- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz interstate76 #48953 üzenetére
Milyen nyomkövetési számot kaptál mert kétséges hogy valós az a 03.27-i bejegyzés.
Ez alatt nem feltétlen a helyi postahivatalt kell érteni: "local distribution center"[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
válasz interstate76 #48953 üzenetére
megint valami zűr van.
Nekem 03.29-el áll ajánlott levél OLK-s utolsó üzenettel. nem is 1 darab hanem kettő, nem nyomkövetett csomagok hol ténferegnek hazánkba meg se se merem kérdezni. -
Topikgazda
válasz interstate76 #48966 üzenetére
Annyi a szállítási védelmi idő, ha addig nem érkezik meg csak azután lehet reklamálni az alap 60 napot egy éve 75 napra emelték.
-
Topikgazda
válasz interstate76 #48973 üzenetére
Ilyen a vásárlói védelem, a pénzt visszakapod. De kezdetektől 60 nap volt maximum (ami még újabb max 60 nappal emelhető volt) az olcsó szállításoknál,, mert ez az idő függ a szállítás módjától, van ahol rövidebb.
A COVID miatt folyamatosan növekedett a szállítási idő és megnövekedtek a dispute-ok, úhgy hogy az esetek többségében 1-2 hét után csak megkapta a vásárló. Ha tisztességes volt akkor kifizette újból, de volt olyan aki ugyan tisztességes, de úgy gondolta hogy késedelem miatt ez a kárpótlása.
Mit tettél volna az AliExpress helyében? Ők emelték a szállítás védelmi időt.
Nincs valódi bizonyítékod arra hogy tényleg igaz az a bejegyzés egy hivatalosan nem könyvelt küldemény esetén.
Mi akik régóta vásárolunk az AliExpressen tudomásul vettük hogy ez így működik, ha nem felel meg akkor nem vásárolunk. Volt néhány webshop ahol átvágtak a vásárlói védelmükkel, így a kézenfekvő megoldáshoz nyúltam, nem vásárolok tőlük. -
Topikgazda
válasz interstate76 #48986 üzenetére
Értem az álláspontodat, bár nem egészen jól látod. A szállító cégek kamu adataiért nem az eladó felelős.
Viszont az eBay-es megoldásod szabályellenes nem lehet negatív értékeléssel kényszeríteni az eladót. Ha nem érzi magát hibásnak akkor jelezheti az eBay-nek és ők nem szokták különösebben indokolni a kitiltást.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz interstate76 #49008 üzenetére
Nem egészen ezt írtad. Az eBay-en nem igazán jön össze a 60 nap, de oké.
Ha nem kapsz meg valamit a várható érkezési időben akkor jogod van case keretében visszakérni, semmiféle fenyegetés nem kell, hiszen a vásárlói védelem erről szó. Ha nem fogadja el a kérésed és az jogos az eBay neked fog igazat adni.
Az eBay írja hogy negatív értékelés emlegetésével nem lehet a probléma megoldását kikényszeríteni, ez egy leírt szabály és az eladó bepanaszolhat az eBay-nek és akár ki is tiltanak. Volt már rá példa.
Az hogy te gyorsítani akarsz nem nagyon érdekli őket, meg van a rendje a panaszkezelésnek.
De úgy csinálod ahogy neked jó, én csak megemlítettem hogy nem igazán jó módszer.
Nem igazán kell a PayPal védelmet igénybe venni, hiszen van az eBay-nek. -
Topikgazda
válasz interstate76 #49010 üzenetére
Nézd a vásárlói védelem igénybevétele a probléma megoldásának kulcsa, nem kell könyörögni, nem kell fenyegetni, csak elindítani. Egyébként meg az eladó kérheti a negatív értékelés törlését, az egyik lehetséges indok hogy ezzel lett megfenyegetve.
De nem engem kell meggyőzni majd őket ha valaki kifogást emel.
Itt az AliExpress-en dispute keretében lehet intézni a pénz visszakapást, mert a pénz nem az eladónál van addig amíg az átvétel nincs leigazolva, ez szintén a vásárlói védelem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz interstate76 #49010 üzenetére
Olyan véleményed van amilyet akarsz. A kutyának semmi köze hozzá. És vica versa. És ha van jobb rendszer akkor élj vele és ne kínozd magad az Ali-val. Az üzemeltetővel kapcsolatban kiwi lennék kire gondolsz. Mert szerintem itt van némi keveredés. Amit leírtam csak info. nem kell tetszenie. VAN MÁS! LEHET MÁS IS!
-
Topikgazda
válasz interstate76 #62902 üzenetére
Több vásárlást tudnak kombináltan szállítani, az összértékük kell hogy meghaladja ezt az értéket és akkor a gyorsabb kombinált szállítás lesz ha közel egyidőben futnak be a csomagok a logisztikai központba.
És kérlek ne forintra állítva fizess, reggel ellenőriztem az árfolyamokat és a következő derült ki.
Ha $-ban fizetsz kártyával piaci árfolyammal (Wise, Revolut) 440,244 Ft/ 1 USD, ha ez PayPal egyenleg (kártya nélkül) 464,33 Ft/ 1 USD árfolyam, az AliExpress USD/HUF árfolyam meg 451,6 Ft. -
Topikgazda
válasz interstate76 #62909 üzenetére
-
Topikgazda
válasz interstate76 #65189 üzenetére
Szoktak ilyet csinálni hogy a Cainiao logiisztikai központjába közel egyszerre egy címre menő küldeményeket "magasabb kategóriába minősítik" és úgy küldik el egyben, erre nincs kialakult, jól körbeírható szabály. Gyakran előfordul.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz interstate76 #65191 üzenetére
Ezek az Economyk azért olcsóak mert postások, volt akinél előfordult összecsomagolás, de ritka mint a fehér holló, én nem alapoznák rá.
-
cof
veterán
válasz interstate76 #65191 üzenetére
Ilyen összevonás csak akkor van szerintem ennél a szállítási módnál ha 15-day delivery jelölése van. Amúgy én is kerülném ezt a fajta postát mert lassú és sarcos is. Csak a fentebbi 15-day módon rendelek ezzel, és már látszik is az elején, hogy EO lesz mert akkor nem ECSCCA... számot kapott volna ha lassú posta.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Topikgazda
válasz interstate76 #66286 üzenetére
Menj lejjebb az értéklésekhez és nézd meg hogy EU-s országba mivel volt szállítva, általában azzal jön, eddig legalábbis az volt a tapasztalat.
-
Topikgazda
válasz interstate76 #68003 üzenetére
Nézd meg lejjebb az értékelésnél egy EU-s vásárlónál ott írja, de ami 15 napos az vagy
AliExpress Standard Shipping vagy Aliexpress Selection Standard.
Nyomkövetés biztosítva, általában Express One kézbesítésű, de szokott kapni EU-s postai nyomkövetési azonosítót, így nincs vámolás, áfa beszedés és postai kezelési díj. A termék 150 € nettó értéke felett teljes vámolás történik, akkor változik a küldemény szállítási, kézbesítési folyamata, fizetőssé válik. -
samelgellert
csendes tag
válasz interstate76 #68027 üzenetére
A belföldi csomagokat általában gyorsan megkapom, ha MPL hozza. Március környékén volt egy eset, amikor tudtam, hogy jönnie kell a csomagomnak, pont itthon voltam, vártam is végig, majd késő délután amikor már gyanúsan meg kellett volna érkeznie, láttam a nyomkövetésen, hogy sikertelen kézbesítés ezért bevitték a legközelebbi postára. Bementem érte másnap, kérdeztem, hogy ez hogy jött össze, azt a választ kaptam, hogy a futár megpróbálta kézbesíteni, de nem volt otthon senki. Nem is hívott. Van kameránk, visszanéztem gyorsítva az egész napot, a közelünkben sem volt a futár. Azóta mondjuk ki is rakták onnan ezt a futár bácsit, bár nem ezért, hanem állítólag ittasan ment dolgozni.
-
jojoando
senior tag
válasz interstate76 #69531 üzenetére
Mikori a vásárlás és honnan lett véve?
Ha lejárt az Alis védelem, vagy az eladóval beszéled le, vagy felejtős a garancia, nincs 1 év, max sok beszélgetés vele, ha lehet. Az Ali nem fog ebbe beleszólni sajnos. -
interstate76
addikt
válasz interstate76 #69531 üzenetére
Ehhez még annyit, hogy azért lettem morcos, mert az eladó azt javasolta, hogy vegyek új akksit a 10 napos robotporszívóba. Nem, nem küldeni akart egyet, hanem arra kért, hogy vásároljak bele. Még csak árkedvezményt sem ajánlott.
Mihelyst lett egy szabad fél órám, megírtam a sztorit live chaten egy ügyfélszolgálatosnak, aki 2 munkanapon belüli választ ígért - kíváncsi vagyok, mit mondanak rá, hogy az eladó letiltotta a tőlem érkező üzenetek fogadását. Sztem a "használhatatlan sz.r" nem annyira erős kifejezés, amire való hivatkozással ezt jogosan megtehette - meglátjuk, aliék mit gondolnak ugyanerről (majd megírom, mi lett a vége).
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
jojoando
senior tag
válasz interstate76 #69535 üzenetére
Nem tudom, illetve te láthatod, hogy van-e még rá vásárló védelmed, ezen esetben az ügyfélszolgálattal kell ezt megbeszélni cseten, 3x rányomsz a refundra utána adja a csetes Évát vagy mást akit tudsz ezen ügyben segítséget kérni, ha vásárló védelem alatt vagy minél hamarabb keresd fel a csetet, és ne telefonnal. A PC stabilabb ha nyelvet nem ismernéd arra ott van a [link] felület akár 2 ablakban is megnyithatod és a kimásolás, beillesztéssel tudsz kommunikálni alapesetben Angolul.Nekem minden esetben sikerül megoldatni a jelentkező problémákat. Közben látom beszéltél az ügyfelessel, lényeg nyisson róla panaszt, bejelentést, amin lehet videóval fotóval alátámasztani az igazad. Sokszor kérik a megerősitést a problémának.
#69534 kelly7 szintúgy, illetve a csomagszámot nézve talán itt tudnának segíteni benne hol tart.
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz interstate76 #69542 üzenetére
Nah, korrektek voltak: 24 órán belüli kapcsolatfelvételre és 1 héten belüli megoldásra kötelezték az eladót. Nem tudom, mi lesz belőle, de az ügyfélszolgálattól - szerintem - ennél több nem várható. Csillagos ötös!
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz interstate76 #69590 üzenetére
Köszi, ez megvolt, telefonon hívtam a helyi Postát, ott is kereste a hölgy hosszú perceken át, meg is találta 2 csomagomat is, amit amúgy már 2 hete átvettem, de azt, amit még várok, azt sajnos nem.
Mercury
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz interstate76 #69592 üzenetére
Köszi! Az egyetlen vigaszom, hogy szállítással együtt 2000 forint körüli csomagról van szó, így legalább sokat nem bukok rajta, ha tényleg nem érkezik meg.
Mercury
-
Jester01
veterán
válasz interstate76 #69646 üzenetére
$18.52
A nyereg csak $12 volt.Más. A maradék három csomagomból kettőről megjött az értesítés, hogy holnap hozzák. Talán még a harmadikat is sikerül ma feldolgozni, a nyomkövetés szerint a vámon már átment.
xcvbxcvb: nálam is ilyen, de ha a vi. előtagot kitörlöm és a nyelvet (ami nálam ilyenkor üres) visszaállítom angolra akkor jó.
[ Szerkesztve ]
Jester
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest