Hirdetés

Hirdetés

  • Ghost of Tsushima technikai teszt

    gp A Ghost of Tsushima a Sony eddigi legnépszerűbb PC-s átirata, mely megelőzte még a God of Wart és a Spider-Mant is. De vajon maga a port is hozza az ehhez illő technikai minőséget?

  • Nokia 3210 - felélni az örökséget

    ma A HMD ismét elővett egy klasszikust, hogy újra kiadják. De ismét csalódás lesz azoknak, akik az eredeti modellt is használták. És lehet, hogy másoknak is.

  • AMD Radeon undervolt/overclock

    lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz füles_ #28724 üzenetére

    Épp ezért kicsit érthetetlen, hogy miért mentek ilyen irányba. Miért nem tupírozták fel a hawaiit még 4, esetleg 8 CU-val lecserélve a 512bit gddr5-ot a hbm -re, amiből ugyanúgy meglett volna nagyjából a fury teljesítménye, talán még az órajelet is feljebb tudták.volna tolni, vagy lett volna egy kellemes fogyasztása. Kisebb lapka, víz a prémiumra, talán kicsit olcsóbb is lehetett volna. Eldobhatták volna a hawaiit és a Tonga 384 bites impelemtációjával betömhették volna a hézagot. Igen, a 980ti legyőzte volna akkor is. Persze utólag könnyű okosnak lenni, a maxwell sikerét nem láthatták előre. De akkor is az akkori piaci részesedésük mellett arra fogadni, hogy a gyenge frontendet majd a fejlesztők átszoktatásával kompenzálják, minimum hazardírozás volt. Ezt még akkor se gondolhatták komolyan, ha a Maxwell nem lett volna olyan, amilyen.
    Vagy vajon csak arról volt szó, hogy már akkor tudták, hogy nem fognak tudni erősebb kártyát összerakni a hawaiinál és akkor legalább valamiben legyen jobb?

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák