Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bikkrom

    senior tag

    válasz Bikkrom #35148 üzenetére

    Akkor megosztom a tapasztalatokat. Ha már válasz nem jött. :DDD Acer 5750G felújítás, SSD, RAM upgrade, portalanítás, pasztázás.

    A korábbi két kérdésemre a válasz:
    1. Kezeli a DDR3L 1600 Mhz-et. Max 2*4GB-t. 7000 forint volt aprón, dualban szépen muzsikál, megérte. Tesztek alapján +23% memó speed.
    2. SSD-ből egy Samsung 870 Evo 1TB ment bele. Nagyon megérte 33-ért az Alzától. Ez ment a HDD helyére. A HDD meg 12,7 mm-es caddyben az ODD helyére. Tehát jó a 12,7 mm-es caddy.

    Az ODD műanyag fedele leszedhető és átrakható a caddyre, így szép és esztétikus. Habár ez a műanyag fedél nem tudom hogy szedhető le szépen, nálam a 4-ből 1 tartófül eltört, de így is a helyén marad szépen, a másik 3 megfogja.

    MX4 paszta + egy teljes flakon levegő. Elég lett volna egy negyed flakon is. De. Minden Acer 5750 szétszedő videóban a venti háza csavarokkal van rögzítve, szétszedhető. Na az enyém szegecses, nem szétszedhető. Mire 11 év pora és szösze kijött a kis réseken befújkálva szétszedés nélkül...

    Az eredmény: össze sem hasonlítható a régi sebességgel. Korábban 11 évig Windows 7 volt rajta. Manapság mire felállt a rendszer eltelt 5 perc. A Windows 10 így SSD-vel max fél perc. Meg persze minden gyorsabb, reszponzívabb.

    Hőfokban a GPU-n nyertem sokat. Kb 5-6 fokkal kevesebb alapjáraton. Terhelve is nyertem 4-5-öt. A CPU csak 1-2 fokkal lett jobb. Lehet nem jól pasztáztam? :F Fene se tudja, tettem rá bőven.

    Szóval 46 ezerből a gépem még ki fog bírni 4-5 évet ha szerencsés vagyok. Netezni, filmet/sorozatot nézni bőven elég. A mai laptok árak mellett nem akartam 250-300-at kiadni egy normális gépre. Ez a 46 nyilván lehet fele ennyi is akinek elég egy 256-os SSD. A terás dobta meg az árat nagyon.

    Videók a szétszedéshez: link1, link2.

    Elsőre kb 1,5 óra. Nagyon óvatos voltam, ezer éve nem szedtem szét laptopot. Aztán Windows telepítés után lekapcsolta magát. Nem ment a venti. Kibírt egy órát venti nélkül. :DDD Maradt benne még egy szöszcsomó amit betekert és megállt. Na másodikra 15 perc volt szétszedni és összerakni.

    [ Szerkesztve ]

    Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Új hozzászólás Aktív témák