Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • muzzy

    tag

    válasz zsozsa74 #51455 üzenetére

    Jó látni, hogy más is így gondolkodik ebben a témában. :R
    Úgy gondolom, hogy ha valaki tényleg nagyon igazságtalannak érez egy-egy beárazást, akkor keresse fel az illető magánban és ott ossza meg vele ezen érzéseit.
    Nem gondolom, hogy a nyilvános trollkodással valaha elértek volna bármi eredményt - a kölcsönös sárdobáláson kívűl, persze.
    Szerintem mindenki annyiért hirdeti meg a cuccát, amennyiért akarja. A többség úgyis utánanéz, hogy nagyjából mi a valós értéke illetve teljesen standard és elfogadott gyakorlat az is, hogy a meghirdetett árból valamennyit lealkud a vevő.
    Ezzel együtt eladói oldalról sem könnyű belőni az árat. Én például igyekszem a újkori ár 70%-át becélozni (persze függ attól, hogy garis-e még a termék), és még így is kaptam visszajelzést (nagyon kultúrált módon, szerencsére), hogy ehhez hasonló cuccot sokkal olcsóbban is eladtak már a múltkor.
    Sok esetben amúgy az is félreértéshez vezet, hogy ha valaki regisztráció nélkül nézi meg az árakat egy webshopban, akkor ott nem a tényleges 27%-os, bruttó árat látja, nem beszélve a szállítási költségről (ami Fanatec esetén pl. legtöbbször 40EUR környékén indul).

Új hozzászólás Aktív témák