Vidám és komolyabb LCD-PC-k az új évre

Már sok víz lefolyt azóta a Dunán (vagy a Jangcén), hogy megjelent az első all in one vagy más néven LCD-PC, és a kezdeti kétkedés ellenére úgy tűnik, hogy a kategória életképes. Nagyon sok gyártó lát fantáziát ezekben a gépekben, amiknek közös jellemzőjük az elegáns vagy éppen extravagáns, de mindenképpen figyelemfelkeltő kinézet. Ez persze nem véletlen, hiszen ezek a készülékek – amellett, hogy komplett számítógépek – a szoba díszeiként is szolgálnak.

A Haleron megoldásai inkább a fiatalos, mintsem az elegáns kategóriát gazdagítják, ennek megfelelően a Touch-n-Go névre hallgató LCD-PC-k több színben, feketében, fekete-ezüstben, sötét- és világoskékben, barnában és rózsaszínben lesznek kaphatók. A vállalat egy tollal szimbolizálja a rendszer pillekönnyű súlyát, és nem is alaptalanul, hiszen a karcsú gépek mindössze 4 kg-ot nyomnak, ami csak kicsivel több egy igazán termetes notebook tömegénél. Ennek ellenére az érintőképernyőjük nem kicsi, 18,5 hüvelykes, amihez 1366x768 pixeles felbontás tartozik. A készülékek belsejében az Intel Pine Trail platformját használták fel, a processzor az 1,66 GHz-es, kétmagos Atom D510, míg a grafikáról természetesen az integrált GMA 3150 vezérlő gondoskodik. Ezt maximum 3 GB RAM és 250 GB-os winchester egészíti ki, sőt a gépek opcionálisan DVD-íróval is rendelhetők. A kommunikációban az Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth és – ha ezzel kérjük – 3G modul segédkezik, és az új modellekben természetesen van webkamera, illetve mellékelnek hozzájuk vezeték nélküli billentyűzetet és egeret. A Haleron Touch-n-Go termékcsalád különböző színű tagjai már előrendelhetők, a Windows 7-tel vagy Linuxszal előtelepített LCD-PC-k 559 dolláros kezdőártól vásárolhatók meg.

Haleron Touch-n-Go
Haleron Touch-n-Go

A Lenovo – mint mindig – inkább az elegancia útját járja. A két új modell közül a C310 kapta a klasszikusabb, „LCD-PC-sebb” formát, de be kell vallani: ez is mutatós darab. A 20 hüvelykes, 1600x900 pixel felbontású multi-touch rendszerű érintőképernyő meghajtásáról az integrált Intel GMA 950 vagy az ATI Mobility Radeon HD 4530 gondoskodhat, a processzor szerepét pedig a kétmagos Atom 330 tölti be. A memória maximum 4 GB DDR2-667 RAM, a merevlemez legfeljebb 640 GB kapacitású lehet, és a gépben helyet kapott egy DVD-olvasó/CD-író kombó is. A megfelelő multimédiás élményért a kétszer két wattos hangszórópár és a webkamera felel, ezen kívül találunk itt egy SD, XD és MS kártyákkal megbirkózó olvasót is. A vezeték nélküli kapcsolatokhoz a beépített Wi-Fi és Bluetooth modul segít hozzá, és a készüléken a hangkimenet és -bemenet mellett találunk még Ethernet, PS/2, FireWire és hat USB 2.0 portot is.

Lenovo IdeaCentre C310
Lenovo IdeaCentre C310

Az IdeaCentre A300 sok szempontból is érdekesebbnek tűnik. Egyrészt a dizájn miatt, mert az bizony nagyon izgalmasra sikeredett. A futurisztikus formák fémes felületekkel vegyülnek, és nagyon érdekes a csatlakozók elrendezése is, ugyanis azok a talprészen kaptak helyet. Ennek a gépnek már 21,5 colos, Full HD (1920x1080-as) felbontású kijelzője van, de ez nem érintőképernyő, mint a másik modell esetében. A processzor is erőteljesebb, ebben akár Intel Core 2 Duo CPU-k is dolgozhatnak, míg a grafikáról az integrált X4500HD gondoskodik. Maximum 4 GB DDR3-1066 RAM-mal és 500 GB-os winchesterrel lehet megrendelni. A kommunikációs lehetőségek és a csatlakozók tekintetében is különbözik a C310-től: igaz, hogy 2 USB-vel kevesebb van rajta, de a 10/100-ast Gigabit Ethernet váltotta, és jutott rá HDMI ki- és bemenet, illetve tévébemenet is. Ebben a készülékben helyet kapott egy hibrid, analóg-digitális tévétuner is. A nagyobb monitor ellenére is karcsú gép (a kijelző mindössze 18,5 mm vastag) természetesen nehezebb lett társánál, a tömege a másik modell 6,4 kilogrammjával szemben 9,5 kg.

Lenovo IdeaCentre A300
Lenovo IdeaCentre A300

A Windows 7 operációs rendszert futtató IdeaCentre C310 és A300 februárban jelenik meg, az előbbiért 650, az utóbbiért 700 dollárt kell kifizetniük a vásárlóknak.

Lenovo IdeaCentre A300
Lenovo IdeaCentre A300

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés