Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Mexildos #6216 üzenetére

    1000 dolláros listaár mellett egy esetleges HD 8990 sem lesz dupla GPU-s. Maga a HD 7990 kész van, de 5000 eladással számolnak világszerte egy 1000 dolláros VGA-nál. Ennyiért nem éri meg vergődni vele. Három gyártó korábban már úgyis bejelentette, hogy csinálnak dual Tahiti VGA-t (a PowerColor már szállítja is). Ők simán vállalnak 1000-1500 darabos mennyiséget, vagyis három gyártó le tudja fedni ezt a piaci réteget. Ha az AMD kihoz egy referenciamodellt, akkor a gyártók nem fognak rástartolni, mert már le van fedve a piac.

    Ezenkívül van pár olyan szoftveres fejlesztés, amelyek nem kedveznek az AFR-nek. Vagyis a skálázódás nagyon nehéz lesz biztosítani. Lásd Dirt Showdown. Az NV SLI-je nem is működik, míg az AMD 50-60%-ot tud kihozni CF-fel. A fejlesztők egyre bonyolultabb shadereket írnak, és egyre több interframe kommunikációt vállalnak be. Utóbbi az AFR halála. Nem megoldhatatlan, de egyértelműen ront a rendszer hatékonyságán.

    Jövőre valószínűbb, hogy az AMD az igazán csúcs-VGA-nál a stacked DRAM-ot próbálja ki, mint lehetőséget. Úgy sem árt ezt a megoldást tesztelni az APU-kkal való párosítás előtt.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák