- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- 3D nyomtatás
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
válasz
koxos:8] #19822 üzenetére
Asus 7770 1GB DDR5 HD7770-DC-1GD5 GHz Edition
Bár én a helyedben ennyiért már inkább ezt venném: Sapphire 7790 1GB GDDR5 11210-01-20G
-
urbi73
senior tag
Asus DC .7770 - Élményindex 7, 6 - ot adott nekem , alapon . Azért ez nem rossz egy alsó kategóriás kártyától . Tuning terén azért a top órajelét nem hozza , de egy 10 - 15% ot ki lehet csikarni belőle , fesz emelés nélkül .
-
urbi73
senior tag
Asus DC 7770 - karinak ,hogyan lehet beállítani a venti vezérlést ? Arra gondolok hogy BF4 multi közben nagyon melegszik , 10% - ról nem akar jobban felmenni a venti fordulat terhelés esetén sem . Így viszont nagyon meleg , szinte forró a kártya . Manuálisan beállítani meg nem akarom , mert olyan 40 % - ra állítva a venti , elég lenne , de netezéskor meg zavaró nekem a nagy hang + fordulat . Meg mindig kézzel állítani macera . Volt egy MSI 5770 - es kártyám , azt be lehetett állítani manuálisan , hogy milyen hőmérsékletnél kapcsoljon a venti . Miért nem vezérli a driver a ventit ?
-
KAMELOT
titán
válasz
urbi73 #19553 üzenetére
Nekem ugyan ilyen ASUS 7770 DC kártyám volt. Nagy melegben furmark alatt mutatott 70 fokot. Játékok közben 55-60 fok volt max. Szerintem a házadat kéne valami másra cserélni ami jobban szellőzik. És ha teheted az LC power tápodat cseréld le. Más olcsón kapsz egy Seasonic 400W tápot, ami 10x minőségibb. Erőssen ajánlott lecserélned a tápodat.
-
urbi73
senior tag
Üdv . Mostanában nagyon melegszik a Asus 7770 DC , Kártyám ( nincs tuningolva ), ez főként Böf 4 alatt jelentkezik , kézzel érintve a hőcsövek nekem forrónak tűnnek . Play Claw 5 - el mérve 69 - 70 fokig megy fel . Ez normális hőmérséklet ? A másik gond hogy valamiért nem vezérli a ventit a driver . Tehát magas hőmérsékleten , magasabb fordulatszám kellene , de az én esetemben ez marad 10% körül . Szerintem ez édes kevés .
-
Fauno
tag
sziasztok!
kérhetnék egy kis segítséget?
Ha van egy ASUS HD 7770 DCT kártyám és fel van hozzá telepítve a GPU Tweak program, azon belül, hol tudom állítani a feszültséget?
Milyen értékre kell állítanom, ha azt szeretném, hogy normál (nem tuningolt) érték legyen beállítva? -
Eagle16
addikt
válasz
westcoastog #18666 üzenetére
Lehet hogy valami történt vele még a gyárban...mint amikor az Asus 7770 DC TOP-ra elfelejtettek gyári hűtőpasztát rakni
-
szupernova23
csendes tag
válasz
westcoastog #18525 üzenetére
Én is ilyen Gigabyte 7770-et vettem az év elején gyárilag túlhajtottba...
Beszereltem.Windows 7 telepítés,majd driver telepítés stb.
Jött a teszt!!!
Elkékülve tapasztaltam,hogy a 3dmark futtatása közben "fekete képernyő" után driver hibát dobott,rosszabb esetben "kékhalál"!!
Játékoknál ugyanez a probléma volt...A GPU órajelet vissza kellett vennem 1020 Mhz-re,hogy stabil legyen.Nem küldtem rögtön vissza gariba.Hónapokig így használtam.
A hűtő ventije teljesen kikészített.Maximum terhelés alatt úgy kerregett,hogy az nem emberi!!!
Végül legariztattam és egy ASUS 7790OC DCII-es re esett a választásom,amire mondhatom,hogy teljes megváltás a giga 7770OC után.
Persze van kivétel nem mindegyik giga kártya szar,de pont egy ilyet fogtam ki anno.Bármennyire is Gigabyte párti voltam,de ezt igen csak át kellett ezek után értékelnem.
-
törölt tag
Két Asus DCU 7770-en vagyok túl. Sok tökölés után most ismét beléptem a klubba, immár a 7790 tulajok táborát gyarapítva. Nem olyan vonzó az R7 260X, főleg hogy RRP drágább 5 dollárral, mint a 7850. Ha mégis jó áron jön, biztos nem lesz olcsó. A CPU viszont még mindig csak egy G840, de mivel újonnan többe kerül egy Vapor 7770, inkább ezt a 90-est vettem használtan (majd valamikor veszek egy i3-3220-t). Köszi itt is Grave, a türelmed is.
Ő az, egy ventis, szóval remélem nem lesz hangos a csendmániás fülemnek.
-
zsizsef
senior tag
Köszönet neked!
Nekem egy asus 7770 dcu kártyám van. Korábban a gpu tweak-el húzogattam, de nem sok eredménnyel. Aztán felraktam a kártyára a 7770 top biost. A top bios alapórajeleivel fagytak a játékok (C2, BF3), vagy a gép indult újra.
De jött a vbe7. A top biost átírtam vele. 1225mV a gpu-nak, a tdp alapnak a korábbi max 120W adtam meg.
Eddig minden rendben van. 1680x1050 (ultra-extreme) alatt nincs fagyás, nincs újraindulás. A hőfok pedig 70°C alatt van. -
törölt tag
válasz
TechN7ne #15909 üzenetére
...az általam használt XFX ami az eddigi legminőségibb AMD kártyáim közé tartoznak, hűtése még a legendás Asus DCU-nál is fejlettebb és halkabb.
Ezt magad tapasztaltad? Csak mert:
Sapphire HD 7770 Vapor-X 1 GB (load)
ASUS Radeon HD 7770 DirectCU 1 GB (load)
XFX HD 7770 Black Edition Super Overclock 1 GB (load)
[IDLE-ben egyformák, Vapor 1dbA-val jobb]
Amúgy baromi jól néz ki beszerelve egy XFA kártya oldala a márka és Ghost felirattal. Szóval nem kötegszem, kártyát keresek egy ideje én is és igyekszem a legjobbat venni. Mivel nyakukon az új széria és nem csak a legdurvább kártyák jönnek, hanem már a 7790 utódja is elérhető lesz. Ha már eddig kibírtam, még egy kicsit kibírok és meglátom milyen lesz.
-
Peaceliker
addikt
válasz
TechN7ne #15918 üzenetére
Aztat nem tudom, hogy a 7770 milyen volt, de ha jól látom, akkor 7770 ből csak dc1 es asus volt? Az biztos nem mérhető össze a dual os megoldásokkal (bár asszem gigának vt vmelyik kártyában dualosa ami rosszabb vt mint egy szimpla
).
Az már mondjuk korrekt, hogy 3 évesre lehet kitolni a garit!
Bírja 4.2 ig alap fesszel, de feljebb nem (azaz sehogy 4.3 már bmennyi fesszel sem stabil). Mondjuk alap órajelen nyomom, mert nem merem feljebb küldeni (meg fölösnek is érzem), nem egy tuner lap.
Nincs vele bajom amúgy, de ha tuningolnék sztem erősebb kéne. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Atesz1978 #15898 üzenetére
Számtalan más megbízható márka is van EBBEN a kategóriában,pl.: His,PowerColor és az általam használt XFX ami az eddigi legminőségibb AMD kártyáim közé tartoznak,hűtése még a legendás Asus DCU-nál is fejlettebb és halkabb.
Hozzászólva a ajánlott Asus 7770-7790 kártyákhoz,pont ITT a fórumot olvasgatva az egyik legporblémásabb,40%-ban mindig van vlmi gubanc velük,tudod egy kártya nem csak egy hűtésből áll,rengeteg DCU-s 7770 az alap órajelet sem bírja,meg akadtak terhelés alatti ciripelős hangú.
Sapphire 7770-ből meg EZ volt az igazi,de már nem nagyon kapni,csak bunkó áron,amiből már 7790-t lehet venni.Mielőtt jönnek a kövek az általam használt XFX Dupla ventis kártyára,hogy csak 1 év gari van rá,én 2 év garival vettem LeC-től,és tudni kell,hogy Amerikában élettartam garancia jár hozzájuk,de már én is regisztráltam hivatalos oldalán a terméket,és 3 év teljes körű nemzetközi garanciát kaptam rá.
Röviden ennyit a mostani Asus és Sapphire 7770-7790 kártyákról.
-
Peaceliker
addikt
válasz
atomanti19 #15278 üzenetére
Köszi, majd próbálkozom.
Most raktam be kártyát (asus 7790 dc2oc), amd honlapjáról leszedtem a legfrissebb drivert (keresés azt dobta ki).
2 dolog furcsa:
mindenhol 7770 nek képzeli magát a kártya
gputweak azt írja, hogy fel kéne tenni a drivert (nem indul el)....wattafck?
ki tud kisegíteni?
ez van fent:
AMD_Radeon_HD_7790_12.101.2.1-130416amost töltöm a catalyst, hátha az más...
-
Heavyrain
őstag
Melyiket ajánljátok?
-Sapphire Radeon HD7790 Dual-X OC 1GB 128bit DDR5 PCI-E 11210-01-20G
vagy
-ASUS EAH7790 DirectCU II OC 1GB 128bit DDR5 PCI-E HD7790-DC2OC-1GD5Mindkettő két ventis,és árban is megegyeznek.Itt már csak az számít,hogy melyik hűt jobban.
Az ASUS vagy a SAPPHIRE a jobb?
Nemrég volt egy hasonló kérdésem,de az 7770 volt.Illetve Sapphire<->Gigabyte
-
>Deego..
senior tag
7770-em volt, szeretnék venni egy 7790 vagy GTX 650 Ti-t.
Melyiket ajánlanátok 7790 ből? Én ehhez ragaszkodok, mert később lehet, de nem biztos i5 lesz.
Am szerintem hosszútávol a mostani i3 hoz elég lenne a DC II OC-s 7790?
PowerColor 7790 olcsónak olcsó de megéri megvenni? Hűtése megfelelő?
Sapphire hűtője elfogadható? -
Jim76
aktív tag
válasz
TechN7ne #13046 üzenetére
Én NVidia-ról váltottam, GT640 helyett akartam GTX650ti-t, ami hasonló árban volt újonnan (+2eft volt talán a gainward 650ti listaáron), de aztán jóáron (nettó áron) sikerült hozzájutnom a 7770-hez, új volt, játékkuponokkal, gondoltam, mi baj lehet, kipróbálom... tesztekben tulajdonképpen ugyanazt hozta a két kártya, és azt mondom nem bántam meg. Talán, ha választhattam volna, és kis felárral DCu-s is van, akkor azt veszem, de eddig ez is mindenre elég volt. Az FX6100-al jó páros.
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, hogy berontok ide egy 650 ti eredménnyel.
Nemrég váltottam Sapphire 7770-oc ról ASUS DC2 1Gb 650ti- re.
Azóta is figyelemmel kísérem a 7750-7770-7790 topikot mert ide rengetegen járnak
A 650ti topik szinte kivan halva
Csináltam én is RE5 benchmarkot.
a monitorom csak 1440x900 at tud, úgyhogy Lowon és MAXon futtattam a Variable benchmarkot.
Cpu-m Intel Core i5 3330 3ghzEredmények: 1440x900_low[link] 1440x900_max[link]
Egyébként nagyon közel állnak egymáshoz teljesítményben ezek a vga-k. A 7770 és a 650ti.
Kíváncsi voltam az nvidiára, mivel még nem volt, és ezen okból váltottam -
törölt tag
válasz
Atesz1978 #12585 üzenetére
Csendesebb lett a gépem (üresjáratban is), amikor kivettem belőle az Asus DCU 7770 V2-t. Nem azért mert hangos, hanem mert ennek is van hangja. 2000 RPM már biztosan hangos. Bár az hogy hangos, elég tág fogalom, mindenki máshogy érzékeli. Hőfok szinte nem érdekel, amíg 80-89 fok alatt van. Van rá 3 év garancia, addig úgyis le lesz cserélve.
-
lilmax
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket:
Story: Minden szép és jó volt, mikor egyszer csak behalt a sapphire hd 5750 vapor-x karim. Mivel garis volt leadtam szervizbe. Mivel javítani nem tudták adtak helyette egy ASUS HD 7770 DCT-t. (jó csere volt)
Főleg wot-tal tolom (lényegtelen) és játék közben ki-ki fagyott volt hogy 10 perc volt hogy 2 óra után.
Aztán kipróbáltam egy másik játékkal, ott minimum grafikán szépen elvolt de ha felraktam max-ra akkor kb. 2-5 másodpercen belül kifagyott. Egészen pontosan legtöbbször "vpu recover alaphelyzetbe állította a grafikus gyorsítót" üzenettel kidob, vagy csak kifagy és újraindul a gép.Amit próbáltam:
-Kipróbáltam egy régebbi, sapphire ati radeon x1950 xt karival, ezzel minden rendben ment nem fagyott.
-Driver nem lehet, próbáltam a legújabbat, legrégebbit stb.. próbáltam xp-vel és win7-el is.
-A rammokat cserélgettem, az sem segített.
-Frissítettem az alaplapi BIOSZ-t a legújabbra, nem segített.
-Nem melegszik se a kari se a proci se az alaplap. (2 másodperc játéktól azért nem is kéne.)Igazából két dologra tudok gondolni, vagy maga a kari rossz, vagy az alaplap túl régi és nem kedveli az újabb generációs kártyát.
A configom:
CPU: DualCore Intel Core 2 Duo E6600, 2400 MHz (9 x 267)
ALAPLAP: Asus P5B-Plus Series
RAM:2* 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM(5-5-5-18 @ 400 MHz)(4-4-4-12 @ 266 MHz)(3-3-3-9 @ 200MHz)
VGA: ASUS HD 7770 DCT (ezzel fagy) / sapphire ati radeon x1950 xt (ezzel jól megy..)
Táp: fsp atx-400pnf / Mercury M-Tech 450W (mind2vel próbáltam)
HDD: WDC WD5000AAKX-60U6AA0 ATA Device (465 GB, IDE)Már azt is köszönöm, ha elolvastad, azt meg főleg ha segítesz.
Üdv,
edevish -
noblem1983
senior tag
Sziasztok, a múlt héten vettem egy Asus 7790 DCU2 OC-s kártyát és párszor előfordult, hogy nem kapott a monitorom jelet. Mikor kikapcsoltam és elmentem egy fél órára aztán visszajöttem, a monitort visszakapcsoltam és mintha hibernálódott volna a gép de semmilyen gombra nem reagált pl. a num lock led sem akart működni. A monitor meg keresné a jelforrást HDMI->Analog-> Digital(DVI-vel használom) de semmi reakció. Ilyenkor csak az újraindítás segít. Ezelőtt 4870-est használtam de ott sosem volt ilyen probléma és az egyik haverom is mondta, hogy szintén hasonlót tapasztalt a 7770-esén. Az AMD honlapjáról a direkt ehhez való drivert szedtem le, nem amit hozzá adtak
-
rostiron
őstag
Sziasztok
Tegnap gazdája lettem egy Asus 7770-DC-1GD5-V2 kártyának. Kicsit visszaolvasva azt látom, hogy nembiztos hogy jól döntöttem. Milyen hibái szoktak lenni ennek a vga-nak ? Ha gond van vele, 1,5 - 2 óra játéknál észrevettem volna ?
Egyébként 1070 Mhz megy alapból 1020 helyett. A milyen vga-t vegyek topik-ba kifejezetten ajánlják. -
oliba
őstag
(#10145) K4r3sz: nem te vagy az első, aki 1070MHz-es órajelről beszél, míg a gyártó oldalán 1020MHz van írva. Játssz egy kicsit, hogy kiderüljön mit is bír a kártya. Tomb Raider, FarCry 3 és Crysis 3 alatt elég hamar megmutatja, hogy használt-e az órajelcsökkentés
(#10144) taknyi: valóban nagyon trének tűnik ez az ASUS 7700-as széria. Egyedül a hűtés és a 3 év kártya szól az ASUS mellett. Bele sem merek gondolni, hogy az olcsójános ASUS kártya milyen lehet
(#10147) MrBrook: a Sapphire többsége referencia modellre épül, kivétel ez alól a rövidnyákos. ASUS-nak a sima DC verziós 7770-es kártyája is referencia nyákra épült, de a V2-es megkapta az annói TOP nyákját.
-
czanga
őstag
válasz
ViZion #10122 üzenetére
Akkor már újonnan vennék egy 7770-et (4830-amat 10k-ért elviszi ismerős), mert ahogy nézem a 7790 se lenne sokkal jobb választás az igényeimhez, ahhoz erősebb VGA kellene (7850 2gb), akkor meg már a 7770 is elég, és idővel váltok majd. Minden esetre Athlon II 750k lesz mellé, az tuti. Videokat nézve BF3 High settings mellett 1080p-ben játszható maradt a kártyán egy 4 magos procival, szóval ha ez kb bejönne majd a BF4 esetében akkor örvendés van.
Hardverker-ben pont most árazták le 2%-kal le az ASUS 7770 DC-ket, mert ha jól gondolom nem lesz többet, csak DC-V2. Version 2 és sima DC-közt a kimenetek eltérésen kívül van érdembeli eltérés? Máshol amúgy már nem kapni sima 7770 DC-t, ha jól látom.
-
törölt tag
válasz
ViZion #10110 üzenetére
Szia!
Igen-igen. PC downgrade volt és már megint nézelődök.
HD7770 -> IGP
i5-3450 -> G840
Linksys E3000 -> E1000Nagyon jó, hogy jött ez a 7790-es, tervezem a jövőben kivetni rá a hálót. BF3-ban 30% az előnye a 7770-el szemben, úgy összességében meg 25%. Ergo ha egy Asus DC 7770-t 32-33 körül veszek, akkor olyan 40-41 ezer körül már jó a 7790 Dual-X. Most jelent meg és máris ennyi az iPON-nál. Biztos, hogy pár héten belül leül 40 ezerre (az olcsóbbak meg az alá).
get the dual x card. the dual x cooler is better especially when it comes to VRM cooling. you can see the dual x card is one of the best reviewed cards on newegg. link
Gugliztam még egy kicsit és ugyanolyan halk a Dual-X, mint a Vapor-X. 1dB-el halkabb, mint az amúgy is nagyon halk Asus DC. Szóval elvileg a Vapor-X egyenlő a Dual-X-el. De akkor miért volt szükség egy Dual-X-re is?
-
czanga
őstag
Nos megrendeltem egy Asus 7770 DC-t.
Remelem a 7790 megjelenese utan nem esik le annak az ara 38-40k -ra mert akkor lehet tokon szurom magam azzal a lendulettel.
-
fcbarca
őstag
help
asus hd 7770 dc-re feltettem egy uj biost a techpowerup-ról,de nem hajlandó elindulni a gép vele újra inditás után,most is az alaplapi kártyával inditottam be...hogy lehet vissza tenni a biost? -
fcbarca
őstag
sziasztok
valaki adna egy pontos leírást vagy linket,hogyan kell asus 7770 dc-re dcturbós biost feltenni? -
fcbarca
őstag
új biost hogy kell tenni asus 7770 dc-re?(a dct-st szeretném rá tenni)
-
fcbarca
őstag
mikor aktiválódik a ZeroCore Power a videókártyán(Asus HD 7770 DC2?mikor kikapcsol a képernyő,a videokártya akkor is pörög...
-
fcbarca
őstag
mit szóltok hozzá?(Asus HD 7770 DC V2)
GPU:1100 mhz
Memory:1350 mhz -
csigacska
tag
Sziasztok!
Egy 7770-es vásárlásán töröm a fejem, egy fx6300 és 4 giga ram mellé kerülne a kiszemelt kártya:
Asus 7770 1GB DDR5 HD7770-DC-1GD5-V2, tuningot nem tervezek, a cél, hogy a Bf3 multiban elguruljon 40-50 fps-el stabilan, medium beállítások mellett, magasabb grafra nincs szükségem, multi közben nem nagyon figyelem a lehulló faleveleket és egyebeket(jelenleg egy 4830-as 512mb rammal eléggé szenved alatta, rengeteg mikrolagg és egyéb szépséggel)
Szóval a kérdés, jó választás-e ez a kártya, alapfeszen és alap gyári beállítások mellett stabil-e, vagy számítanom kell fagyásokra és egyebekre, tuning nem lesz, ahogy olvastam az Asus ebben a szériában amúgy is eléggé anti tuning kártyákkal jött ki.
A választ köszönöm előre is!
-
fcbarca
őstag
Szerintetek Asus HD 7770 DC-nél mennyit próbáljak ráadni a memory clock-ra?most 5000-en van,GPU 1100-at bír csak sajna
-
fcbarca
őstag
Asus hd 7770 dc-nél miért csak 1225-ig lehet felnyomni a feszültséget?
-
fcbarca
őstag
Sziasztok!Holnap egy asus hd 7770 dc boldog tulajdonosa leszek
valaki írna róla pár mondatot?milyen,hogy hűt,mit bír,és persze overclock
Köszönöm -
urbi73
senior tag
válasz
kw3v865 #8513 üzenetére
Nekem Asus DC 7770 v2 van ,Eddig csak dicsérhetem .Nekem amire kellet eddig megfelelt ,Hűvös és nagyon halk kártya , Teljesítménye amivel én szoktam főként játszani : BF3 Multi 1920 x 1200- fb, közepes beállítással ,nagyon jól megy ,akár 64 fős szerveren is.akadás nélkül ,FC3 ,C3 , MW3 ,GTA4 , ellehet mindegyikkel ésszerű beállításokkal játszani nagyon szépen .Szerintem jó vétel most egy ilyen kártya.Tuning az engem nem érdekel arról nem tudok nyilatkozni,én nem látom értelmét.Amit már alapból sem visz ,azt már tuningolva sem fogja ,
-
urbi73
senior tag
válasz
Aranygyerek #8442 üzenetére
Jó az Asus DC 7770 v2, is gyakorlatilag hangtalan nekem ez a lényeg. Amire meg már 7770 nem elég arra valószínű már tuningal sem lesz elég .Akkor váltani kellene ,csak még drága a 7850 -ven .Mondjuk már 43 ezerért van újan ,igaz ez 1GB változat .A 2gb 46 ezer ,nekem még sok ,sajnos még használtan is új árában adják itt a PH .Az árazós topicot nem ismerik.
-
urbi73
senior tag
válasz
kuzma88 #8394 üzenetére
Nekem Asus7770 DC v2 van, Pár napja én is monitort váltottam Nem kicsire ,26ˇ .1920 x1200 a felbontása. Elsőnek paráztam hogy elfelejthetem eddigi beállításaimat ,BF3 multi ,FC3 ,ami eddig magas beállítással mentek ,de kellemesen csalódtam .FULL HD-ben is ugyan úgy futnak ,akadás mentesen .Tehát egy 7770 -ven is elég lehet FULL HD felbontásban ,de nyilván nem ultra beállítással .Mondjuk nekem az MW3 multi teljesen maxon van minden, és 60FPS megvan .De ez nem egy izmos játék .BF3 multiban , mondjuk egy 64 fős szerveren már azért lentebb kell venni a beállítást ,de még így is nagyon gyönyörű 1920x1200 ben.Ennyit a 7770 -ven tudásáról nagyon jó kártya szerintem ,de ez egy belépő szint .Még egy ideig elég ,Akinek meg van pénze az meg úgysem az alsó kategóriában keresgél.
-
urbi73
senior tag
Volt egy ilyen monitorom ,19ˇ LG FLATRON .1440 X 900-as. fb .tudott ,Ez a monitor lett helyette , Ilyama 26ˇˇ 1920 x 1200 , Asus DC2 7770-vel hajtom,MW3 multi maxon szépen megy rajta ,igazából engem nem győzött meg a Full HD felbontás,tehát a két felbontás között én nem sok érzékelhető változást látok ,vagy valamit nem állítottam át ?
-
urbi73
senior tag
Lenne egy kérdésem ,sikerült beszereznem egy 26ˇ monitort ,1080x 1200 felbontással .Mennyit várhatok el a Asus DC 2 7770 -töl ? Érdemes e váltani esetleg más kártyára ? mondjuk 6870 re? Legfőképp BF3 multira kellene ,Előző monitorom 1440 x900 at tudott , így a BF3 Ultrán ment . HDMI kábellel össze kötve , ez igényel valami beállítást ? Bocs a sok láma kérdésért de ez az első HD monitorom. Igazából eget verő változást nem érzékelek a két felbontás között ,vagy valamit nem jól csináltam?
-
Eagle16
addikt
válasz
Darko_addict #8064 üzenetére
Helló!
Ajánlanám ezt: Asus HD7770 DC1GD5-V2
Szuperhalk még terhelés alatt is. Cserébe kicsit melegebb mint a többi 7770-es, játék alatt 65 fokot ér el jól szellőző házban. A ventije 10-20% között megy, efölött még nem láttam.
Arra viszont számíts, hogy van olyan 7770-es ami "sípol". Tehát a tekercsek hangja hallható. Az enyém is ilyen. Nekem nem zavaró, de egy totál csendes gépbe nem biztos hogy jó lesz. Az a baj hogy ezt nem tudod előre, és nem csak az Asus csinál ilyet.
-
zsizsef
senior tag
válasz
danza89 #7122 üzenetére
Felraktam ennek a kártyának a bios-át ( 683D.15.25.0.2.AS03) a 7770 dc v1-re.
Ezzel a biossal az asus gpu tweakban nincs gpu feszültség állításra lehetőségés valóban 1070mhz a gpu alapórajele.
683D.15.14.0.1.AS01 és a 683D.15.14.0.1.AS03 bios-al tudok gpu feszültséget állítani a kártyán. -
-KP-
addikt
asus gpu tweak program régebbi verziójánál 1175mv volt az alapfesz a 7770 DC-nek. legújabb verziónál viszont 1200mV. ramot húzni nem engedi 5200 fölé. GPU órajelre is max. 1120-at enged. ebben hol a logika?
-
-KP-
addikt
Na megjött az Asus 7770 DC kártyám. A doboz tartalma nevetségesen kevés. Egy nyamvadt pcie-molex táp átalakítóra nem futotta. Még jó hogy volt egy tartalék. Aztán második negatívum, hogy a Chieftec BA02 házam kártyaleszorítóját nem tudom használni vele
Nesze neked spéci ház, csavarozhattam be egyesével mindent
-
r3dsnake
nagyúr
A DC-s Asus 7770 megéri azt a +3ezret a simához képest? Csak hűtésben van különbség?
Köszi!
-
-
válasz
Eagle16 #6497 üzenetére
Én is épp 2.napja vettem ilyen Asus DC v2 est nálam se ciripel de hogy meg nyugodj nem feltétlen a VGA okozza mert a táp és/vagy alaplap is befolyásolhatja hogy az adott gépen ciripel vagy sem
Ha kíváncsi vagy hogy néz ki hűtő nélkül én már szétkaptam
én jobban örültem volna ha
v1 et kapok
De a történet az hogy eredetileg Sapphire 11201-00-20G -jért indultam a boltba(Hardverker) De mint kiderült az valójában a 11201-17-20G a kis brunyi ócsósított verzió amit árulnak, amiről persze azonnal lemondtam.
Jó mondom akkor legyen az Asus DC ami a listájukon szintén elírás,mert ott a V1 szerepel de mire kihozta a csávó a raktárból v2 lett
Nekem több okból sem teccik: ez a v2 eleve kizárólag Asus GPU Tweak el lehet feszt állítani hála annak hogy egyedi VRM -van rajta
Sajnos az felejtős hogy másik BIOS -t teszek rá szintén több okból: Elpida ram és az egyedi PCB/VRM
A másik hozza az ASUS a híres ANTI TUNINGOS FORMÁJÁT alapfeszen ami egyébként 1,175.v de valójában 1,200.v ot kap a GPU már csak a kíváncsiság kedvéjért is rámértem.
Nem megy 1050.MHz nél többet alapfeszen a GPU, hát még ennyire anti tuningos VGA -m se volt hogy +30.Mhz et mennyen a GPU (pedig jó pár VGA járt már nálam aki ismer tudja miről beszélek)
A feszt 1,225.v engedi csak állítani az AGT, így sok jóra már nem is számítottam ami be is igazolódott mert kb 1120.Mhz nél vége is van a GPU -nak és még játékkal le se teszteltem csak 3D11 -el pár kört, ami 1átalán nem biztos hogy játéknál stabil lesz
Szóval nekem CSALÓDÁS(és sajnos az utóbbi 2.évben az összes asus VGA -val így vagyok) ez az ASUS DC v2 egyedül a hűtése az ami viszonylag elmegy(halk és viszonylag csendes) kategória bár azt a 50-60.W ot nem olyan nehéz lehűteni amit maximálisan eszik a 7770 GPU -ja
Ami vigasztal hogy pár napja mikor töprengtem melyik 7770 -et vegyem már leírtam: nekem nem játékra kell így annyira a tuning NEM érdekel, esetleg majd eladásnál jött volna jó ha legalább megy egy 1200.at a GPU rajta az Elpida ramok egész jól bírják 1550.MHz en még lefutott a 3D11
Sajnos az alulfeszelést se igazán komája ez a ratyi GPU, mert ha leveszem 1,150.v ra már nem stabil**************************************************************************************
#6525) andrasko Látom annyira nem vagy figyelmes, nézd meg a 1,2,3.as játék FPS értékeit a tesztemnél a 7770 csak azért kap közel annyi GPU pontszámot, mert jobb tesszellációba(4.es game teszt) és a 3.as tesztnél is épphogy sikerül beérnie a 5850 -et -
Eagle16
addikt
válasz
andrasko #6496 üzenetére
Oké, akkor majd lefuttatom még egyszer.
Akkor írnék egy kis összefoglalót erről a kártyáról.
Kicsi dobozban érkezik a kártya, a mellékelt tartozékok száma kevés. Van a dobozban egy DVI -> VGA átalakító, egy Crossfire híd, driver CD tuning és finomhangolóprogrammal, valamint egy gyors beüzemelési útmutató.
A kártya maga szép dizájnnal rendelkezik, az összeszerelés minősége szerintem jó, minőségi hatást kelt. A PCB színe fekete, ez nálam plusz pont
(plexis házam van, és az alaplap is fekete, szóval összeillenek)
Ezen a verzión digitális a feszültségszabályozás (Digi+ VRM chip segítségével).
A kártyán a 6 pines PCI-E táp közelében található egy állapotjelző LED is (illetve kettő, de a másik még nem világított). Ez zölden világít ha áram alatt van a vga.
A kimenetek között találunk két DVI (egy DVI-I és egy DVI-D), egy Display Port és egy HDMI kimenetet.
A kártyán dupla hőcső vezeti el a hőt a GPU-tól, amivel közvetlenül érintkezik. A hőcsövekkel együtt így a VGA két helyet foglal el az alaplapon. Az alap órajele 1020Mhz, ami a referenciához képest 20Mhz-el több.
Ahogy a Sapphire Vapor-X-en, úgy ezen is W2032BBBG-50-F kódszámú Elpida memóriachipeket találtam, amik hivatalosan effektív 5000Mhz-ig vannak hitelesítve, tehát van bennük tartalék, mivel a gyári beállítás 4600Mhz.
A hőmérsékletek jól szellőző házban:
Alapjáraton 30-32 fokos a kártya, ilyenkor a hűtés 1100-at forog percenként és közel hangtalan. Terhelés alatt sem hallottam a ventilátor hangját, de ilyenkor már 65 fok körülire melegszik a GPU. A 3D terhelés megszűnése után nagyon gyorsan visszahűl a kártya. Bekapcsoláskor amúgy 1-2 mp-ig max.-on pörög a venti, így portalanít.
Eddig egy negatívumot találtam, a tekercsek hangját. 3D alkalmazás alatt kihallatszik a házból sajnos, bár lehet hogy hangszigetelt házban nem lenne probléma, az enyém sajnos elég nyitott. Tipikus hangja van, kb. ilyesmi hangerőben és frekvenciában is: [link]
Nem mondom hogy elviselhetetlen, de az előző kártyám nem csinálta ezt és kissé szokatlan.
Szoftveres téren eddig semmi gondom nincs, a színek és minden egy az egyben olyanok mint az Nvidia kártyámon voltak. A 12.11-es legújabb bétát használom, be sem kellett állítani semmit sem, stabil. Ha valami még eszembe jut akkor hozzáírom
-
urbi73
senior tag
Nekem ASUS 7770- DC V2 -van még nyitott gépház mellet is alig hallani ,Persze egy jó proci hűtővel .Aki tényleg csendes kártyát keres jó választás lehet.
-
andrasko
senior tag
válasz
kerekfej #5449 üzenetére
- egyrészt... a teljesség igénye nélkül készült.
- másrészt... amikor készítettem nem volt sláger márka a 7770-ek között a HIS.
(pl: XFX sincs benne, pont ezért)Egyébként rövidre zárva a HIS 7770-eket:
- iCooler: referencia-klón hűtős (fotón a középső sor)
- iceQ X: egyedi hűtős, 2 heat-pipe-os. (hasonló, mint a Sapphire és a Asus DCU)
(fotón az alsó sor) -
andrasko
senior tag
válasz
kerekfej #5449 üzenetére
- egyrészt... a teljesség igénye nélkül készült.
- másrészt... amikor készítettem nem volt sláger márka a 7770-ek között a HIS.
(pl: XFX sincs benne, pont ezért)Egyébként rövidre zárva a HIS 7770-eket:
- iCooler: referencia-klón hűtős (fotón a középső sor)
- iceQ X: egyedi hűtős, 2 heat-pipe-os. (hasonló, mint a Sapphire és a Asus DCU)
(fotón az alsó sor) -
andrasko
senior tag
válasz
Ballinho2 #5418 üzenetére
A Sapphire viszi a pálmát a hűtésben, a vapor-x-el.
Ez után következik a Sapphire OC, Sapphire Ghz, és az ASUS DCU.
Ezek után jön az általad kiszemelt ASUS GD referencia-klón hűtésű példány.
Ennél van lejjebb... a teljes referencia hűtés. (VTX3D)anno "(#2754) andrasko" összegyűjtöttem csokorba a 7770-eket, hűtésük szerint, egy picit a burkolat alá kukkantva!
(Az összeállítás a teljesség igénye nélkül készült. A leggyakoribb márkákat, típusokat tartalmazza.)Csoportosítási alap:
- referencia hűtésű típusok
- referencia-klón hűtésű típusok
- gyártó saját, egyedi hűtésű típusokHa teheted, akkor válassz az alsó sorból!
-
mclaren777
senior tag
7770-esek közül melyik modellt érdemes választani?
SAPPHIRE 11201-17-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE
SAPPHIRE 11201-00-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE
ASUS HD7770-DC-1GD5-V2 HD7770 1GB GDDR5 PCIE
SAPPHIRE 11201-02-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION OC PCIE
Vagy esetleg másik modellt?
Legfőbb szempontok:
-Hibamentesség, "bugmentesség"
-Csöndes, hatékony hűtés
-Tuningpotenciál -
oliba
őstag
Na, akkor pár kérdésem lenne feléd
1. A 7770 DC kártyát nyákja ilyen, vagy pedig teljesen a referenciára épül, ami ilyen?
2. Ha az első képen linkelt nyákkal rendelkezel és ilyennel sikerült AB-ben feszt állítanod, akkor légyszi írdd le, hogy milyen bios van a kártyádon és az AB típusa pontosan mi volt?
3. A CCC Overdrive fülön hogy sikerült feszültséget állítanod?
Mellesleg a Sapphire Trix progija már többször is leszerepelt itt a fórumon, mert elveszi a 2D órajelet, vagy feszültséget.
Amúgy meddig sikerül eljutnod 1,25V mellett a 7770-eseddel és milyen volt a kártyád ASIC értéke? Felírnám, mert még mindig gyűjtöm az adatokat, hátha jutok valamire affelől, hogy az ASIC Quality tényleg kihajtással van a maximum órajel elérésében
-
sb
veterán
Semmi gond.
Bár én direkt és kifejezetten csak a a konkrét jelenségre kérdeztem rá: Asus Tweakben feszállításnál fix 1V-ra áll be a rendszer.Hétvégén kicsit tovább jutottam:
- Az Asus 7770 DCU-n mindennel megy szépen a feszállítás.
- Sapphire 7850 1gb: AB-vel nem megy, sem magában sem az extra dll-ekkel. A Trixxel viszont sikerült felemásan feszt állítani. Érdekes módon az első installálásnál egyáltalán nem ment, most pedig a következő módon működik. Leírom, hátha itt is tanulságos lesz.
1. 3D overvolt megy úgy, hogy 2D-t is átállítja. Tehát az alap 1.075V-ot felnyomom pl. 1.150V-ra akkor 3D-ben és 2D-ben is ennyim megy a kártya. Undervolt nem megy, 1.075V-nál kevesebbet nem ad 3D-ben.
2. 2D undervolt megy, ha az alap 0.825V-on leveszem 0.800V-ra akkor 2D-ben ennyit kap a kártya, 3D-ben pedig az alap 1.075V-ot. Váltogat szépen a kettő között.Ja és még egy: CCC Overdrive-ban is sikerült feszt állítani. Ott külön megy a 2D/3D fesz állítás, de sajnos ott sem megy 3D-ben az undervolt. Valószínűleg ez biosban van tiltva valahogyan.
-
sb
veterán
Túl vagyok rajta, ismerem az AB-t. Már az unofficial oc-val, ini módosítás és a 2 ati-s dll-lel is próbálkoztam.
Voltage unlock és read alapból be volt állítva (minden kártyánál használtam eddig is), de ki is szedtem a pipát és visszatettem. Restart is volt már pár.Egyébként nem 7770-ről van szó, hanem Sapphire 7850 1GB-ról. Ezt nem írtam, mert csak általánosan kérdeztem mivel az Asus tweak-ről ugyanilyen jelenséget olvastam itt a topicban 1-2 hónappal ezelőtt. (fix 1V-ra állt be a kártya).
Az Asus 7770 DCU-ra visszatérve: szerintem refnyákos az is, mivel az AB is állít feszt rajta. (A másik gépben épp ilyen van otthon. Minden megy rajta ahogy kell, nem úgy mint a 7850 1GB-on...)
-
viperabácsi
addikt
Üdv
Érdekelne van -e valakinek tapasztalata Asus DirectCU II 7770 2gb kártyával.Mennyit tud , erősebb -e egy asus hd 6870 dc 1gb -től? Ha igen mennyivel?
-
bozont
veterán
válasz
polgi803 #4309 üzenetére
Giga semmiképp, azokkal sok probléma volt mostanában. Esetleg Asus DC V2 ha találsz valahol jó áron, de én akkor is egy Sapphire 7770 GHz Edition OC-t ajánlanék, nagyon jó árban van. Nincs semmi baj a Sapphire kártyákkal, előző is az volt, öcsém gépben is az van, meg a mostani is Sapphire, eddig semmi probléma.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Két 7770-es között vacillálok:
Asus HD7770-DC-1GD5-V2
-és-
SAPPHIRE HD 7770 GHz EditionMindkettő ajánlott, de ha kb. egy árban vannak, akkor mégis melyiket érdemes választani?
Asus-nál ugye lenne +1 év gari, de nem tudom, hogy nem-e jobb, csendesebb a Sapphire hűtése 1 picivel?
Pl. Úgy látom, hogy a kártya hátulján a Sapphire-nál több hely van a levegő kifelé áramlásának. Vagy ez önmagában nem sokat ér?
Tuning szempontjából melyik a jobb?
-
törölt tag
Semmi gond, néha benézek.
Már megcsináltam. FurMark alatt fix 35%-os ventilátorfordulaton 84 fokig ment fel, nyitott házban (12 percig izzasztottam). Arctic MX-4-es pasztával 83 fokig ment fel fix 35%-os ventilátorfordulaton (szintén 12 percig hagytam futni). Vékonyan dolgoztam el a pasztát, tehát jól csináltam. Közvetlen egymás után csináltam ugyanolyan hőmérsékletű szobában. Azt ne mond, hogy újrapasztáztad a tiédet és jobb lett 20 fokkal, mert komolyan nem hiszem el. Hiszen látod nálam...
Más/érdekesség. A régi Asus HD7770-DC-1GD5-V2 kártyám Hynix memóriákkal volt szerelve és közel 7000 MHz-en ment pld. 3DM11-ben. Az új, másik Asus HD7770-DC-1GD5-V2 kártyám Elpida memóriákkal van szerelve és közel 6000 Mhz-nél megáll. Hát ez gáz, hogy különböző memóriákkal szerelik ugyanazt a kártyát. Ha már csinálnak vagy öt féle 7770-t, egy típusú kártyára ugyan tegyék már ugyanazokat a memóriákat
. A GPU is bár nincs összefüggés, de 40-50 MHz-el kevesebbet megy.
-
zsizsef
senior tag
Urak!
Asus 7770-DC-1GBDDR5 alatt athlon2 X2 250 van. Ez mennyire passzol a vga-hoz?
Gondolkodom az esetleges cseréjén egy Athlon II x4 620-as procira. Vagy phenon II x4 legyen?
Köszönöm! -
andrasko
senior tag
válasz
attiati #3327 üzenetére
7770 ajánlás:
SAPPHIRE-ból mind ajánlott: (pénztárca függő)
- HD 7770 VAPOR-X GHz EDITION OC 1GB GDDR5 (1100/5200)
- HD 7770 GHz Edition OC 1GB GDDR5 (1150/5000)
- HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5 (1000/4500)ASUS-ból ajánlott: (pénztárca függő)
- HD7770-DC-1GD5 (1020/4600)
- HD7770-DC-1GD5-V2 (1020/4600)
- HD7770-DCT-1GD5 (1120/4600)ASUS-ból nem ajánlott:
- HD7770-1GD5 "sleek" (1000/4500)
- HD7770-2GD5 (1020/4600) /csak akkor, ha feltétlenül 2GB-os kell/ -
attiati
veterán
Sapphire 7770 1GB Vapor-X 11201-05-20G: 38.000 HUF
Sapphire 7770 1GB 11201-00-20g: 32000 HUF
Sapphire 7770 1GB GHZ OC edition 11201-02-20g: 34000 HUF
Sapphire 7770 1GB Flex GHz Edition 11201-12-20G: 37000 HUF
Asus 7770 1GB DCT-1GD5: 35000 HUF
Asus 7770 1GB DC-1GD5-V2 : 35000 HUFMelyiket vinnétek? Tunningot nem tervezek.
~G850 + Asrock B75 vagy H77 mellé -
andrasko
senior tag
válasz
Nzothan #3091 üzenetére
(#3091) gumiabroncs
(#3092) gumiabroncs
(#3093) kispal877770 ajánlás:
SAPPHIRE-ból mind ajánlott: (pénztárca függő)
- HD 7770 VAPOR-X GHz EDITION OC 1GB GDDR5 (1100/5200)
- HD 7770 GHz Edition OC 1GB GDDR5 (1150/5000)
- HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5 (1000/4500)ASUS-ból ajánlott: (pénztárca függő)
- HD7770-DC-1GD5 (1020/4600)
- HD7770-DC-1GD5-V2 (1020/4600)
- HD7770-DCT-1GD5 (1120/4600)ASUS-ból nem ajánlott:
- HD7770-1GD5 "sleek" (1000/4500)
- HD7770-2GD5 (1020/4600) /csak akkor, ha feltétlenül 2GB-os kell/ -
andrasko
senior tag
válasz
scott_free #2995 üzenetére
Ez egy referencia-klón hűtésű 7770.
Valamivel halkabb, mint a referencia hűtés, de köszönő viszonyban sincs az egyedi hűtésekkel.Halkabb, hűvösebb kártyák az alsó sorban vannak: (#2754) andrasko
(abból is az első három a jobb)
- Sapphire 7770 Vapor-x OC
- Sapphire 7770 / 7770 OC
- Asus DC / DCT -
törölt tag
Én ép most készülök venni egy ASUS 6870 DirectCU 1GB AUS 6870 DCU
És azt olvastam hogy a 7770OC egy szinten van sőt erősebb egy 6870-nél Az én leírt kártyámat is veri -
Vettem, vagyis folyamatban van az Asus 7770 Dc Top beszerzése. Jövőre pedig kap egy i3 / i5 alá!
mobal,
-
andrasko
senior tag
Akkor a Te toplistád:
- Sapphire 7750 ultimate (passzív)
- Sapphire 7770 ultimate (passzív) /még itthon nem láttam/
- Sapphire Vapor-x 7770 OC
- Sapphire 7770 OC, Sapphire 7770, Asus DCT 7770, Asus DC 7770.
A többi csak ezek után jön! (hangosabb)
A 7770 közül a 2 felső sor nem a te típusaid. Az alsóból is az első három:
(#2754) andrasko 7770 cooler -
Helló!
Asus 7770 DC Top jó választás?
mobal,
-
andrasko
senior tag
válasz
odipapa #2830 üzenetére
Korábban a Sapphire 7750-nel gond nélkül ment a ZC.
(Catalyst:12.6, OverDrive nélkül)Fentebb a 7770-es fórumtársak szenvedtek a ZC-vel.
Várták az újabb és újabb Catalyst-ot. Olvass vissza...A Sapphire 7770 OC-mal nekem sem aktiválódott a ZC.
(Catalyst:12.6+OverDrive, Bios: 015.016)
Foglalkozni a dologgal nem tudtam, ezért megoldást sem találtam rá.(#2821) Janou (Sapphire 7770 OC) /Catalyst:12.8/ &
(#2825) sb (Asus DC) /Catalyst:12.7/
Allításuk szerint csak az OverDrive (Catalyst saját tuningja) kikapcsolása esetén működik rendesen a ZC.
(van benne ráció, ha jobban belegondolok...)A fenti infó nekem is új, nálam is be van kapcsolva az OD.
Sőt még változott azóta a rendszer. (Catalyst:12.8, Bios: 015.017)
Tehát ki fogom próbálni az OverDrive nélküli ZC-t.
Jelentkezem majd az eredménnyel majd. -
andrasko
senior tag
válasz
feloman #2762 üzenetére
A tuningról:
A szoftveres tuning lutri, szerencse kérdése.
Tehát az épp a nálad lévő kártyától függ.
Ne eszerint válassz! (Ha esetleg nem tudod húzni, akkor bosszankodsz majd.)A Ghz Editon (tehát OC) nélküli példányok kis szerencsével OC-s szintre húzhatók szoftveresen.
(vagy akár tovább is)
Sapphire 7770 OC házi tuning eredmények: 1190/1460, 1220/1490, 1200/1600
Asus 7770 DCU házi tuning eredmény: 1140/1700
>sheet< -
andrasko
senior tag
válasz
feloman #2762 üzenetére
Nekem nem ASUS "sima/sleek" HD7770-1GD5 -öm van, tehát venti rpm-eket, gpu hőfokokat nem tudok mondani.
Nem is hallottam ilyen 7770 tulajdonosról, itt a fórumon.
(igaz ez a típus nem túl régi)Amit tudni lehet róla:
Teljesítményben pont megegyezik a többi 1000/1125(4500) (OC nélküli) 7770-nel.
Például:
- Sapphire Ghz Edition - 1000/1125(4500)
- Asus DCU - 1020/1150(4600) /csak benchmark-kal kimutatható/Hűtéséről:
Egy rézmag nélküli, referencia-klón borda van rajta.
Amin egy 8cm-es venti teszi a dolgát.
(#2754) andraskoÖsszehasonlításként:
A Gigabyte 7770/7770OC kártyákon is hasonló ref-klón hűtés van, annyi különbséggel, hogy ott egy 10cm venti pörög rajta.
Ebből kifolyólag sokkal kisebb venti használat mellett tud ugyanannyi levegőt szállítani, hogy lehűtse a bordát.
Gigabyte OC – Sapphire OC hűtés adatok összehasonlítása már volt itt korábban: (#2650) andrasko
(annyit kell tudni a linkhez, hogy a PowerTune használatakor emelkedik a hőmérséklet)
Szerintem egyértelműek az adatok!Amennyiben jelentősen kedvezőbb áron tudod beszerezni, akkor gazdaságos, jó választás.
Ha viszont hasonló áron, akkor inkább a Sapphire Ghz Edition, vagy az Asus DCU-s változata a javasolt.
ITT például csak 555,- forinttal olcsóbb, mint a Sapphire.Sok sikert!
A 7770 jó választás!
-
andrasko
senior tag
válasz
#59070464 #2163 üzenetére
NewmanHD! Furcsák a tuningolt GPU-Z "Default Clock" adataid: (nem 1000/1125!)
De egyébként Neked milyen Asus 7770-ed van pontosan?
Azt írtad, hogy DC-V2, de az 1020/1150 órajelű.Viszont a tuning nélküli GPU-Z-k (1000/1125) -nek hozzák.
(#2167) NewmanHDÉszrevetted ezt?
-
andrasko
senior tag
válasz
#97716736 #2710 üzenetére
A fentiekkel egyetértek... részben, az alábbi kiegészítéssel:
Ezekközül bármelyiket választod jól jársz:
Én ebben a sorrendben ajánlom, ha financiálisan megteheted:
(a Ghz Edition-t nem írom, mert mind az)
- Sapphire HD 7770 OC (1150/5000)
- Sapphire HD 7770 (1000/4500) vagy Asus HD 7770 (1020/4600)A szoftveres tuning szerencse kérdése, ne eszerint válassz!
(Ha esetleg nem tudod húzni, akkor bosszankodsz majd.)Nem mindegy melyik ASUS veszed!
A boltok honlapján káosz uralkodik, a legolcsóbb termék mellé is odarakják a legdrágább fotóját! (lehet, hogy ez nem véletlen?!)Órajel:
Teljesítményre az Asus 1020/4600-a (Asus-ból is van 1000/4500) és a Sapphire 1000/4500-a között észrevehetetlen a különbség, csak benchmark-kal kimutatható.
Az Sapphire OC (1150/5000) esetében alapból +10-12%-kal kapsz nagyobb teljesítményt. Házi Vantage pontszámaink: >sheet<Hűtés:
Az ASUS előnye a DCU cooler, de csak a sima alubordás kivitelekkel szemben.
Az Asus DCU-ja kb megfelel a Sapphire/Sapphire OC talpas heat-pipe-os hűtésének.
(sőt a ASUS-on 8cm-es venti megy, míg a Sapphire/Sapphire OC-n egy 9cm-es)
A Sapphire HD7770 GHz Edition OC hűtésének mért adatai: (#2327) andrasko
Sajnos az Asus 2GB dupla ventis kivitele NEM DCU! Hanem sima aluborda 2*8cm-es ventivel, több apró problémával. Ráadásul csak 1020/4600 órajeles. Csak akkor válaszd, ha feltétlenül kell a 2GB gddr: (#2593) andraskoSAPPHIRE-ból mind ajánlott: (pénztárca függő)
- HD 7770 GHz Edition OC 1GB GDDR5
- HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5
- HD 7770 VAPOR-X GHz EDITION OC 1GB GDDR5Az ASUS-ból a DC-seket ajánlom: HD7770-DC-1GD5 vagy HD7770-DC-1GD5-V2
Az ASUS-ból a DC nélkülieket nem ajánlom: HD7770-1GD5 vagy HD7770-2GD5 -
andrasko
senior tag
válasz
Sebaj Fóbiás #2442 üzenetére
A leírt két tuning eredmény nem egy típusú 7770-nel készült, hanem:
- ASUS HD7770-DC-1GD5-V2 (NewmanHD adatlap szerint: 1110/6200)
- SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition OC (1185/5800)4670-ről óriási lesz az ugrás! Nem csak pontokban mérve, hanem kategóriában is.
A Sapphire és Sapphire OC hűtése ugyanaz: teljes-tömör réztalpas 2 heat-pipe-os rendszer.
A Sapphire OC vapor-x-é más (+4k): "felfogható" teljes-direct 2 heat-pipe-os rendszernek.
* teljes: a gpu egész (teljes) felületét lefedi
** tömör: a heat-pipe/talp teljes érintkező felülete réz/rézSegítségnek:
- Vantage házi eredmények pontszámokban, konfig. adatokkal.
- Sapphire OC alap vantage eredmények: (#2313) andrasko
- Sapphire OC hőmérsékletek: (#2327) andrasko -
törölt tag
DroiDMester-nek megbombáztam egy szép nagy privivel, de leírom ide is, több szem többet lát alapon.
A kártyám Asus HD7770-DC-1GD5-V2. A mókolás lényege az lett volna, hogy a gyári 1.125V-os értéket egy másik BIOS reményében esetleg feljebb húzhatom. Illetve az, hogy két aktív monitor esetén a feszültség 1.2V volt, ami azért zavart, mert így 24/7-ben 37 fok (egy monitor esetén) helyett 53 fok a kártya.
A következő történt: az egyik Sapphire-os BIOS flash (a 4 közül) kifagyott és resetet kellett nyomnom. Volt már ilyen korábban is, de most nem tudom az eredeti BIOS-t sem vissza flashelni a kártyára.
Kivettem a blackscreen-es 7770-t, BIOS-ba beállítottam, hogy iGPU-val bootoljak. Elmentettem, shutdown. 7770 visszahelyez, iGPU-ról bootolunk. ATIWinFlash W7-ből való indításra (rendszergazdaként futtatva természetesen) Subsystem ID Mismatch-t kapok. Erre cmd rendszergazdaként indítással volt a gyógyír. Most már ez sem működik atiwinflash -f -p 0 original.rom paranccsal. Felugrik a flash-t jelző állapotsoros ablakocska, de azonnal eltűnik. Eddig egy bad flash-t ezzel a módszerrel simán helyre lehetett hozni. Elvileg nem lehet hallott a kártya, mert az eszközkezelő a Catalyst telepítésével detektálni tudja hogy 7700-es kártya is van a gépben az iGPU mellett. Próbáltam egy PCI-E sínnel lejjebb tenni a kártyát és atiwinflash -f -p 1 original.rom paranccsal próbálkozva, de ugyanez. Aztán próbáltam csökkentett módban parancssorral indítani a W7-t, de ott a cmd nem fut rendszergazda módban és ezt jelzi is egy ablak. Itt már nem csak felugrik és azonnal eltűnik a flash-t jelző állapotsoros ablakocska, hanem dolgozik folyamatosan, de semmi nem történik. Nyilván a mögé ugró futtassam rendszergazdaként ablak miatt. Írja, hogy kattintsak jobb gombbal az applikációra, de egy csökkentett mód parancssorban hova?
Találtam 5-6 éves postokat a techpowerup; overclockers siteokon, ahol még floppys bootolos megoldásokról beszélnek. Nem is feltétlen ilyen a problémára. Próbáltam keresni bootable usb atiwinflash kulcsszavakra, hátha... Egyenlőre kifogytam az ötletekből.
Van valami tipped? A vga azonnali kérdések vagy 7770/7750-es topicba szvsz felesleges beírni, valami mély-vizes topic kellene, ha ötlet híján hagysz. Egyébként bad flash-el lehet ölni kártyát?Köszönök előre is minden épkézláb ötletet.
Ezt mondja most a GPU-Z:
Valami mindig lemarad, de valami mindig eszembe jut.
Segítség pedig könnyebben jön, ha minél több mindent leírok. Ventilátor bootolásnál a megszokott módon (amíg minden rendben volt), felpörög/elcsendesül. A Windows-ban is pörög rendesen (megszokott halkan), a kártya pedig a megszokott IDLE hűvös, ha megfogom a tetejét.
Utolsó: próbáltam úgy is a reflash-t, hogy Catalyst-et uninstall/reboot; DriverSweper clean/reboot. És próbáltam Catalyst jelenlétében is. Ez utóbbi esetében (minden bootolásnál) ez fogad: The Catalyst Control Center is not supported by the driver vesion of your enabled graphics adapter. Please update your AMD graphics dirver, or enable your AMD adapter using the Displays Manager. Nyilván azért, mert a HD Graphics-t aktív. Tehát lényegtelen, de ezt is elmondtam.
-
törölt tag
Update || Asus HD7770-DC-1GD5-V2 || 7770 VGA BIOS Collection
1/a. Az Asus 1120 / 1150-as BIOS verziójával 1.35V-ig(?) lehetne állítani feszültséget. Azonban a FurMark rögvest fagy, hiába használom a kártyám stock beállításain, ami: 1020/1150@1.075V.
1/b. Kipróbáltam az Asus 1020 / 1150-as BIOS verziót is. Mintha némileg más lenne, mint az én gyári BIOS-om. Egy-két "jelentéktelen" érték tér csak el GPU-Z-ben annak ellenére, hogy az órajelek egyeznek. Szerencsére a GPU-Z-vel csináltam egy mentést a saját BIOS-omról, mielőtt belekezdtem.. Kétszer tettem fel, mert azt hittem beragadt(?) valami a korábbi BIOS-ból. Itt is mintha 1.35V-ig lehetne állítani. Aztán mégsem. Valami bug lehet. 1.125V a maximum, ahogy az én kártyám esetében is. Viszont hiába nyomok egy apply-t, valamiért felugrik 1.35V-re, míg a szenzor nem ezt mutatja (se a GPU Tweak saját monitorán, se a dedikált GPU-Z-n). Ennél a BIOS-nál is azonnali fagyásokról tudok beszámolni, amint 3D-re fogom a VGA-t.
2. Jött az ATI, a referencia verzió. Se Asus GPU Tweak, se MSI Afterburner nem engedélyez feszültségállítást. Még monitorozni sem lehet (egyikkel sem). Ez viszont nem fagyott.
3/a. Ezek után következnek idegen gyártó BIOS-ai. Kezdtem a Sapphire-al, 1150 / 1250-es, 2012-02-23 02:02:00 verzióval. Hasonló fagyásokról tudok beszámolni. Itt már inkább a TRiXX-t használtam (GPU-Z már azt hiszi Sapphire az Asus-om, hála a Sapphire BIOS-nak). Board Power Li-t már nem csak 20%-ig, hanem 50%-ig enged húzni és a VDDC (feszültség) is 1.275V-ban áll meg. Kezd tetszeni. Azonban itt is azonnali fagyásba botlok (gyári órajelen is), amint 3D-ben kezdeném terhelni a kártyát.- Ha valakinek van ötlete, hogy miért fagy a saját márkám másik, de márkán belüli BIOS verziója, saját kártyám gyári beállításain, azt szívesen hallgatom. Ha ez nem így lenne, de más gyártó BIOS-ával igen, akkor szimpla logika alapján borítékolnám a dolgot. De ez így furcsa. Bár nem vagyok kezdő motoros, mert anno a 6950-t unlockoltam 6970-re. Sapphire kártyát végül MSI BIOS-al sikerült beszédre bírni. Szóval vannak itt furcsaságok, egyenlőre magyarázat híján.
- Addig is, nem állok meg, van még ott 1-2 Sapphire BIOS, no meg XFX... -
myckey
veterán
Szervusztok!!
Gondoltam ide is beírom.
ilyen,újfajta csomagolású,típusú radeon 7770-es kártyát kaptam ma készhez.
http://ipon.hu/webshop/product/asus_hd7750_t_1gd5_pcie/215287ÉN EZT RENDELTEM
http://ipon.hu/webshop/product/asus_hd7770_1gd5_pcie/215288szóval,a kártya,7770 az stimmel,mármint a száma,csak nem egyezik a hűtés,vagyis nem a DC,hanem az általam linklet 7750-es nek a kialakítása van rajta,meg a doboza is.
kissé keszekusza,de sztm érthető.
Ui.:kissé felpaprikázott
-
urbi73
senior tag
Üdv , 1,napos kari Asus HD7770-DC-1GD5-V2 ,terhelve 1,2 mutat , 3óra bf3 után 47 fok , driver 12,6 , nálam eddig jól működik, előtte gtx460 volt msi hawk , a 7770 érezhetően erősebb kártya , ráadásul, gyakorlatilag hangtalan még terhelve is!!! bf3 alatt a 460 ilyenkor már hangos volt pedig tf2 volt, még egy észrevétel , a képminőség az sokkal szebb ,ezt szerintem azonnal észre lehet venni ,
-
törölt tag
válasz
#59070464 #1820 üzenetére
Amit eddig megcsináltam:
1. Uninstall 12.7-es BETA Catalyst (AMD honlapjáról beszerezve), reboot. Driver Sweeper: AMD Driver clean, reboot. Letöltöttem az AMD honlapjáról a legutolsó 12.6-os driver-t. Közben az összes Tweak (OC-s) programot uninstalláltam, hogy ne zavarjon be (mindig reboot). CCC-ben memóriát 1150 MHz-ről ha 1155 MHz-re állítom, a legfrissebb GPU-Z-ben a szenzor azonnal 1.200V-t mutat. Single monitorban 0.825V-t. Ha a memóriát nem piszkálom, akkor multi monitor esetén 0.950V (lenne) a standard. A 12.6-os legutolsó hivatalos driverrel is 1.200V-ra ugrunk. Eddig a 12.7 BETA és az utolsó 12.6 hivatalos driverrel ezt csinálta.
2. Tegyünk próbát a July 4-es driverrel. Mindig unstintall, reboot + Driver Sweeper, clean és reboot után jött az új driver, ami után mindig szigorúan reboot. Ezzel a jó kis driverrel sem lett szerencsém. Multi monitoring esetén itt is 1.200V-ra ugrik a VDDC (GPU feszültség), memória legkisebb mértékű húzásával (ha lefelé viszem, akkor viszont marad 0.950V-on). Érhetetlen. Jöjjön a Windows reinstall. De előtte még egy szóra.A GPU-t hiába piszkálom, vagy ha feltelepítem a legfrissebb Asus GPU Tweak-t és állítom a GPU feszültségét, a problémás esetben itt is 1.200V a fesz. Ebből azért kerítek ekkora feneket, mert a gyári feszültség 1.075V. És én hiába állítom feljebb (ami egyben a maximum) az Asus GPU Tweak-ben a feszültséget 1.125V-ra, akkor is 1.200V a multi monitoring esetén a fesz. Míg 3D-ben, legyen az FurMark, BF3, DiRT vagy D3, az maximum 1.125V (már ha ezt állítottam be a GPU Tweak-ben). A GPU-Z dual monitor esetén hiába stagnál 1.200V-on, az Asus-féle GPU Tweak progiban 1.125-1.200V között ugrál, de inkább az utóbbi értéket "kedveli". És azért csinálok ebből ekkora problémát, mert ha nem aktív a két monitor, akkor szépen 0.825V-on 10%-on pörög (auto módban) a ventilátor és ilyen 40 fok. Míg dual monitor esetén 1.200V-on 50-55 fok közé esik a hőmérséklet.
Most ott tartok, hogy települ a Windows. Meglátjuk.
Addig, ha valakinek van két monitorja vagy egy monitorja + bármi más megjelenítője (TV, projektor, etc.), az kipróbálhatná és megnézhetné a fentieket. Engem biztos érdekelne fordított esetben. Elsősorban annak örülnék a legjobban, ha lenne itt Asus HD7770-DC-1GD5-V2 tulaj.
P.S.:
Még a W7 telepítés előtt visszatettem a TRiXX-t és próbáltam állítgatni vele a dolgokat. Megpróbáltam levenni maximum 1.075V-ra, ami a gyári feszültsége a kártyának. Ezzel csak azt értem el, hogy 2D-ben is mindig ennyi volt és 3D-ben is. Gondoltam uninstallálom, hátha most "bent ragad" a gyári és eredeti 1.075V-os érték (már ha a TRiXX barmolta szét a dolgokat). Ezt azonban kétlem, mert az uninstall után minden visszaállt az eredeti kerékvágásba (=lásd a fentiek).Két szösszenet a latest official 12.7 BETA Catalyst és a latest official 12.6 Catalys driver kapcsán. Nem sokkal feljebb töltöttem fel képet 3DMark11 képi anomália kapcsán (Benchmark 2-es és a Combined Test-ben tapasztaltak alapján). Néhány post-al feljebb látható, amiről beszélek. Gondoltam arra is, hogy az OC okozza. De nem! És mindig pont ott, pont ugyanúgy nem is okozhatja az OC. Mert az random hibákat jelenítene meg. Tehát lefuttattam mindkét driverrel is OC nélkül és OC-vel is. Ugyanaz. Hibázik. Feltettem a July-4-es drivert. A jelenség megszűnt! OC nélkül és OC-vel is! Meg van az archivált fix driverem a kis Asus 7770-esemhez. Tudom, hogy ezt ajánlották korábban. Jómagam is szerettem volna meggyőződni, miért is rosszak az aktuális legfrissebb driverek az AMD honlapjáról. Sem BF3, sem DiRT, sem D3 esetén nem tapasztaltam semmi oda nem valót, kivéve 3DMark11. Ez utóbbival nem igen játszom, de ha ott van hiba, akkor lehet hiba máshol is. Egy kérdésem van is ezzel kapcsolatban. Ez a bizonyos July 4-es driver hivatalos? Tudom, hogy kinek a Twitter oldalára mutatnak a linkek, gondolom tőle, de ez buherált driver? Vagy ki nem adott AMD-s? Kíváncsiskodom...
-
urbi73
senior tag
Hali,Hétfőn már nekem is lesz egy Asus dc 7770 -nem remélem jó döntés volt ,mert nem volt még ati kártyám ,főleg BF3 multihoz kellene , 1440x900-as felbontáshoz ,elég kel hogy legyen ,egy Phenomx4 -955 procim van , Ascrock deluxe3 as lap , 6gb kingmax 1333 ram,
-
Jim-Y
veterán
válasz
#59070464 #1541 üzenetére
Hát nem tudom, nekem Asus DCU 7770-em van, és alapjáraton sem hangos, persze a passzív borda nem lenne rossz rá, de akkor már nem ezt az L2 Plus "csodát" kéne rá venni, hanem egy Accelero S1-et, úgy már kérdéses a dolog, mert egy Asus HD7770 DirectCU + Accelero S1 Plus passzívan vs Sapphire közül nyílván előbbi a befutó
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest