Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#5001) hanee válasza bLL^ (#5000) üzenetére

hanee
(senior tag)

Ez nagyban függ a beállításoktól is. Összességében azt vedd figyelembe, hogy a Vista több memóriát foglal, mint az XP alaphelyzetben, ugyanakkor sokkal hatékonyabban képes azt használni és felszabadítani, ha szükséges. Egy jobb konfigurációnál a Vista jobb választás szerintem, mert sok olyan előnyt nyújt, ami viszont nem jelent észrevehető hátrányt. Ha jól sejtem a gépet minimum T5250-es vagy mekkora procival adják, és 2GB RAM-al, vagy tévedek?

hanee

"Most women complain that there are no single, straight men left. I'd just like to meet one that's human"

(#5002) Jávi válasza bLL^ (#5000) üzenetére

Jávi
(tag)

döntsd el mit akarsz. netezni,filmezni vagy játszani,konvertálni stb. az első kettőhöz egyértelműen VISTA a befutó.

Acer Travelmate 5520G-6A1G08

(#5003) RI/OS válasza Jávi (#5002) üzenetére

RI/OS
(őstag)

játékhoz is 2gb+ rammal és 8600+ vidkarival. Egyébként a vista minden szempontból JOBB GYORSABB STABILABB mint bármelyik win eddig, megfelelö géppel, és beállításokkal. Aki szidja, az szimplán nem ért hozzá ill. gyenge a gépe

(#5004) twollah válasza RI/OS (#5003) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Hat azert en annyira nem vagyok elajulva a Vistatol de tobb, mint a semmi.

(#5005) RI/OS

RI/OS
(őstag)

ebben a pillanatban kaptam meg a notitáskám :)

(#5006) kybic válasza RI/OS (#5003) üzenetére

kybic
(fanatikus tag)

Üdv. :)
- ahogy írtad, biztosan: "jobb, gyorsabb, stabilabb ..... "megfelelő vassal" ... de a megfelelő vasakból még egyenlőre kevesebb van.

...nincs teljesen kiforrva, ugyan úgy mint a kezdetén az XP, az SP1 előtt.
Viszont a jelenleg - kimondhatjuk - elég tűrhető "XP", "hozzáértők" szerint gyorsabb az SP3-al, (ami még béta verzióban van) a VISTA-nál 5-30%-al. És ezt leírták és be is bizonyították. De nem szeretném ha elfogultként nyugtáznátok, csak a tényeket írtam le. Biztosan csiszolnak még ezen is. :) Ha fixre bejön, és kicsit csökken a rendszerigénye, akkor váltani fogunk. De addig: ??? minek.

Mindenki eldönti, hogy mit akar és aszerint nyomul.

[ Szerkesztve ]

Lenovo... a "vas"

(#5007) joe2119 válasza RI/OS (#5003) üzenetére

joe2119
(tag)

Hali

Te biztosan arról a Vistáról "JOBB GYORSABB STABILABB mint bármelyik win eddig" beszélsz amit Microsoft csinált ? :F

E52 Navi

(#5008) RI/OS

RI/OS
(őstag)

lol. Azt szeretem, hogy ,,zabálja a ramot,, holott mit is zabál? Ha 64biten beletólnál 32giga ramot, akkor is ,,lefoglalna,, 16gigát. Holott nem foglal le, csak elötölt, amit amint elinditasz vmit, felszabadít.. A másik, hogy egy programhibánál az xp igencsak összedöl, a vistát nehezebb megfektetni. Persze ezek saját tapasztalatok, és ez nem is az a topik, szal hagyjuk! Ja, és mielött vki kérdezné, nem vagyok marketinges a microsoftnál! XD

(#5009) twollah válasza RI/OS (#5008) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

"Ja, és mielött vki kérdezné, nem vagyok marketinges a microsoftnál!"

Ja, te Bill Gates magyar hangja vagy...

(#5010) bLL^ válasza RI/OS (#5003) üzenetére

bLL^
(senior tag)

2gb ram megvan + x3100, ha nem is 1280ban de 1024ben remélem futni fognak a 2-3éves címek low beállításokkal.

1337

(#5011) kybic válasza RI/OS (#5008) üzenetére

kybic
(fanatikus tag)

- akkor inkább a Linux.... :R

Lenovo... a "vas"

(#5012) RI/OS

RI/OS
(őstag)

éreztem, hogy ezért kapok xD nekem beta óta egyszer sem halt meg vista.. Emlékszem a napokra, amikor 3x raktam xpt! xD másik dolog, egy közismert teszt 3dmark 06. ugyanazon konfigon jobb eredményt ad vistán, mint xpn. Pedig mikor kijött vista még ablakban sem, tehát? Ez a gépigény dolog, meg olyan, hogy akkor az összes mai game szar, mert nem megy 4megás s3trio 3dn. Persze a microsoft üzletpolitikája egy görény hozzáállás, hogy kiszorítják az xpt, de maga a vista jaúúú... 3010: persze, azok simán menni fognak, annyira azért nem szar az a vga

[ Szerkesztve ]

(#5013) Olasza

Olasza
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A Vista szerintem a videókártyát nem foglalja le. Pedig ezeknél a notiknál az a szűk keresztmetszet még a 8600 gt és 2600XT esetén is. Az XP persze gyorsabb pl. egy új csúcskártyánál, de ezek a CPU-k Vista alatt is simán kihajtják. Egy kétmagos proci és 2 giga ram mellett a Vista notiknál nem lesz lassabb játékoknál, tömörítésnél meg amúgy sem számít az a 1-2 perc, egy órás munkánál. Szerintem

(#5014) Olasza

Olasza
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Honnan lehet újabb drivert letölteni a Mobility 2400XT-hez? Olyan kellene, ami működik is.

(#5015) peterkeT válasza Olasza (#5014) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Legfrissebb Catalyst (vagy Omega) nem jó manapság?

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#5016) kybic válasza Olasza (#5014) üzenetére

kybic
(fanatikus tag)

- pl. erről a lapról:
ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/travelmate_5520/vista/Drivers/

ill. XP-re erről:
ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/travelmate_5520/driver/

[ Szerkesztve ]

Lenovo... a "vas"

(#5017) RI/OS

RI/OS
(őstag)

vkinek feltünt, ha kikapcsolom az aerót fél órával többet ír aksira, vagy csak a mérö szórakozott..

(#5018) twollah válasza RI/OS (#5017) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Mert nem terheli le a sok tornazsak annyira a gepet azert.

(#5019) Jávi válasza Olasza (#5014) üzenetére

Jávi
(tag)

nem értem mi a probléma az ati driverral nekem semmi bajom nincs vele.

(#5020) Jávi

Jávi
(tag)

emléxem hogy xpt is így fikázták anno 7éve aki mind win2000ret vagy milleniumot használt. és tudom hogy zabálta az 1,6os p4emet... majd eljön nekem is egyszer az az idő hogy vistára váltok de akkor majd kb egy 500e-s notihoz és majd a prezentációknál vagizok azzal hogy forgathatom a több asztalon megnyitott vackokat...:D

(#5021) Olasza válasza Jávi (#5019) üzenetére

Olasza
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem sem volt. Simán feltelepítettem. Csak utána is sima videocsatlakozásnak ismerte fel. Az eredetire is rátelepítettem, de meg mindig júniusit is ki. :(

(#5022) peterkeT válasza RI/OS (#5017) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Azért, mert Aero alatt automatikusan 3D módban megy a VGA, alapon pedig 2D-ben, ami alacsonyabb órajeleket is jelent neki.

Ezért nem kimondottan jó ötlet egy notin aero felületet használni. :U

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#5023) twollah válasza peterkeT (#5022) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Egyaltalan van ertelme aero feluletet hasznalni?
Sok tornazsak feleslegesen...

(#5024) peterkeT válasza twollah (#5023) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Csicsa. Akinek ez kell, használja. Én nagyon sokáig a klasszikus Windows skint használtam XP alatt is, a Vista alap dizájnja viszont jól sikerlült, tetszik. Az XP dizájn nem tetszik, túl harsány az a kék-zöld összeállítás. De ez mind ízlés kérdése.

p

(#5025) RI/OS válasza twollah (#5023) üzenetére

RI/OS
(őstag)

tornazsak xD

(#5026) erasto

erasto
(lelkes újonc)

Hello!

Meg tudja nekem valaki mondani, hogy ki foglalkozik itt a forumon notebook arusitassal? Olvasgattam a multkor, akkor talalkoztam a hozzaszolasaival, de mar nem emlekszem, es nem is talaltam meg a keresessel... Lenne egy kerdesem hozza priviben...

Köszi elöre is :R

(#5027) peterkeT válasza erasto (#5026) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Rákattintasz baloldalt arra, hogy 'apróhirdetések', és szépen végigmész a kategóriákon. Mivel semmilyen kiindulópontot nem adtál mi is csak ezt tudnánk megtenni helyetted, aztán ide belinkelni, amit találtunk. De miért tennénk meg azt, ami neked is ugyanúgy 3-4 kattintás?

p

(#5028) bLL^

bLL^
(senior tag)

Most telepíteném a Vistát de úgy tűnik vmi Linux volt rajta, igaz nem bootoltam be rá. A telepítő 3 partíciót érzékel két 74,5GB-ost (egyiket teljesen üresnek írja másikat teljesen telinek) és egy 7MB-ost. Mielőtt formáznám az egészet érdekelne, hogy van vmi gyárilag a vinyón ami később kellhet?

[ Szerkesztve ]

1337

(#5029) NovaBlue

NovaBlue
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Halihó!

Láttam sok embernek van vagyis egynek biztosan van olyan notija minnt amilyen nekem lesz mégpedig.:ACER TM5520G-6A1G08.
Az lenne a kérdésem h ebben ugye 2 magos az az AMD proci ( TK55 )?
Mik a tapasztalatok?Driver stb...
Linux alatt ha van valakinek ilyen notin müködik-e minden és hogy felismer-e automatikusan mindennt legfőképp a VGA-t?
Milyen a grafikus teljesitménye játékok terén?( Nrm kríszisz meg pro sztrit hanem ) 1-2 éves gamok COD UO COD 2 NFS:MW meg hasonló kaliberü gamok?
Elég az az 1 giga ram?( ugye egy modul nem 2*512 )? Hány MHz-en mennek?

Ha válaszolnál(tok) a kérdéseimre hálás lennék mer térdekelnének!!!!
Előre is köcce :C :C :C

Ha meglesz irok róla egy szép kerek irástr blogon mert én kerestem és ilyen kaliberü notiról egy árva teszt sincs

Hogy sír a rendszergazda lánya??----HUP HUP

(#5030) peterkeT válasza bLL^ (#5028) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

A 7 (illetve nekem 8 rémlik) MB-os partíció a lemez adatterülete, azt drive-információknak tartja fent partícionálatlan/formázatlan területként az oprendszer. A Linux szerntem csak gyári teszteléshez volt rajta. Ha a Vista direkt ehhez a géphez adott OEM szoftver, akkor telepítsd nyugodtan, mert bármikor egy full formázás után is megteheted ezt, ha meg nem, akkor meg azért, mert nincs miről recoveryt csinálni.

p

(#5031) bLL^ válasza peterkeT (#5030) üzenetére

bLL^
(senior tag)

Nem OEM, de már felment. Első error is megvolt. Az acer driveres dvd-n rajta lévő intel display driverre való kattintáskor azt írja ki, hogy
"Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek. A telepíttő most kilép." wtf? :F

1337

(#5032) RI/OS

RI/OS
(őstag)

következö....ha sokat használom tápról a notit és ilyenkor általában kinzom is (game) az akksit vegyem ki, vagy semmit nem árt neki?

(#5033) peterkeT válasza RI/OS (#5032) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Extrém melegedéssel járó felhasználás esetén - amilyen a rendszeresen huzamosabb ideig tartó játék is - célszerű kivenni igen. A Li-Ion akkuk meglehetősen érzékenyek a fokozott hőterhelésre.

p

(#5034) peterkeT válasza bLL^ (#5031) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Szedd le az Intel honlapjáról a VGA-hoz tartozó Vista drivert.

p

(#5035) RI/OS

RI/OS
(őstag)

Másik oldalon van az akksi mint ahol melegszik, tehát az akksi szobahömérsékletü állandóan.

De az nem nyirja ki, hogy sokat van tápon használat közben?

(#5036) kybic válasza RI/OS (#5035) üzenetére

kybic
(fanatikus tag)

- "elméletileg", ha fel van töltődve, akkor úgyis lekapcsolódik a tápról az akksi. Viszont kímélés és formázás képpen ha állandóan tápról megy a noti, akkor kb. kéthetente érdemes akksiról működtetni és újra feltölteni.

Lenovo... a "vas"

(#5037) kybic válasza NovaBlue (#5029) üzenetére

kybic
(fanatikus tag)

1. - igen kétmagos és két 256-os cash van benne.
2. - a LINUX-ból nálam nagyon alap, csak tesztelhető volt.
3. - nem játszom, olvass vissza, valaki írta, hogy fut minden rendesen rajta. (Mondjuk ilyen videokarival "HD2400XT"csúnya lenne ha nem így lenne, a proci sebessége pedig elég.)
4. - elég az 1GB RAM, legalább is XP-hez, de a +1GB-ot meghálálja, mert kevesebbet nyúl a winyóhoz és hát ugye talán kihasználja a duált is. Ha jól tudom 533-as van benne, legalább is 533-ra van beállítva sebessége a RAM-nak, tudomásom szerint a proci 667MHz-en megy. :)

Lenovo... a "vas"

(#5038) bLL^ válasza peterkeT (#5034) üzenetére

bLL^
(senior tag)

Done. Tökéletes. THX! :D Kivi vok hogy viszi a 720p-t. :))

1337

(#5039) peterkeT válasza RI/OS (#5035) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Az nem. Van saját védőelektronikája.

p

(#5040) Olasza válasza kybic (#5037) üzenetére

Olasza
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A memória 667-en megy. Egyébként sem célszerű 500Ft-ot spórolni rajta.

(#5041) Jávi

Jávi
(tag)

játékról ennyit tok hogy a flat out2 megy fulloson! :DDD de amúgy nem nagyon játszom... arra ott az asztali.

(#5042) Jávi válasza NovaBlue (#5029) üzenetére

Jávi
(tag)

novablue ha egy kicsit vissza is olvasnál akkor látnád hogy egy páran már leírtuk a tapasztalatainkat. de tégy úgy:D ("Ha meglesz irok róla egy szép kerek irástr blogon mert én kerestem és ilyen kaliberü notiról egy árva teszt sincs")

(#5043) papp-imi

papp-imi
(lelkes újonc)

Sziasztok

Azt szeretném kérdezni nem e tud valaki firmware-t pioneer PIONEER DVD-RW DVR-K17RS dvd íróhoz, mert jellenleg 2-4 x es sebeségnél nem ír gyorsabban.

köszi szépen :)

(#5044) Lejszi válasza papp-imi (#5043) üzenetére

Lejszi
(senior tag)
LOGOUT blog

A gugliban kerested már? hisz tudod, a haverod.... :D

Elado NOKIA E63 es egy JVC POCKET CAMCORDER

(#5045) papp-imi válasza Lejszi (#5044) üzenetére

papp-imi
(lelkes újonc)

igen de nem találom
:(( :(( :(( :(( :(( :((

(#5046) RI/OS

RI/OS
(őstag)

akkumlátor elhasználódása:1% ezzel lehet vmit kezdeni?

(#5047) peterkeT válasza RI/OS (#5046) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Igen: tudomásul venni. Ne véletlenül egy év a garancia az akkumulátorra még akkor is, ha az egész gépre amúgy 3.

p

(#5048) RI/OS

RI/OS
(őstag)

És mondjuk mennyinél számit garis cserének?

(#5049) peterkeT válasza RI/OS (#5048) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Fogalmam sincs. Kérdezd a szervizt, vagy az Acer Magyarországot.

p

(#5050) twollah válasza peterkeT (#5049) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Pontosan!
A kulfoldi forumokon is azt mondjak, hogy erdemes megkerdezni az Acert.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.