Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz Abu85 #31895 üzenetére

    A GDDR5X jelenleg a legdrágább. A HBM2 olcsóbb nála. Már csak azért is, mert GDDR5X-ből 8-10-12 stack kell egy VGA-ra, míg HBM2-ből elég csak két stack. Az utóbbi időben lehetett hallani pletykákat, hogy mennyi lehet a HBM2 ára, és ez alapján a HBM2-nél még a GDDR5 is drágább jelenleg...

    vs.

    Miről? A memóriatechnológiák járulékos költségeiről? Szerinted hányan osztják meg ezeket? Még az interposer költségei sem ismertek.

    Tehát magyarul nem tudjuk melyik mennyibe kerül ténylegesen a végére. A fentebb említett selejtarány mellé még idevenném a brutális fejlesztési időt, nehézségeket, tesztelést és költségeket. Kötve hiszem, hogy az NV mérnökei + végtelen mennyiségű R&D keret ne lenne elég rá. Egyszerűen sok felesleges szívást úsztak meg vele jelenleg, még ha többe is kerül. Időre kitudtak jönni a chipekkel, és letarolták a piacot. Fogyasztásba is belefértek simán. A HBM2 tényleg csak egy kényszermegoldás szerintem is... koránt sem az optimális (jelenleg). Részemről ez nem AMD kritika, csak egyszerűen még nincs itt a HBM ideje tömegtermelésben, olcsóbb szegmensben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák