Windows blog: Igény szerinti Office

Korábbi bejegyzéseinkben már bemutattuk a Click-to-Run technológia új, 2.0-ás verzióját, mely a gyorsabb telepítés mellett már installálás közben is használhatóvá teszi az Office irodacsomag komponenseit; azonban az új Click-to-Runnak köszönhetően a Microsoft Office felhasználók számára elérhető egy további funkció is Igény szerinti Office névvel. Ezzel a szolgáltatással olyan windowsos számítógépeken is használhatjuk az Office 2013-at, amelyeken az nincs telepítve, vagy esetleg nem szeretnénk Live fiókunkkal külön bejelentkezni a használni kívánt alkalmazásba.

Korábban már írtunk az Office Web Apps szolgáltatásról is, mellyel a SkyDrive tárhelyünkön elérhető dokumentumainkat tudjuk korlátozott mértékben szerkeszteni böngészőből is, azonban az Igény szerinti Office ennél jóval többet nyújt. A Click-to-Run technológia által nyújtott megoldás teljes körű Office használatot biztosít úgy, hogy mindössze egy kisméretű futtatható alkalmazást kell letöltenünk, s bár a program hagy némi cache fájlt maga után, az eszközök jelentős része online streaming módon, úgynevezett “user-mode streaming” technológiával válik elérhetővé a felhasználók számára. Az alkalmazás természetesen az Office Web Apps szolgáltatáshoz is kapcsolódik, vagyis a használni kívánt számítógépen nincs telepített Office csomag, a webes szerkesztő az eddigi offline változatban való megnyitás opciója helyett automatikusan az Igény szerinti Office használatát kínálja.


[+]

Az Igény szerinti Office szolgáltatás minden Office 2013 felhasználónak jár, használatához természetesen aktív internetkapcsolat szükséges. Az igénybevételhez nem kell mást tennünk, mint a böngészőből a Saját Office oldalra navigálnunk, és a szolgáltatással azonos címke alatt megtaláljuk a Word, Excel, PowerPoint, Acces és Publisher programok futtatásához szükséges linket. A Click-to-Run technológiának köszönhetően az elindított alkalmazások mindig a legfrissebb változatnak felelnek meg.

Inarus

Azóta történt

Előzmények