Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz JordyG #36163 üzenetére

    Hát ebben az elkényelmesedésben olyan mértékig lehet valami, hogy ha a biztosra fogadnak, nem veszíthetnek. Ez a biztos eddig kb a minerek voltak.

    Arra a kérdésedre, hogy a működőképes de vega 56/64-nek nek megfelelő lapkákkal mi lesz,a kérdesemben benne van a feltételezett válasz: az nvidia esetén kuka, ami emeli a átlagos lapkaminőséget és az egy lapkára jutó gyártási költséget is. Az AMD esetén pedig - nyilván a vega 56 se mind olyan, ami úgy hibás, hogy CU-kat kell lekapcsolni - megemeli a üzemfeszültséget, hogy több lapka bírja a specifikációban elvárt értékeket (frekvencia, stabilitás, mittomén), ami rosszabb átlagos lapkaminséget eredményez és persze olcsóbb egy lapkára jutó gyártási költséget.

    A kérdésem pont arra vonatkozott, hogy mi van, ha ez a gyakorlat nem spurság, vagyis hogy adott gyártási költségből minél több működő lapkát hozzanak ki, nehogy akár egyet is ki kelljen dobni, hanem gyárkapacitás limit okán történik.

    A konkrét példád esetén ha a vega lapkákat jobban válogatnák, és jobb minőségű lapkákból készülne a vega 56 és 64 és emellett lenne még egy vega 48 is, akkor nagy valószínűséggel a (jelenleginél jobb minőséget képviselő) vega 56/64 kártyákra nem lenne kisebb a kereslet, miközben mindkettőnél nagyobb kereslet támadhatna egy vega 48 iránt. Ha gyártókapacitásbeli limit van, akkor tényleg kevésbé éri meg válogatni a minőségi és nem minőségi lapkákat, mert összességében nem tudna nagyobb volument értékesíteni a jelenleginél, és azt is csak rosszabb áron, hiszen nyilván egy vega 48 at olcsóbban kéne adni, mint jelenleg egy picit a kelleténél többet fogyasztó vega64-et.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák