Érkezőben az X szériás ultrahordozható Lenovo

A Lenovo X szériás ultrahordozható notebookjáról egyre több információ lát napvilágot. A nemrég közzétett kémfotók mellett a gép nevéről is lerántották a leplet, sőt azt is valószínűsítik, hogy a termék AMD Yukon és Intel Montevina platformmal is kapható lesz.

A Thinkpad X100e elsősorban üzleti felhasználásra készül, ahol a könnyű tömeg és a hosszú üzemidő alapszolgáltatásnak számít, így a Lenovo hat- és kilenccellás lítium-ionos akkumulátorokat fog alkalmazni. A mobil masinában 3 GB kapacitású DDR2 szabványú rendszermemória lesz, az adattárolás feladata pedig egy maximum 320 GB-os merevlemezre, vagy egy kisebb tárhellyel rendelkező, gyors SSD-re hárul. A processzor szerepét az AMD oldalon az 1,6 GHz-es Athlon Neo fogja betölteni, míg Intel platform esetében várhatóan az 1,4 GHz-es Core 2 Solóra esik majd a választás.

Forrás: zol.com.cn
Forrás: zol.com.cn

A notebook 12,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik majd, mely 1280x800 pixeles natív felbontást kínál. A Yukon platform esetében a képpontokat az AMD 690T északi hídba integrált Radeon X1250 vezérlő számítja, de opcionálisan választható a Radeon HD 3410-es grafikus modul is, ami a DVI és a HDMI kimenet mellett támogatja a DirectX 10.1-es grafikus API-t, és a HD videók gyorsítását. Az Intel Montevina rendszer egy GMA X4500MHD jelzésű integrált grafikus magot alkalmaz, mely a HD videók, DXVA 2 felületen történő lejátszása mellett támogatja a DirectX 10-es API-t.


Forrás: zol.com.cn

A Lenovo Thinkpad X100e modellek 2010. január 5-én debütálnak, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés