minap jártam egy cégnél, egyszerű meló. intertjú jól sikerült, mindenki füligérő vigyorral nyugtázta, jöhet a második kör. majd hívnak. eltelt egy hét, gondoltam ideje érdeklődni, mert sürgős volt a melós.
tel:
- sajnos, már fettünk fel embert...
- és az említett második kör?
- elmaradt, a főnök azonnal akart valakit.
- én is azonnal mentem volna...
- de ez az ember évek óta ezt a munkakört látta el.
- nem megbeszéltük, hogy én is, és emellett még 100 feladat?
- őőő de, de izé meg bigyó.
- ja vagy úgy, megint olcsóbb munkás nyert.
- nem, szósincs erről.
- akkor? és mi az oka, hogy megint elmaradt a telefon? pedig megbeszéltük?
- pont most akartalak hivni....
ésatöbbi ésatöbb.... 
nemtudom, a cégek illetve emberek gusztustalan viselkedése meddig fokozható, de úgy érzem, nem láttam még mindent.
hab a tortán az, hogy több helyen ahol jártam, nekem panaszkodott a munkaadó, hogy miylen nehéz megbizható embert találni.....
én is elmondtam most, milyen nehéz tisztességes emberekkel találkozni.
2008?
az.
tényleg aktuális ez a pár jótanács, mert eszméletlen, milyen pofátlanok, hazugok a munkaadók is.
Jó tanácsok,:
- ne érdekeljen ha lejárt a jelentkezési határidő 1-2 héttel! ez előny! ha ők rabolják az ember idejét minket se érdekeljen! azért jó a lejárt határidő is, mert ha nem töltötték be a pozíciót, mert annyira válogattak, már égető lenne felvenni valakit, de lehet, hogy még új hirdetést nem adtak fel így nem lesz versenytársad.
- nézzük meg a hirdetőt, ha lehet legyen RT, ZRT, mert az Rt lejelent rendesen és a 120 nettót meg fogják adni de van mellé cafeteria, és éves bérkorrekció. Kisebb Kft-nál szinte törvényszerű, hogy nem a valós keresettel jelentenek be.
- Túl profi fejvadászhirdetéseket ugorjuk át. pl. Grafton az biztos, hogy tárgyalóképes angollal, stb. keres, ezzel időt lehet spórolni. Akinek jó az angolja, persze próbálkozhat.
- Ha épp van hirdetési dátum és friss a hirdetés 1-3 napos és hamar vissza is hívnak, ne menjünk be rögtön, hanem mondjuk hogy vidéken vagy és jövő hét közepén tudunk menni. Ez azért fontos, mert hiába vagy jó, ha a sokszáz jelentkező között ha az elején mentél be, már elhalványul a veled kapcsolatos jó benyomás és az utolsók közül felvesznek egy kevésbé jót, akinél még friss az élmény.
- Ne féljünk nagyot mondani! MI LESZ MEGÖLNEK, VAGY LECSUKNAK! Ők /munkaadók/ is hazudnak, gátlástalanul rabolják az időt, megaláznak, kihasználnak.
....