SATA driver. Egyelőre megtartom, mert sokat tudó gép, csak már nincs az a kellemes érzés, hogy valami szuperjó cuccot vettem...
-
GeoPhoto
tag
válasz
adriankoooo #222 üzenetére
Hello!
Nemcsak linux alatt problémás az új bios, nálam W7 64 bit alatt is hibákat generált, azt hittem rossz a HDD közben pedig bios gond volt. Mondjuk most van egy új HDD-m is, mert vettem egyet hogy ha gariztatni kell le tudjam menteni...
Nekem nem jött be ez az új bios, nem tudom hogyan lehet valamit így kiadni, más alaplapoknál ilyet még nem tapasztaltam, de lehet, hogy ez Nvidia bug.
Üdv,
Geo -
GeoPhoto
tag
válasz
GeoPhoto #224 üzenetére
Sziasztok!
Miután Osibaa konfirmálta, hogy nála 2 oprendszer alatt is megy az eSata kipróbáltam a másik rackemet és tényleg, ezzel müködik, tehát valami inkompatibilitás van a 2.5-es verziómmal, pedig a notebookomon szépen megy. Most már csak a ventiszabályozást kell valahogy fagyás nélkül megoldani, és akkor szuper lesz a dolog.
-
GeoPhoto
tag
válasz
adriankoooo #222 üzenetére
Neked müködik az eSata valamelyik Bios verzió alatt? Vagy valaki másnak?
Többek között az eSata miatt vettem az alaplapot, de a biosból is csak az 1.0 látja, de azzal sem tudja kezelni a Windows 7-es, se gyári MS se Nvidia driverrel...
Ha valakinek van valami jó ötlete akkor szivesen venném, ha megosztaná.
A másik probléma, hogy a ventillátor vezérlés változtatása simán rebootolja a gépet a Windows alól csinálom, ha Biosból akkor pedig elmentés után már el sem tud indulni rendesen, ezt 1.4 alatt sikerült elérnem.
Előre is köszi a válaszokat.
-
gallus
aktív tag
Sziasztok!
Ha valakinek van eladó lapocskája, keressen.
-
adriankoooo
senior tag
Aki Linux alatt használja a lapot, ne frissítsen 1.40-es BIOS-ra ill. tegye vissza a régi BIOS 1.20-at.
Az új BIOS teljesen elcseszi a SATA-vezérlőt és ledobálja terhelés alatt a merevlemezt. Írtam a support csapatnak, reméljük jön BIOS frissítés.
muxi-muxi:
miért nem Linux+XBMC-zel?
szerk: ja, hogy játszásra kell. Arra tényleg nem ez a lap való.
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
muxi-muxi #220 üzenetére
A hangkártyát megoldottam. W7 alatt megvan, és itt könnyebb (vagy csak itt lehetséges? - hangzik el a költői kérdés) a HD mozit is belőni (s bár ez sokaknak ujjbbegyből menne, még a feliratok is megvannak - a majom a f@szának nem örülhet jobban, mint én)
Nagyon örülök hogy jótékonykodás címén az egész gépet a nővéreméknek adom, mert nekem valami játékos konfig kell, ez pontosan olyan, mint egy noti, csak a BIOSA és a hátlapja pengébb. Többet nem vadít meg a marketingszöveg és hiszek a nálamnál okosabbaknak is.
Ami viszont megtetszett az a mini-ITX szabvány. Láttam Gigabyte lapot, PCI-E 16X-al, eléggé tetszik. Milyen ormótlanul festhet benne egy 6000 Radeon széria. (Tudjátok, van az a LÓdarázs-os vicc) - mint egy palotapincsin egy bernáthegyi
-
muxi-muxi
senior tag
Üdv!
Pontosan ilyen vinyóm van, és ugyanúgy x64-et használok, ugyanúgy kattog a vinyó. (mint amikor kikapcsolod a géped és hallod, hogy a vinyók kattannak)
Megnyugtatlak, XP alatt is. A 320-as Samsungommal nem csinálja egyik oprendszer alatt sem.
Kezd különben nagyon telelenni a brém ezzel a lappal. Az még az én saram, hogy azt hittem egy PCI-E-s kártyát alacsony felbontásban hihajt. Hát nem. Ez a proci egy vicc.
A HD film lejátszást csak W7 alatt tudtam megoldani, ami szintén vicc kategória. holott a legnépszerűbb LOGOUT-os írás alapján csináltam mindent. Hát emiatt is rohadjon raktáron az össze Atomos cucc.
Hanem a nagyobbik gond az az, hogy kifingott rajta a hangkártya, legalábbis a windows sehol nem találja, és a drivertelepítéskor meg azt írja ki, hogy nekem nincs is ilyen kártyám. (BIOSban pedig bekapcsoltam, még az elemet is kivettem, úgy töröltem CMOS-t). Hozzáteszem, mindössze egy napig hajtottam csupán az alaplapi hangkártyát, mert van egy normális USB-s hangkártyám. Ami viszont furcsa, hogy már az előző lapom is pontosan ezt a hibát produkálta, a notim hangkártyája meg jelenleg féloldalasan szól (ezen is használtam a külső hangkártyámat - azt azért kétlem hogy specifikusan csak a hangkártyákat "ölné meg" az alaplapokon, ez azért eléggé bizarr lenne...).
Ötletek???
-
becksim
aktív tag
válasz
adriankoooo #218 üzenetére
Frissítettem, tényleg megszűnt, illetve egész halk kattogás lett belőle, de csak akkor hallani ha odahajolok 5 centire föléje hallgatózni...
-
becksim
aktív tag
válasz
sitasita #216 üzenetére
A bordákat én nem szedtem le csak a kis p*cs ventit a chipset bordájáról. És feltettem a ház szellőzőrácsára egy sima nyolccentist (kb - 1k) leszabályozva 800-al pörög, hangtalan, csak a vinyó seekhangja szól.
Mivel akkor még ciccegett a lap, vettem még egy zalman fanmate-et hozzá szintén 1k, de ezt most az új driverrrel megspórolhatod. Ha meg gariztatni kell, visszacsavarni a kis ventit 1 perc, senki nem mondja meg hogy levettedSzóval szerintem nem éri meg a + 6-7 k-t. És DVI kimenetes sincs, csak hdmi meg analóg. És szerintem passzívan csak úgy fog menni az ion, ha legalább a házat szellőzteti 1 venti, biztos ami biztos. Akkor meg már nem passzív.
-
sitasita
csendes tag
sokáig szemeztem ezzel az alaplappal, szép is, jó is, de ahogy körbenéztem a piacon találkoztam passziv hűtésessel (asus at3iont i). Számoljunk egy kicsit:
asrock A330ion: ára a legolcsóbb helyen br. 30.825 ft + 1800 a 2 borda = 32.600 ft
asus at3iont i: ára a legolcsóbb helyen br. 38.525 ftVagyis ezek szerint 6000 ft-tal ugyan drágább az asus, de legalább vásárlás után nem kell hackelni és nem veszítem el a garit. Azt hiszem ennyit megér. Vagy nem?
-
adriankoooo
senior tag
Kene, kene, de meg nem frissitettem. Most a tapegyseg egyik 12V agarol megy egy 12cm-es venti teljes sebesseggel igy nem cincog.
Mivel Linux (+xbmc) fut a gepen ezert a Windows-os BIOS frissites nem mukodik nalam. A masik a floppys telepites, vajon mukodik ugyan ez USB-vel is? Ha igen egy ket nap es kiprobalom.
-
becksim
aktív tag
válasz
adriankoooo #209 üzenetére
Te frissítetted? Mert ha tényleg megszűnik a cincogás, én is flesselem izibe!
-
Osibaa
senior tag
válasz
szabi__memo #207 üzenetére
Tudtommal a szabványos eSATA 5V-ot és 0,5A-t tol ki magából, ami a 3,5" HDD-hoz ugyebár kevés.
adriankoooo: igen, megszűnik a ciripelés, ha felrakod az új BIOS-t
SPQR: árulnak többféle beépítő keretet 2,5" HDD-hez, egyik véglet és másik véglet
-
Razermazer
őstag
válasz
adriankoooo #209 üzenetére
Na eljutottak ide is kellett egy év azért nem kapkodták el. Én már nem tudom meg mivel másnál dohog a kicsike már.
Szabi memo: Szerintem kéne neki mind kettőt kezelni én nem próbáltam
Senatus Populusque Romunus: Ha jól emlékszem a 3,5-s vinyó tetejére vagy a slim dvd helyére kell tenni.
-
SPQR
tag
Szia ocso!
Az lenne a kérdésem hogy a 2,5" vinyót milyen módon rögzítetted. Egyáltalán van mód ennek a rögzítésére ebben a házban?
A választ előre is köszi.
Üdv. -
adriankoooo
senior tag
Valaki frissitette mar a BIOS-t 1.40-re?
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=A330ION&o=BIOS
Allitolag megszunik az idegesito sipolo hang a venti vezerlesnel.
-
szabi__memo
nagyúr
Senki nem próbálkozott vele?
Doksijából nem derül ki? Neten eddig nem találtam róla semmit -
szabi__memo
nagyúr
Valaki probalta mar az asrock ion lap esata portjat? Meghajt 3.5" sata-s hddt vagy csak 2.5"-t?
-
Oldmobil
aktív tag
Hahó!
Gyors tapasztalatok: Egy régi CD-lejátszó dobozába építem a HTPC-met ezzel a lappal, eddig minden tekintetben beváltotta a hozzá fűzött reményeket, raktam mellé 2x1GB Kingstone memóriát és egy 4 GB-os SSD-t, erről megy a Linuxos XBMC, így hidegindításból pontosan 28 másodperc alatt üzemkész a rendszer. A GPU ventije tényleg hangos kicsit, de ha okos ás átgondolt házszellőzést épít az ember, akkor lejjebb lehet venni a fordulatszámát.
Üdv, -
becksim
aktív tag
Sziasztok, én is egy ilyen deszkát használok otthoni szervernek.
A gyári venti egy katasztrófa, úgyhogy rögtön csere, én egy mezei nyolccentis házventit csavartam fel a feel 202 felső nagy szellőzőrácsára (el kellett fogratni a úgy kb 15-20 fokot, hogy pont stimmeljen az összes csavarnak a rácson a luk), egész jól lefújja a két bordát.
Az alaplapi szabályozás nekem borzasztóan cincogott, úgyhogy külön egy kis zalman fanmatet is tettem a ventire és azzal visszavettem a fordulatát a minimumra, még így is bőven elég a szusz és kvázi hangtalan.
Egy 1.5 ös samsung ecogreen vinyóval megy 24/7, ezzel megy a torrent, meg itthoni fileszerver, a nagy gépbe és a laptopokba csak kicsi de gyors tárak vannak (egy raptor meg egy-egy SSD) Gigabit Lannal még így is a vinyó sebessége a korlát, ergo kb olyan mintha a laptopban lenne a másfeles tárvinyó. -
Razermazer
őstag
Ion test aki még mindig venni szeretne, és elbizonytalanodott, ez alapján majd eldönti, hogy megéri ebbe beleugrani.Ion test
-
Razermazer
őstag
Szia
Hát jobban jártál volna egy 3,5"-WD-vel egy 500-as green-el csendes hűvös. Samsung vinyókat hagyjuk inkább. De az is lehet hogy ez a széria pont inkompatibilis ehhez a laphoz, van ilyen medialejátszóknál is találkoztam már evvel. Én a wifis dolgot nem próbáltam mert lanon van összekötve a routerrel így erről nem tudok nyilatkozni.
-
devast
addikt
Sziasztok!
Egy-két hete vagyok "boldog" tulajdonosa egy ilyen lapnak. Lenne pár problémám amire megoldást keresek, hátha valakivel már előfordultak. Oprendszer win7 x64.
1, Az nvidia sata vezérlő drivere megbolondítja a vinyómat. Kattog tőle, változó időközönként. Ha visszarakom a gyári win7 drivert a sata vezérlőre akkor meg nem kattog. Több verziót is kiprobáltam már, és eddig mindegyikkel ez volt a probléma. Használható így is a gép, de nem éppen optimális megoldás. A vinyó egy 500gb-os samsung F3 HD502HJ.
2, A bios néha megbolondul az usb-s wifi kulcsomtól, fél percet gondolkodik, jobb alsó sarokban a 6B38 felirat látszik, és mikor elindul akkor a win7 nem látja az eszközt. Egyenlőre ezt a problémát sikerült azzal kiküszöbölnöm, hogy bios-ban a legacy usb support-ot letiltottam. Így meg nem tudok belépni a bios-ba mert a bill-em is usb-s..... fasza.Ezek a problémák másnál is előfordultak már ?
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Elektromos autók - motorok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Politika
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest