Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alogonomus

    őstag

    válasz ƵøŁĭ #60487 üzenetére

    Valószínűleg két ok áll a háttérben.

    1.) Az AMD számára a gaming kártyák a fontossági sor végén voltak mindig, mert cégként az AMD számára az Intel az ellenfél, nem az Nvidia, így az AMD az Intel által is lefedett piaci szegmensre fókuszál. Az Arc csak névleg gaming kártya.
    Ahol jelen van az Intel normális termékkel, oda nagy ütemben hozza is az AMD a saját termékeit. Desktop CPU, laptop CPU, APU, szerver CPU, szerver gyorsítókártyák, stb.

    2.) Az RDNA 3 high end gaming kártyaként valamiért nem teljesít olyan jól, mint azt a belső tesztek alapján remélték. Az újabb játékmotorok alatt, mint az IW 9, vagy az UE 5 jól teljesít, de a régebbi játékmotorokban nem hozza a remélt gyorsulást.
    Ráadásul jelentős mennyiségű beragadt előző generációs kártya van a raktárakban, amik miatt a legfrissebb generációs kártyákra is kisebb a kereslet.

    A fenti kettő helyzet alapján pedig az AMD inkább az Intel piaci helyzetét támadja nagyobb elánnal, valamint az új AM5 foglalat elterjesztésére helyezi a hangsúlyt, amivel a következő évekre - még egy Intel feltámadás esetén is - rögzítheti a desktop pozícióit az AMD.

    Eközben az Nvidia érdeke a régebbi játékmotorokhoz még ideálisabb kártyáinak az eladása minél nagyobb számban, mielőtt nagy számban megjelennek azok az új játékmotorokra fejlesztett címek, amiknek az előfutárait látva az eddigi mérések alapján határozottan hátrányba kerül a Lovelace az RDNA 3 ellenében.

Új hozzászólás Aktív témák