Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zack

    nagyúr

    válasz do3om #37426 üzenetére

    A rutintól messze van. De tény, hogy volt hasonló.
    Rövid sztori:

    Vettem egy 24 colos Viewsonic monitort, 60e-ért amit lealkudtam 50-re PH-n (ez még akkor volt amikor arany árban mentek) mert itt nálam hibás volt HDMI kábellel a kép. Említette az eladó hogy a számlája lehet hogy megvan. Nem foglalkoztam vele, de pár nap után felhívtam, nézze már meg. Megtalálta, és odaadta, amin a 1,5 évvel ezelőtti 178e bruttó vételár szerepelt (az ára ekkor már újonnan 90-100k volt), és persze még 1,5 évig garanciális volt. Pár hónap után szinte használhatatlan lett, ment vissza gariba, amivel szintén így jártam, mint a Lightninggal. 5 hónapos kemény ostorozás, kölcsön monitorok, 3-4 hetes szerviz intervallumok, majd a vége az lett kaptam egy újat, ami első perctől kezdve rosszabb volt, mint az enyém. A vége az lett, hogy a Taiwan-i anyacég dollárban átutalta a bruttó vételárát, ami a számlán szerepel.
    Szerencsésen alakult, ebből lett az 1440p Dell U2711 bruttó 160-ért. De hozzáteszem, ez egy baromi nagy szerencse volt. Egyrészt, hogy megtalálta a számlát az előző tulaj, másrészt hogy nem tudták javítani, harmadrészt, hogy volt lelkierőm végigcsinálni. Ez a mostani a Lightninggal kismiska ahhoz képest.
    Ott voltak olyan pontok, az ügymenetben (a szerviz nagyon inkorrekt volt), hogy azt mondták nem tudnak többet segíteni, törődjek bele. Akkor kezdődtek a tanúk nélküli fülbe súgdolózások, ami némi ösztönző erőt adott nekik, csak meg kellene csinálniuk nekem ezt a monitort. Itt sem a nyerészkedés volt a cél, mert örültem, hogy ennyiért sikerült hozzájutnom, és csak használni szerettem volna. Persze nekik semmi közük hozzá, honnan és mennyiért vettem. A számla, garancia nálam volt a bruttó vételár feltüntetésével, innentől kezdve kötelességük garanciában javítani, cserélni, vagy levásárolni. Ebben az ügymenetben kihullott a hajam, annyit kellett kardozni velük, tehát senkinek sem kívánom, hogy így tegyen szert 110k nyereségre. :U
    Én sosem törődöm bele. Soha. Előbb lesz elege a gyártónak. Csak már unom. Amit megveszek, használni akarom, nem gariztatni hónapokat. A Lightningnál pedig ott gurult el a gyógyszer, amikor a 3. kártya használt volt. Ha akkor nem Lightningot küldenek, hanem 280X-et, még örültem is volna neki, és meglepett, hogy egy 3. Lightning van a dobozban, de úgy voltam vele, ha működik, nekem tökéletes lesz. Pár nap után jöttek a gondok, és kiderült hogy használt.
    Sok ilyen ügymenetbe nem futottam bele a 15 évem alatt, viszont egyet elszalasztottam (10000rpm WD Raptor 150GB), amin 50e szerepelt (5 év garis volt) és van rajta 3 bad sector. Annak is ez lett volna a vége, de mivel nem akarok sportot űzni ebből, így maradt, és még mindig itt van a gépben.

    [ Szerkesztve ]

    Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Új hozzászólás Aktív témák