XFX: mindenes alaplapok tuningfunkciókkal

Grafikus vezérlőt is magukban foglaló chipsetek köré épülnek, azaz jó ár/érték arányú PC-re igényt tartók figyelmére számíthatnak az XFX új alaplapjai, azonban a márkanévhez hűen a tuningról sem feledkeztek el a tervezők. Az XFX GeForce 8200 Socket AM2+, illetve a felépítésében és funkcionalitásában vele megegyező, de az NVIDIA alaplapi vezérlő újabb változatára építkező XFX GeForce 8300 Socket AM2+ egyaránt hőcsöves hűtőbordákat kapott, és a hátlapi panelre költöztettek egy kétkarakteres diagnosztikai kijelzőt, valamint egy CMOS clear gombot is. Mindehhez természetesen a BIOS tuningfunkciói társulnak.

XFX GeForce 8200 Socket AM2+

A két alaplap AMD processzorokkal működik együtt, támogatják a HyperTransport 3.0-s változatát, DDR2-1066 memóriából pedig legfeljebb 8 GB-ot tudnak fogadni négy aljzatukban. Az integrált grafikus mag a 3D-gyorsításon túl elsősorban a videolejátszásban jeleskedik, a PureVideo HD technológia tehermentesíti a központi processzort, kimenetként pedig D-Sub, DVI és HDMI csatlakozó egyaránt rendelkezésre áll. A PCI Express x16 aljzatba természetesen külön videokártya is ültethető, a kompatibilis típusokkal a GeForce Boost vagy Hybrid Power eljárások használhatók a teljesítmény növelése, illetőleg a fogyasztás mérséklése érdekében.

A microATX méretű alaplapokon ezenkívül egy PCI Express x1 és két PCI foglalat található, meghajtók pedig egy IDE csatornára, hat belső és egy külső SATA portra köthetők. A MediaShield lemezkezelő támogatja RAID 0, 1, 0+1 és 5 kötetek kialakítását is. A lapokra HD Audio hangvezérlő, Gigabit Ethernet port és tíz USB 2.0 port kerül, FireWire interfésszel viszont egyik sem rendelkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • XFX

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés